Tampa – Vancouver 9:2 (kon.) | Florida – Arizona 2:5 (kon.) | Washington – Ottawa 6:1 (kon.)
Carolina – Philadelphia 5:4 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Montreal 4:3 (kon.) | Nashville – Boston 2:6 (kon.) | St. Louis – San Jose 3:2 (kon.)
Chicago – Calgary 1:2 (kon.) | Vegas – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Anaheim – Columbus 3:4 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
5:4 (2:2, 2:1, 0:1 - 1:0)
Philadelphia Flyers
Středa 08.01.2020, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Carolina Hurricanes a Philadelphia Flyers. Duel začíná hodinu po půlnoci.
     
    Philadelphia Flyers

    Philadelphia zatím prožívá spíše průměrný ročník NHL. Flyers budou muset opět bojovat o účast v bojích o Stanley Cup. Po dvaačtyřiceti odehraných duelech má Philadelphia na svém kontě čtyřicet devět bodů a zatím drží devátou pozici Východní konference. Za osmou Floridou však zaostává jen o skóre. V posledním duelu Flyers prohráli 2:6 na ledě Arizony. Nejproduktivnějším hráčem Philadelphie je Konecky s třiceti šesti body.
     
    Carolina Hurricanes

    Domácí Carolina je na tom o něco lépe. Hurricanes ve dvaačtyřiceti duelech vybojovali padesát bodů a zatím drží sedmou příčku Východní konference. Na svého dnešního soka mají k dobru náskok jediného bodu. Na svém ledě navíc Carolina nepatří mezi nejlepší týmy v NHL. V posledním duelu navíc prohrála 1:3 s Tampou Bay. Nejproduktivnějším hráčem je Rus Andrej Svečnikov s jednačtyřiceti body.
     
    Vzájemné zápasy

    22.11.2019 Carolina – Philadelphia 3:5
    6.11.2019 Philadelphia – Carolina 4:1
     
    Češi a Slováci

    Petr Mrázek (CAR) – 28 zápasů, 90%
    Martin Nečas (CAR) – 38 zápasů, 9 gólů, 14 asistencí
    Jakub Voráček (PHI) – 42 zápasů, 8 gólů, 25 asistencí
     
    Předpokládané sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Gardiner, Edmundson, H. Fleury – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Svečnikov – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook, Wallmark, B. McGinn.

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Gostisbehere, Hägg – Konecny, Couturier, Giroux – Aube-Kubel, K. Hayes, J. van Riemsdyk – Voráček, M. Raffl, Pitlick – Farabee, M. Vorobjov, Laughton..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o pár minut později.
     
    Oba týmy už nastupují na led. Carolina bude hrát v červeném, zatímco Flyers obléknou bílou sadu dresů.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Carolina uspěla na úvodním vhazování první třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale Aho nedokázal kotouč protečovat na své spoluhráče.
     
    00:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté se hned v úvodní minutě dnešního duelu dostávají do vedení! TRAVIS KONECNY se na pravé straně útočného pásma dostal do střelecké pozice a nahozením překonal Reimera, který u této branky rozhodně nemá čisté svědomí! Asistence: Robert Hägg, Claude Giroux.
    00:37 Travis KONECNY - 0:1
     
    01:10
    Elliott si dal pozor na nahození ze středního pásma a ukryl kotouč do připraveného lapačky a před dotírajícím Ahem raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    01:27
    Slavin nahodil puk od modré čáry směrem k hostující kleci, jenže před brankou Philadelphie neclonil nikdo v bílém dresu, kdo by pomalé nahození tečoval.
     
    02:02
    Andrej Svečnikov se dostal do samostatného úniku, který se pokusil zakončit střelou mezi nohami, jenže Elliott vytáhl neskutečný zákrok pravým betonem!
     
    02:38
    Travis Konecny se po pravém křídle opět prohnal do útočného pásma, jenže jeho střela zápěstím prolétla vysoko nad břevnem klece domácího celku.
     
    03:03
    Reimer měl další velké problémy s nahozením z levé strany! Domácímu brankáři kotouč propadl mezi rukou a tělem, ale proskákal těsně vedle branky!
     
