Nové Zámky – HC Slovan 6:5 (po pr.) | MAC Budapešť – Košice 4:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.)
Zvolen – Detva 5:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 4:2 (kon.)
po prodl.
HC MIKRON Nové Zámky
6:5 (1:3, 3:1, 1:1 - 1:0)
HC Slovan Bratislava
sk Sobota 04.01.2020, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Máme štvrtý deň v kalendárnom roku 2020 a pred nami je 37. kolo Tipsport ligy. Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri stretnutí, ktoré otvára program 37. kola. HC Mikron Nové Zámky na domácom štadióne privíta HC Slovan Bratislava. Zápas sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Nové Zámky sa už dlhšiu dobu nevedia poriadne herne nakopnúť a aj preto sa momentálne v tabuľke nachádzajú iba na predposlednom 12. mieste so ziskom 30 bodov a skóre 78:118. Novozámčania síce zdolali Mikuláš 1:3 a Detvu 2:0, následne však prišli tri prehry v rade. Vysoko doma podľahli Zvolenu 0:6, následne prehrali v Banskej Bystrici tesne 1:0 a naposledy na ľade Michaloviec 4:1. Novozámčania majú pred posledným Mikulášom päťbodový náskok a od jedenástej Budapešti ich delia dva body.

    Slovan Bratislava sa nachádza v iných, podstatne lepších tabuľkových dimenziách, i keď z posledných piatich zápasov dokázal uspieť iba raz a formou je na tom o niečo horšie než Nové Zámky. Slovanu v tabuľke patrí 3. pozícia za Košicami a Banskou Bystricou. Belasí majú na konte 66 bodov a skóre 110:65. Slovan v poslednom zápase prehral na domácom ľade prekvapivo s Nitrou 2:3 a predtým zdolal Budapešť vonku 0:4. Ostatné tri zápasy belasí prehrali, a to proti Košiciam 2:1, s Popradom rovnako 2:1 a s DVTK doma 2:3.

    V tejto sezóne sa už hrali tri vzájomné zápasy medzi Zámkami a Slovanom. V tom prvom 17. septembra boli úspešnejšie Zámky, ktoré v prestrelke zvíťazili 6:7. Následne Slovan uspel na ľade súpera a vyhral 1:5. Posledný vzájomný zápas sa odohral 12. novembra a Slovan doma zvíťazil tesne 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Pavlas (Vyžinkár) – Ordzovenský, Hatala, Fereta, Drtina, Mikuš, Pavúk – Stupka, Fábry, Pospíšil – Jurík, Bajtek, Obdržálek – Andrisík, Hruška, Števuliak – Rogoň, Holovič, Jaša

    HC Slovan Bratislava: Brust (Habal) – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Demo, Šedivý, Jendek – Abdul, Zigo, Puliš – Bondra, St. Pierre, Basaraba – Matoušek, Kytnár, Kukumberg – Sloboda, Viedenský, Urbánek

    Rozhodca: Snášel, Novák – Šoltés, Rojík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Prvý útok belasých potiahol po pravom krídle Abdul, ktorý našiel v útočnom pásme postaveného Bačika. Jeho strela spoza ľavého kruhu skončila v lapačke brankára Pavlasa.
     
    00:43
    Hostia vyhrali dve po sebe idúce vhadzovania v útočnom pásme. Po tom druhom spoza ľavého kruhu strieľal Štajnoch, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    01:18
    Po pravom krídle dopredu smeroval Drtina, ale iba spoza modrej čiary nahodil puk do útočnej tretiny, kde už oň bojujú jeho spoluhráči.
     
    01:58
    Sme svedkami prvého vylúčenia. Presilovku si zahrajú domáci. Eduard Šedivý dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    02:50
    Domácim sa darí držať útočné pásmo, zatiaľ si však nevedia vypracovať dobrú streleckú príležitosť.
     
    03:12
    Teraz boli Ordzovenský spolu s Hatalom vyprevadení z útočnej tretiny a s pukom museli zamieriť do obranného pásma a nanovo rozohrať.
     
