Jekatěrinburg – Novosibirsk 3:4 (po pr.) | Minsk – Kunlun 1:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 4:2 (kon.)
Kazaň – Magnitogorsk 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Vladivostok 1:2 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 0:2 (kon.)
Spartak Moskva – Petrohrad 3:1 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:4 (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 07.01.2020, 12:30 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 3 inkasované branky, v polovině duelu střídal (14:58:46)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:34.
    Zblokované střely – 13:18.
    Vyloučení – 5:6.
    Využití přesilovek 2/6 – 2/5.
    Vhazování – 29:34.
     
    Je konec! Tento zápas nerozhodla ani třetí třetina, ve které se domácímu celku povedlo srovnat krok, utkání ale muselo do prodloužení. Tam si Jekatěrinburg pořádně zkomplikoval život, na trestnou lavici totiž musel odjet Dacjuk, který tak soupeři povolil přesilovou hru. Novosibirsk ji nakonec dokázal využít, díky čemuž bere z tohoto zápasu druhý bod.
     
    Konec zápasu.
    64:21 Alexandr ŠAROV - 3:4
     
    64:21
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jenom využívají početní výhodu v prodloužení! Novosibirsk se totiž dostal k velice přesné kombinaci, při které měl na pravém kruhu napřaženo ALEXANDR ŠAROV, kterému se povedlo prostřelit Fomina. Druhý bod tak putuje na konto hostujícího celku!
    Asistence: Alexandr Loginov, Viktor Komarov.
     
    64:07
    Jokipakka si vyměnil kotouč se Šarovem, načež se snažil procedit puk skrze Fomina. Domácí brankář je zatím hrdinou tohoto prodloužení.
     
    63:24
    Jokipakka chtěl zavést puk za modrou čáru, což se mu sice povedlo, avšak poté o něj přišel. I tak to Sibir dobře vykombinoval, avšak Fomin se opět musel činit.
     
    62:55
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Pavel Dacjuk – 2 min., podrážení).
     
    62:17
    Sám na sebe to vzal Peltola, který se protlačil až před domácí branku, avšak Fomin předvedl další skvělý zákrok. Prodloužení nabízí šance na obou stranách.
     
    61:03
    Na opačné straně pelášil do protiútoku Dawes, který nechal kotouč za sebou. Kazašský forvard přeci jenom zakončil, Säterimu se povedlo kotouč vytěsnit.
     
    60:23
    Do úvodního zakončení v prodloužení se dostal obránce Jokipakka, který se snažil najít místo mezi betony brankáře, avšak Fomin si s tímto pokusem poradil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani třetí třetina nám nerozhodla o vítězi tohoto zápasu, logicky se bude prodlužovat. Bude se hrát pět minut ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:13
    Hostujícímu celku se přesilová hra vůbec nedaří, špatná nahrávka vyhnala Sibir z jeho vlastního pásma. O další rozehrávku se tak postaral obránce Chabarov.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Geoff Platt – 2 min., sevření puku rukou).
     
    58:10
    Sibir doslova přečkal oslabení, nicméně v současné době se hraje v plném počtu na obou stranách. Jakákoliv chyba by v této pasáži mohla být fatální následky.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Dacjuk, 9. Dawes (Macek, Sexton), 48. Golyšev (Dawes, Alexej Vasilevskij) – 11. Milovzorov (Šarov, Loginov), 17. V. Komarov, 30. Puustinen (Šarov, Ruohomaa), 65. Šarov (Loginov, V. Komarov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (30. Fomin) – Alexej Vasilevskij, Berezin, Gurkin, Batyršin, Mamkin, D. Bodrov (A), Valitov – Golyšev, Macek, Dawes (C) – Sexton, Holland, Litovčenko – A. Garejev, Dacjuk (A), Bělousov – Chripunov, Platt, Ovčinnikov – Obidin.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jokipakka, J. Chabarov (A), Děmidov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Timašov, Loginov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov, J. Peltola (C) – I. Makarov, V. Komarov, Česalin (A) – N. Korotkov, Šaškov, Torčeňuk.

    Diváci: 5545
    thejrc.org