K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 10.01.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má na programu už své 35. kolo a pod Ještědem bude k vidění souboj, který má na papíře jasného favorita. V Home Credit Areně proti sobě nastoupí Bílí Tygři Liberec a HC Dynamo Pardubice!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí hokejisté se mohli pochlubit úchvatnou bilancí. Od říjnového duelu s Hradcem dokázali každý zápas bodovat, což ukončilo až minulý pátek Kladno. Přestože měli Severočeši herní převahu, nebylo jim tentokrát střelecky přáno a Rytíři vybojovali vítězství 2:0.

    Hned další utkání však Tygři ukázali, že s nimi konec šestnáctizápasové série nikterak nezamával. Proti Olomouci předvedli jistý výkon a před zraky svých příznivců vyhráli 4:1. O branky se postarali Radan Lenc, Adam Musil, Michal Bulíř a Jan Ordoš. Musil se trefil poprvé na domácím ledě, pro Bulíře se zas jednalo o premiérový zásah po návratu z marodky.

    Svěřenci Patrika Augusty si pomohli přesilovkami. Hanáci jim darovali jen tři, avšak nevyužitá zůstala pouze jedna! Šelmy si tak znovu vylepšily čísla v početních výhodách, jejichž úspěšnost využití pozvedly přesně na 20% hranici. Zdá se však, že soupeři si jsou kvalitou libereckých přesilovek dobře vědomi, tým ze severočeské metropole si jich totiž v dosavadním průběhu soutěže zahrál vůbec nejméně. V tabulce modrobílí stále dýchají na záda vedoucí Spartě, oproti které navíc mají hned čtyři zápasy k dobru!
     
    HC DYNAMO PARDUBICE

    Na východě Čech aktuálně mají opačné starosti. Ani letošní sezóna zatím Pardubicím nevychází vůbec podle představ. Za současného sestupového klíče, kdy nejvyšší soutěž přímo opustí nejhorší celek ze základní části, se nacházejí v nepříjemné situaci. Na předposlední Litvínov nicméně ztrácejí pouze dva body.

    Aktuální forma do karet Dynamu příliš nenahrává, z posledních osmi zápasů totiž vyhrálo pouze jeden. Minulé kolo se mu podařilo v souboji s Kladnem dotáhnout ztrátu 0:3, jenže na více než bod to nestačilo, Rytíři totiž uspěli v prodloužení. I Východočeši ale mají ve svém středu produktivní hráče. Už 24 bodů (15+9) zaznamenal Radoslav Tybor a pozadu nezůstávají ani Jan Mandát (10+11) či Robert Kousal (8+12).

    Ačkoliv to teprve po polovině základní části zní téměř neskutečně, v pardubické brance se letos vystřídalo už šest maskovaných mužů. Drtivou většinu duelů každopádně odchytal Ondřej Kacetl, jenž si navíc drží velice slušnou úspěšnost zásahů (91,51 %). Pardubice v závěru kalendářního roku 2019 získaly dvě zajímavé posily do ofenzivy. Do města perníku zamířil libereckým fanouškům dobře známý Vladimír Svačina a mladý Pavel Jenyš. Oba přišli na hostování do konce sezóny z Brna.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan – Ordoš, Bulíř, Birner (A) – Lenc, L. Hudáček, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Průžek, A. Musil, J. Vlach – Najman.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Kantor) – J. Zdráhal, Mikuš, Ivan, J. Kolář (C), Holland, T. Voráček – Tybor, Mandát (A), Svačina – D. Kindl, R. Vlach, Látal – Matýs, Harju, Kusý – Blümel, Poulíček (A), M. Beran – Machač.

    Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Ondráček, Axman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů už vstupují na ledovou plochu Home Credit Areny. Tygři navlékli své oblíbené bílé dresy, Východočeši se představí v červené barvě. Za chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Tygři uspěli na vhazování a Ronald Knot okamžitě nahodil kotouč do pásma. Domácí se tam nicméně neusadili a Pardubice otáčejí hru.
     
    00:34
    Dominik Hrachovina si v klidu sáhl pro Mikušovo nahození od modré lajny a prvním zákrokem dnešního utkání přerušuje hru.
     
    01:00
    Východočeši se nahrnuli za modrou čáru, přičemž se dopustili ofsajdu.
     
