Frölunda – Luleå 2:3 (kon.) | Djurgården – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Rytíři Kladno
Úterý 07.01.2020, 18:00 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 32. kolo
Partner:
     
    Motor nakonec těsný zápas získává na svou stranu. Rozhodl o tom ve třetí periodě, kdy se radoval ze dvou branek. Jejich autorem se stal obránce Vojtěch Doktor, který si připsal také dvě asistence – dohromady tedy čtyři body. Z Budvar arény je to pro dnešek vše, mockrát děkujeme za pozornost! (20:03:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Zápas se blíží ke svému konci. Nyní se bude vhazovat ve středním pásmu, přičemž kladenští Rytíři už nemají dostatečné množství času k tomu, aby mohli srovnat. Tudíž ještě jedna formální bule.
     
    58:37
    Jakub Čížek využil kolapsu v kladenské rozehrávce. Rytíři zrovna střídali a domácího útočníka pak nechali na svou branku uniknout zcela volného. Jakub Čížek zkoušel Novotného při zakončení doslova vykoupat, načež zvolil zakončení z bekhendu. To šlo nad horní tyčku.
     
    57:20
    Jiří Ticháček se nyní z pozice obránce objevil až před brankou, kam dostal přihrávku před její odkrytou část. Ale branka z toho jako zázrakem nebyla. Marek Dvořák se totiž stihl přemístit a možná kotouč dokázal vytěsnit. Ticháček se na sebe pak za neproměnění této ložené šance viditelně zlobí.
     
    55:51
    Michal Silný ujel do přečíslení s Matoušem Masopustem. Zkoušel na něj ve finální fázi procpat přihrávku, ta ale přes kladenského obránce neprošla a šestá branka Motoru z toho tedy není.
     
    55:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se přibližuje vidině tří bodů do tabulky! Rytíři ale ještě mají čas se zápasem něco udělat. VOJTĚCH DOKTOR tentokrát pálil od modré čáry. A opět přesně! Kotouč ještě před brankou škrtl zřejmě o některého z Kladenských a trochu pozměnil směr letu. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    53:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nakonec je ale přecijenom početní výhoda proměněna! Na pravý kruh z brankářova pohledu dostal přihrávku domácí obránce VOJTĚCH DOKTOR. Ten si puk zpracoval a pak zacílil naprosto přesně na vzdálenější tyč. Novotný se tak natahoval marně. Asistence: Jakub Čížek, Vojtěch Krcho.
     
    53:10
    Domácí hokejisté měli problém dostat se do pásma. To se jim záhy podařilo, načež si MIchal Silný s Matoušem Masopustem vyměňovali dlouho kotouč. Druhý jmenovaný se pak odhodlal ke střele, která ale neprošla.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Šimek – 2 min., podrážení).
     
    51:26
    Jště před začátkem přesilové hry, která přichází v důležitý čas pro domácí tým, si trenéři Motoru vyžádali oddechový čas. Uvidíme, co pro své svěřence do početní výhody připraví a zda to ponese své ovoce.
     
    51:26
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Hašek – 2 min., hákování).
     
    50:15
    Parádní práci nyní předvedl Jakub Čížek, který na obranné modré čáře jeho týmu atakoval Jiřího Ticháčka a byl úspěšný. Kotouč uzmul pro svůj tým, a dokonce se v oslabení vydal ohrozit soupeřovu klec. Byl ale už ve velkém střeleckém úhlu, tudíž nakonec nevypálil. Naopak se k puku dostal Jakub Novák, jehož pokus šel ale mimo brankovou konstrukci.
     
    49:20
    JIří Ticháček vyslal první střelu v právě probíhající přesilové hře. Jeho pokus letěl až od modré čáry, což ale nebyl pro Dvořáka výraznější problém, neboť střele nikdo příliš neclonil. Domácí brankář tak zaklekl a bylo po nebezpečí.
     
    48:43
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:22
    František Schwartz už byl ve střelecké pozici, pak ale poslal chytrou přihrávku na Matouš Hrubce. Ten následně neotálel, kotouč rychle zpracoval a vypálil na kladenskou svatyni. V ní však předvedl pohotový zákrok Luboš Novotný, jenž zaklekl a napoprvé a jistě puk drží.
     
    47:06
    Rudolf Klíma najel s kotoučem na holi do pásma, nic moc nevymýšlel a pak vypálil na domácí branku, kterou ale nijak výrazně neohrozil. Dalekonosný pokus Marek Dvořák zbystřil včas a jen těžko mohl udělat chybu.
     