    03:35
    Aho našel rozjetého Martina Nečase, jenže akci domácí Caroliny zastavuje hvizd čárového rozhodčího, který odpískal postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    04:15
    Ivan Provorov nedokázal odehrát kotouč za modrou čáru a Carolina se usadila v útočném pásmu. Domácí celek teď může kombinovat v nebezpečném prostoru.
     
    04:41
    Aho se natlačil do útočného pásma, kde si navedl puk na střelu forhendem, ale jeho táhlý pokus se zastavil na bruslích prvního obránce.
     
    05:10
    Warren Foegele se musel vypomoci domácí obraně. Hráč Caroliny zastavil prudkou přihrávku soupeře podél hrazení a bekhendem vyhodil puk za modrou čáru.
     
    05:33
    Slavin na opačné straně zkoušel překvapit brankáře nahozením od levého mantinelu, jenže jeho pobídka byla pro změnu nepřesná. Carolina ale nadále drží pásmo.
     
    06:12
    Martin Nečas zavezl puk do útočného pásma, udělal krátký oblouk a našel spoluhráče na modré čáře. Následnou ránu obětavým zákrokem srazil k mantinelu Provorov.
     
    06:41
    Brett Pesce počkal s rozehrávkou za vlastní brankou. Domácí hráč následně poslal kotouč na útočnou modrou čáru, ale domácí do pásma neprošli.
     
    07:12
    Haydn Fleury poslal přihrávku do rohu útočného pásma, jenže zadáci Flyers byli u kotouče ještě před hokejisty domácího celku a bez problémů uklidnili rozehrávku.
     
    07:32
    Až nyní se po delší době přerušuje hra! Domácí Carolina totiž pokazila rozehrávku a kotouč prolétl na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Reimerem.
     
    08:02
    Jordan Staal získal odražený puk v rohu útočného pásma, poslal forhendovou přihrávku mezi kruhy, jenže nikdo v červeném opět nezakončil.
     
    08:23
    Philadelphia si ze sílícího tlaku Hurricanes pomohla jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Elliotta.
     
    08:57
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Philadelphia pokračuje ve skvělém vstupu do utkání a přidává také druhou branku! Rozehrávku Caroliny zastavil Voráček, který ještě přihrál MICHAELU RAFFLOVI, který si kličkou vychutnal bezmocného Reimera. Asistence: Jakub Voráček.
    08:57 Michael RAFFL - 0:2
     
    09:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina dokázala bleskově odpovědět! Zatím je to parádní utkání. Elliott vyrazil puk po nahození z pravé strany jen před sebe a důrazný LUCAS WALLMARK jej na druhý pokus doklepl do branky! Asistence: Brock McGinn, Jordan Martinook.
    09:40 Lucas WALLMARK - 1:2
     
    10:10
    Je za námi sotva polovina první třetiny a už jsme viděli tři branky. Dnešní soupeři vlétli do souboje opravdu hodně aktivně a zatím přinášejí ofenzivní hody.
     
    10:35
    Reimer přitěsnil beton k pravé tyči své branky a nepustil puk potřetí za svá záda. Odražený kotouč poté získali domácí, kteří jej vyvezli do bezpečí.
     
    11:10
    Travis Konecny si vzal odražený puk na pravé straně útočného pásma, ukázal divákům rychlý obrat, ale jeho nahození prolétlo kolem přední tyčky.
     
    11:23
    Elliott byl jedním z dojíždějících hráčů Caroliny doslova dovezen do branky a podle všeho si nějakým způsobem přivodil zranění. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    12:05
    Další zakázané uvolnění na straně domácího mužstva. Carolina zatím hraje spíše na brejky a občas je nahození do útočného pásma prostě příliš prudké.
     
    12:25
    Giroux nahodil puk ze středního pásma do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu za jeho pobídkou nepokračoval a zadáci Hurricanes puk bez problémů odehráli.
     
    13:01
    Elliott si dal pozor na ránu od modré čáry, kterou jeho směrem poslal Pesce. Hostující brankář tentokrát kotouč čistě viděl a ukryl jej mezi betony.
     