    01:44
    Tomáš Hanousek posadil Kusého na led a obehrál jej. Slabá přihrávka do slotu však skončila na hostujících holích, a kdyby právě Denis Kusý nezpackal přečíslení, mohlo být na pardubické straně pořádně veselo!
     
    02:46
    Ladislav Šmíd vyzýval prudkou rozehrávkou Knota k protečování, je z toho však pouze zakázané uvolnění.
     
    03:24
    Michal Birner vytvořil šanci Lukáši Dernerovi. Jeho přízemní střelu vykopl Kacetl před sebe, kde chyběl Janu Ordošovi k dorážce malý kousíček!
     
    03:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned vzápětí se ovšem šelmy ujímají vedení! MICHAL BULÍŘ se nacpal před Ondřeje Kacetla a poslal kotouč do brankoviště, kde se černá guma od Kolářovy brusle nešťastně odrazila rovnou za čáru. Asistence: Jan Ordoš, Roman Graborenko.
    03:42 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    04:13
    Nescházelo mnoho a pod Ještědem se znovu jásalo! Rostislav Marosz zůstal zapomenutý za beky a mířil úplně sám na Ondřeje Kacetla. Ten jeho pokus na lapačku udržel před brankovou čarou!
     
    04:47
    Domácí si zahrají první přesilovku. Matěj Beran (PCE) si jde sednout za podrážení.
     
    05:18
    Michal Birner dlouho míchal s pukem na pravém kruhu, načež si trošku vylepšil pozici a prověřil Kacetla. Dobrý zákrok hostujícího gólmana!
     
    05:33
    Ladislav Šmíd mohutně napřáhl na modré lajně, Ondřej Kacetl si do statistik připisuje další úspěšný zásah. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    05:45
    Hudáčkovu dělovku vyřešil Kacetl, Pardubičtí poté vyhazují touš do bezpečí.
     
    06:19
    Adam Musil zaváhal při založení útočné akce. To se Dynamu hodí a může v oslabení šetřit cenný čas daleko od své klece.
     
    06:49
    Matěj Beran se už vrací do hry. Ve druhé polovině početní výhody si už severočeský celek nic podstatného nevytvořil. Na řadě je první komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 7:3.
     
    07:50
    Bílí Tygři se dlouho nemohli vykombinovat ze své obranné třetiny, až se Roman Graborenko rozhodl puk jednoduše vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    08:20
    Rhett Holland se snažil křižnou přihrávkou nabít do velké šance Mandátovi, vinou kvalitního obranného zákroku Michala Bulíře k němu ale kotouč nedoputoval.
     
    08:56
    Liberec se po delší době usazuje v ofenzivní zóně a kombinuje za pardubickou bránou...
     
    09:34
    Tygři se stále drží ve třetině, avšak nemohou si vytvořit žádnou zajímavou střeleckou pozici. Nyní jim navíc byla odpískána přihrávka rukou.
     
    10:30
    Aktuálně je k vidění pasáž plná nepřesností na obou stranách. Hosté posílají kotouč do bezpečí, Liberečtí se vracejí vpřed.
     
    10:56
    Michal Ivan sebral volný puk ve svém pásmu a nechává spoluhráče vystřídat. Dynamo poté nahodilo touš za Hrachovinu, jenž pomáhá s rozehrávkou.
     
    11:52
    Pořádně neučesanou pasáž ukončuje až komerční přestávka. Jednomu z pardubických hráčů se zlomil nůž o brusle a má co dělat, aby doklopýtal na střídačku.
     
    Střely na branku – 7:3.
     
    12:16
    Puk zůstává dlouho zašlápnutý u zadního mantinelu v pardubické třetině. Vydolovali ho Liberečtí, kteří znovu kombinují. A mají ponechanou výhodu!
     
    13:00
    Až teď byla hra přerušena. Denis Kindl (PCE) je potrestán za podrážení.
     
    13:20
    Liberec se sám vyhnal z pásma, Birner totiž hledal na modré čáře operujícího Šmída bez úspěchu.
     
    13:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita! Libor Hudáček se ze strany natlačil až před Kacetla. Následovala pořádná skrumáž, na jejímž konci se puk odrazil od těla RADANA LENCE přímo do sítě. Znovu trošku smolná záležitost pro Pardubice, 2:0! Asistence: Libor Hudáček, Michal Birner.
    13:40 Radan LENC - 2:0
     
    14:31
    Marek Zachar nasprintoval s kotoučem na holi až za bránu. Tam se ale černé gumy chopili Pardubičtí a také oni mají k dispozici výhodu.
     
