Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 2:1 (kon.)
Jaroslavl – Kunlun 5:0 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 4:3 (kon.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Kazaň – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Admiral Vladivostok
Neděle 05.01.2020, 15:00 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Jeřábek (VTZ) 2+0, 3 střely, čas na ledě 24:16 (17:34:48)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viťazu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3. Admiral vstupoval do poslední periody v početní výhodě, avšak dlouhou přesilovku se mu nepovedlo zužitkovat. Proto si domácí celek přichystal dnešní čtvrtou branku, v závěru se soupeř rozhodl pro hru bez brankáře, která mu zajistila kontaktní trefu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 29:18.
    Zblokované střely – 13:10.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 2/4.
    Vhazování – 40:25.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Oleg LOMAKO - 4:3
     
    59:46
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom to bude ještě hodně zajímavé! Hosté totiž hráli bez brankáře, načež se po kombinaci dostal ke střeleckému pokusu OLEG LOMAKO, kterému se povedlo propálit domácího brankáře Ježova.
    Asistence: Nikita Korosteljov.
     
    59:25
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:02
    Už nám probíhá poslední minuta tohoto zápasu, žádné další změny skóre se zřejmě už nedočkáme. Domácí totiž drží puk daleko od napadajících protihráčů.
     
    58:18
    Admiral se zoufale snaží s výsledkem něco udělat, avšak to se mu stále nedaří. Navíc do konce utkání zbývají méně než dvě minuty, o vítězi je zřejmě rozhodnuto.
     
    57:09
    Následoval útočný výpad v podání domácích, který nakonec přinesl pouze nahození na branku. Tentokráte nemusel Truškov zasahovat, jeho celek rozjíždí protiakci.
     
    54:11
    V posledních vteřinách sledujeme celkem plynulou hru, před malým momentem se navíc domácí prodrali až do zakončení, které ovšem zneškodnil Truškov.
     
    53:07
    Naposledy v tomto utkání je k vidění komerční přestávka, po které se hra přestěhuje zpět před domácího brankáře Ježova. Vladivostok se nemůže dostat k náporu.
     
    52:20
    Střely na branku: 25 – 14.
     
    51:26
    Admiral musel rozjíždět další útočnou akci až od vlastního pásma, jeden z hráčů se dokázal protlačit podél hrazení, avšak poté mu puk ujel daleko od hokejky.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry. Vladivostok se před malým momentem dokázal usadit v pásmu, Ježov navíc schoval kotouč do své lapačky.
     
    49:11
    Vladivostok to bude mít v současné době hodně složité, opět musí dotahovat hned dvoubrankovou ztrátu. Stále na to má hodně času, zhruba deset minut.
     
    48:02
    Po delší době se do útočného pásma dostali také domácí komando, avšak to se k ohrožení branky soupeře nakonec nedostalo. Hra se tak okamžitě otáčí.
    47:47 Quinton HOWDEN - 4:2
     
    47:47
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí si i tentokráte berou dvoubrankové vedení zpět! Tentokráte se úspěšným střelcem stává QUINTON HOWDEN, který si nabruslil až do střelecké pozice, odkud neomylně překonal brankáře Truškova, jenž byl téměř bez šance.
    Asistence: Ville Lajunen, Alexej Makejev.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Jeřábek (Makejev, Petrakov), 15. Jormakka (Pautov, Byvalcev), 39. Jeřábek (Makejev, Vorobej), 48. Q. Howden (V. Lajunen, Makejev) – 33. Lalonde (Konnov, Almqvist), 40. Bakoš (Almqvist, Lalonde), 60. Lomako (Korosteljov)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Kočetkov) – Jeřábek, Vorobej, Pautov, V. Lajunen (A), Golovkov, Voronkov, Katičev – Makejev (C), P. Černov (A), Q. Howden – Jormakka, Byvalcev, Jo. Nättinen – Grebenščikov, Mojsejev, Laričev – Koltygin, Petrakov, Varfolomejev – A. Ševčenko.
    Admiral Vladivostok: Truškov (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Želdakov, Miščenko, A. Osipov (A), Bobrjašov, Ostrovskij – Korosteljov, Ljungh, Bakoš – V. Butuzov, J. Petrov (A), Pilipenko – K. Voronin, Glazačev (C), Silajev – Lomako, Drobin, Konnov – A. Strelcov.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Ovčinnikov – Golovljov, Savenkov
    thejrc.org