Nové Zámky – HC Slovan 6:5 (po pr.) | MAC Budapešť – Košice 4:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.)
Zvolen – Detva 5:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 4:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
4:5 (2:0, 1:1, 1:3 - 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Sobota 04.01.2020, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:54
    Rýchla akcia Liptákov mohla priniesť gól. Rudolf Huna potiahol akciu, prihral na voľného Róberta Hunu, ktorý bol sám pred bránkou, no Beskorowany pokus vyrazil na ochrannú sieť.
     
    59:02
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania roztočili v útočnom pásme kolotoč. Joona Jääskeläinen prihral pred bránkovisko, kde bol voľný CASON HOHMANN a ten prestrelil Zalivina.
     
    58:29
    Banská Bystrica hrá bez brankára Beskorowanyho.
     
    58:18
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Marcel Petran poslal tvrdú ranu z vrcholu kruhu, ktorú Beskorowany vyrazil vedľa seba a pozorný RUDOLF HUNA trafil hokejkou puk skôr ako Southorn, takže Liptáci idú v závere do trháku.
     
    57:32
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Róbert Huna – 2 min., sekanie).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., hrubosť).
     
    56:31
    Banskobystričania sú momentálne jasne lepším tímom a takmer otočili skóre, pretože Bartánus dostal prihrávku pred bránkovisko. Zakončenie však Zalivin znova chytil.
     
    55:49
    Brejčák prestrčil puk pomedzi obrancov, do šance sa dostal Mlynarovič, ale Zalivina neprekonal. Ten pokryl aj následnú strelu práve Brejčáka z diaľky.
     
    54:58
    Rudolf Huna sa takmer natlačil do samostatného nájazdu, ale v poslednej chvíli mu puk vypichol obranca Brejčák.
     
    51:37
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Marcel Petran – 2 min., držanie).
     
    50:46
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia dokázali vyrovnať zásluhou zámorskej úderky. JORDON SOUTHORN potvrdzuje svoju pozíciu najproduktívnejšieho hráča "baranov".
     
    50:22
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi, ale pár sekúnd pred koncom oslabenia vystrelil Petran a tečovaná strela skončila v bránke. Puk však bol niekoľko centimetrov v strednom pásme.
     
    49:33
    Banská Bystrica dala gól!
    PATRIK LAMPER dnes už niekoľko šancí mal, teraz využíva jednu v presilovke po tom, ako zobral puk Zalivinovi vedľa bránky, obišiel ju a zakončil backhandom do opustenej svätyne.
     
    48:22
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Timotej Šille – 2 min., hákovanie).
     
    42:42
    Bartánus sa dostal k puku pred bránkoviskom, kde sa ho pokúsil druhým dotykom zakončiť, avšak namieril len do pripraveného Zalivina.
     
    37:06
    Patrik Lamper sa po buly v strednom pásme dostal z krídla medzi kruhy a poslal výborný pokus pod brvno, kde zasiahol Zalivin.
     
    35:22
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci majú znova dvojgólový náskok, pretože RUDOLF HUNA vystrelil od modrej čiary, puk ako keby zaplával vo vzduchu a Beskorowany ostal bez šance.
     
    33:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Joona Jääskeläinen – 2 min., hákovanie).
     
    33:34
    Piatkovi sa z ničoho-nič otvoril veľký priestor a prešiel až k bránkovisku, kde chcel puk zasunúť za Beskorowanyho, no to mu Kanaďan znemožnil.
     
    32:05
    Banská Bystrica dala gól!
    Okamžite po vyhratom buly vystrelil Vladimír Mihalik, ktorého strelu Zalivin vyrazil vedľa seba a prázdná bránku trafil MAREK BARTÁNUS.
     
    31:59
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Dominik Kramár – 2 min., napadnutie).
     
    30:27
    Cason Hohmann sa dostal k dlhému pasu pred bránkovisko, ktorý síce nespracoval ideálne, ale dostal sa do zakončenia. Zblízka minul bránku.
     
    29:01
    Rýchly prechod hostí priniesol kontru dvoch proti jednému. Zalivin chytil zakončenie od Mlynaroviča, Gabor sa už k dorážke nedostal.
     
