Ufa – CSKA Moskva 4:2 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (kon.) | Riga – Jokerit 0:7 (kon.)
konec
Avangard Omsk
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 06.01.2020, 15:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:55:59)
     
    Do dnešního duelu nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
     
    Střely na branku: 40 – 22
     
    Je konec! Barys Nur-Sultan nakonec zvládl duel na ledě Avangardu Omsk a vítězí 3:2! Ve třetí třetině byl kazašský celek překvapivě o něco aktivnější a dostal svého soupeře pod tlak. Barys se nakonec dočkal v závěru třetí části, kdy se svou druhou brankou v utkání prosadil Nikita Michajlis! Omsk ještě zkusil vyrovnat při hře bez brankáře, ale nedostal se do šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jesse Blacker – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Šumakov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    59:15
    Hokejisté Barysu vybojovali kotouč v obranném pásmu u mantinelu a se štěstím jej dokázali vyhodit za modrou čáru. Domácím už moc času nezbývá.
     
    58:54
    Domácí brankář už je na střídačce a Omsk zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
    58:13 Nikita MICHAJLIS - 2:3
     
    58:13
    Barys právě vstřelil branku!
    Barys se krátce před koncem základní hrací doby dostává do vedení a velmi se přibližuje k triumfu! Krásnou přihrávku přes celou třetinu dostal NIKITA MICHAJLIS a krásně vymetl horní roh branky! Asistence: Jesse Blacker.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Bobkov vyjel za domácí branku a bez problémů si zpracoval odražený puk. Brankář Avangardu poté našel Dědunova, jenže ten se s pukem daleko nedostal.
     
    57:12
    Rob Klinkhammer dostal přihrávku na modrou čáru, kde k němu okamžitě přistoupili hned dva hráči v bílém, kteří jej nepustili do útočného pásma.
     
    56:43
    Nikita Michajlis získal odražený puk ve středním pásmu, rychlým pohybem se probil do pásma útočného, jenže hráči v červeném získali kotouč.
     
    56:12
    Andrej Stas poslal bekhendem přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově zakončil Alexej Bondarev, jehož dělovka se k brankáři vůbec nedostala.
     
    55:33
    Linus Videll projel kolem mantinelu na pravý kruh, kde si kotouč krásně srovnal na střelu, ale vůbec netrefil branku. Omsk následně odehrál puk do bezpečí.
     
    55:10
    Bobkov vyjel za svou klec, kde zastavil nepovedenou rozehrávku soupeře a odehrál kotouč do středního pásma. Avangard se ale nemůže dostat do útoku.
     
    54:32
    Dietz projel do útočného pásma, kde si krásně přehodil puk na forhend, ale jeho přízemní pokus zastavila brusle prvního hráče v červeném dresu Avangardu.
     
    54:05
    Hokejisté v červeném nyní uklidňují hru postupnou kombinací ze zadních řad. Nikdo v bílém dresu Barysu Nur-Sultan teď rozehrávku Avangardu neatakuje.
     
    53:29
    Bobkov si skvěle poradil s dělovkou z prostoru mezi kruhy a hokejkou odehrál kotouč do rohu obranného pásma.
     
    53:10
    Semjon Košelev před brankou soupeře tečoval dělovku od modré čáry, ale jeho pokus nakonec prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    52:38
    Kirill Semjonov neustál souboj v rohu útočného pásma a poroučel se k ledu. Domácí hráči se sice vztekali, ale rozhodčí se rozhodl nevylučovat.
     
    52:10
    Jegor Petuchov dostal přihrávku do jízdy do středního pásma, jenže se neprosmýkl přes modrou čáru a hned první obránce jej obral o puk.
     
    51:45
    Arkadij Šestakov projel do útočného pásma, kde si srovnal puk na forhend, ale jeho pokus připravený Bobkov bez problémů vyrazil pravým ramenem do ochranné sítě.
     
    51:20
    Pasquete vyjel za svou branku, kde poněkolikáté zastavil nepovedené nahození domácího celku. Hráči Omsku nejsou v útočném pásmu dostatečně důrazní.
     
    50:33
    Taylor Beck projel do útočného pásma, jenže špatnou kličkou poslal puk přímo na hokejku vracejícího se obránce v bílém dresu. Ve třetí části zatím dominují obrany.
     
