Frölunda – Luleå 2:3 (kon.) | Djurgården – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
Frölunda HC
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Luleå Hockey
Úterý 07.01.2020, 18:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:19:21)
     
    Střely na branku: 20 – 27
     
    Je konec! Luleå Hockey nakonec v úvodním semifinálovém duelu Ligy mistrů poráží Frölunda Indians na jejím ledě 3:2. Ve třetí třetině se dlouhou dobu hrál opatrný hokej. Domácí celek měl o něco více ze hry, ale o svém vítězství možná trošku překvapivě rozhodli hosté. Po závaru před brankou se prosadil Jack Connolly!

    Po prvním odehraném duelu má tak do finále o kousek blíže Luleå. Odveta se hraje na jejím ledě příští úterý od 18 hodin a onlajny u ní samozřejmě nebudou chybět.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Hjalmarsson se ještě tlačil do útočného pásma, jenže jeho střelu zápěstím srazil hned první obránce do ochranné sítě.
     
    59:05
    Sellgren podržel puk za vlastní brankou a nasbíral pro hosty cenné vteřinky k dobru. Hokejisté ve žlutém teď skutečně nepouští domácí celek do zakončení.
     
    58:26
    Jack Connolly skvěle obral o kotouč rozjetého soupeře a bez váhání jej nahodil do rohu útočného pásma. Hráči ve žlutém kontrolují závěrečné minuty.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:38
    Connolly projel středním pásmem do pásma útočného, jenže na modré čáře zapomněl kotouč za sebou a už nedokázal vypálit.
     
    57:12
    Samuel Fagemo vydoloval puk u hrazení, posunul si jej do středu útočného pásma, ale jeho pokus forhendem prolétl nad břevnem.
     
    56:50
    Hostující brankář si dal pozor na nahození od modré čáry a bez problémů vyrazil puk do rohu ledové plochy. Domácí celek stupňuje svůj tlak.
     
    56:05
    Hosté se chtěli vydat do zajímavého brejku, jenže přihrávka byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Lassinanttim.
     
    55:23
    Domácí signalizovali vyhození kotouče mimo ledovou plochu, jenže rozhodčí okamžitě ukázal, že se puk do ochranné sítě odrazil o plexisklo.
     
    55:05
    Domácí brankář si musel dát pozor na nahození ze středního pásma a raději hokejkou odehrál kotouč na pravou stranu, kde byl jeden z obránců.
     
    54:30
    Hostující celek se opět usadil v útočném pásmu, jenže nikdo z hráčů ve žlutém tentokrát nedokázal zakončit. Hosté zatím hrají tam, kde potřebují.
    53:36 Jack CONNOLLY - 2:3
     
    53:36
    Luleå právě vstřelila branku!
    Hostující celek si znovu bere na svou stranu vedení! JACK CONNOLY si po obrovském závaru před brankou soupeře sjel pro odražený puk a poslal jej pod břevno! Asistence: Filip Hallander, Petter Emanuelsson.
     
    53:05
    Connolly projel středem ledové plochy do útočného pásma, nicméně nikdo ve žlutém dresu mu nepřijel pomoci a domácí zadáci získali puk pro sebe.
     
    52:29
    Rakhshani nabíral rychlost na pravém křídle, ale na poslední chvíli se k němu stáhl Sellgren, který mu zamezil v zakončení.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Ekbom (Fagemo, Rosseli-Olsen), 35. Stollery (Friberg, Carlsson) – 14. E. Emanuelsson (Kovacs), 18. Sondell (P. Emanuelsson, Lundkvist), 54. Connolly (Hallander, P. Emanuelsson)


    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Moverare, Ekbom, Lennström, Printz, Grönlund, Gormley, Stollery – Mustonen, Lundqvist, Friberg – Carlsson, Sundström, Rakhshani – Peterson, Hjalmarsson, Lasch – Stalberg, Rosseli-Olsen, Lasu, Fagemo
    Luleå Hockey: Lassinantti (Rautio) – Sellgren, Lundkvist, Jalvanti, Sondell, Engsund, Sjalin – Hallander, Connolly, P. Emanuelsson – Kovacs, Tyrvainen, E. Emanuelsson – Berglund, Ilomäki, Brännström – Gunler, Larsson, Olausson, Fabricius

    Rozhodčí: Šír, Pieschaczek – Pihlblad, Malmqvist
    Úterý 14.01.2020
    Luleå - Frölunda 1:3

    Branky a nahrávky: 14. Tyrväinen (Gustavsson, Lundkvist) – 31. Rakhshani (Lundqvist, Fagemo), 44. Lundqvist (Mustonen), 51. Lasch (Carlsson, Gormley)

    ocianews.com