Pittsburgh – Florida 1:4 (kon.) | Carolina – Tampa 1:3 (kon.) | Minnesota – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.)
Chicago – Detroit 4:2 (kon.) | Anaheim – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Minnesota Wild
4:5 (3:2, 0:0, 1:2 - 0:0)
Calgary Flames
Pondělí 06.01.2020, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Calgary zahájí nový týden v Xcel Energy Center, kde v pondělí v noci vyzve domácí Minnesotu a odstartuje sérii dvou venkovních zápasů. Wild si po zápase proti Flames užijí tři dny volna, aby se v pátek v noci střetli s nacházejícím soupeřem znovu, tentokrát na jeho ledě.
    Minnesota udolala Winnipeg a v pondělí se chystá na Calgary
     
    Minnesota Wild

    Minnesota o víkendu porazila Winnipeg, když zvítězila 3:2 po prodloužení a ukončila sérii dvou porážek. Wild vyhráli čtyři z posledních sedmi zápasů a v jejich bráně proti Calgary začne Alex Stalock. Rozhodující gól proti Winnipegu vstřelil útočník Eric Staal. Prosadí se dnes?
    Luke Kunin a jeho nádherná branka v zápase proti Winnipegu
     
    Calgary Flames

    Calgary před zápasem proti Minnesotě vyhrálo pouze tři z posledních devíti zápasů poté, co předtím vyhrálo sedmkrát v řadě. Útočník Johnny Gaudreau během posledních dvou zápasů zaznamenal tři body za gól a dvě asistence. V bráně by měl nastoupit David Rittich.
    Calgary naposledy porazilo New York Rangers, když vyhrálo 4:3
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy už se v letošní sezóně NHL jednou potkaly, když se den před Štědrým dnem střetly v Xcel Energy Center a domácí Minnesota nad Calgary zvítězila 3:0.
     
    Československá stopa v utkání:

    David Rittich (CGY) 32 zápasů, 994 zák., 87 gólů, 91,2%
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Greenway – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Donato. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.

    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Mi. Stone – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – Rieder, Jankowski, S. Bennett. Hlavní trenér: Geoff Ward.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Dan O'Rourke. Čároví: Travis Gawryletz, Trent Knorr.
     
    Devan Dubnyk bude před dnešním utkáním oceněn za 500 odchytaných zápasů v NHL.
    Brankář Devan Dubnyk v zámořské NHL odchytal 500 střetnutí!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Utkání začalo náporem domácích hokejistů Minnesoty, kteří se do zakončení nedostali, a Calgary mohlo rozehrávat zpoza brány, kterou hájí David Rittich.
     
    00:57
    Hokejisté Calgary se dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, z nichž první Alex Stalock vyrazil a druhou od modré čáry poté bez problému ukryl v náručí.
     
    01:29
    Luke Kunin vstřelil nádherný gól proti Winnipegu a nyní se snažil prosadit na bodu levého kruhu pro vhazování, hosté k němu ale rychle přistoupili a ke střele ho nepustili.
     
    02:08
    Calgary nepřesně rozehrálo podél trestných lavic a proti hostujícímu kanadskému týmu se pískalo zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Davida Ritticha.
     
    02:24
    Mats Zuccarello se dostal do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže bekhendové zakončení bývalého hráče New Yorku Rangers bylo nepřesné a puk je za bránou.
     
    02:53
    Flames se ocitli v první velmi slibné příležitosti, jenže Alexe Stalocka z blízkosti překonat nedokázali. Jmenovitě útočník Derek Ryan, který trefil přímo jeho hruď.
     
    03:55
    Ryan Hartman se mohl ze středního pásma řítit sám na bránu, jenže T.J. Brodie ho zezadu evidentně podrazil.
    03:55 Představení obou brankářů: Alex Stalock a David Rittich
     
    05:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    KEVIN FIALA vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a český brankář David Rittich předvedl hodně nepovedený zákrok, když puk nedokázal udržet a navíc mu mezi betony prošel do brány! Wild využili úvodní přesilovou hru a vedou nad Flames 1:0. Asistence: Ryan Suter a Zach Parise.
    05:01 Kevin FIALA - 1:0
     
    06:32
    Jared Spurgeon vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho ostrá rána s příklepem byla zablokována. David Rittich tedy tentokrát zasahovat nemusel.
     