    50:05
    Kirill Semjonov vyjel zpoza branky Barysu, poslal přihrávku na modrou čáru, jenže Bondarev následnou střelou trefil brusli prvního obránce.
     
    49:27
    Jegor Martynov si také nabruslil do nebezpečného prostoru, ale jeho ránu hostující brankář dobře viděl a stačil zalepit mezírku mezi svými betony.
     
    49:10
    Brandon McMillan se z pravé strany natlačil mezi kruhy a vyslal zajímavý pokus zápěstím. Hostující brankář jeho ránu vyškrábl ramenem.
     
    48:28
    Jevgenij Gračjov spěchal za nahozením do útočného pásma, jenže přihrávka byla příliš prudká a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před Bobkovem.
     
    48:03
    Pavel Dědunov si sjel na přihrávku do středního pásma, jenže měl problém se zpracováním a dotírající obránce jej okamžitě dokázal připravit o kotouč.
     
    47:08
    Bobkov musel přilepil beton k pravé tyči své klece, kde dotírali hokejisté Barysu. Kazašský celek v posledních minutách opět začíná vystrkovat růžky.
     
    46:41
    Darren Dietz sice zavezl puk do útočného pásma, ale pouze jej nahodil za branku soupeře a odjel na střídačku. Avangard může rozjet novou akci.
     
    46:05
    Jevgenij Gračjov projel na modrou čáru, odkud nahodil puk na branku Barysu a hostující brankář raději ukryl kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    45:29
    Bobkov si musel připsat povedený zákrok. Před domácím brankářem totiž vyplaval odražený kotouč, ale nikdo v bílém jej nepřizvedl přes beton.
     
    45:12
    Roman Manuchov velmi znepříjemňoval hostujícímu gólmanovi život při výjezdu za branku. Domácí hokejista předvedl opravdu dobré napadání.
     
    44:40
    Linus Videll nabral velkou rychlost na pravém křídle, jenže na modré čáře se mu do cesty postavil obránce, který jej tvrdým hitem poslal k ledu.
     
    44:05
    Alexej Bondarev si sjel pro volný kotouč za vlastní brankou a rozjel další útok Avangardu. Barys zrovna střídal, ale domácí hráči toho nedokázali využít.
     
    43:29
    Semjon Ručkin dostal přihrávku na levou stranu a pohotově poslal puk za branku Barysu. Hostující hokejisté se ale rychle srovnali a odehráli puk za modrou čáru.
     
    43:10
    Hostující brankář si připsal další povedený zákrok. Tentokrát jeho pozornost prověřil právě Dědunov, ale Pasquale utěsnil mezírku mezi betony.
     
    42:45
    Semjon Ručkin bekhendem odehrál kotouč mimo nebezpečný prostor a našel jen jednoho ze spoluhráčů. Tím byl Pavel Dědunov, který o puk přišel.
     
    42:10
    Sergej Šumakov poslal za brankou Barysu jednoho ze soupeřů na hrazení. Domácí hokejista za svůj hit sklidil potlesk solidně zaplněné arény.
     
    41:45
    Hostující brankář vyje za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu. Edward Pasquale poté rozehrál na Metalnikova, ale ten se nechal připravit o puk.
     
    41:15
    Avangard se znovu usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v oranžovém dresu se tentokrát neprobil před branku Barysu. Zatím je to takové oťukávání.
     
    40:23
    Hosté v plném počtu.
     
    40:10
    Barys uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže nikdo v bílém dresu se neprosmýkl přes modrou čáru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:19.
     
    Střely na branku: 25 – 17
     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách stále platí nerozhodný stav! Ve druhé třetině šel přitom do vedení opět Barys, když se prosadil Michajlis! Avangard si tentokrát dokázal pomoci v přesilové hře, při které dokázal vyrovnat Brandon McMillan! Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Brandon McMillan skvělým sklepnutím letícího kotouče udržel domácí celek v útočném pásmu. Omsk si tak ještě může vypracovat nějakou střeleckou pozici.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:26
    Domácí v plném počtu.
     
    38:23
    Vylučuje se také na straně kazašského celku! Dvě minuty za sekání dostává Corban Knight.
     