    03:33
    Vo vlastnom oslabení zamieril po ľavom krídle dopredu Marek Sloboda. Jeho strelecké zakončenie z ľavého kruhu brankár Pavlas bezpečne vyrazil.
     
    04:11
    Belasí prečkali svoje prvé oslabenie v zápase bez inkasovaného gólu. Už sú v pätici a vhadzovať sa po ofsajde bude v strednom pásme.
     
    04:48
    Mikuš s Pavúkom nedokázali na modrej čiare udržať útočné pásmo. Slovanisti chceli vyraziť dopredu, ale ďaleko sa nedostali.
     
    05:40
    Krížna prihrávka St. Pierrea skončila na hokejke Šedivého, ktorý sa spoza ľavého kruhu chcel strelecky presadiť. Jeho pokus však smeroval vedľa bránky.
     
    06:43
    Jurík spadol na vlastnej modrej čiare a využiť to chcel Matoušek, no nerozumel si s Kukumbergom a dostali sa do ofsajdovej pozície.
     
    07:06
    Kytnár nemohol po ľavom krídle pokračovať do útočného pásma, puk musel vrátiť späť na svojich obrancov. Slovan začína teda z okolia Brusta.
     
    07:38
    Novozámčania chceli takisto otočiť hru a smerovať do útočného pásma. Na modrej čiare si však nerozumeli a previnili sa ofsajdom.
     
    08:21
    Sloboda hľadal po ľavom krídle Viedenského, pri ktorom však už prakticky ihneď bol protihráč z Nových Zámkov. K strele sa teda belasí nedostali.
     
    08:48
    Medzi kruhmi sa do zaujímavej pozície dostal Tomáš Zigo, ktorý napriahol hokejku a pálil. Pavlas však stihol vykorčuľovať z brány a hruďou vyrazil puk.
     
    09:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí sa dostávajú do vedenia v tomto stretnutí. Bačik v útočnom pásme posunul puk na hokejku MICHALA SERSENA, ktorý sa dostal medzi kruhy a odtiaľ švihom prestrelil Pavlasa. Novozámocký gólman veľa toho nevidel.
    Asistencie: Patrik Bačik, Jindřich Abdul.
     
    11:06
    A Slovan pokračuje v ofenzívnej aktivite aj naďalej. Od modrej čiary sa chcel strelecky presadiť Andrej Meszároš. Jeho pokus letel priamo do Pavlasovej lapačky.
     
    11:26
    Šikovne to chcel vyskúšať Dominik Jendek, ktorý prešiel po krídle do útočného pásma a z ľavého kruhu ohrozil Pavlasa. Brankár Nových Zámkov vyrážal betónom.
     
    12:26
    Po ľavom krídle dopredu vyrazil Petr Obdržálek, ktorý sa dostal k ľavému kruhu, odtiaľ však vyslal iba nedôraznú strelu, s ktorou Brust nemal veľké problémy.
     
    12:38
    Zaujímavo vyzeral protiútok v podaní hosťujúcej prvej formácie. Zigo prenechával puk medzi kruhmi Pulišovi, ktorý vystrelil a namieril to priamo do Pavlasa.
     
    12:54
    Slovan Bratislava dal gól!
    Bratislavský Slovan vedie už dvojgólovým rozdielom. Pomerne nenápadnou strelou od modrej čiary sa prezentoval DANIEL DEMO, ktorá šikovne zapadla vedľa Pavlasa, ktorý nemal nárok.
    Asistencia: Radovan Bondra.
     
    13:58
    V strednom pásme zastavil rozohrávku Nových Zámkov Sersen, ktorý potom veľmi dlho nečakal a prakticky okamžite odstrelil puk za Pavlasa.
     
    14:27
    Rozohrávka útoku v tejto chvíli nevyšla hokejistom bratislavského Slovana, ktorí sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    14:58
    Urbánek si nahodil puk do útočného pásma sám pre seba. Následne napádal a naháňal domácu rozohrávku, puk napokon nezískal.
     