    07:13
    Před bránou Alexe Stalocka vznikl obrovský závar, Dillon Dubé se ale prosadit z blízkosti nedokázal a následná rána z levého kruhu byla Wild zablokována.
     
    08:14
    Minnesota špatně střídala a Calgary si po komerční přestávce zahraje první přesilovou hru. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě Wild odpyká Mats Zuccarello.
     
    09:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Mikael Backlund nyní na levém křídle pronikl do útočného pásma a z ostrého úhlu poté kotouč nahodil na přední tyč, kde se zastavil o pravou nohu Alexe Stalocka a od pravé brusle MILANA LUCICE se poté odrazil mezi jeho betony do sítě! Alex Stalock si počínal hodně zvláštně a Calgary taktéž využilo svou úvodní přesilovou hru – 1:1. Asistence: Rasmus Andersson a Mikael Backlund.
    09:32 Milan LUCIC - 1:1
     
    10:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MARCUS FOLIGNO si rychle najel v levém kruhu na nádhernou zpětnou bekhendovou přihrávku Joela Erikssona Eka z pravého křídla a nádhernou střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány hostí! Minnesota na inkasovaný gól rychle odpověděla a po pouhých 34 sekundách znovu vede – 2:1! Asistence: Joel Eriksson Ek.
    10:06 Marcus FOLIGNO - 2:1
     
    10:31
    Alex Stalock zasáhl proti ráně Calgary z pravého křídla a ostrého úhlu a po svém zákroku ztratil helmu. Hra byla přerušena a prostor dostává reklamní přestávka.
     
    10:42
    Minnesota vystřelila v rychlém sledu z levého a poté pravého kruhu pro vhazování, David Rittich byl ale v obou případech připravený a kotouč úspěšně vyrazil.
     
    10:54
    Jordan Greenway zbytečně fauloval v útočném pásmu a vzápětí byl vyloučen na dvě minuty za faul loktem.
     
    12:14
    Derek Ryan vystřelil před vrcholem pravého kruhu pro vhazování a jeho střela na teč minula přední tyč domácí brány, kterou dnes hájí brankář Alex Stalock.
     
    13:03
    Vyloučený Jordan Greenway se vrátil zpět na led a vzápětí mohl skórovat Eric Staal, brankář David Rittich ale zasáhl vyrážečkou a puk skončil v ochranné síti.
     
    13:50
    Matt Dumba na pravém křídle nabral obrovskou rychlost a mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže bránu Davida Ritticha z blízkosti přestřelil.
     
    14:47
    Následovala střela z levého kruhu pro vhazování, která byla taktéž nepřesná, a Wild se poté ocitli v postavení mimo hru. Komerční přestávka.
     
    15:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    TRAVIS HAMONIC vypálil po zpětné přihrávce Johnnyho Gaudreaua na bodu pravého kruhu pro vhazování a poté nádhernou bombou bez přípravy vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Znovu je vyrovnáno. Tentokrát ovšem na 2:2. Asistence: Johnny Gaudreau a Mikael Backlund.
    15:40 Travis HAMONIC - 2:2
     
    17:00
    Matt Dumba se ocital v dobré šanci v pravém kruhu pro vhazování, jenže hokejisté Calgary mu kotouč vypíchli a domácí obránce se nakonec ke střele nedostal.
     
    17:28
    Mikko Koivu na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a jeho pokus skončil v ochranné síti. Hra byla přerušena a poté se vhazovalo po pravici Davida Ritticha.
     
    17:54
    Ryan Suter na levém křídle vystřelil zápěstím a jeho střela od modré čáry byla v levém kruhu pro vhazování zablokována. David Rittich tedy nemusel zasáhnout.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MARCUS FOLIGNO se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče a po ledě kotouč poslal ke vzdálenější levé tyči! Minnesota potřetí vede a skóre duelu činí 3:2! Asistence: Matt Dumba a Luke Kunin.
    19:14 Marcus FOLIGNO - 3:2
     
    19:50
    Kevin Fiala mohl rychle přidat další gól, když se dostal ke střele v pravém kruhu pro vhazování, český brankář byl ale tentokrát připraven a puk našel v lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Calgary dokázalo dvakrát odpovědět na jednobrankové vedení Minnesoty, jenže 46 sekund před přestávkou inkasovalo potřetí a domácí útočník Marcus Foligno zadělal svým druhým gólem v zápase na hattrick. Zatím to není zápas brankářů. Skóre po první třetině v Xcel Energy Center zní. Minnesota Wild 3 Calgary Flames 2.
    Nádherná branka v podání domácího útočníka Marcuse Foligna
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:08.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-14; Zablokované střely: 7-7; Vhazování: 39%-61%; Hity: 3-4; Přesilové hry: 1/1-1/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Minnesota vstoupila do druhé třetiny zápasu hodně aktivně a bojovala o puk za bránou Davida Ritticha, jenže ho udržet nedokázala a ke střele se nedostala.
     