    38:10
    Ville Pokka svedl souboj za brankou soupeře, kde na chvíli udržel kotouč, jenže hráči Barysu už znovu spěchají dopředu s další přesilovkovou kombinací.
     
    37:24
    Další povedený zásah domácího brankáře! Valerij Orechov si po rychlé kombinaci sjel na přihrávku na levý kruh, ale v pádu trefil jen hruď pozorného Bobkova.
     
    37:03
    Bobkov předvedl velmi důležitý zákrok! Hosté se hnali ve třech před domácí klec, ale brankář Avangard včas vykopl svůj beton a odehrál puk k mantinelu.
     
    36:26
    Barys si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za hákování vyfasoval domácí Cody Franson.
     
    36:12
    Jegor Petuchov se snažil pro Nur-Sultan udržet puk v útočném pásmu, ale neposedný kotouč mu přeskočil přes čepel a skončil ve středním pásmu.
     
    35:39
    Anton Sagadejev dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ovšem jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál pozorný Bobkov, jež puk vyrazil.
     
    35:10
    Barys se znovu usadil v útočném pásmu, jenže Starčenko dlouho váhal s rozehrávkou a nechal se připravit o kotouč. Avangard se skvěle pohybuje.
     
    34:29
    Alexej Bondarev se vydal za dlouhou přihrávkou na útočnou modrou čáru, jenže domácí hokejista nedostal obránce Barysu pod tlak.
     
    34:05
    Obrana Barysu opět skvěle zasáhla na modré čáře a odehrála kotouč do bezpečí. Omsk se v posledních minutách dere do útoku se snahou o vstřelení vedoucí branky.
     
    33:30
    Edward Pasquale si bez problémů poradil se střelou z pravé strany útočného pásma a schoval kotouč do své lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    33:12
    Rob Klinkhammer se podél hrazení protáhl do útočného pásma a poslal přihrávku za branku Barysu. Jeho pobídka však skončila v moci obránců.
     
    32:20
    Kazašský celek se ihned vydal dopředu se snahou o bleskovou odpověď. Maxim Semjonov však střelou od mantinelu trefil jen boční oblouk branky.
    31:54 Brandon MCMILLAN - 2:2
     
    31:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl! Avangard Omsk totiž využívá přesilovou hru a znovu dotahuje se svým soupeřem krok! Na přihrávku mezi kruhy si najel osamocený BRANDON MCMILLAN a ránou zápěstím nedal gólmanovi nárok! Asistence: Taylor Beck, Sergej Šumakov.
     
    31:38
    Semjon Košelev poslal přihrávku na levé křídlo, ale Omsk se stále není schopen usadit v útočném pásmu. Barys teď brání velmi dobře.
     
    31:10
    Barys se opět dostal do útočného pásma, jenže hráčům v bílém se kombinace vůbec nepovedla. V oslabení ale nasbírali cenné vteřinky k dobru.
     
    30:55
    Omsk si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Leonid Metalnikov.
     
    30:38
    Jesse Blacker parádně napadal rozehrávku Avangardu za jeho brankou a dostal pod tlak Alexeje Bondareva. Domácí obránce rozehrál na poslední chvíli.
     
    30:06
    Roman Starčenko objel branku domácího celku, vybruslil si s kotoučem na hokejce na levý kruh, jenže z otočky už nedokázal přesně zakončit.
     
    29:20
    Domácím fanouškům teď pořádně zatrnulo. Po srážce ve středním pásmu zůstal na ledové ploše ležet jeden z domácích hráčů a dloho to s ním nevypadalo vůbec dobře. Nakonec ale bude schopen pokračovat.
    28:52 Nikita MICHAJLIS - 1:2
     
    28:52
    Barys právě vstřelil branku!
    Kazašský celek si bere zpět své ztracené vedení! Barys opět využil slabší pasáže domácích! Na přihrávku na pravý kruh si sjel NIKITA MICHAJLIS a prostřelil přesouvajícího se brankáře! Asistence: Jesse Blacker, Curtis Valk.
     
    28:31
    Kirill Semjonov získal volný puk za vlastní brankou a odehrál jej bekhendem do středního pásma. Hráči Omsku jsou nyní pod tlakem soupeře.
     
    28:05
    Barysu se vůbec nepovedla rozehrávka. Příliš prudká přihrávka na pravou stranu totiž skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před klec Barysu.
     