    13:18
    Nepovedená rozehrávka se ťed střídá na obou stranách. Další příliš prudkou přihrávku na modrou čáru vyslal hostující Provorov. Hra se v první části hodně kouskuje.
     
    14:05
    Provorov udělal oblouk v obranném pásmu a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu také domácí kouč.
     
    14:28
    Dzingel se tlačil mezi dva obránce v dresu Flyers, jenže ti byli dostatečně důrazní. Jeden z nich Dzingela odstavil tělem a druhý zadák odehrál puk za modrou čáru.
     
    15:10
    Travis Sanheim hledal dlouhou přihrávkou Jakuba Voráčka, který puk jenom protečoval za branku, kde si pro něj dojel jeden z obránců v červeném dresu.
     
    15:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je znovu vyrovnáno! Carolina stáhla náskok soupeře ještě v úvodní periodě! Na neskutečnou přihrávku z rohu ledové plochy si před branku najel WARREN FOEGELE a pohotovou střelou pod břevno zaskočil Elliotta! Asistence: Jordan Staal, Jake Gardiner.
    15:27 Warren FOEGELE - 2:2
     
    16:08
    Aho projel do útočného pásma, nicméně místo zakončení poslal přihrávku na pravou stranu, čímž celou akci Hurricanes zabrzdil.
     
    16:28
    Po další rozehrávce Caroliny přizvedl jeden z hráčů Philadelphie kotouč na střídačku domácího mužstva. Hra je přerušena, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    17:05
    Nino Niederreiter spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Důrazný obránce se před něj ale natlačil tělem a nedal mu prostor k přihrávce před branku.
     
    17:30
    Wallmark v rohu útočného pásma přišpendlil k mantinelu Couturiera. Druhý jmenovaný se po hitu dokázal rychle vzpamatovat a obrátil své bruslení na opačnou stranu.
     
    18:07
    Michael Raffl ustál souboj s obráncem a natlačil se před branku domácího mužstva. Jeho pokus o zakončení forhendem však skončil na vnějším oblouku branky.
     
    18:27
    Reimer měl dobře zakrytý výhled, ale i přesto si našel cestičku k nahození od modré čáry a vyrazil puk pravým ramenem. Hokejisté Caroliny mohou zaútočit.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:25
    Jakub Voráček znovu napadal rozehrávku Caroliny v jejím obranném pásmu. Zkušený český útočník ale nyní přihrávku nezastavil a musí se vrátit do obrany.
     
    19:40
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Dvě minuty za podrážení dostává Erik Haula.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali zajímavý duel plný branek! Už v první minutě šla Philadelphia do vedení, když se trefil Travis Konecny! O chvíli později navíc zužitkoval Voráčkovu práci druhou brankou Michael Raffl! Carolina však také našla své ofenzivní schopnosti a bleskově snížil Lucas Wallmark! Necelé čtyři minuty před první sirénou pak vyrovnal Warren Foegele! Do kabin se proto odchází za stavu 2:2.
     
    Střely na branku: 16 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Philadelphia uspěla na úvodním vhazování druhé části a ihned se vydala do útoku. Hostující celek v úvodu druhé periody ještě dohrává početní převahu.
     
    20:38
    Hráči Hurricanes se zmocnili volného puku a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za Elliottovu branku. Philadelphia musí začít nanovo.
     
    21:18
    Travis Konecny projel po pravém křídle do útočného pásma a zkoušel Reimera překvapit zakončením z ostrého úhlu. Domácí brankář jeho pokus vyrazil.
     
    21:39
    Domácí v plném počtu.
     
    22:04
    Až nyní se poprvé po změně stran přerušuje hra. Domácí Carolině totiž poněkolikáté v dnešním souboji nevyšla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    22:28
    Tyler Pitlick se z levého křídla prosmýkl před branku Caroliny, jenže Reimer mu na poslední chvíli vypíchl kotouč špičkou čepele a připsal si důležitý zákrok.
     
    23:00
    Dougie Hamilton dostal přihrávku na pravou stranu, projel s pukem na modrou čáru, jenže jeho zakončení skončilo v rukavici pozorného brankáře.
     