    21:56
    Calgary bylo v první třetině střelecky aktivnější, jenže se prosadilo dvakrát, zatímco Minnesota třikrát, a prohrává těsně 3:2. Zakázané uvolnění Wild.
     
    22:14
    Flames se dostali do zakončení v blízkosti pravé tyče, Alex Stalock se ale mezi betony překonat nenechal a připsal si v bráně Minnesoty další úspěšný zákrok.
     
    23:26
    Pokud jste přišli o začátek dnešního střetnutí, Devan Dubnyk byl oceněn za 500 zápasů v NHL.
    23:26 Devan Dubnyk dostal stříbrnou hokejku s číslem zápasů
     
    24:27
    Alex Stalock fantasticky přečetl hru, když rychle vyjel ze své brány proti jednomu z útočníků Calgary a u trestných lavic puk těsně před ním odpálil do bezpečí.
     
    24:43
    Marcus Foligno mohl zkompletovat hattrick, když z levého kruhu mířil ke vzdálenější pravé tyči, David Rittich měl ale čistý výhled a puk vykopl betonem.
     
    25:43
    Flames mohli znovu skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže si na Alexe Stalocka nepřišli. Mikael Backlund vystřelil bekhendem a viděl jeho zákrok vyrážečkou.
     
    26:17
    David Rittich si na opačné straně ledové plochy připsal v rychlém sledu tři zákroky a po posledním zákroku českého brankáře následuje komerční přestávka.
     
    26:54
    Jordan Greenway znovu zbytečně fauloval v útočném pásmu Minnesoty a tentokrát byl vyloučen za sekání.
     
    27:28
    Wild odvedli na levé straně obranného pásma dobrou práci a podél střídaček vyhodili puk až za bránu Davida Ritticha, který se vzápětí ujal rozehrávky.
     
    28:32
    Mikael Backlund chtěl z pravého rohu útočného pásma poslat puk na vzdálenější levou tyč, kde číhal jeden z jeho spoluhráčů, přihrávka ale byla příliš prudká.
     
    29:15
    Mark Jankowski se málem dostal ke střele v prostoru mezikruží po skončení přesilové hry, jenže se ocitl mezi dvěma protihráči a střela nakonec nepřišla.
     
    29:34
    Wild na levém křídle vypálili od modré čáry a David Rittich kotouč bez problému podržel ve svém náručí. Hra byla přerušena a oba týmy si mohou oddechnout.
     
    30:11
    Johnny Gaudreau se ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže Alex Stalock se mu vrhl rychle pod nohy a puk vleže zmrazil! Komerční přestávka.
    30:11 Brankář Alex Stalock se rychle vrhl pod nohy protihráče
     
    31:14
    David Rittich nyní skvěle zasáhl proti tečované střele Marcuse Foligna z levého kruhu a poté vyrazil i ránu Brada Hunta, který bez přípravy vypálil od modré čáry.
     
    32:23
    Jordan Greenway chtěl z blízkosti zamířit do pravého rohu brány, jenže David Rittich jeho bekhendové zakončení zřejmě levým ramenem vytáhl mimo bránu.
     
    33:03
    Calgary otáčelo hru a kotouč ze středního pásma zamířil mimo ledovou plochu. Hra byla přerušena a následuje vhazování ve středovém kruhu neutrální zóny.
     
    33:57
    Matt Dumba vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela těsně nad ledem minula vzdálenější levou tyč brány, aniž by byla tečována.
     
    34:48
    Mikael Backlund a Matthew Tkachuk se ocitli v levém kruhu pro vhazování ve slibné brankové příležitosti, oba dva ale ztroskotali na betonech Alexe Stalocka! Calgary mohlo vyrovnat skóre.
    34:48 Přehled týmů s nejvyšším procentem slibných příležitostí
     
    35:13
    Zakázané uvolnění se nakonec nepískalo a v Xcel Energy Center probíhá krátká komerční přestávka. Minnesota vede nad hokejisty Calgary o jeden gól.
     