    15:08
    Východočeši drží kotouč a nikam se neženou. Snaží se vytvořit co možná nejlepší pozici k útoku a tribuny pískají.
     
    15:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiří Průžek – 2 min., hákování).
     
    15:49
    Ronald Knot hned v úvodu oslabení osvobozuje svůj tým. A ještě trošku zaměstnal Kacetla v protější brance.
     
    16:14
    Dominik Hrachovina si zkušeně vyhlédl zpoza clonících hráčů a zpacifikoval pokus Romana Vlacha z vrcholku pravého kruhu pro vhazování.
     
    16:41
    Jaroslav Vlach se obětavě položil do Zdráhalovy bomby a zády ji zblokoval. Tygři se znovu osvobozují.
     
    17:19
    Dynamo se teď drží v pásmu, avšak působí zde poněkud bezradným dojmem, domácí celek se bez větších potíží zvládá bránit.
     
    17:52
    Severočeši už jsou kompletní. Jejich postup zastavil odpískaný ofsajd, čeká se tedy na buly v neutrální zóně.
     
    18:10
    Denis Kusý hezkou zadovkou předal touš Poulíčkovi. Ten chtěl svému parťákovi přihrávku ještě oplatit, což překazil Ladislav Šmíd.
     
    18:37
    Jan Ordoš i v pádu prodloužil Bulířovu přihrávku až na volného Michala Birnera, který už byl ke Kacetlovi možná až příliš blízko a zamířil pouze do jeho výstroje!
     
    18:59
    Rostislav Marosz si sám najel do levého kruhu a vystřelil zápěstím. Ondřej Kacetl schoval kotouč na hrudi, bude se vhazovat.
     
    19:16
    Nepřesná rozehrávka Tomáše Hanouska pramení v zakázané uvolnění, hra se tedy stěhuje před Dominika Hrachovinu. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    19:24
    A další liberecký icing, tentokrát z dílny Oldricha Kotvana.
     
    19:51
    Pardubičtí hokejisté zašlápli puk u hrazení ve svém obranném pásmu. Zdá se, že už se v této třetině nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda se odehrávala vesměs podle očekávání. Tygři byli aktivnější a soupeře téměř k ničemu nepustili. Liberec si také vypracoval dvougólový náskok. Obě branky však byly poměrně šťastné, na druhou stranu ale pramenily z důrazu. Michal Bulíř nejprve odrazil kotouč o brusli obránce Koláře, Radan Lenc pak v přesilovce dostal puk za Kacetla uvnitř nepřehledné skrumáže.

    Střely na branku – 11:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhou část nám začíná parádní individuální akce JANA ORDOŠE! Mladý útočník si převzal kotouč ve středovém kruhu, i díky podklouznutí Mandáta ujel všem svým pronásledovatelům a dílo završil nekompromisní střelou do horního růžku! Asistence: Michal Bulíř.
    20:26 Jan ORDOŠ - 3:0
     
    21:19
    Hosté se snaží oklepat a drží kotouč na svých hokejkách, k liberecké bráně to však mají stále pořádně daleko. Ba naopak hrozí znovu šelmy.
     
    21:57
    Lukáš Krenželok zklidnil hru ve střední zóně. Liberec posléze v klidu rozehrával, ale Jan Mandát čapl nepovedenou přihrávku a zpoza kruhů zaměstnal Hrachovinu.
     
    22:37
    Jiří Průžek prodloužil puk z domácí obranné třetiny. Jelikož kotouč dojel až na zadní hrazení, píská se zakázané uvolnění.
     
    22:48
    Ronald Knot svým pokusem od modré lajny trefil pouze Průžka. Tygři se ještě chvíli zdrželi v pásmu, nic většího si ale nevypracovali.
     
    23:38
    Tygři se nemohou vykombinovat ze svého pásma. Roman Graborenko nedokázal ani nadvakrát rozehrát, nakonec měl tedy práci i Dominik Hrachovina.
     