    46:21
    A s dalším nebezpečným pokusem přispěchal Samuel Chrenka. Ten se s kotoučem na holi nacpal až do blízkosti branky, odkud to pak zkusil z bekhendové strany hole. Jeho pokus naštěstí pro domácí Dvořák kryje někde ve své výstroji.
     
    45:35
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Začínáme odznovu, ještě tedy zdaleka není rozhodnuto! Filip Šimek vyslal zpoza domácí branky přihrávku před ní, kam si najel PETR HAŠEK. Ten pak z první našel malinkou skulinku zřejmě mezi Dvořákovými betony. Asistence: Filip Šimek, Jiří Ticháček.
     
    44:34
    Adam Sojka si nebezpečně sjížděl před branku. Společně s jedním ze spoluhráčů jeli dva na jednoho. Sojka čekal, až mu přijde přihrávka před branku, což se stalo. Hostující útočník pak ale v rychlosti do puku jen plácl, s čímž si Dvořák v domácí brance poradil.
     
    44:20
    Jakub Čížek prodloužil cestu kotouče do útočného domácího pásma. Puk se doklouzal až k Luboši Novotnému, který jej pak raději před dojíždějícím domácím útočníkem přikrývá pod rukavici a přerušuje hru.
     
    43:01
    Michal Silný málem sebral na modré čáře kladenskou rozehrávku, čímž by se dostal do samostatného úniku. Tak se ale nestalo a Rytíři se stále drží v útočném pásmu.
     
    42:10
    Jakub Čížek jel s kotoučem na holi po pravém křídle, přičemž ho obránce vyhnal až do téměř nulového úhlu. Odtud pak domácí hráč pálil k bližší tyči, ovšem Luboš Nobotný tentokrát k zákroku přinucen nebyl, neboť střela šla mimo brankovou konstrukci.
     
    41:12
    Filip Šimek dostal pěknou přihrávku, když mu jeden z jeho spoluhráčů na modré čáře jen přiťuknul kotouč. Šimek si pak ale nepřišel na posledního budějovického obránce, který hostujícího hráče o puk obral.
     
    40:29
    Po zakázaném uvolnění domácího celku se bude hned zkraje periody vhazovat před českobudějovickým strážcem svatyně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Tomáš Bernat se pokusil o střelecký pokus rovnou dvakrát. Nejprve nedokončil stahovačku, za jejíž pomoci se chtěl zbavit obránce, napodruhé už vystřelil. Proti jeho pokusu ale domácí gólman v rychlosti zareagoval a zneškodnil jej.
     
    38:16
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Chrenka – 2 min., podrážení).
     
    38:10
    Šimek viděl na vzdálenější tyči dobře postaveného Petra Ulrycha, který se málem zapsal do střelecké listiny! Zblízka branky si ale nepřišel na Dvořáka, který se stihl přemístit a špičkou betonu vykopl kotouč mimo nebezpečí.
     
    37:13
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., hákování).
     
    36:43
    Matouš Masopust se ihned po vhazování dostal k puku a z bekhendu jej posílal na vzdálenější tyč. Jeho pokus prošel až na branku, kde však zasahuje pozorný Luboš Novotný, který proti pokusu domácího útočníka vymrštil svůj beton.
     
    35:20
    Tomáš Urban nejprve poslal přihrávku přímo před branku, kde na ni jen těsně nedosáhl jeden z jeho spoluhráčů. O chvíli později se Urban sám dostal ke střele. Z velkého úhlu si ale na Marka Dvořáka nepřišel, ten totiž betonem vykopává puk do bezpečí.
     
    34:27
    Tomáš Urban dostal přihrávku na modrou čáru a jako první z hostujících hráčů v přesilové hře vypálil. Jeho rána šla z prvního doteku, ale nebyla vůbec přesná. Nakonec se zastavila až o zadní mantinel, od kterého se odráží zpět do hry.
     
    33:39
    Jeden z kladenských hráčů propustil přihrávku za svá záda, kde už byl pozorný Václav Svach, jenž se ujal kotouče a vyhodil ho přes hřiště až k hostující svatyni.
     
    32:32
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Schwartz – 2 min., hákování).
     
    32:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hráči na ledě i na střídačce se radují, Motor jde poprvé do vedení! Po rychlém přesunu do pásma se v rychlosti mezi přesné střelce utkání podruhé zapisuje JAKUB ČÍŽEK. Asistence: Vojtěch Doktor, Matouš Hrubec.
     