    27:36
    Bobkov si musel dát pozor na prudkou střelu z levé strany útočného pásma. Domácí brankář přitlačil své rameno k brankové konstrukci a nepustil puk za svá záda.
     
    27:12
    Blacker si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše a proháčkoval se mezi kruhy. Tam ale kralovali hned tři hráči v červeném, kteří mu puk uzmuli.
     
    26:39
    Semjon Ručkin přišel o puk ve středním pásmu, čehož chtěl využít hostující Jesse Blacker, jenže hokejista Astany si puk špatně zpracoval a nezakončil.
     
    26:08
    Po dlouhé době se probudili také domácí fanoušci, kteří teď hlasitým skandováním ženou Omsk do útoku. Barys to bude mít hodně těžké.
     
    25:33
    Omsk mohl jít do vedení! Andrej Stas si nabruslil na přihrávku mezi kruhy, ale svou střelou zápěstím trefil jen vyrážečku přesouvajícího se brankáře!
     
    25:05
    Valentin Pjanov poslal z rohu útočného pásma přihrávku na modrou čáru, odkud okamžitě vypálil Alexej Bondarev, jenže jeho pokus prolétl kolem branky.
     
    24:13
    Domácí v plném počtu.
     
    24:01
    Až nyní se Jesse Blacker zjevil v zajímavé palebné pozici, jenže jeho pokus z úhlu přizvedl jeden z domácích hráčů do ochranné sítě.
     
    23:35
    Nikita Michajlis už pro Barys neudržel útočné pásmo a musel udělat oblouk v pásmu středním. Kazašskému celku se během této přesilovky vůbec nedaří.
     
    23:05
    Rob Klinkhammer se během vlastního oslabení prosmýkl přes modrou čáru a dostal se do zakončení. Hostující brankář jeho slabý pokus s přehledem vytěsnil mimo tři tyče.
     
    22:13
    Domácí střídačka je potrestána trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Barys si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    22:12
    Rob Klinkhammer se natahoval po odraženém puku na modré čáře, ale už to nestihl a puk mu utekl do středního pásma. Domácí se následně dopustili ofsajdu.
     
    21:29
    Denis Zernov střílel z dobré pozice, ale do jeho pokusu vložil hokejku jeden z obránců v bílém, který srazil puk do ochranné sítě za brankou.
     
    21:05
    Brandon McMillan získal puk u mantinelu v útočném pásmu, poslal přihrávku na modrou čáru, ale jeho následné zakončení minulo branku.
     
    20:39
    Andrej Stas před vlastním brankářem nechtěně tečoval Ševčenkovo nahození od modré čáry. Bobkov ale ukázal perfektní reakci a ukryl kotouč do lapačky.
     
    20:10
    Avangard uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže obrana Barysu získala puk už na modré čáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:23.
     
    Střely na branku: 13 – 4
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. Kazašský celek vstoupil do utkání o něco aktivněji a rychle se dostal do vedení brankou Jegora Petuchova! Za deset minut však dokázal vyrovnat Rob Klinkhammer. Omsk si poté ještě zahrál přesilovou hru, jenže v té si šanci nepřipravil. Do kabin se proto jde za stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Alichan Asetov ještě v závěru první třetiny svedl souboj v rohu útočného pásma, jenže kotouč nezískal a musel se rychle vrátit, aby včas vypomohl obraně.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:21
    Ville Pokka poslal z otočky přihrávku mezi kruhy, kam si nabruslil Rob Klinkhammer, jenže ve velké rychlosti netrefil puk ideálně a poslal jej mimo tři tyče.
     
    18:05
    Andrej Stas projel do útočného pásma, ustál důrazný souboj s jedním z obránců a dokázal zakončit v pádu. Pasquale jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    17:26
    Leonid Metalnikov se od modré čáry opřel do odraženého kotouče, ale jeho pokus forheden prolétl kolem vzdálenější tyčky domácí klece. Rozhodčí viděl teč, vhazuje se před brankou Omsku.
     
    17:08
    Alichan Asetov vybojoval puk v obranném pásmu a krásnou přihrávkou rozjel Jesseho Blackera. Druhý jmenovaný se však neprosmýkl přes modrou čáru.
     