    25:48
    Jordon Hickmott strieľal z ľavého kruhu. Zalivin puk neudržal, ale ten nedokázali hráči hostí doraziť za čiaru.
     
    25:12
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Sebastian Droppa – 2 min., držanie).
     
    19:39
    Rudolf Huna dostal krásnu prihrávku cez os pred bránkovisko, zblízka puk usmerniť medzi tri žrde, avšak Beskorowany sa parádne premiestnil. To bola obrovská šanca.
     
    17:36
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku). Trest odpyká Dominik Sojka.
     
    17:33
    Rozohrávajúcich hostí zradil pri prihrávke dopredu ľad. Puk ostal stáť a Maroš Surový prihrával Uhríkovi do šance. Ten zblízka cez obrancu zakončil nad.
     
    15:34
    Výborná rýchla akcia prvého útoku Liptákov. Piatka potiahol puk, prihral doprava, odkiaľ Kriška prekvapivo namiesto strely ešte raz prihrával a práve Piatka nebezpečne tečoval. Nakoniec len do Beskorowanyho.
     
    12:16
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Banskobystričania spravili veľkú chybu v rozohrávke. Puk zachytil v útočnom pásme Jakub Sukeľ a bol to MAROŠ PIATKA, kto prestrelil Beskorowanyho pokusom k žrdi.
     
    08:39
    Štvrtá formácia Banskej Bystrice bojuje na zadnom mantineli, odkiaľ puk vyviezol Sojka a bol sám pred Zalivinom. Pokus backhandom išiel vedľa bránky.
     
    07:57
    Miloš Fafrák ušiel do samostatného nájazdu. Pokúsil o forhendový blafák, no Zalivin sa dobre presunul a nepustil puk za seba.
     
    07:16
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Vylúčenie útočníka Gilberta Gabora, ktorý dnes prekvapivo musí zaskakovať na pozícii obrancu, keďže tých Banská Bystrica zo zdravotnej stránky nemá dosť, potrestal ALEX TAMÁŠI. Ten je zas kmeňovým hráčom hostí a do konca sezóny hosťuje na Liptove.
     
    06:58
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gilber Gabor – 2 min., podrazenie).
     
    04:11
    Patrik Lamper ušiel do samostatného nájazdu, no ani na dvakrát neprekonal brankára Liptovského Mikuláša.
     
    02:08
    Beskorowany nahodenie od mantinelu len vyrazil pred seba, kde bol Lištiak. Jeho dorážka z fantastickej pozície neprešla za kanadského gólmana.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 8. Tamáši (M. Roman, Rud. Huna), 13. Piatka (J. Sukeľ), 36. Rud. Huna (Petran), 59. Rud. Huna (Petran) – 33. Bartánus (Mihalik, Šille), 50. Lamper, 51. Southorn (Hohmann, Hickmott), 60. Hohmann (Jääskeläinen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Alex Tamáši (LMI)
    0:0   Joona Jääskeläinen (BBY)
    2. série:
    1:0   Róbert Huna (LMI)
    1:1   Timotej Šille (BBY)
    3. série:
    1:1   Martin Kriška (LMI)
    1:1   Cason Hohmann (BBY)
    4. série:
    1:1   Maroš Piatka (LMI)
    1:1   Jordan Hickmott (BBY)
    5. série:
    1:1   Rudolf Huna (LMI)
    1:1   Tomáš Hrnka (BBY)
    6. série:
    1:2   Marek Bartánus (BBY)
    1:2   Rudolf Huna (LMI)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romančík) – Kurali, Kramár, Droppa, Petran, M. Roman, Smutný, Dlugoš – J. Sukeľ, Piatka, Kriška – Lištiak, Tamáši, Rud. Huna – Rich. Huna, Rób. Huna, Nechaj – Uhrík, Oško, M. Surový – Vybiral
    HC´ 05 Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Petrinec, Southorn, Mihalik, Gabor, Brejčák, Zubák, Kobolka – Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen – Lamper, Hrnka, Bartánus – Fafrák, Mlynarovič, Šille – Sarvaš, Sojka, Mesaroš

    Rozhodčí: Orolin, Juhász – Stanzel, Soltész – Gajan
    thejrc.org