    24:28
    Málem to už bylo o čtyři góly! Liberec svého soupeře trošku unavil před brankou, Radan Lenc pak hezkou žabičkou posadil kotouč na hůl volného Libora Hudáčka, který se ho snažil zastrčit za položený beton ležícího Kacetla. Ten ho však za čáru nepustil!
     
    25:33
    Roman Graborenko si znovu nepočínal úplně jistě. Nyní jeho rozehrávku přečetl Vladimír Svačina, vypálit se mu ale nepodařilo.
     
    25:58
    Graborenkovo nahození bylo sraženo mimo branku. Z druhé strany to zkoušel Lukáš Derner, jenž mířil nepřesně.
     
    26:55
    Rozhodčí teď Mikušovi odpustili jasný icing. Domácí, kteří už prakticky přestali hrát, se tak museli rychle vrátit do pohotovosti.
     
    Střely na branku – 17:7.
     
    27:38
    Michal Ivan nebyl úplně daleko ke druhému vlastnímu gólu Východočechů v zápase, přihrávku Hudáčka zpoza klece srazil jen těsně nad.
     
    28:16
    Pokus Ladislava Šmída od modré lajny sice prolétl mimo dosah Kacetlovy lapačky, zároveň však skončil jen na zadním mantinelu.
     
    29:35
    Dynamo operuje v ofenzivní zóně, jenže znovu bez výsledku – zatím hostům chybí jakýkoliv nápad, který by soupeře měl šanci v obranné fázi zaskočit.
     
    29:59
    Liberečtí si pomohli zakázaným uvolněním. Buly ale zvládli a mohou se vydat kupředu.
     
    30:24
    Denis Kusý vjel za modrou čáru a už se chystal střílet, Oldrich Kotvan jej však rozhodil a k žádnému zakončení nedošlo.
     
    30:38
    Teď už nicméně přišla slušná příležitost Pardubic. Johan Harju nezištnou přihrávkou ze záporného úhlu našel hůl Berana, který z první nechal vyniknout Dominika Hrachovinu!
     
    31:24
    Jan Ordoš si najel do útočného pásma a hezkou střelou zpoza beka provětral Kacetlovu výstroj. Gólman Dynama situaci zvládl.
     
    31:41
    Matěj Blümel zůstal sám před Hrachovinou. Obdržel také zcela přesný kotouč, jenže poté mládežnický reprezentant trošku váhal se zakončením a ležícího Hrachovinu nepokořil! Maskovaný muž si vychutnává bouřlivý potlesk.
     
    32:36
    Puk se několikrát odrazil, až jej Radan Lenc napálil před Kacetla. Po teči skončil puk na zadním plexiskle.
     
    32:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Místo, aby Pardubice z chvilkově zvýšené aktivity vytěžily snížení, padá gól znovu na druhé straně! LIBOR HUDÁČEK zaparkoval před Kacetlem, a poté, co brankář Dynama neudržel Kotvanovu dělovku, snadno doručil puk za jeho záda. Asistence: Oldrich Kotvan, Radan Lenc.
    32:52 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    34:00
    Libereckým divákům se průběh utkání pochopitelně zamlouvá a nadšeně zpívají. Jejich oblíbenci mají hru zcela pod kontrolou a projevuje se to i na skóre.
     
    34:46
    Vladimír Svačina se hnal za pukem, který se povaloval za už překonaným Hrachovinou. I kvůli tlaku ze strany beků ovšem síť nerozvlnil!

    Po velké šanci Východočechů následuje komerční pauza.
     
    Střely na branku – 21:14.
     
    35:36
    Rozvážný postup Libereckých skončil nahozením za hostující klec, kam si vyjel Ondřej Kacetl a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    36:27
    Michal Ivan hledal z levého křídla volného spoluhráče na opačném kruhu, tomu nicméně projel touš pouze na hokejkou, Tygři měli trošku štěstí.
     
    36:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To byla bomba! JAN KOLÁŘ dostal přihrávku do jízdy, prohnal se na vrcholek levého kruhu a nádhernou dělovkou do vzdálenějšího horního rohu nedal Hrachovinovi žádnou šanci. Pardubický veterán tak koriguje na 1:4! Asistence: Vladimír Svačina.
    36:52 Jan KOLÁŘ - 4:1
     
    37:49
    Jako by Tygři malinko vypadli z tempa – Pardubičtí ožili a Oldrich Kotvan nasměroval kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    38:16
    Kotouč zmizel zašlápnutý pod bruslemi. Rozhodčí nechali situaci volný průběh a i přes nelibost fanoušků nechávají tlačenici pokračovat.
     