    30:19
    Tomáš Bernat se skrze dva domácí obránce protáhl až před branku. Puk mu ale utekl do velkého střeleckého úhlu, a tak nemohl zakončovat. Rytíři se ale i poté drží v pásmu. Uvidíme, zda Dvořáka ohrozí.
     
    29:50
    Po vyhození jednoho z kladenských hráčů se kotouč odrazil od plexiskla až mimo hrací plochu. Bude se tak vhazovat po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    28:38
    Rychlá akce domácích nekončí gólem! Jakub Čížek poslal přihrávku před branku, kde stál na chvíli nikým nehlídán Aleš řezáč. Pak se k němu sice stáhl obránce, to ale až po střele, kterou domácí útočník nenacpal mezi tři tyče.
     
    27:37
    Českobudějovický tým se po pěkné kombinaci dostal až k přechodu útočné modré čáry, kde však Michal Silný o kotouč přišel, neboť si v rychlosti nepřišel na dobře postaveného kladenského obránce.
     
    26:43
    Kapitán hostujícího celku, Petr Hašek, dostal přihrávku na hranici levého kruhu, odkud zkusil své štěstí. Marek Dvořák se proti jeho pokusu stihl přemístit a střelu uschoval ve výstroji.
     
    25:35
    Michal Silný ujížděl s pukem na holi po pravém křídle. Následně se odhodlal k střeleckému pokusu, který však neprošel kvůli dobrému bránění Jakuba Robovského, který do střely stačil vložit hůl.
     
    23:37
    Aleš Řezáč vzal kotouč jednomu z kladenských obránců o modré obranné čáry Motoru. Pak se zkusil na opačné straně prosadit pokusem z vrcholku kruhu, bohužel pro něj ale střela neprošla.
     
    22:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovickému celku netrvala odpověď vůbec dlouho! MATOUŠ MASOPUST si nabruslil do útočného pásma, dostal kotouč na svou hůl a zařídil svému týmu gólovou radost. Asistence: Vojtěch Doktor, Vojtěch Krcho.
     
    21:53
    Václav Svach vybojoval kotouč v obranném pásmu, stihl se vrátit za svou branku a odtud rozehraje další akci domácího celku.
     
    20:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a Rytíři jdou opět do vedení! Bernat poslal přihrávku na najíždějícího si PETRA HAŠKA, a ten z první trefil tak, aby se domácí strážce svatyně nestihl přemístit. Asistence: Tomáš Bernat, Filip Šimek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu vyrovnávací branku, která může domácím před odchodem do kabin přinést více klidu. Matouš Hrubec poslal přihrávku na JAKUBA ČÍŽKA, který stál poměrně daleko od branky, přesto zacílil neomylně. Asistence: Matouš Hrubec, Jakub Novák.
     
    18:37
    Michal SIlný jel s kotoučem na holi po křídle, načež jej poslal na branku. Novotný zasáhl betony. Příhodně pro Vojtěcha Krcha. Ten ale v rychlosti kotouč minul. Měl těžkou pozici, neboť jej atakoval ještě vracející se kladenský hráč.
     
    17:23
    A hostujcí brankář si skutečně připisuje zákrok. Střela však nepatřila mezi ty nebezpečnější. Luboš Novotný ji viděl a jelikož šla až od mantinelu, neměl jí problém bezpečně schovat do lapačky. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    16:32
    Po delší době se do útočného pásma podíval také Motor, který se snaží rozjet nějakou z kombinací, která by udržela Novotného v permanenci.
     
    15:39
    Petr Hašek sváděl souboj s Václavem Svachem. Souboj nakonec vyzněl spíše pro domácího hráče, který jmenovaného kladenského útočníka vytačil ze střelecké pozice a ještě jej poté připravil o kotouč za brankou.
     
    13:41
    Počet sil na ledě je opět vyrovnán. Václav Svach si dvouminutový trest odpykal a z tresnté naskakuje rovnou do hry. Zapojuje se do obranné činnosti, neboť Kladno již pásmo vybojovalo a snaží se domácí branku obstřelovat.
     
    12:43
    Kladenští Rytíři nyní soupeři kotouč téměř vůbec nepůjčují. Zatím z toho však netěží, neboť se nedostali k žádnému pokusu, který by Dvořáka v domácí brance ohrožoval. Pouze Volráb lehce nahodil ještě z prostoru před modrou čárou, s tím ale domácí strážce svatyně nemohl mít problém.
     
    11:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Svach – 2 min., hákování).
     
    10:41
    Vojtěch Doktor nejprve vybojoval kotouč proti napadajícímu protihráči, načež se s ním na holi vydal na opačnou stranu. V útočném pásmu už ale na soupeřovu přesilu nestačil, a tak se Motor musí o přejetí modré čáry pokusit znovu.
     
