Carolina – Washington 3:4 (kon.) | Dallas – Detroit 4:1 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.)
Buffalo – Florida 3:2 (kon.) | Boston – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Vegas – St. Louis 5:4 (po pr.)
konec
Boston Bruins
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Edmonton Oilers
Sobota 04.01.2020, 19:15 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Leon DRAISAITL - 1:4
     
    59:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LEON DRAISAITL si krátce po Krejčího zblokované dělovce obhodil u pravého mantinelu Kruga a pečetí v samotném závěru vítězství Edmontonu trefou do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    57:56
    Pastrňák vybídl šikovnou přihrávku ke skórování DeBruska, ten ale z prostoru zadní tyče branku minul! Teď to v ochozech zahučelo.
     
    57:09
    Je tomu skutečně tak! Halák zůstává na střídačce, Boston to zkouší v šesti!
     
    52:25
    Edmonton opět zahrozil. Halák nyní musel vykrýt nepříjemnou teč Nurseho i následný bekhendový pokus Kassiana. Ke střele se dostal i Bear, mířil ale mimo tři tyče.
     
    48:59
    Další šance Oilers na zvýšení vedení! Connor McDavid od mantinelu nahrál do otevřeného prostoru Nealovi, který ale nedokázal zblízka prostřelit Haláka mezi betony!
     
    44:03
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ethan Bear – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:55
    Marchand byl připraven na hranici brankoviště, aby zvládl případně dorazit kotouč po zákroku Smithe. To se i stalo a známý štírek Bostonu okamžitě z první dorážel, gólman Oilers si ale připsal výborný zákrok a udržel akcie Edmontonu stále vysoko!
    41:48 Connor MCDAVID - 1:3
     
    41:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A tím pádem do hry zase vstoupilo zrezivělé pravidlo, které potvrdil CONNOR MCDAVID a dává Oilers větší klid. Zack Kassian podržel na pravém kruhu puk, všiml si najíždějícího McDavida, kterému z otočky adresoval luxusní nahrávku. Snajpr Edmontonu jednoduše překonal Haláka střelou nad beton a začíná to pro kanadský tým vypadat slibně – 1:3! Asistence: Zack Kassian, Ethan Bear.
     
    41:08
    Yamamoto vytlačil Bruins do středního pásma, mělo to však jenom krátký efekt, neboť přišla zanedlouho na branku Oilers další střela z dílny Nordströma, kterou Smith vyrazil jenom před sebe. Tam se však nacházel Sean Kuraly, zblízka však nedokázal kotouč dostat do klece!
    39:54 Darnell NURSE - 1:2
     
    39:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Individuální chyby posílají Oilers do vedení jenom šest sekund před koncem! DARNELL NURSE zavezl kotouč do pásma přes levé křídlo a z nedostatku času nahodil puk na branku. Ani on pravděpodobně ale nevěděl, že dokáže prostřelit Haláka přes „teploměr“ a zařídit tím Edmontonu důležité vedení – 1:2! Asistence: Leon Draisaitl.
    35:41 Závar před brankou Bostonu řeší Halák
     
    35:41
    Velký závar před brankou Bostonu, který ukončuje Halák zákrokem! McDavid se dostal po pravém křídle až před branku, celou situaci ještě místo střely šperkoval nahrávkou na protější kruh pro Kassiana, jehož střelu z ostrého úhlu vyrazil Halák betonem na osu, kde pro změnu sjížděl Neal. Jeho slabou střelu z druhé vlny ale dokázal zachytit McAvoy, s vyhozením to ale slavné vůbec nebylo. Díky tomu se dostal Connor McDavid k dorážce, tam už byl ale Halák a zasáhl!
     
    32:03
    Zdeno Chára (BOS), slovenský Golem, za poněkud běžný souboj u mantinelu dostal dvě minuty za držení. S tím nesouhlasí jak samotná legenda Bruins, tak ani diváci a střídačka. Ale verdikt to již nezmění.
    29:30 Byla střela Davida Pastrňáka gólová, či ne?
     