    15:24
    Z ľavého kruhu chcel brankára Brusta ohrozil Števuliak, čo mu celkom aj vyšlo. Gólman Slovana musel použiť betóny na zneškodnenie strely.
     
    16:00
    Dopredu sa podarilo vyraziť aj Radimovi Hruškovi, ktorý sa dostal do streleckej pozície spomedzi kruhov. Strieľal spoza protihráča a Brust reagoval svojou vyrážačkou ihneď.
     
    16:31
    Abdul sa chcel rýchlo uvoľňovať do prípadného úniku, no veľmi sa mu to napokon nedarilo, keďže ihneď pri ňom boli protihráči.
     
    16:41
    Slovan získava prvú presilovku v zápase. Marcel Holovič dostáva dve minúty za držanie hokejky.
     
    16:45
    Presilová hra Slovana sa však pomerne rýchlo končí. Dve minúty za hákovanie dostáva Jakub Urbánek.
     
    17:33
    V hre štyroch proti štyrom je rozhodne viac priestoru na ľade. Pri puku sú momentálne belasí, Meszároš za bránkou čaká na čerstvých spoluhráčov zo striedačky.
     
    18:34
    Martin Andrisík sa dostal dopredu po ľavom krídle a z kruhu strieľal. Jeho zakončenie mierilo však len do gólmana Brusta.
     
    19:09
    Po súbojoch o puk pri mantineli v útočnom pásme domácich bola hra prerušená, keďže hlavní rozhodcovia zrejme nemali dohľad na puk.
     
    19:32
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci v závere prvej dvadsaťminútovky znižujú vedenie Slovana. Šikovnú prihrávku z rohu klziska od Holoviča zužitkoval pred bránkou PATRIK ROGOŇ, ktorý z prvej prekonal Brusta.
    Asistencie: Marcel Holovič, Marek Drtina.
     
    19:55
    Slovan Bratislava dal gól!
    Rýchlo však prichádza odpoveď zo strany belasých! Strela Bondru z ľavého kruhu neprešla, a tak sa o zakončenie pokúsil MARTIN ST: PIERRE, ktorý bol naozaj veľmi presný.
    Asistencie: Joe Basaraba, Radovan Bondra.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry patrila hráčom Slovana, ktorí skórovali trikrát. Dvakrát sa presadila nová posila St. Pierre a raz Sersen. Za domácich gól strelil iba Rogoň, a tak hostia po prvej tretine vedú 1:3.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Bačik nahodil puk do útočného pásma a Abdul sa snažil potom naháňať rozohrávku Novozámčanov. Veľmi to však českému útočníkovi nevyšlo.
     
    20:58
    Strelecké zakončenie z pravého kruhu z hokejky Pospíšila dokázal Brust zneškodniť a následne je už avizované vylúčenie na hosťujúcej strane.
     
    21:28
    Hra je prerušená teraz a prichádza vylúčenie. Jindřich Abdul dostáva dve minúty za hákovanie a domáci budú hrať v početnej výhode.
     
    21:57
    Z ľavého kruhu sa pokúsil tvrdo vypáliť obranca Fereta. Jeho strelecké zakončenie smerovalo priamo na gólmana Brusta.
     
    22:58
    Šikovnú krížnu strelu vyslal spoza pravého kruhu Andrisík. Brust vyrážal iba pred seba, Števuliak sa dostal do dorážkovej možnosti, no nesadol mu puk na hokejke. Inak by už zakončoval do odkrytej siete!
     
    23:45
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí už sú v pätici a dokázali skórovať. Abdulovu prihrávku si v pásme spracoval Meszároš, ktorý preveril Pavlasa. Brankár domácich vyrazil strelu pred seba, k strele sa dostal RADOVAN PULIŠ a zblízka nezaváhal!
    Asistencie: Andrej Meszároš, Jindřich Abdul.
     
