Toronto – Edmonton 4:6 (kon.) | Montreal – Winnipeg 2:3 (kon.) | NY Islanders – Colorado 1:0 (kon.)
Los Angeles – Columbus 2:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Winnipeg Jets
Úterý 07.01.2020, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:45:32)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+2, 1 střela, čas na ledě 17:56.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 1+1
    2. Ben Chiarot (MTL) 2+0
    3. Ilja Kovalčuk (MTL) 0+1.
     
    Pro Winnipeg je to teprve třetí výhra z posledních deseti zápasů, díky které se v Západní konferenci posunuje před Calgary na osmé místo. Oproti tomu Canadiens padli už pošesté v řadě a jejich manko na nejlepší osmičku Východu začíná výrazně narůstat.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů se špatnou aktuální formou vcelku podle očekávání nabídlo vyrovnaný boj a dramatickou zápletku až do posledních vteřin. První polovina základní hrací doby vyzněla výsledkově lépe pro Jets, kteří si díky Morrisseymu a Ehlersovi vypracovali dvougólový náskok. Ten si gólem Coppa vzali zpět i po snížení Chiarota, jenž v čase 51:47 i podruhé snížil na rozdíl jediné trefy, ovšem na vyrovnání už se Montreal nezmohl ani při hře bez gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Výlet puku mezi diváky znamená ještě jedno vhazování, ke kterému ale dojde před brankou Montrealu. Deset vteřin před koncem už je asi rozhodnuto.
     
    59:25
    Ehlers vyhrál šavlovačku o puk a na druhý pokus dostal puk ven z obranného pásma. Laine pak ale nebyl v pozici pro střelu do prázdné branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:50
    Max Domi skončil po souboji s Connorem pod mantinelem na kolenou. Rozhodčí ale zůstali v klidu a Jets jsou zase o něco blíže vítězství.
     
    58:43
    Hosté v plném počtu.
     
    58:32
    Cousinsův pas z levého křídla skončil u Lowryho, který se pokusil trefit prázdnou branku na druhém konci hřiště, jenže kotouč na branku vůbec neletěl.
     
    58:01
    Jeff Petry se tentokrát převtělil do pozice nahravače, jenže také Suzukiho dělovku z levého křídla gólman v dresu Jets zneškodnil.
     
    57:47
    Montreal už hraje bez Price v šesti proti čtyřem. Hned po Danaultem vyhraném buly pálil z levé strany Petry, ovšem Hellebuyck jistě zakročil lapačkou.
     
    57:40
    Weal ztratil puk u pravého mantinelu a společně s celým Montrealem měl trochu štěstí, že po Morrisseyho vyhození puku na střídačku se bude vhazovat před Hellebuyckem.
     
    57:20
    Kovalčuk dostal nabito na modrou čáru, odkud ale napálil Coppa a jeho kolega Lowry pro změnu vyhodil přes celou délku kluziště.
     
    57:01
    Max Domi každopádně prohrál důležité vhazování a Canadiens po okamžitém vyhození přichází o drahocenné vteřinky.
     
    56:43
    Teď ale přichází velká komplikace pro Jets a naopak naděje Montrealu! Za hákování pronikajícího Suzukiho si jel odpočinout Luca Sbisa.
     
    56:15
    Winnipeg pouze tahá kotouč podél mantinelů v útočném pásmu. Vzhledem k minimálnímu náskoku a docházejímu času mu to ale stačí.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. Chiarot (S. Weber, Tatar), 52. Chiarot (Tatar, Kovalčuk) – 22. Morrissey (Ehlers, Wheeler), 25. Ehlers (Wheeler), 51. Copp


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Bitetto, Niku – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – Appleton, N. Shore, G. Bourque.

    Rozhodčí: Syvret, O´Halloran – Murphy, Barton

    Diváci: 20 882
    bahis siteleri