    23:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina otáčí vývoj dnešního utkání a poprvé se dostává do vedení! JAKE GARDINER se jako blesk z čistého nebe zjevil s kotoučem na levé straně útočného pásma a dělovkou příklepem propálil bezmocného brankáře! Asistence: Sebastian Aho, Warren Foegele.
    23:12 Jake GARDINER - 3:2
     
    24:05
    Carolina po vstřelení své třetí branky v dnešním duelu nadále pokračuje v ofenzivním pojetí hry. Hokejisté v červených dresech se tlačí do útočného pásma.
     
    24:28
    Andrej Svečnikov projel středem kluziště do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale obránce v bílém dresu jeho pokus zablokoval.
     
    24:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další zásah domácího celku a Carolina odskakuje do dvoubrankového vedení! Přihrávku na modrou čáru obdržel JOEL EDMUNDSON, který bez váhání vypálil a jeho dělovka se zastavila až v síti! Asistence: Dougie Hamilton, Erik Haula.
    24:57 Joel EDMUNDSON - 4:2
     
    26:04
    Claude Giroux si od levého mantinelu vybruslil s kotoučem na forhendu na osu, jenže jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel ledové plochy.
     
    26:35
    Andrej Svečnikov od modré čáry nahodil puk do útočného pásma, jenže hráči v červeném tentokrát mířili na střídačku. Zadáci Flyers tak mohou ukldnit hru.
     
    27:06
    Pesce udělal oblouček na modré čáře, využil prostoru, projel do lepší střelecké pozice, ale jeho viditelnou ránu zápěstím schoval brankář máchnutím lapačkou.
     
    27:28
    Reimer si dal pozor na zakončení z pravé strany a ukryl puk mezi své betony. Gólman domácího celku následně puk udržel před dojíždějícím Rafflem.
     
    28:10
    Travis Sanheim dostal přihrávku na levou stranu ledové plochy, jenže měl problémy se zpracováním a puk mu přeskočil přes čepel. Hosté se nemohou dostat do tempa.
     
    28:38
    Michail Vorobjov vyslal nebezpečné nahození před branku Hurricanes, jenže nikdo v bílém jeho pobídku netečoval. Sražený puk poté získali domácí obránci.
     
    29:10
    Elliott vyjel za svou klec a vypomohl hráčům Philadelphie s rozehrávkou. Hokejisté Caroliny ale rozehrávku skvěle napadali a dostali soupeře pod tlak.
     
    29:41
    Martin Nečas poslal dlouhou přihrávku do rohu útočného pásma, jenže nikdo v červeném dresu jeho pohyb nenásledoval. Nečas tak rovněž odjel na střídačku.
     
    30:10
    Erik Haula napadal rozehrávku Flyers v jejich obranném pásmu. Domácí hráč se obětavě vrhl pod nohy obránce, ale puk už v útočném pásmu neudržel.
     
    30:26
    Warren Foegele projel do útočného pásma, kde si připravil puk na forhend, ale jeho zakončení přizvedl hned první obránce do ochranné sítě. Vhazuje se po Elliottově pravici.
     
    31:05
    Joel Edmundson udržel pro domácí celek kotouč na modré čáře. Hokejista Caroliny poslal přihrávku mezi kruhy, ale Foegele ve velké rychlosti pobídku nezasáhl.
     
    31:28
    Martin Nečas si sjel na přihrávku na levý kruh, odkud chtěl vypálit forhendem, jenže v nejdůležitějším momentu promáchl a vůbec nezakončil.
     
    32:10
    Nečas se vrátil také za svou branku, kde vypomohl spoluhráčům s prací v obraně. Český hokejista následně poslal puk do středního pásma.
     
    32:38
    Ivan Provorov se v rohu obranného pásma dostal k volnému puku a z otočky jej napálil do jízdy rychlému Girouxovi. Druhého jmenovaného odstavil od puku Edmundson.
     
    33:10
    Scott Laughton se rychlou brzdou v rohu útočného pásma zbavil napadajícího soupeře, jenže jeho brzda byla zbytečná. Nikdo v bílém se totiž neuvolnil.
     
    33:45
    Jordan Martinook si najel na krásnou pobídku mezi kruhy, ale puk mu při pokusu o zakončení přeskočil přes čepel a skončil v moci prvního obránce.
     