    38:49
    Tomáš Voráček nevymýšlel nic velkého a napálil puk na Hrachovinu od modré čáry. Liberecký brankář spolehlivě zasahuje.
     
    39:21
    A další dělovka Voráčka. Výsledek byl podobný, Dominik Hrachovina si rozšiřuje své statistiky. Tentokrát puk vyrazil před sebe, kde se o něj postarali obránci.
     
    39:39
    Michal Bulíř zkusil Kacetlovu pozornost z nulového úhlu. Hra je přerušena, třetina se tak zřejmě dohraje v blízkosti pardubické klece.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V prostřední periodě Pardubice vyrovnaly obrázek hry a byly dokonce střelecky aktivnější. Góly však zpočátku padaly znovu jen za Kacetla. Individuální akcí se prosadil Jan Ordoš, dobré postavení na brankovišti naopak zužitkoval Libor Hudáček. Kouzlo Hrachoviny na druhé straně odčaroval až Jan Kolář, jehož dělovka stanovila stav na 1:4 z pohledu hostů.

    Střely na branku – 22:19.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Pardubice do třetí části střídají gólmany, do brankoviště se na úkor Ondřeje Kacetla dostává Pavel Kantor!
     
    40:36
    U mantinelu zůstal ležet Michal Birner. Jan Zdráhal jej totiž hodně nešikovně dohrál a domácí útočník mířil hlavou proti hrazení. Zákrok viděli fanoušci na kostce a pořádně je rozčílil, pozornosti sudích ale situace unikla.
     
    40:53
    Nepřesná rozehrávka hostů končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude po levé ruce Pavla Kantora.
     
    41:43
    Dominik Hrachovina schoval volný kotouč pod lapačkou a hra je přerušena. Dynamo získalo alespoň buly na území útočného pásma.
     
    41:53
    Matěj Beran zkusil štěstí z velice ostrého úhlu, svižná střela nicméně končí pod kontrolou domácího gólmana. Ten zatím chytá znovu velice spolehlivě.
     
    42:40
    Jiří Průžek se ve sprintu hnal za vyhozeným pukem marně. Tomáš Voráček disponoval jasným náskokem, na světě je tedy další icing.
     
    42:56
    Rhett Holland dobře skryl své nahození od modré čáry. Dominik Hrachovina vyrazil puk do vzduchu a kdyby ho Vladimír Svačina baseballově trefil, bylo nejspíše sníženo!
     
    43:52
    Johan Harju si mezi liknavými beky klestil cestu ke střele, která byla nakonec sražena. Michal Birner už je zpátky na ledě, což je pro Liberec pozitivní informace!
     
    44:41
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Denis Kusý – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:00
    Pardubičtí se v úvodu oslabení brání dobře a poslali kotouč do bezpečí. Tygři teď malinko hledají tempo...
     
    45:27
    A další vyhození Dynama, domácí se museli znovu vracet. A do ofenzivního pásma se jim proniknout nepodařilo, Michal Bulíř totiž zavezl touš jen ofsajdu.
     
    46:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhá úspěšná přesilovka Tygrů v utkání, 5:1! Radan Lenc střílenou přihrávkou z pravé strany našel čepel MICHALA BULÍŘE stojícího před Kantorem a teč pod horní tyč byla pro gólmana neřešitelná. Asistence: Radan Lenc, Michal Birner.
    46:35 Michal BULÍŘ - 5:1
     
    47:16
    Rostoucí množství tvrdších soubojů pramenilo v pěstní výměnu názorů! Jaroslav Vlach se pustil do Rhetta Hollanda, rozhodčí oba kohouty poměrně rychle roztrhli.
     
    47:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., hrubost).
     
    47:27
    Pardubice mají k dipozici přesilovku, potyčku totiž inicioval právě Vlach. I v oslabení se vydal vpřed Adam Musil, jehož střelu srazil obránce.
     
    48:05
    Pardubice dobývají útočné pásmo marně, Liberečtí skvěle brání modrou čáru. Po páté brance už jsou znovu na koni.
     
    49:00
    Michal Birner ukázkově komplikuje pardubickou rozehrávku. Dynamo už v této početní výhodě nic nestihne, domácí ji v naprostém klidu přečkali.
     
