Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:4 (0:0, 0:2, 3:2)
AZ Havířov
Sobota 11.01.2020, 16:45 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 10. kolo
Partner:
     
    Havířov ve třetím dějství zareagoval na chomutovské snížení as vzal si zpět dvougólové vedení. To však neudržel, Piráti dvě a půl minuty před třetí sirénou srovnali. Tři body však nakonec putují do Slezska zásluhou Petra Kubíčka, jenž 47 vteřin před vypršením normální hrací doby bombou od modré využil početní výhodu a způsobil Severočechům první porážku v roce 2020. Přesilovky byly klíčové, hosté totiž využili tři včetně té pět na tři. (19:00:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Havířov drží kotouč daleko od své branky. Aktuálně se o něj bojuje v rohu po levici Bajgara.
     
    59:13
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tohle už bude pro Piráty nejspíš smrtící. Hosté potřetí v utkání využívají přesilovku. PETR KUBÍČEK sice první ranou trefil před sebou stojícího domácího útočníka, jenže odražený kotouč mu znovu posunul Becher a napodruhé už se bek Slezanů nemýlil. Ostrou ranou propálil k tyči vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ondřej Becher a Jan Moškoř.
     
    58:53
    Hostující trenéři si vzali oddechový čas.
     
    58:53
    Tak to je velká komplikace pro Piráty. Filip Döring vyhodil puk z vlastního pásma mimo mantinely. Přestože domácí reklamují teč, domácí univerzál dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Prohřešek proti pravidlům stál hosty vedení. Po vyhraném buly posunul Spudich kotouč na modrou JOSEFU RYKLOVI, jehož pokus prošel až do sítě za Zlatnickým. Asistence: Jan Spudich a Tomáš Šilar.
     
    57:26
    Po závaru před Bajgarem Piráti otočili hru s donutili Havířovské k zakázanému uvolnění.
     
    56:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    Znovu je to pouze o gól a Chomutovští mají necelé čtyři minuty na vyrovnání. JAN VOSTIŇÁK dostal před branku přesnou přihrávku a ranou z první využil přesilovku, což dává domácím naději na vyrovnání. Asistence: Tomáš Šilar a Filip Döring.
     
    56:03
    Havířov ustál chomutovskou střelu a vyhodil až k Bajgarovi.
     
    55:43
    Další šance pro Piráty na snížení. Adam Csabi dostává dvě minuty za sekání.
     
    55:35
    Csabi si z druhé vlny najel na přihrávku Moškoře, ale rána mu nesedla a skončila na zadním mantinelu.
     
    54:57
    Hosté v plném počtu.
     
    54:39
    Domácí musí znovu začít až od vlastní branky. Havířov zvládá oslabení zatím velmi dobře.
     
    54:10
    Domácím nevyšlo ani další zavezení kotouče do útočného pásma. Havířov zastavil Piráty u modré čáry a vyhodil až k Bajgarovi.
     
    53:27
    dobře napadající Puzoň ve spolupráci s Moškořem dostali kotouč od pravého mantinelu ve vlastním obranném pásmu až za chomutovskou branku.
     
    53:10
    Vostiňák našel zpoza branky v levém kruhu Ekrta, jehož ránu k bližší tyči si Zlatnický pohlídal a puk napoprvé chytil, takže Rykl hlídkující před brankou neměl šanci na dorážku.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Martin Kubík – 2 min., napadení).

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 45. Döring (Czingel), 57. Vostiňák (T. Šilar, F. Döring), 58. Rykl (Spudich, T. Šilar) – 34. Kremnický (P. Kubíček, Makovec), 39. Becher (Bárta, Zmarzlák), 51. Pavlačka (Wlodara, Moškoř), 60. P. Kubíček (Becher, Moškoř)


    Piráti Chomutov: Bajgar (Ciple) – Poch, J. Strážovský, Frollo, Perný, Kovár, Rykl, F. Döring – Spudich, P. Šugár, T. Šilar, Czingel, Vostiňák, Novotný, Pavlák, Ekrt.
    AZ Havířov: Zlatnický (Nowak) – Wlodara, Kremnický, P. Kubíček, Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák, R. Kubíček – Csabi, Pavlačka, Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Belan.

    Rozhodčí: Vidim – Bláha, Pěkný.
    ocianews.com