    34:03
    Po delší době se přerušuje hra! Aho totiž vypálil z levé strany útočného pásma, jenže první obránce Philadelphie jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    34:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává zpátky do hry! NICOLAS AUBE-KUBEL se dostal k puku na pravém kruhu a snadným nahozením překonal Reimera, který ani tentokrát nepředvedl zrovna podařený zákrok! Asistence: Kevin Hayes.
    34:27 Nicolas AUBE-KUBEL - 4:3
     
    35:06
    Elliott udržel Flyers ve hře! Hostující brankář se roztáhl na brankové čáře a zlikvidoval obrovskou šanci, kterou si vytvořil Nino Niederreiter!
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Tyler Pitlick – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:00
    Flyers vstoupili do oslabení dobře a po krátké kombinaci v obranném pásmu poslali kotouč za branku Caroliny. Hurricanes musí rozjet novou akci.
     
    36:25
    Jakub Voráček při vlastním oslabení vyvezl puk do útočného pásma, kde nasbíral cenné sekundy k dobru. Carolině se v této přesilovce vůbec nedaří.
     
    37:06
    Hosté v plném počtu.
     
    37:28
    Brock McGinn nahodil puk od červené čáry do útočného pásma, jenže nikdo v červeném dresu za jeho pobídkou tentokrát nespěchal.
     
    38:00
    Elliott si musel dát pozor na nebezpečnou teč těsně před brankou. Hostující brankář nakonec doklouzal k pravé tyčce a ukryl puk ve výstroji.
     
    38:28
    Jakub Voráček objel prakticky celé útočné pásmo, našel dobře postaveného Raffla, který vypálil zápěstím, jenže trefil jen brankovou konstrukci!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:28
    Wallmark projel po levém křídle do útočného pásma a ještě zkusil prověřit pozornost hostujícího brankáře střelou mezi betony. Elliott jeho pokus vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Domácí Carolina v prostřední periodě dokonala obrat! Hned v jejím úvodu se totiž dokázal prosadit Jake Gardiner, na jehož branku o necelé dvě minuty později navázal Joel Edmundson! Philadelphia poté ale opět vyrovnala obraz na ledě na Nicolas Aube-Kubel dokázal pět minut před sirénou snížit na rozdíl jediné branky. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 4:3.
     
    Střely na branku: 25 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 3:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí Carolina bude chtít ve třetí části ustrážit své vedení a dojít si pro vítězství.
     
    40:50
    Elliott vyjel za svou klec, kde zastavil nepovedené nahození domácího celku. Oba trenéři posílají na ledovou plochu čerstvé hráče.
     
    41:04
    Philadelphia nezvolila zrovna šťastnou rozehrávku. Přihrávka na levou stranu byla příliš prudká a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před Elliotta.
     
    41:35
    Voráček získal puk za brankou Caroliny a rozehrál bekhendem na modrou čáru. Michael Raffl po jeho pobídce pálil forhendem, ale branku netrefil.
     
    42:05
    Jakub Voráček se z levého křídla prosmýkl před branku domácího Caroliny, jenže se mu nepovedla stahovačka do bekhendu a český střelec vůbec nezakončil.
     
    42:35
    Lucas Wallmark v souboji u hrazení poslal na mantinel jednoho z obránců Philadelphie. Carolina se ve třetí třetině snaží předvádět hodně důrazný hokej.
     
    43:12
    Michael Raffl si najel na přihrávku před branku, jenže měl problém se zpracováním a kotouč mu uskočil od hokejky. Domácí si na podobné mezírky musí dát pozor.
     
    43:54
    Philadelphia si zahraje přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Andrej Svečnikov.
     
    44:10
    Carolina se hned v úvodu oslabení zmocnila odraženého puku a vyhodila jej přes všechny čáry za branku soupeře. Philadelphia musí rozjet novou akci.
     
    44:35
    Travis Konecny poslal přihrávku na levé křídlo, kde číhal Provorov, jenže ruský hokejista nedokázal nahodit puk před branku Caroliny. Domácí se znovu osvobozují.
     