    36:30
    Wild na pravém křídle vypálili od modré čáry a David Rittich dobře zasáhl pravým betonem, aby vzápětí zmrazil puk pod lapačkou a nepustil Wild k dorážce.
     
    36:33
    Matt Dumba vypálil ihned po vhazování a David Rittich si s jeho ostrou ránou poradil. Hra poté byla znovu přerušena a Wild se marně snaží vstřelit čtvrtý gól.
     
    37:10
    Travis Hamonic odpověděl na šance Minnesoty střelou z pravého křídla, jeho pokus od modré čáry byl ale nepřesný a minul přední tyč domácí brány Minnesoty.
     
    38:28
    Mathew Tkachuk na levém křídle vypálil z téměř nulového úhlu a málem zaskočil Alexe Stalocka, domácí brankář ale skvěle zasáhl svým pravým betonem.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:01
    Rasmus Andersson vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus mířil do bližšího horního rohu brány, Alex Stalock ho ovšem ukryl ve své lapačce.
     
    39:30
    Derek Ryan se dostal na pravém křídle k nahození od hrazení, kterým hledal Milana Lucice, kotouč ale skončil pod lapačkou brankáře Alexe Stalocka. Hra přerušena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatímco úvodní část dnes brankářům na obou stranách vůbec nevyšla, po přestávce zůstali nepřekonáni. Alex Stalock předvedl několik solidních zákroků a skvěle si vedl také hostující český brankář David Rittich. Skóre po druhé třetině. Minnesota Wild 3 Calgary Flames 2.
    Připomenutí parádní bomby a gólu v podání Travise Hamonica
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:59.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 21-24; Zablokované střely: 12-12; Vhazování: 45%-55%; Hity: 6-9; Přesilové hry: 1/1-1/3; Trestné minuty: 6-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Marcus Foligno v zámořské NHL nikdy nevstřelil hattrick, dnes se ale prosadil dvakrát a proti Calgary ho může dosáhnout. Začíná závěrečná třetí třetina.
     
    40:33
    Mikko Koivu vypálil na vrcholu prostoru mezikruží a puk mířil k pravé tyči, David Rittich ale skvěle zasáhl svým levým betonem a poté puk zmrazil pod lapačkou.
     
    41:16
    Luke Kunin se do zakončení na bodu pravého kruhu pro vhazování nedostal a Calgary poté vyhodilo puk podél trestných lavic na zakázané uvolnění.
     
    41:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MICHAEL STONE na pravém křídle vystřelil od modré čáry a jeho střela zápěstím nad lapačkou Alexe Stalocka vymetla bližší pravý horní roh brány! Wild třikrát vedli, Flames ovšem třikrát vyrovnali. Asistence: T.J. Brodie a Derek Ryan.
    41:55 Michael STONE - 3:3
     
    42:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JORDAN GREENWAY si našel prostor před bránou Flames a zády k ní předvedl po nahození Jareda Spurgeona z pravého křídla skvělou teč, po níž puk zamířil k přední tyči! Wild opět odpověděli a vedou. Asistence: Jared Spurgeon a Ryan Suter.
    42:37 Jordan GREENWAY - 4:3
     
    43:35
    Luke Kunin vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a David Rittich byl vzápětí málem znovu překonán, tentokrát ale puk dokázal vyrazit mimo.
     
    44:58
    Dillon Dubé vystřelil na vrcholu prostoru mezikruží a jeho prudká střela minula pravý horní roh brány Minnesoty, kterou dnes hájí brankář Alex Stalock.
     
    45:32
    Dnešní utkání sleduje 17204 diváků.
     
    46:18
    Flames před pár okamžiky vypálili na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Alex Stalock byl ale v domácí bráně Minnesoty připraven a puk vyrazil mimo bránu.
     
    46:56
    Calgary se snaží počtvrté v zápase vyrovnat skóre, nyní se ale na pravém křídle ocitlo v postavení mimo hru a po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    48:09
    Jonas Brodin vystřelil na ose útočného pásma téměř od modré čáry a střelou zápěstím mířil do levého rohu brány, David Rittich ale dobře zasáhl pravým ramenem.
     