    24:12
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Drtina – 2 min., držanie).
     
    25:12
    Pavlas bezpečne zachytil strelu z pravého kruhu a ponechal puk vo svojej lapačke. Hra bola prerušená.
     
    27:00
    Presilovka bratislavského Slovana nebola veľmi výrazná a belasým sa zatiaľ nedarí prekvapiť brankára Pavlasa.
     
    27:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci v závere svojho oslabenia znižujú vedenie Slovana. VÁCLAV STUPKA poriadne prekvapil brankára Brusta. Nakorčuľoval po ľavom krídle, jeho strelu Brust do rohu klziska vyrazil. Potom prišla nečakaná strela prakticky zo záporného uhla, ktorú Brust podcenil a nezachytil.
     
    27:19
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci zrejme rozbiehajú svoj gólostroj. V obrannom pásme šikovne otočil hru TOMÁŠ POSPÍŠIL, ktorý prekorčuľoval po ľavom krídle a z kruhu prekvapil Brusta prudkou strelou švihom.
    Asistencia: Samuel Fereta.
     
    27:44
    Nové Zámky budú hrať presilovú hru. Patrik Bačik dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    28:38
    Poriadne sa v rozohrávke zamotal brankár Pavlas, ktorý zachytil puk pri zadnom mantineli, potom sa mu však odrazil pred bránku a rýchlo museli prísť na pomoc spoluhráči.
     
    29:12
    Dnes to v Nových Zámkoch je už rozbehnuté na poriadnu gólovú prestrelku. Uvidíme, ako budú tímy reagovať aj naďalej, či ešte uvidíme niekoľko zaujímavých gólových momentov.
     
    29:52
    V útočnom pásme sa podarilo presadiť Andrisíkovi, ktorý sa odpútal s pukom od mantinelu a tesne spoza pravého kruhu strieľal. Brust zachytil puk priamo do lapačky.
     
    30:29
    Domácim hokejistom teraz nevyšla rozohrávka z hĺbky obranného pásma. Končí sa to zakázaným uvoľnením a hra sa teda presúva pred Pavlasa.
     
    31:00
    Šikovne to mieril spomedzi kruhov Jurík, ktorý sa dostal do dobrej pozície a dokázal ohroziť Brusta. Gólman Slovana však ostal pozorný.
     
    31:27
    Za bránkou Slovana sa odohrali viaceré súboje o puk a niektoré možno aj zaváňali nedovoleným zákrokom. Napokon však hlavný rozhodca nepískal.
     
    31:42
    HC Nové Zámky dali gól!
    Pozrime sa na to, domáci vyrovnávajú stav stretnutia! Obdržálek vyrazil dopredu a s pukom prekorčuľoval na pravý kruh. Odtiaľ vystrelil a z tesnej blízkosti bránky jeho strelu dorážal JURAJ JURÍK:
    Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    32:12
    Od modrej čiary smerovala ihneď po vhadzovaní na bránku strela Feretu, ktorá však nebola veľmi presná a brankár Brust teda zasahovať nemusel.
     
    32:47
    Slovan rozohráva z vlastnej obrannej tretiny cez Abdula. Po centri mu už dopredu korčuľoval Zigo a dával si pozor, aby sa vyhol ofsajdu.
     
    33:32
    Za vlastnú bránku vzal puk Ordzovenský, ktorá čaká na čerstvých spoluhráčov z vlastnej striedačky. Striedajú aj hostia.
     
    34:22
    Po pravom krídle sa dopredu presadil Pavúk, ktorému sa podarilo vystreliť spoza pravého kruhu. Jeho strelecké zakončenie však presné nebolo.
     
    34:55
    Spoločne s Pospíšilom vyrazil dopredu Stupka, avšak táto dvojica z elitnej domácej formácie si nerozumela pri prechode modrou čiarou a dopustili sa ofsajdu.
     
    35:31
    Do streleckej pozície z pravého kruhu sa dostal Pospíšil, ktorý si spracoval prihrávku od Stupku a pálil. Jeho delovka však letela mimo bránky.
     