    45:08
    Jakub Voráček před Reimerem tečoval Girouxovo nahození z pravé strany. Český útočník kotouč sklepl mezi betony, jenže Reimer mezírku včas uzavřel.
     
    45:54
    Domácí v plném počtu.
     
    46:05
    Aho spěchal za odraženým pukem do středního pásma, jenže nikdo v červeném dresu Caroliny jeho průnik nepodpořil. Kotouč tak získali hosté.
     
    46:32
    Nicolas Aube-Kubel si sjel na přihrávku mezi kruhy a bez váhání poslal puk směrem na Reimerovu klec. Brankář domácího mužstva tentokrát podržel Hurricanes dobrým zákrokem.
     
    47:05
    Sean Couturier dostal přihrávku na modrou čáru, jenže jeho nahození do rohu útočného pásma bylo hodně pomalé a skončilo u obránce Caroliny.
     
    47:25
    Hostující brankář vyjel za svou klec a zastavil nahození podél mantinelu. Philadelphia ale potřebuje hrát na opačném konci ledové plochy.
     
    48:04
    Dougie Hamilton byl ve středním pásmu zasažen kotoučem do obličeje a nyní odjíždí s bolestivou grimasou v obličeji na střídačku. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    48:37
    Jaccob Slavin získal puk na levé straně útočného pásma a nahodil jej za branku soupeře. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    49:10
    Jordan Martinook nabral rychlost na levém křídle, jenže místo průniku do útočného pásma zapomněl puk na modré čáře a už se pro něj nestačil vrátit.
     
    49:42
    Nino Niederreiter svedl úspěšný souboj v rohu útočného pásma, kde získal puk pro Jordana Staala, jež si vybruslil před branku, ale nenašel mezírku mezi betony brankáře.
     
    50:05
    Do konce základní hrací doby schází posledních deset minut hry a domácí Carolina stále drží své těsné vedení. Philadelphia se navíc nedostává do zakončení.
     
    50:28
    Dougie Hamilton vypálil od modré čáry. Před brankou Flyers ještě nebezpečně tečoval Nino Niederreiter, ale od jeho hole se puk odrazil do výstroje brankáře Elliotta.
     
    51:05
    Elliott si dal pozor na nahození ze středního pásma a před dojíždějícím Ahem raději přikryl puk lapačkou a přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    51:50
    Jake Gardiner se skvěle vrátil do obranného pásma, kde se natlačil před rozjetého soupeře a odrazem o mantinel vyhodil puk do středního pásma.
     
    52:04
    Philippe Myers poslal bekhendový oblouček do středního pásma. Nikdo v bílém dresu za jeho pobídkou nespěchal. Hráči Caroliny zatím brání dobře.
     
    52:35
    Philadelphia se navíc při dalším přechodu do útoku dopustila zakázaného uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před Elliotta. Hostům už moc času nezbývá.
     
    53:05
    Voráček dostal přihrávku do jízdy do středního pásma, jenže hned první soupeř jej obral o kotouč. Hokejisté Caroliny skvěle napadají od červené čáry.
     
    53:29
    Až nyní se Philadelphia pořádně dostala do útoku. Raffl projel za pukem po levém křídle, přihrál bekhendem mezi kruhy, ale tam bylo jen pusto a prázdno.
     
    54:03
    Voráček našel bekhendem Raffla, který pohotově zakončil příklepem. Domácí brankář jeho ránu viděl a díky zásahu obránce nemusel vůbec zasahovat.
     
    54:34
    Aho nabral rychlost na levém křídle, krásně se prosmýkl kolem branky soupeře, ale ve velké rychlosti už nedokázal zasunout kotouč mezi Elliottův beton a tyč.
     
    55:10
    Andrej Svečnikov ustál souboj u mantinelu za brankou Flyers, vybruslil si s pukem do dobré pozice, jenže bekhendovou střelou pod břevno trefil Elliottovo rameno.
     
    55:49
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Philadelphia se nakonec dočkala vyrovnání krátce před koncem! TRAVIS SANHEIM objel branku domácího celku, vybruslil si do střeleckého prostoru, kde byl trestuhodně sám a zápěstím nedal Reimerovi nárok! Asistence: Philippe Myers, Sean Couturier.
    55:49 Travis SANHEIM - 4:4
     
    56:12
    Philadelphia je předchozím zásahem pořádně nabuzená a nadále se tlačí do útoku. Závěrečné čtyři minuty základní hrací doby slibují hodně zajímavou podívanou.
     
