Frölunda – Luleå 2:3 (kon.) | Djurgården – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Rytíři Kladno
Úterý 07.01.2020, 18:00 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 32. kolo
Partner:
     
    Motor nakonec těsný zápas získává na svou stranu. Rozhodl o tom ve třetí periodě, kdy se radoval ze dvou branek. Jejich autorem se stal obránce Vojtěch Doktor, který si připsal také dvě asistence – dohromady tedy čtyři body. Z Budvar arény je to pro dnešek vše, mockrát děkujeme za pozornost! (20:03:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Zápas se blíží ke svému konci. Nyní se bude vhazovat ve středním pásmu, přičemž kladenští Rytíři už nemají dostatečné množství času k tomu, aby mohli srovnat. Tudíž ještě jedna formální bule.
     
    58:37
    Jakub Čížek využil kolapsu v kladenské rozehrávce. Rytíři zrovna střídali a domácího útočníka pak nechali na svou branku uniknout zcela volného. Jakub Čížek zkoušel Novotného při zakončení doslova vykoupat, načež zvolil zakončení z bekhendu. To šlo nad horní tyčku.
     
    57:20
    Jiří Ticháček se nyní z pozice obránce objevil až před brankou, kam dostal přihrávku před její odkrytou část. Ale branka z toho jako zázrakem nebyla. Marek Dvořák se totiž stihl přemístit a možná kotouč dokázal vytěsnit. Ticháček se na sebe pak za neproměnění této ložené šance viditelně zlobí.
     
    55:51
    Michal Silný ujel do přečíslení s Matoušem Masopustem. Zkoušel na něj ve finální fázi procpat přihrávku, ta ale přes kladenského obránce neprošla a šestá branka Motoru z toho tedy není.
     
    55:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se přibližuje vidině tří bodů do tabulky! Rytíři ale ještě mají čas se zápasem něco udělat. VOJTĚCH DOKTOR tentokrát pálil od modré čáry. A opět přesně! Kotouč ještě před brankou škrtl zřejmě o některého z Kladenských a trochu pozměnil směr letu. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    53:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nakonec je ale přecijenom početní výhoda proměněna! Na pravý kruh z brankářova pohledu dostal přihrávku domácí obránce VOJTĚCH DOKTOR. Ten si puk zpracoval a pak zacílil naprosto přesně na vzdálenější tyč. Novotný se tak natahoval marně. Asistence: Jakub Čížek, Vojtěch Krcho.
     
    53:10
    Domácí hokejisté měli problém dostat se do pásma. To se jim záhy podařilo, načež si MIchal Silný s Matoušem Masopustem vyměňovali dlouho kotouč. Druhý jmenovaný se pak odhodlal ke střele, která ale neprošla.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Šimek – 2 min., podrážení).
     
    51:26
    Jště před začátkem přesilové hry, která přichází v důležitý čas pro domácí tým, si trenéři Motoru vyžádali oddechový čas. Uvidíme, co pro své svěřence do početní výhody připraví a zda to ponese své ovoce.
     
    51:26
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Hašek – 2 min., hákování).
     
    50:15
    Parádní práci nyní předvedl Jakub Čížek, který na obranné modré čáře jeho týmu atakoval Jiřího Ticháčka a byl úspěšný. Kotouč uzmul pro svůj tým, a dokonce se v oslabení vydal ohrozit soupeřovu klec. Byl ale už ve velkém střeleckém úhlu, tudíž nakonec nevypálil. Naopak se k puku dostal Jakub Novák, jehož pokus šel ale mimo brankovou konstrukci.
     
    49:20
    JIří Ticháček vyslal první střelu v právě probíhající přesilové hře. Jeho pokus letěl až od modré čáry, což ale nebyl pro Dvořáka výraznější problém, neboť střele nikdo příliš neclonil. Domácí brankář tak zaklekl a bylo po nebezpečí.
     
    48:43
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:22
    František Schwartz už byl ve střelecké pozici, pak ale poslal chytrou přihrávku na Matouš Hrubce. Ten následně neotálel, kotouč rychle zpracoval a vypálil na kladenskou svatyni. V ní však předvedl pohotový zákrok Luboš Novotný, jenž zaklekl a napoprvé a jistě puk drží.
     
    47:06
    Rudolf Klíma najel s kotoučem na holi do pásma, nic moc nevymýšlel a pak vypálil na domácí branku, kterou ale nijak výrazně neohrozil. Dalekonosný pokus Marek Dvořák zbystřil včas a jen těžko mohl udělat chybu.
     
    46:21
    A s dalším nebezpečným pokusem přispěchal Samuel Chrenka. Ten se s kotoučem na holi nacpal až do blízkosti branky, odkud to pak zkusil z bekhendové strany hole. Jeho pokus naštěstí pro domácí Dvořák kryje někde ve své výstroji.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Čížek (Hrubec, Novák), 23. Masopust (Doktor, Krcho), 33. Čížek (Doktor, Hrubec), 54. Doktor (Čížek, Krcho), 56. Doktor (Krcho) – 7. Čermák (Rendla, Bernat), 21. Hašek (Bernat, Šimek), 46. Hašek (Šimek, Ticháček)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Hubata, Cibuzar, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Hrubec, Hracholski, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    Rytíři Kladno: Novotný (Burda) – Robovský, Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek, Sachr, Sojka, Urban, Rendla, Čermák, Ullrych, Chrenka

    Rozhodčí: Hucl – Malý, Bělohlav
    ocianews.com