    36:22
    Hruška sa pokúsil nahodiť puk do útočného pásma a následne aj za ním korčuľovať. Veľmi sa mu to však nepodarilo a o puk domáci hokejisti prišli.
     
    36:58
    Do nebezpečného úniku vyrazil po pravom krídle Marcel Holovič, ktorý sa dostal do streleckej pozície z kruhu, ale mieril to mimo priestoru bránky.
     
    37:45
    Slovan sa do útočného pásma v týchto chvíľach neprebojoval. Sledujeme zmenu v rozohrávke domácich, ktorí reagujú v obrannom pásme oveľa rýchlejšie a nerobia zbytočné zdĺhavé manévre.
     
    38:09
    K strele z ľavého kruhu sa dostal Filip Bajtek, ktorý pálil naozaj nebezpečne. Jeho pokus dokázal Brust vyraziť na zadný mantinel.
     
    38:40
    Domáci boli až do týchto chvíľ usadení v útočnom pásme a darilo sa im držať puk na hokejkách. Teraz prihrávku už vystihol Abdul a s pukom zamieril preč.
     
    39:40
    St. Pierre si v rohu klziska s pukom neporadil, šikovne mu ho odobral z hokejky Andrisík a podarilo sa mu dostať puk preč.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostrednú časť gólovo ovládli domáci. Najprv zásluhou Puliša Slovan viedol už 1:4, no Nové Zámky prišli s výborným comebackom. Postupne sa presadili Stupka, Pospíšil, Jurík a vyrovnali stav stretnutia na 4:4.
     
    Objavili sa nejaké problémy s jednou častou ľadovej plochy, ktorú momentálne dávajú do poriadku ľadári spoločne s čiarovými rozhodcami.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:49
    Do útočného pásma sa chcel natlačiť Obdržálek, na modrej čiare bol však jeho pohyb zastavený a Nové Zámky nepokračovali dopredu.
     
    41:18
    Andrej Meszároš vybojoval puk na ľavom kruhu a podarilo sa mu aj vystreliť. Jeho zakončenie však smerovalo iba na Pavlasovu vyrážačku.
     
    41:31
    Bránka Pavlasa sa vychýlila zo svojho obvyklého postavenia a na pomoc museli prísť znovu ľadári a nanovo navŕtať diery pre upevnenie bránky.
     
    42:00
    Pred Matoušekom sa musel mať na pozore domáci gólman Pavlas. Matoušek strieľal z ľavého kruhu a gólman Nových Zámkov musel použiť vyrážačku.
     
    42:52
    Po ľavom krídle zamieril dopredu Marek Sloboda, ktorý už bol v obkľúčení jedného protihráča a jeho krížna prihrávka teda nebola úplne presná.
     
    43:09
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky po prvýkrát v tomto zápase idú do vedenia! Stupka vybojoval puk v obrannom pásme a posunul ho krížom na TOMÁŠA POSPÍŠILA, ktorý zamieril na pravý kruh a odtiaľ delovkou prekonal Brusta.
    Asistencia: Václav Stupka.
     
    43:09
    Po piatom inkasovanom góle nastáva zmena na brankárskom poste Slovana. Zo svätyne odchádza Barry Brust, na jeho miesto prichádza Vladislav Habal.
     
    44:32
    Hruška so Števuliakom spoločne bojovali o puk v útočnom pásme, ale veľmi sa im ho nepodarilo získať. Napokon puk skončil na ochrannej sieti.
     
    44:58
    Rozohrávka novej útočnej akcie teraz domácim vôbec nevyšla. Nepresnej prihrávky sa nik nedotkol a za daných okolností je to zakázané uvoľnenie.
     
    45:44
    Na pravom kruhu sa k strele prebojoval obranca Hatala, ktorý preveril nového brankára Habala. Český gólman si pripísal úspešný zákrok.
     
