Košice – Nitra 3:2 (2:0 po s.n.) | Banská Bystrica – Zvolen 4:2 (kon.) | Detva – Miskolc 5:3 (kon.)
Poprad – Nové Zámky 3:2 (po pr.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | HC Slovan – Trenčín 4:1 (kon.)
po prodl.
HK Poprad
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pondělí 06.01.2020, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Predĺženie malo teda vcelku rýchly spád. Zápas bol však veľmi vyrovnaný a rozhodne sme mohli vidieť aj viac gólov. V predĺžení bol úspešnejší Poprad, ktorý teda získava dva body. (19:19:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:31
    Poprad dal gól!
    Kamzíci rozhodujú o zisku ďalšieho bodu pre seba. Svitana prudko vykorčuľoval z obranného pásma, letmú prihrávku posunul pred bránku na hokejku MICHAELA VANDASA, ktorý blafákom na bekhend zasunul do bránky.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    60:50
    Pospíšil sa dostal k strele spomedzi kruhov. Napokon mu puk preskočil čepeľ hokejky a ani nevystrelil.
     
    60:23
    Novozámčania vyhrali úvodné buly v predĺžení, s pukom sa snažia vyjsť z obranného pásma.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke sa podarilo Novým Zámkom vyrovnať. V priebehu 53. minúty skóroval Jaša a vyrovnal na 2:2. Oba tímy teda získali po jednom bode, zápas bude pokračovať v predĺžení.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:22
    Vandasova prihrávka od zadného mantinelu smerovala k Pavlasovi. Brankár Nových Zámkov si to všimol až v poslednej chvíli, no nebol tam nik na prípadnú strelu.
     
    58:34
    Pospíšil z ľavého kruhu naservíroval vynikajúcu krížnu prihrávku na hokejku Stupku, ktorý pálil rýchlo z prvej. Rýchly však bol aj brankár Vošvrda, ktorý sa presunul a zabránil gólu.
     
    58:18
    V strednom pásme kamzíci prišli o puk, no hostia nepokračovali dopredu a rozhodli sa postupne rozohrať z obranného pásma.
     
    57:24
    Tvrdá delovka spoza ľavého kruhu z hokejky Mikuša bola nepresná a Nové Zámky samé prišli o útočnú tretinu.
     
    57:00
    Popradčania bojovali o puk za súperovou bránkou. Puk sa posúval popri mantineli po rohoch klziska a strelu sme nevideli.
     
    55:48
    Takáč sa otočil v útočnom pásme a poslal prihrávku na modrú čiaru Ulrychovi. Jeho strela švihom však skončila iba na protihráčovi.
     
    55:08
    O strelu spoza ľavého kruhu sa postaral Andrisík. Jeho strelecký pokus však smeroval iba do popradského hráča a puk následne bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    53:56
    Juríkovi sa v útočnom pásme ukázal Obdržálek, ktorý sa pokúsil o strelu od modrej čiary. Tá mu však veľmi nevyšla a puk letel mimo priestoru brány.
     
    53:12
    Poprad pokračuje v ofenzívnej hre. Teraz to prienikom po pravom krídle vyskúšal Svitana. Jeho strelecké zakončenie z kruhu však skončilo priamo na Pavlasovom betóne.
     
    52:48
    O rýchlu odpoveď sa ihneď pokúsili domáci. Z pravého kruhu tvrdo strieľal Handlovský, no namieril to iba do betónov gólmana Pavlasa.
     
    52:11
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia skórujú a vyrovnávajú stav stretnutia! Hruškovu strelu z pravého kruhu mal ešte Vošvrda pod kontrolou, ale na následnú dorážku z hokejky DÁVIDA JAŠU už reagovať nestihol.
    Asistencie: Radim Hruška, Patrik Rogoň.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Svitana (Takáč, Zagrapan), 28. Takáč (Svitana), 62. Vandas (Svitana) – 30. Bajtek (Stupka), 53. Jaša (Hruška, Rogoň)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Fabian, Magovac, Česánek, Ulrych – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) – Jacobs, Paukovček, Matúš Paločko – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Králik
    HC MIKRON Nové Zámky: Pavlas (Vyžinkár) – Ordzovenský, Hatala, Fereta, Drtina, Mikuš (A), Pavúk – Stupka, Bajtek, Pospíšil – Jurík (C), Fábry (A), Obdržálek – Andrisík, Hruška, Števuliak – Rogoň, Holovič, Jaša

    Rozhodčí: Novák, Juhász – Frimmel, Soltész

    Diváci: 1 558
    ocianews.com