K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
HC Kobra Praha
Pátek 10.01.2020, 16:15Extraliga dorostu - play-down • 8. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:11:51)
     
    59:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Troufám si říct, že je definitivně rozhodnuto. Z obranného pásma Motoru kotouč vyhodil vzduchem FILIP PETRÁSEK, a to až do odkryté branky! Asistence: Matyáš Fousek.
     
    58:35
    Do konce třetí periody zbývá téměr minuta a půl. Bude se vhazovat v útočném pásmu Kobry, která odvolává brankáře na střídačku a bere si oddychový čas.
     
    57:40
    Matouš Hail se pokusil vystřelit z pravého kruhu z pohledu hostujícího gólmana. Při střele ale kotouč nechal za sebou, z čehož nakonec mohou těžit právě hosté, kteří se puku zmocnili.
     
    56:44
    Tomáš Cibulka jen nahodil kotouč hluboko do pásma. Poté dostal přihrávku zpět na modrou čáru a zkusil vypálit. Tentokrát mu pokus však nesedl, kotouč netrefil čistě. Tento pokus nakonec končí vysoko nad brankou.
     
    55:39
    Rejna nezachytil rozehrávku o modré čáry, a tak musel o kotouč v útočném pásmu dále bojovat. Nakonec o něj však definitivně přichází a z jeho ofenzivní akce tak nic nebude.
     
    54:38
    Radek Dohnal se dobře vydal napadat hostující rozehrávku, nicméně jeho tým pak o kotouč stejně přichází a do rychlého protiútoku se vydává pražská Kobra.
     
    53:45
    Ondřej Šesták se objevil v akci i nyní, když kotouč vybojoval pro svůj tým a tím pádem se dostal do přečíslení dva na jednoho. Celá akce ale končí pohotovým zákrokem Martina Lidáka, který neměl se střelou, jež šla z velkého úhlu, výraznější obtíže.
     
    52:45
    Ondřej Šesták napřáhl ihned po přejetí modré čáry, nicméně Martina Lidáka v brance příliš neohrozil, neboť jeho pokus šel výrazně nad horní tyčku.
     
    51:42
    Nyní se na opačnou stranu nastěhovali domácí. Dokonce se pokusili i o střelecký pokus, který vyslal zřejmě David Kašpar. Puk ale zavadil o bránícího hráče, načež skončil jen za pražskou svatyní.
     
    50:40
    Kobra se stále snaží prodrat do útočného pásma, což se ji v posledních okamžicích příliš nedaří. Domácí si dobře hlídají svou obrannou modrou čáru, přes kterou soupeře pouštějí v těchto chvílích pouze zřídka.
     
    48:53
    Pražané vycítili svoji možnost, mají kotouč na hokejkách a snaží se přejít do útočného pásma. To se jim právě povedlo, tak uvidíme, zda se prokombinují až k nějakému nebezpečnějšímu zakončení.
     
    47:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Že by bylo zaděláno na drama? Kobra snižuje na dvoubrankový rozdíl. JEFFERSON MARK REJNA dorazil kotouč poté, co jej Martin Lidák vykopl betonem po Procházkově střele, a to právě do míst, kam najížděl Rejna. Asistence: Viktor Procházka, Ondřej Šesták.
     
    46:40
    Alois Dubský jel proti jedinému souepřově obránci. Nakonec zamířil do vzdálěnějšího horního růžku, přičemž se ještě snažil schovat kotouč právě za vracejícího se obránce. Peyerl s tímto zakončením počítal, a proto neměl problém jej schovat do lapačky.
     
    45:23
    David Kašpar se v přesilové hře svého týmu postavil na modrou čáru, odkud vyslal velmi štiplavou střelu. Tu nakonec hostující brankář zbystřil a za pomoci vyrážečky ji vytěsnil do rohu ledové plochy.
     
    44:10
    Adam Sochor si najížděl před branku, aby stihl dorazit povalující se kotouč na hranici brankoviště. Matiáš Peyerl byl ale rychlejší a ke kotouči měl blíže, tudíž jej přikryl a nepřipustil výraznější komplikace.
     
    43:50
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Bucek – 2 min., podrážení).
     
    42:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Lidák – 2 min., podrážení). Trest odpyká Vavřík.
     
    41:15
    Matyáš Fousek dostal přihrávku na modrou čáru, kde měl dost prostoru pro to, aby vypálil. Jeho pokus letěl nakonec těsně mimo levou tyč z brankářova pohledu.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 17. Petrásek, 18. Vavřík (Dubský), 27. Kantor (Sochor), 31. Vavřík, 39. Kříž (Kašpar, Fousek), 60. Petrásek (Fousek) – 35. Kalajev (Procházka, Bauer), 40. Strnad (Král, O. Nápravník), 48. Rejna (Procházka, Šesták)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Dohnal, Cibulka, Hail, Hromada, Dvořák, Placek – Hála, Kříž, Marhoun, Kašpar (C), Braun, Petrásek, Kantor, Kalčík, Vavřík, Dubský, Sochor
    HC Kobra Praha: Peyerl (Černý) – Jiráček, A. Nápravník, Bucek, Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrich, Král (C), O. Nápravník, Čečetka, Krásný, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer

    Rozhodčí: Toman – Kreuzer.
    thejrc.org