    16:38
    Jegor Petuchov dojel vlastní nahození do útočného pásma, ale Pavel Dědunov se před něj natlačil tělem a vybojoval puk pro domácí Avangard.
     
    16:05
    Brandon McMillan dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde se krásným bruslařským manévrem zbavil svého strážce, ale už nedokázal přesně přihrát.
     
    15:15
    Domácí hokejisté pouze nahodili kotouč za branku Barysu a odjeli na střídačku. Také hostující kouč nyní pouští na ledovou plochu čerstvé hráče.
     
    15:00
    Hosté v plném počtu.
     
    14:05
    Omsk se během své první přesilovky v dnešním utkání zatím není schopen usadit v útočném pásmu. Obránci Barysu se skvěle pohybují a znepříjemňují domácím hru.
     
    13:35
    Barys získal odražený kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodil přes všechny čáry za branku domácího Avangardu.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., nesportovní chování).
    13:00 Rob KLINKHAMMER - 1:1
     
    13:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Omsk se dočkal vytoužené branky ještě během úvodní části hry! Před branku Barysu přilétla přihrávka z pravé strany a osamocený ROB LINKHAMMER už měl snadnou práci! Asistence: Brandon McMillan, Valentin Pjanov.
     
    12:38
    Semjon Košelev zkoušel nahodit puk od modré čáry před branku hostujícího celku, jenže nikdo v červeném dresu před brankářem neclonil a ten snadno zasáhl.
     
    12:10
    Roman Manuchov projel po levém křídle do rohu útočného pásma, kde udělal rychlý obrat a přihrál bekhendem mezi kruhy. Obrana Barysu byla připravená.
     
    11:37
    Jegor Petuchov spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Domácí Alexej Bondarev měl k puku snad o tři metry blíže a s přehledem jej odehrál do bezpečí.
     
    11:10
    Bobkov vyjel za svou branku, kde zastavil odražený kotouč a bez problémů jej odehrál za modrou čáru. Omsk by ale potřeboval hrát na opačné straně ledové plochy.
     
    10:30
    Omsk se z tlaku svého soupeře vymanil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před Bobkova.
     
    10:10
    Andrej Stas dojel nahození do obranného pásma, jenže bekhendem nedokázal kotouč odehrát do bezpečí. Barys opět tlačí a drží se ve třetině.
     
    09:21
    Kirill Semjonov se dostal do zakončení od modré čáry, ale jeho utěšená rána příklepem mířila jen do míst, kde číhal připravený brankář.
     
    09:05
    Barys si opět musel pomoci rozehrávkou ve středním pásmu. Hokejisté hostujícího mužstva sice chtějí hrát útočně, ale mají velké problémy s přechodem přes modrou čáru.
     
    08:31
    Sergej Šumakov nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý a projel do třetiny ještě před pukem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    08:10
    Sergej Širokov svou předchozí chybu v rozehrávce napravil, když v souboji u mantinelu doslova zboural rozjetého soupeře.
     
    07:38
    Sergej Širokov vyslal bekhendovou pobídku do středního pásma, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nepokračoval v pohybu. Zadáci Barysu snadno uzmuli puk.
     
    07:10
    Andrej Stas dostal krásnou přihrávku do jízdy na levou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a o kotouč jej obral pozorný soupeř.
     
    06:38
    Nikita Michajlis u mantinelu ostrým zákrokem doslova zboural jednoho z domácích hokejistů. Rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    06:10
    Jesse Blacker znovu kouzlil na pravé straně útočného pásma, prudkou brzdou se zbavil obránce, ale jeho pokus forhendem se zastavil na betonu brankáře.
     
    05:37
    Semjon Košelev protečoval přihrávku do útočného pásma, kde se ke kotouči dostal Rob Klinkhammer, jenže z rohu útočného pásma už nepřihrál před branku.
     
    05:10
    Leonid Metalnikov poslal prudkou přihrávku do rohu útočného pásma, jenže tam kralovali jen zadáci domácího Avangardu, kteří puk vyhodili do bezpečí.
     
    04:25
    Jesse Blacker získal volný puk ve středním pásmu a pokusil se o kolmou přihrávku do útočného pásma. Jeho nahození ale skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    04:05
    Avangard se znovu dostal pod tlak, ale domácí obránce se tentokrát dokázali zmocnit odraženého kotouče, který vyhodili přes modrou čáru do středního pásma.
     
