Německo – Kazachstán 6:0 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (kon.) | Kanada – Rusko 4:3 (kon.)
konec
Německo
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Kazachstán
Neděle 05.01.2020, 11:00 • Ostravar aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi pro dnešní den končím, nicméně dnes se ještě odehrají dvě utkání na juniorském světovém šampionátu, které u nás můžete sledovat. Utkání o bronz mezi Švédskem a Finskem pro Vás odkomentuje Daniel Kinc a finále mezi Kanadou a Švédskem komentátorka Klára Petrásková. Přeji krásný zbytek nedělního dne, na shledanou! (13:29:02)
     
    Nejlepší hráči utkání: Dominik BokkVladislav Nurek
     
    Utkání mezi Německem a Kazachstánem je za námi. Je to jasné – z elitní skupiny se poroučí Kazachstán, který prohrává třetí rozhodující utkání o šest branek. Nutno říci, že Německo dnes předvedlo velice spolehlivý výkon a po celou dobu až na pár momentů kontrolovalo hru. Velice tomu taktéž příspěl velice dobrý výkon brankáře Hendrika Haneho, který v případě zaváhání jeho spoluhráčů podržel svůj tým.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Utkání se dohrává ve svižném tempu, nicméně již teď je jasné, že o sestupujícím je rozhodnuto.
     
    58:02
    Zakázané uvolnění Kazachstánu, vhazovat se bude před Nurkem.
     
    57:40
    Dennis Lobach střílel od modré, ale trefil pouze brusle bránícího Kazacha.
     
    56:48
    Zakázané uvolnění kazašského celku.
    55:45 Eric MIK - 6:0
     
    55:45
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dá se říci, že většina branek v dnešním utkání padá po velikém nedůrazu bránících hráčů v prostoru před brankovištěm. Tentokrát od modré čáry střílel Philipp Mass, jehož střelu brankář Nurek vyrazil pouze před sebe na hokejku ERICA MIKA, který neměl problém zasunout puk do brány – 6:0! Asistence: Philipp Mass, Justin Schütz.
     
    53:25
    Ačkoliv se dá říci, že je o vítězi zápasu rozhodnuto, tak Kazaši ještě sympaticky bojují a snaží se vstřelit alespoň jednu branku.
     
    52:35
    Stanislav Alexandrov se již pomalu dostával k zakončení, ovšem na poslední chvíli mu puk odebral jeden z bránících Němců.
     
    50:49
    Andrej Bujalskij svižnou střelou zaměstnal brankáře Haneho, který puk zachytil do své lapačky.
     
    49:55
    Alexander Dersch srazil u mantinelu čistě Stanislava Alexandrova, který se rychle sbírá z ledu a pokračuje ve hře.
     
    48:26
    Nurkovi se nepodařilo zachytit nahození od modré do lapačky, a tak měl málem příležitost ke střele jeden z německých útočníků, ovšem naštěstí pro Kazachy jeden z obránců dokázal dříve vyhodit kotouč alespoň do středního pásma.
     
    46:34
    Alexander Dersch vystřelil od modré, ale trefil pouze bránícího Kazacha.
     
    45:09
    Tentokrát to zkusil z mezikruží Luis Schinko, ale brankář Nurek vyrazil puk betonem.
     
    44:23
    Maxim Musorov byl nepříjemně sražen u mantinelu a s bolestivými grimasy odjel na střídačku. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    43:23
    Další šance na skórování Německa! Jeden z hráčů v černožlutém se dostal k puku v předbrankovém prostoru, ale trefil pouze Nurka.
    Marken.cz

    Petr Peleška

    Branky a nahrávky: 13. Bokk (Jentzsch, Seider), 31. Bokk (Hüttl), 32. Fleischer (Valenti, Schinko), 34. Reichel (Peterka), 35. Heinzinger (Jentzsch), 56. Mik (Mass, Schütz)


    Německo: Hane (Ancicka) – Seider, Mik, Hüttl, Wirt, Dersch, Mass, Heinzinger – Bokk, Jentzsch, Schütz – Peterka, Brune, Reichel – Lobach, Schinko, Kinder – Nijenhuis, Fleischer, Valenti.
    Kazachstán: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov, Dichanbek, Butenko, A. Koroljov, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Omirbekov, Čaporov, Asuchanov – Musorov, Bujalskij, Bojko – Alexandrov, Ljapunov, Bondarenko – Čalov, Sajko.

    Rozhodčí: Morozov, Tscherrig – Hagerstrom, Lederer
    ocianews.com