    48:43
    Úvodní třetina nabídla pět gólů, zatímco druhá poté žádný, a ve třetí třetině jsme zatím byli svědky dvou gólů. Na obou stranách padl ve třetí části jeden gól.
     
    49:56
    Nahození Wild z levého křídla skončilo v ochranné síti a hra byla přerušena. Calgary se dvakrát v zápase stalo, že domácí Wild na jeho branku bleskově odpověděli.
     
    50:07
    Marcus Foligno mohl zkompletovat svůj první hattrick v kariéře NHL, jenže z blízkosti Davida Ritticha nepřekonal! Následuje komerční brejk.
     
    50:53
    Johnny Gaudreau chtěl na pravém křídle vystřelit od modré čáry, jenže Kevin Fiala mu puk skvěle vypíchl a řítil se do samostatného úniku, v jehož závěru se mu David Rittich vrhl pod nohy a vleže mu puk vypíchl! Obrovská šance domácích Wild!
     
    51:58
    Alex Stalock byl hodně nepříjemně atakován, jenže rozhodčí nechali hru plynout dál a nevylučovali. Xcel Energy Center se poté začalo rozléhat hlasité bučení.
     
    53:22
    Andrew Mangiapane hodně nepříjemně vystřelil z prostoru pravého kruhu, jenže Alex Stalock byl připraven a lapačkou puk vyškrábl vedle své brány.
     
    54:15
    Zach Parise byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Calgary má šanci počtvrté vyrovnat. Komerční pauza.
     
    54:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MARK GIORDANO na levém křídle nyní vystřelil z ostrého úhlu a puk se vzápětí od čepele hokejky Ryana Sutera odrazil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Calgary využilo přesilovou hru a počtvrté dokázalo odpovědět na gól Wild! Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
    54:32 Mark GIORDANO - 4:4
     
    55:25
    Jordan Greenway se dostal ke střele v prostoru mezikruží a střelou zápěstím vzápětí mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, puk se ale od vnitřní strany pravé tyče odrazil ven!
    55:25 Davida Ritticha v bráně nyní zachránila vzdálenější tyč!
     
    57:08
    Johnny Gaudreau se řítil ze středového kruhu sám na bránu a bekhendem chtěl puk zasunout mezi betony Alexe Stalocka, což se mu sice podařilo, jenže brankář Minnesoty mezi nimi dokázal kotouč včas sevřít! Obrovská šance.
    57:08 Johnny Gaudreau měl obrovskou příležitost rozhodnout!
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Calgary čtyřikrát v zápase prohrávalo o jeden gól, jenže se mu ve všech čtyřech případech podařilo vyrovnat a čeká nás prodloužení. Skóre po třetí třetině utkání v St. Paul tedy zní. Minnesota Wild 4 Calgary Flames 4.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:41
    Minnesota obkroužila středový kruh a poslala na led čerstvou trojici, zatímco Flames nemohli nevystřídat.
     
    61:05
    Mark Giordano se snažil udržet kotouč za vlastní bránou, jenže fauloval. Dvě minuty za podrážení.
     
    61:56
    Brad Hunt nyní vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a střelou bez přípravy mířil k přední tyči, David Rittich ale vkleče dobře zasáhl a podržel puk.
     
    62:22
    Matt Dumba poté vypálil z prostoru levého kruhu pro vhazování a David Rittich puk vyrazil vedle přední tyče.
     
    62:33
    Jared Spurgeon mohl rozhodnout, když na levém křídle vypálil od hrazení, David Rittich byl ale na přední tyči opět připravený a znovu puk sevřel ve svém náručí.
     
    63:05
    Vyloučený Mark Giordano je zpět na ledové ploše a hra nyní pokračuje až do přerušení ve hře čtyři na čtyři.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o vítězi dnešního parádního střetnutí nerozhodlo, a tak jsou před námi samostatné nájezdy. Po prodloužení. Minnesota Wild 4 Calgary Flames 4.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Kevin Fiala se rozjel na Davida Ritticha jako první a po rychlém zamíchání s pukem mu kotouč sjel z hole.
     
    1. série
    0:0
    Sean Monahan zvolil zakončení zápěstím a u levé tyče brány ztroskotal na vyrážečce Alexe Stalocka.
     
    2. série
    0:0
    Zach Parise hledal bekhendem pátou díru ve výstroji Davida Ritticha, který včas sevřel betony.
     
