Pittsburgh – Florida 1:4 (kon.) | Carolina – Tampa 1:3 (kon.) | Minnesota – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.)
Chicago – Detroit 4:2 (kon.) | Anaheim – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
Chicago Blackhawks
4:2 (0:2, 2:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Pondělí 06.01.2020, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Dominik KUBALÍK - 4:2
     
    59:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Zack Smith poslal DOMINIKA KUBALÍKA proti opuštěné brance Detroitu a český útočník přidává svou dvanáctou trefu v sezóně. Asistence: Zack Smith.
    48:47 Adam BOQVIST - 3:2
     
    48:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí dokonávají obrat z 0:2 na 3:2! První řada Blackhawks soupeře zavřela v jeho obranném pásmu. Rána Duncana Keitha navíc sestřelila obránce Daleyho, který byl po zásahu do kolene vyřazen ze hry. K puku se pak na modré čáře dostal ADAM BOQVIST, který obešel bránícího Helma a z mezikruží se prosadil ranou na Howardovu lapačku. Asistence: Duncan Keith a Jonathan Toews.
    35:52 Dylan SIKURA - 2:2
     
    35:52
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí skórují podruhé v rozmezí 45 sekund a vyrovnávají skóre! Erik Gustafsson posílal z levé strany puk před branku. Trefil sice brusli protihráče, ovšem od ní se kotouč odrazil k DYLANOVI SIKUROVI, jenž ho uklidil do odkryté klece a může tak oslavit svůj premiérový zásah v NHL – 2:2. Asistence: Erik Gustafsson a Patrick Kane.
    35:07 Dylan STROME - 1:2
     
    35:07
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí dočkali kontaktního zásahu! Alex DeBrincat zavezl puk dopředu po pravém křídle a následně hledal Stromea. Napoprvé tahle spolupráce nevyšla, ovšem DYLAN STROME ještě puk u mantinelu dojel a posunul ho do rohu, odkud mu ho DeBrincat vrátil na levý kruh a Strome z této pozice zamířil k bližší tyčce. Asistence: Alex DeBrincat.
    16:53 Luke GLENDENING - 0:2
     
    16:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují svůj náskok! Od modré čáry vypálil Patrik Nemeth a před brankovištěm clonící LUKE GLENDENING sklepl zády k bráně letící kotouč ze vzduchu mimo dosah Crawforda. Rozhodčí ještě krátce zkonzultovali s videocentrálou, zda se nejadnalo o vysokou hůl, ale vše bylo v rámci pravidel – 0:2. Asistence: Patrik Nemeth a Darren Helm.
    03:21 Filip ZADINA - 0:1
     
    03:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings přesilovku využívají a ujímají sevedení! Na pravém kruhu se dostal k puku FILIP ZADINA, který si zkušeně počkal a poté kotouč zápěstím pověsil přímo do bližší šibenice branky Chicaga. Asistence: Dylan Larkin a Filip Hronek.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 36. D. Strome (DeBrincat), 36. Sikura (E. Gustafsson, P. Kane), 49. Boqvist (Keith, J. Toews), 60. D. Kubalík (Z. Smith) – 4. Zadina (D. Larkin, Hronek), 17. Glendening (Nemeth, Helm)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Lankinen) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Gilbert, Määttä – Quenneville, J. Toews (C), D. Kubalík – D. Strome, Dach, DeBrincat – P. Kane (A), Carpenter, Sikura – Highmore, Kämpf, Z. Smith.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Hronek, Nemeth, Daley, Bowey, Green, Lashoff – Fabbri, D. Larkin (A), Bertuzzi – Zadina, Filppula, Perlini – Glendening, Nielsen (A), Helm – Abdelkader (A), Ehn, Erne.

    Rozhodčí: Hebert, Luxmore – Racicot, Gibbs

    Diváci: 21 493
    thejrc.org