    29:30
    Vzhledem k tomu, že nebylo vůbec průkazné, zda bylo gólu dosaženo, navíc v momentě přerušení hry byla už posunuta branka, pokračujeme ve hře za stavu 1:1.
     
    29:30
    David Pastrňák už se radoval z druhého zásahu v zápase po střele z levého kruhu, Smithův krkolomný zásah nakonec přerušuje hru, ale v momentě, kdy domácí reklamovali, že kotouč v brance skončil!
    27:41 Gaëtan HAAS - 1:1
     
    27:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vypadalo to, že unavená formace Edmontonu už nedokáže vytvořit nic závažnějšího, ohromná minela Jakea DeBruska ale toto mění a máme srovnáno! GAETAN HAAS využil toho, že DeBruskovi se rozehrávka vůbec nepovedla a neposedný kotouč zůstal viset na levém kruhu. Švýcarský útočník jej sebral, vyjel si před branku a prostřelil Haláka mezi betony – 1:1! Bez asistence.
     
    26:24
    Prudké nahození do pásma Edmontonu s obtížemi rozehrál gólmanský veterán Mike Smith, jenže přímo na hůl Kruga, který přenechal kotouč na Brandona Carla. Střela tohoto obránce od modré končí pravděpodobně na pravé tyči branky Oilers!
     
    22:25
    Sean Kuraly (BOS) jde jako první hráč Bostonu na trestnou lavici. Při ztrátě kotouče a následném forčekingu podsekl Haase, čímž si vysloužil dvě minutky.
    18:02 Přečíslení Oilers 2 na 1 dokázal zachytit betonem Halák
     
    18:02
    Draisaitl se vymotal přes tři obránce a založil tím přečíslení 2 na 1, které táhl se svým bodovým přítelem McDavidem. Na úrovni kruhů mu nahrál a kanadská hvězda nekompromisně pálila z nápřahu, Halák se ale v brankovišti roztáhl a tvrdou střelu vyrazil fantasticky betonem!
     
    15:26
    Gaëtan Haas (EDM) v souboji sekl Marchanda přes hůl, za což dostává menší trest. Bude trvat taktéž druhá přesilovka Bruins jenom pět sekund?
     
    05:08
    Joakim Nygård byl u vyhození Oilers v útočném pásmu dříve, než sprintující bekové Bruins a měl oproti nim v úniku tak dva metry náskok, jeho střela ale končí jenom na lapačce výborného Jaroslava Haláka!
    03:10 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    03:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to bylo skutečně rychlé a Boston jde po pěti sekundách v přesilové hře do vedení! Vyhrané buly v útočném pásmu zachytil Torey Krug, posunul puk podél modré na DAVIDA PASTRŇÁKA, který střelou z vrcholku levého kruhu nekompromisně vymetl křižnou střelou pravý vingl. Dost mu k tomu ale také pomohla nešikovná teč blokujícího Russella z Edmontonu – 1:0! Asistence: Torey Krug, Brad Marchand.
     
    03:05
    Leon Draisaitl (EDM) přimáčkl za vlastní brankou jednoho z hráčů Bostonu na mantinel a dostává dvě minuty za faul loktem.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Pastrňák (Krug, Marchand) – 28. Haas, 40. Nurse (Draisaitl), 42. McDavid (Kassian, Bear), 60. Draisaitl


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy (C), Chára, Krug, Carlo, Kampfer, J. Moore – Pastrňák (A), Bergeron, Marchand – Coyle (A), Krejčí, DeBrusk – Heinen, P. Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Klefbom, K. Russell, Nurse (A), A. Larsson, Jones (C) – Kassian, McDavid, Neal – Yamamoto (A), Draisaitl, Nugent-Hopkins – Chiasson, Haas, Nygård – J. Archibald, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Nicholson, Morton – Amell (všichni CAN), Murphy (USA)
    bahis siteleri