    2. série
    0:0
    Matthew Tkachuk chtěl na vzdálenější pravé tyči zakončit bekhendem a Alex Stalock zasáhl levým betonem.
     
    3. série
    0:0
    David Rittich se rychle vrhl pod nohy Mikka Koiva a dokázal mu puk vleže píchnout svou hokejkou.
     
    3. série
    0:0
    Johnny Gaudreau sice rychle zamíchal s pukem, jenže poté nad ním ztratil kontrolu a nedokázal skórovat.
     
    4. série
    1:0
    Ryan Donato si na vzdálenější levé tyči skvěle potáhl puk doleva a z ostrého úhlu zamířil pod horní tyč!
     
    4. série
    1:1
    Derek Ryan provedl nájezd velice dobře, když rychlou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány!
     
    5. série
    1:1
    Mats Zuccarello chtěl rychlou střelou zápěstím zamířit mezi betony Davida Ritticha, bez úspěchu.
     
    5. série
    1:1
    Andrew Mangiapane chtěl puk zasunout do sítě u levé tyče, jenže Alex Stalock zasáhl pravým betonem.
     
    6. série
    1:1
    Ryan Hartman provedl svůj nájezd hodně pomalu a navíc bez nápadu. David Rittich ho vychytal.
     
    6. série
    1:1
    Elias LIndholm byl dalším hráčem, který hledal díru mezi betony brankáře, Alex Stalock ale zasáhl.
     
    7. série
    1:1
    Luke Kunin předvedl nádherný bekhendový blafák, jenže David Rittich ho vychytal pravým betonem!
     
    7. série
    1:2
    Dillon Dubé si hodil puk před bránou na bekhend a nádhernou bekhendovou střelou vymetl nad lapačkou Alexe Stalocka pravý horní roh brány! Calgary vítězí.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Calgary Flames.
    Autorem vítězné branky je DILLON DUBÉ.
    Dillon DUBÉ - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Calgary čtyřikrát v zápase prohrávalo, jenže čtyřikrát v řadě dokázalo na jednobrankové vedení Minnesoty odpovědět a po samostatných nájezdech nakonec dovršilo obrat, když vítězný nájezd proměnil Dillon Dubé. Výsledek. Minnesota Wild 4 Calgary Flames 5.
    David Rittich může společně se spoluhráči oslavovat vítězství
     
    Statistiky: Střely na bránu: 34-37; Zablokované střely: 19-18; Vhazování: 50%-50%; Hity: 9-11; Přesilové hry: 1/2-2/4; Trestné minuty: 8-4.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Dillon Dubé (CGY) 0+0
    2. Marcus Foligno (MIN) 2+0
    3. Mark Giordano (CGY) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    David Rittich (CGY) 65 minut, 30 zákroků, 4 góly, 88,2% (04:04:22)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Fiala (Suter, Parise), 11. M. Foligno (J. Eriksson Ek), 20. M. Foligno (Dumba, Kunin), 43. Greenway (Spurgeon, Suter) – 10. Lucic (R. Andersson, Backlund), 16. Hamonic (J. Gaudreau, Backlund), 42. Mi. Stone (Brodie, D. Ryan), 55. Giordano (J. Gaudreau, E. Lindholm), rozh. náj. Dubé

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kevin Fiala (MNS)
    0:0   Sean Monahan (CGY)
    2. série:
    0:0   Zach Parise (MNS)
    0:0   Matthew Tkachuk (CGY)
    3. série:
    0:0   Mikko Koivu (MNS)
    0:0   Johnny Gaudreau (CGY)
    4. série:
    1:0   Ryan Donato (MNS)
    1:1   Derek Ryan (CGY)
    5. série:
    1:1   Mats Zuccarello (MNS)
    1:1   Andrew Mangiapane (CGY)
    6. série:
    1:1   Ryan Hartman (MNS)
    1:1   Elias Lindholm (CGY)
    7. série:
    1:1   Luke Kunin (MNS)
    1:2   Dillon Dubé (CGY)


    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Greenway – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Donato. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Mi. Stone – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – Rieder, Jankowski, S. Bennett. Hlavní trenér. Geoff Ward.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Dan O'Rourke. Čároví: Travis Gawryletz, Trent Knorr

    Diváci: 17204
    thejrc.org