K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 10.01.2020, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě už pro dnešek definitivně všechno. Já se s Vámi loučím a budu se těšit už v neděli na zápase Sparty s kladenskými Rytíři. Na počtenou! (20:53:04)
     
    Je tu konec! Poprvé v roce 2020 zněla v hale píseň "Pátá" a domácí dokráčeli k dalšímu vítězství. Ve třetí třetině se prosadil svým premiérovým gólem David Vitouch, za hosty ještě zkorigoval Miroslav Indrák, ale více už toho Vítkovičtí nestihli. Tři body pro Spartu potvrdil v závěru utkání střelou do prázdné branky Jan Košťálek. Sparťané tedy mají v kapse další tři cenné body, Vítkovice čeká dlouhá cesta domů bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Sparťané se ještě dostali do útočného pásma, kde ohrozili brankáře Svobodu. Následně se dostali vítkovičtí hráči dopředu, kde jim puk sebral Rousek.
     
    59:09
    A mohl být šestý zářez na pažbě domácích! Jiří Smejkal se dostal do samostatného úniku, položil si Svobodu na led, ale nedokázal přehodit jeho beton.
     
    58:45
    Vítkovice se ještě dostaly do jedné velké šance. Roman našel spoluhráče před brankou a puk se poté ještě dostal k Trškovi, který ale nemířil přesně.
    58:03 Jan KOŠŤÁLEK - 5:3
     
    58:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    "Pátá"! Tato píseň se nyní rozléhá celou halou a diváci se radují. Obránce JAN KOŠŤÁLEK se dostal k puku v obranném pásmu a velkým lobem ho poslal až do prázdné branky. Sparťané kráčí za dalším vítězstvím. Bez asistence.
     
    56:59
    Domácí se brání výborně. Smejkalova řada teď nepustila vítkovické hráče do útočného pásma, naopak Štencelovi málem ujel kotouč až do opuštěné klece.
     
    56:08
    Vítkovičtí trenéři si vzali oddechový čas na poradu. Gólman Miroslav Svoboda navíc zůstává na střídačce a hosté to zřejmě zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    56:08
    Štencel si počínal před brankovištěm Machovského z pozice obránce velmi aktivně, sparťanský brankář měl celou situaci pod kontrolou a nedovolil komplikace.
     
    55:04
    To byla velká šance! Ondřej Roman dostal dobrou přihrávku na levou stranu, odkud už střílel takřka do prázdné branky, ale nakonec minul!
     
    54:57
    Stránský se už za vyrovnaného počtu hráčů na ledové ploše snažil obtočit na modré čáře, do jeho hokejky mu však sáhl jeden ze sparťanských borců.
     
    53:58
    Roberts Bukarts kombinoval s Romanem na pravém kruhu pro vhazování, Vítkovičtí nakonec nevystřelili a o pár chvil později přichází o útočné pásmo.
     
    52:39
    A v témže čase se domácí tým provinil přestupkem na vhazování. Trest za sparťanské mužstvo jde odpykat Michal Řepík (SPA). Vítkovice hrají přesilovku.
     
    52:39
    Dnešní utkání ve vysočanské O2 areně sleduje 7 064 diváků! Po komerční přestávce se puk dostal na hůl Romana, který však své spoluhráče nenašel.
     
    52:39
    Lakatoš přejel útočnou modrou čáru a hned vypálil na branku. Machovský byl i tentokrát dobře připraven a použil svou hbitou lapačku. Hosté chtějí vyrovnat.
     
    52:12
    Trška udržel puk v útočném pásmu, ale vítkovičtí hráči se daleko už nedostali. Sparťané následně vyhodili kotouč jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    51:19
    Hra se nám trochu rozproudila. Mallet vydoloval kotouč u mantinelu pro své spoluhráče na druhé straně, kde ale byli připraveni pouze hráči v bílých dresech.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 31. Říčka (Forman, Pech), 38. Řepík (Blain), 40. Říčka (Forman, Pech), 50. Vitouch (Košťálek), 59. Košťálek – 15. Roberts Bukarts (O. Roman), 36. Š. Stránský (Indrák), 51. Indrák (O. Roman, Trška)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, Rousek, Pšenička – Říčka, Pech, Forman – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Výtisk, Trška, Štencel, D. Krenželok, Kvasnička, R. Černý, L. Kovář – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš – Schleiss, Š. Stránský, Indrák – Dej, R. Veselý, Mallet – Razgals, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Hlavatý, Špringl

    Diváci: 7 064
    thejrc.org