    46:38
    Po pravom krídle vyrazil dopredu Urbánek, ktorému sa už medzi kruhmi ukazoval Kytnár, ale táto dvojica si úplne nerozumela a puk musel prikryť brankár Pavlas.
     
    46:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ako som predpokladal už skôr, gólová prestrelka pokračuje naďalej. Pavlas vyšiel za vlastnú bránku, snažil sa odohrať puk, no prišiel oň. Abdul ho prihral pred bránku na hokejku RADOVANA PULIŠA, ktorý z prvej nezaváhal a skóroval.
    Asistencie: Jindřich Abdul, Tomáš Zigo.
     
    47:48
    Štajnoch sa bezpečne zbavil napádajúceho protihráča a rozohral puk smerom na ľavú stranu, odkiaľ akciu už potiahol dopredu Basaraba.
     
    48:28
    Fereta natlačil do vlastnej bránky Ziga, ktorý posunul bránku Pavlasa opäť mimo svojej pozície.
     
    48:51
    Do útočného pásma sa chcel presadiť Petr Obdržálek. Puk si nahodil na zadný mantinel, nakorčuľoval za ním, no následne oň v súboji s Meszárošom prišiel.
     
    49:39
    Basarabovi prišiel v útočnom pásme na pomoc St. Pierre a belasí sa momentálne snažia zaútočiť. S pukom sa však pohybujú iba po rohoch klziska.
     
    50:32
    Abdul vyrážal dopredu po osi ihriska a snažil sa puk posúvať dopredu, čo mu však veľmi nevyšlo. Hostia získali puk na vlastnej modrej a snažia sa rozohrať.
     
    51:17
    Šikovnou individuálnou akciu po ľavom krídle to skúsil Kytnár, ktorý sa dostal na kruh a odtiaľ spoza hráča strieľal. Jeho koncovka však presná nebola.
     
    52:02
    Streleckú pozíciu si v útočnom pásme na pravom kruhu chcel pripraviť aj Jurík, lenže nepodarilo sa mu zachytiť krížnu prihrávku z opačnej strany.
     
    52:45
    Do šikovnej streleckej možnosti sa prepracoval Joe Basaraba, ktorý sa natlačil pred bránku a skúšal to blafákom na bekhend, no Pavlas vynikajúco odolal.
     
    53:17
    Zaujímavo vyzeralo aj zakončenie z pravého kruhu na opačnej strane z hokejky Filipa Bajteka. Bajtek to mieril k opačnej žrdi a tesne minul bránu.
     
    53:58
    Kytnár spoločne s Urbánkom bojovali o puk za novozámockou bránkou a celkom sa im to aj podarilo. Slovan ostal v útočnom pásme.
     
    54:35
    Dobre to myslel spoza pravého kruhu Drtina. Pred bránku sa okamžite natlačili Hruška spoločne s Andrisíkom. Druhý menovaný dorážal, no Habal predviedol dôležitý zákrok.
     
    55:29
    Je jasné, že už v týchto minútach ani jeden z tímov nechce urobiť výraznú chybu a súpera teda postaviť do veľkej šance. Oba celky hrajú zodpovedne a už dlho sme nemali vylúčenie.
     
    56:00
    Akoby som to však svojimi komentármi privolal. Za nedovolené bránenie je dvomi minútami potrestaný Patrik Bačik zo Slovana Bratislava.
     
    56:37
    Obdržálek zamieril s pukom do útočnej tretiny a pomerne dlho ho aj držal na hokejke. Obrancovia belasých však za bránkou dobre zapracovali a vyhodili puk preč.
     
    57:25
    Novým Zámkom táto presilová hra zatiaľ veľmi nepomáha. Poriadne ešte neohrozili Habala a teraz dokonca kvôli vyhodenému puku a icingu sa bude vhadzovať pred Pavlasom.
     
    57:56
    Až v závere presilovky registrujeme útočnú snahu domácich. Z pravého kruhu strieľal Stupka, pred bránkou síce mal spoluhráča, ale strela to bola nepresná.
     