    09:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Čermák – 2 min., podrážení).
     
    09:13
    Nebyli jsme vůbec daleko od toho, abychom byli svědky srovnání! Jahor Hracholski dostal přesnou přihrávku na hůl před branku. Jen si ji rychle zpracoval a vypálil. Bohužel pro něj a jeho tým ale jen nad horní tyčku.
     
    08:21
    Matouš Hrubec zabojoval o kotouč v rohu útočného pásma, kde nakonec puk zůstal. Z toho poté praměnila střela z pravého kruhu z brankářova pohledu. Ta letěla přiměřenou rychlostí k tyčce. Luboš Novotný se přemístil a včas tento pokus zachytil.
     
    07:50
    Kladno má kotouč na svých holích, je ale pod tlakem napadajících domácích hráčů, kteří nechtějí Rytíře pustit do své obranné třetiny.
     
    06:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku. Přesilovou hru totiž Rytíři sehráli neomylně. Rendla poslal přihávku na pravý kruh, kde stál MATĚJ ČERMÁK, který z prvního doteku trefil až do sítě. Asistence: Matyáš Rendla, Tomáš Bernat.
     
    05:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    05:34
    Michal Silný nejprve pro svůj tým udržel útočné pásmo a pak se také sám dostal ke střeleckému pokusu. Ten ale Novotného příliš nevystrašil, neboť na něj viděl a dalekonosnou střelu pak bez obtíží lapil do výstroje.
     
    04:15
    Málem jsme viděli první branku! Vojtěch Doktor si najel od modré čáry do parádní střelecké pozice, z níž ještě lepší střelou orazítkoval jen pravou tyč z brankářova pohledu. Rozhodčí tak okamžitě rozpažil a hra pokračuje.
     
    03:10
    Do ofenzivních řad byla na přesilovku vyslána trojice Michal Silný, Vojtěch Krcho a Jakub Čížek. Zatím se jim však nedaří prolomit kladenskou obranu, která prvnímu oslabení v zápase prozatím skvěle odolává.
     
    02:27
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Klíma – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:21
    A uvidíme také první vyloučení. Marek Dvořák už rychle bruslí na střídačku, kde může sledovat, jak jeho spoluhráči naloží s výhodou, kterou sudí signalizuje zdviženou rukou.
     
    01:50
    Rytíři ale téměř okamžitě přejeli s kotoučem celé hřiště a na chvíli se usadili před Markem Dvořákem, který stráží domácí branku. A donutili ho k dalšímu zákroku, po kterém budeme svědky dalšího vhazování, i když tentokrát na opačné straně.
     
    01:32
    Hostujícím hráčům se nyní nepovedla přihrávka, která měla znamenat rychlý přechod do protiútoku. Kotouč končí jen na zakázaném uvolnění, které vrací hru před Novotného.
     
    01:01
    Na opačné straně pak zkusil poprvé zahrozit Patrik Šmatlák, který přejel přes modrou čáru a už to vypadalo, že se dostane do střelecké pozice. Nakonec se tak ale nestalo, neboť mu kotouč ujel. Přesto puk Kladenští pak na domácího gólmana dostávají, ten ho však napoprvé kryje.
     
    00:32
    Jakub Novák si klepl o přihrávku na modrou čáru a také ji dostal. Vypálil z první, přičemž Novotného v kladenské brance prověřil dostatečně. Hostující gólman proti tvrdé střele zaklekl a rychle ji uschoval ve výstroji.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Hubata, Cibuzar, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Hrubec, Hracholski, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    Rytíři Kladno: Novotný (Burda) – Robovský, Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek, Sachr, Sojka, Urban, Rendla, Čermák, Ullrych, Chrenka

    Rozhodčí: Hucl – Malý, Bělohlav.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Čížek (Hrubec, Novák), 23. Masopust (Doktor, Krcho), 33. Čížek (Doktor, Hrubec), 54. Doktor (Čížek, Krcho), 56. Doktor (Krcho) – 7. Čermák (Rendla, Bernat), 21. Hašek (Bernat, Šimek), 46. Hašek (Šimek, Ticháček)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Hubata, Cibuzar, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Hrubec, Hracholski, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    Rytíři Kladno: Novotný (Burda) – Robovský, Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek, Sachr, Sojka, Urban, Rendla, Čermák, Ullrych, Chrenka

    Rozhodčí: Hucl – Malý, Bělohlav
    ocianews.com