    49:57
    Jan Ordoš u hrazení dohrál jednoho z protihráčů, za což si od diváků vysloužil potlesk.
     
    50:41
    Libor Hudáček si krásně obhodil Ivana. Ještě se snažil vrátit do prázdné brány Birnerovi, Pavel Kantor mu ovšem betonem puk vypíchl!
     
    52:01
    Bílí Tygři si zahrají další přesilovku. Denis Kusý (PCE) zastavil pronikajícího Musila pouze faulem a odsedí si dvouminutový trest za držení hole.
     
    52:12
    Lencova střela se od gólmana odrazila před Michala Bulíře, který musel kotouč lovit malinko pod bruslemi a zakončení nakonec bylo slabé.
     
    52:57
    Ladislav Šmíd nabil na kruh Michalu Bulířovi, proti jehož tvrdé rány bez přípravy se dobře přesunul Pavel Kantor.
     
    53:34
    Liberec už přesilovku hraje v uvolněném tempu a zkouší všemožné kombinace. Nakonec to na sebe vzal Ronald Knot, jehož rána od modré se po teči domácího hráče zatřepotala v ochranné síti.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 875 diváků.
     
    54:55
    Rhett Holland u mantinelu naprosto zbytečně sestřelil mladého Adama Najmana. To si nenechali líbit Tomáš Hanousek a Jaroslav Vlach, který byl znovu na ledě a už známá dvojička si opět pěkně zblízka promluvila.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Hanousek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech na obou stranách znamenala více volného místa. A toho ukázkově využil JAN MANDÁT, který si najel osou hřiště až za kruhy a švihem propálil Dominika Hrachovinu! Asistence: Vladimír Svačina.
    55:21 Jan MANDÁT - 5:2
     
    56:07
    Na lehce tečované Mikušovo nahození musel Dominik Hrachovina rychle zareagovat, betonem se mu každopádně povedlo vyrazit touš do bezpečí.
     
    56:38
    Liberec mohl vyrazit do poměrně otevřené obrany, Adam Musil ale hledal Knota nepřesně. Místo brejku se tedy urodil icing.
     
    57:16
    Lukáš Krenželok se elegantně vyhl ofsajdu, poté však odevzdal puk jen na hokejku Matěje Berana. Hra je znovu plná nepřesností.
     
    58:27
    Liberečtí fanoušci si závěr duelu užívají a děkují svým oblíbencům za výkon. Zápas se už víceméně jen dohrává, o vítězi je dávno jasno.
     
    59:19
    Michal Birner si vyměnil puk s Bulířem. Ten nahrál Radanu Lencovi, který drží touš na hokejce v útočném pásmu.
     
    59:36
    Poslední slovo mohl mít ex-pardubický Rostislav Marosz, z levého kruhu nicméně na Pavla Kantora recept nenašel.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Žádné překvapení se nekonalo. Bílí Tygři splnili roli favorita a porážejí Pardubice 5:2! Ve třetí části střelecké účty svých týmů uzavřeli Michal Bulíř s Janem Mandátem. Liberečtí si v klidu hlídali náskok z první poloviny utkání a doma zvítězili už pojedenácté za sebou! Dynamo mělo úseky, kdy bylo aktivní, na Severočechy to dnes každopádně nestačilo.

    Střely na branku – 33:29.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, díky za pozornost a někdy příště se budu znovu těšit na počtenou. (20:32:36)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Ordoš, Graborenko), 14. Lenc (L. Hudáček, Birner), 21. Ordoš (Bulíř), 33. L. Hudáček (Kotvan, Lenc), 47. Bulíř (Lenc, Birner) – 37. J. Kolář (Svačina), 56. Mandát (Svačina)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan – Ordoš, Bulíř, Birner (A) – Lenc, L. Hudáček, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Průžek, A. Musil, J. Vlach – Najman.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (41. Kantor) – J. Zdráhal, Mikuš, Ivan, J. Kolář (C), Holland, T. Voráček – Tybor, Mandát (A), Svačina – D. Kindl, R. Vlach, Látal – Matýs, Harju, Kusý – Blümel, Poulíček (A), M. Beran – Machač.

    Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Ondráček, Axman.

    Diváci: 5 875
    thejrc.org