    58:26
    Spoza pravého kruhu napriahol Andrej Hatala. Jeho tvrdá delovka však presná nebola a letela mimo priestoru bránky.
     
    58:56
    Basaraba chcel z ľavého kruhu ohroziť brankára Pavlasa, ale veľmi mu to nevyšlo. Jeho strelecké zakončenie nebolo presné.
     
    59:30
    Slovan je s pukom na hokejkách vo vlastnom obrannom pásme a Meszároš sa pokúša o záverečnú rozohrávku.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli po jednom góle na oboch stranách. Najprv sa z vedúceho zásahu tešili domáci, keď Pospíšil skóroval v 44. minúte. Radosť trvala do 47. minúty, v ktorej vyrovnal na 5:5 Puliš. Zápas bude pokračovať v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:18
    Hatala atakoval Šedivého v obrannom pásme Slovana. Bratislavský obranca sa však nenechal rozhodiť a puk na hokejke udržal.
     
    60:39
    Od modrej čiary Štajnoch smeroval prihrávku pred bránku na Abdula, ktorú však zastavil domáci obranca.
     
    61:06
    Šikovne to skúsil Petr Obdržálek, ktorý prenikol dopredu po ľavom krídle a strieľal z kruhu. Jeho pokus však mieril iba na Habalovo rameno.
     
    61:33
    Spomedzi kruhov to strelou skúšal Sersen. Jeho prudký projektil brankár Pavlas dokázal vyraziť.
     
    61:55
    Šikovne sa od mantinelu odpútal Urbánek, ktorý sa dostal medzi kruhy a odtiaľ švihom ohrozil Pavlasa. Na dorážku bol pripravený Zigo, ale Pavlas odolal.
     
    62:31
    Rýchlosť cez stredné pásmo nabral Jindřich Abdul, ktorý sa zvrtol okolo Pospíšila a bekhendom vystrelil zblízka. Mieril to však vedľa brány.
     
    63:07
    Nové Zámky rýchlo otočili hru a do úniku sa prepracoval Tomáš Pospíšil. Svoj nájazd mieril na forhend, ale iba do Habalových betónov!
     
    63:47
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci v predĺžení strieľajú rozhodujúci gól a stávajú sa víťazmi tohto zápasu! PETR OBDRŽÁLEK si prebral puk na ľavom kruhu a parádnou prudkou strelou do vinkla nedal Habalovi šancu.
    Asistencia: Juraj Jurík.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nové Zámky napokon vďaka Obdržálkovmu gólu v predĺžení rozhodli o zisku druhého bodu z tohto stretnutia. Nové Zámky teda po druhýkrát v sezóne dokázali zdolať Slovan vo veľkom zápase bohatom na góly. Belasí teda budú musieť byť spokojní aj s jedným bodom. (18:43:41)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 20. Rogoň (Holovič, Drtina), 28. Stupka, 28. Pospíšil (Fereta), 32. Jurík (Obdržálek), 44. Pospíšil (Stupka), 64. Obdržálek (Jurík) – 10. Sersen (Bačik, Abdul), 13. Demo (Bondra), 20. St. Pierre (Basaraba, Bondra), 24. Puliš (Meszároš, Abdul), 47. Puliš (Abdul, Zigo)


    HC MIKRON Nové Zámky: Pavlas (Vyžinkár) – Ordzovenský, Hatala, Fereta, Drtina, Mikuš, Pavúk – Stupka, Fábry, Pospíšil – Jurík, Bajtek, Obdržálek – Andrisík, Hruška, Števuliak – Rogoň, Holovič, Jaša
    HC Slovan Bratislava: Brust (44. Habal) – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Demo, Šedivý, Jendek – Abdul, Zigo, Puliš – Bondra, St. Pierre, Basaraba – Matoušek, Kytnár, Kukumberg – Sloboda, Viedenský, Urbánek

    Rozhodčí: Snášel, Novák – Šoltés, Rojík
    thejrc.org