    56:35
    Andrej Svečnikov projel za branku soupeře, odkud zkusil procedit přihrávku mezi kruhy, ale s jeho pobídkou si obrana Flyers hravě poradila a odehrála puk mimo obranné pásmo.
     
    57:10
    Jaccob Slavin ustál souboj na levé straně útočného pásma, jenže jeho přihrávka skončila u pozorného obránce v bílém dresu. Nyní se hraje hodně opatrně.
     
    57:29
    Wallmark sice projel do útočného pásma, jenže neustál lehký střet s obráncem a nechal se odstavit od kotouče. Carolina přesto drží útočné pásmo.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:27
    Po dalším souboji ve středním pásmu vyletěl kotouč na střídačku domácí Caroliny. Rozhodčí hru přerušil a nařídil vhazování ve středovém kruhu.
     
    59:12
    Hosté jen nahodili kotouč do útočného pásma a odjeli střídat. Domácí Carolina má čas k poslednímu útoku základní hrací doby dnešního střetnutí.
     
    59:38
    Konecny se ještě prosmýkl před domácí klec a pokusil se přehodit puk přes Reimerův beton. Gólman v červeném dresu ale nemusel zasahovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba končí! Hostující Philadelphia sice nebyla ve třetí třetině lepším týmem, ale přesto se dočkala vyrovnání. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby dokázal vyrovnat Travis Sanheim! O vítězi dnešního duelu tak rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 32 – 21
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování prodloužení a mohou rozjet první útočnou akci. Provorov zatím vyčkává v obranném pásmu.
     
    60:35
    Právě Provorov si v útočném pásmu sjel mezi kruhy, kde si předhodil puk na forhend, jenže jeho zakončení prolétlo kousek vedle levé tyčky.
     
    61:09
    Slavin na druhé straně pálil v pádu, jenže jeho projektil prolétl kolem přední tyčky. Střelci zatím nemohou přesně zacílit.
     
    61:36
    Hamilton projel do útočného pásma, krásnou přihrávkou našel Aha, který bez váhání vypálil, ale jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    61:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Carolina nakonec vítězí! DOUGIE HAMILTON projel od modré čáry na pravý kruh, měl proti sobě Sanheima bez hokejky a zvolil zakončení. Jeho rána si našla cestičku mezi Elliottovy betony a rozhodla o druhém bodu pro Hurricanes! Asistence: Sebastian Aho, Martin Nečas.
    61:56 Dougie HAMILTON - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Druhý bonusový bod nakonec zůstává v Carolině! Oba týmy hrály v prodloužení hodně aktivně. Philadelphia si vytvořila první možnost, ale Provorov ve skvělé pozici minul branku. Na opačné straně si vzal slovo Dougie Hamilton a svižnou střelou rozhodl!
     
    Střely na branku: 33 – 21
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dougie Hamilton (CAR) 1+1
    2. Jake Gardiner (CAR) 1+1
    3. Warren Foegele (CAR) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Nečas (CAR) 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:09
    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:51
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 15 072 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:53:31)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 10. Wallmark (B. McGinn, Martinook), 16. Foegele (J. Staal, Gardiner), 24. Gardiner (Aho, Foegele), 25. Edmundson (D. Hamilton, Haula), 62. D. Hamilton (Aho, Nečas) – 1. Konecny (Hägg, Giroux), 9. M. Raffl (Voráček), 35. Aube-Kubel (K. Hayes), 56. Sanheim (P. Myers, Couturier)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Gardiner, Edmundson, H. Fleury – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Svečnikov – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook, Wallmark, B. McGinn.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Gostisbehere, Hägg – Konecny, Couturier, Giroux – Aube-Kubel, K. Hayes, J. van Riemsdyk – Voráček, M. Raffl, Pitlick – Farabee, M. Vorobjov, Laughton.

    Rozhodčí: Joannette, Luxmore – Flemington, Daisy

    Diváci: 15 072
    thejrc.org