    03:45
    Na druhé straně musel své umění ukázat také hostující brankář, který si dal pozor na bekhendovou ránu z prostoru mezi kruhy a ukryl puk do lapačky.
    03:07 Jegor PETUCHOV - 0:1
     
    03:07
    Barys právě vstřelil branku!
    Hostující Barys se dostává do vedení! Kazašský celek přetavil svůj aktivní nástup do duelu ve vedoucí branku! K odraženému kotouči se před brankou Omsku dostal osamocený JEGOR PETUCHOV a pohotově zasunul puk za záda brankáře! Asistence: Leonid Metalnikov, Anton Sagadejev.
     
    02:38
    Curtis Valk získal volný kotouč na pravé straně útočného pásma, přehodil si jej na forhend a prověřil pozornost domácího brankáře. Bobkov jeho pokus vytěsnil ramenem.
     
    02:10
    Avangard se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo z domácích hráčů se tentokrát nedostal do zakončení. Obrana Barysu se skvěle pohybuje.
     
    01:36
    Jegor Šalapov dojel nepřesnou rozehrávku domácího Avangardu, jenže ani Barysu se nyní vůbec nepovedl přechod do útoku. Kazašský celek se provinil ofsajdem.
     
    01:10
    Andrej Stas spěchal za nahozením na levé křídlo, jenže na modré čáře se před něj dostal Metalnikov, který odrazem o mantinel vyhodil puk do bezpečí.
     
    00:35
    Sergej Šumakov se stačil vrátit před domácí klec, kde vypomohl spoluhráčům z obrany se ziskem odraženého kotouče. Hokejisté Barysu ale zůstávají na puku.
     
    00:10
    Barys uspěl na úvodním vhazování dnešního duelu a ihned se vydal do útoku. Nahození do rohu útočného pásma si hravě pohlídala obrana Avangardu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před startem dnešního duelu zazní hymny Kazachstánu a Ruska.
     
    Oba týmy už naskakují na led. Omsk bude hrát v černém, zatímco Barys oblékne bílou sadu dresů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Bondarev, Pokka, Franson, Manuchov, Ručkin, Martynov – Zernov, Širokov, Beck – Klinkhammer, McMillan, Pjanov – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Stas, Dědunov, Gračjov.

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Metalnikov, Makljukov, Dietz, Blacker, Šalapov, M. Semjonov, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šestakov – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bersenjov, Judin.
     
    Do dnešního duelu nezasáhne nikdo z českých ani slovenských hráčů.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině prosince. Barys na ledě Avangardu vyhrál 3:2.
     
    Avangard Omsk

    Domácí Omsk může být o něco spokojenější. Avangard totiž získal o pět bodů více a je s šedesáti body na druhé pozici Východní konference. Na vedoucí Kazaň však ztrácí další čtyři body. Doma Omsk patří mezi nejlepší týmy v celé soutěže. V posledním duelu na svém ledě přehrál výsledkem 4:1 Admiral Vladivostok. Nejproduktivnějším hráčem Omsku je se čtyřiatřiceti body Semjonov.
     
    Barys Nur-Sultan

    Jediný zástupce Kazachstánu v Kontinentální hokejové lize zatím může být s průběhem letošního ročníku nadmíru spokojen. Ve třiačtyřiceti duelech vybojoval Barys padesát pět bodů a drží třetí pozici Východní konference. V posledním duelu ale prohrál 0:1 na ledě trápícího se Dinamo Riga. Nejproduktivnějším hráčem Barysu je s devětadvaceti body Starčenko.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Avangardem Omsk a Barysem Nur-Sultan. Duel začíná v 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. Klinkhammer (McMillan, Pjanov), 32. McMillan (Beck, Šumakov) – 4. Petuchov (Metalnikov, Sagadejev), 29. Michajlis (Blacker, Valk), 59. Michajlis (Blacker)


    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Bondarev, Pokka, Franson, Manuchov, Ručkin, Martynov – Zernov, Širokov, Beck – Klinkhammer, McMillan, Pjanov – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Stas, Dědunov, Gračjov.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Metalnikov, Makljukov, Dietz, Blacker, Šalapov, M. Semjonov, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šestakov – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bersenjov, Judin
    thejrc.org