Třinec – Olomouc 2:3 (3:4 po s.n.) | Litvínov – Zlín 2:6 (kon.) | Sparta – Kladno 4:8 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 5:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:8 (3:2, 1:2, 0:4)
Rytíři Kladno
Neděle 12.01.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Já se s Vámi loučím a u dalších online přenosů se budu těšit. Mějte se hezky, na počtenou! (18:37:32)
     
    Máme dobojováno! Kladenští zásluhou dvougólového Jaromíra Jágra, Štěpána Bláhy a Jakuba Strnada dnes vítězí tady v O2 areně poměrem 8:4. Tři body tedy putují na Kladno, sparťané jsou dnes bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Říčka nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče ve středním pásmu a kladenští v poklidu znovu vyhazují přes všechny čáry. O vítězi je nyní rozhodnuto.
     
    59:06
    Jakub Strnad ve spolupráci s Petrem Vampolou zaměstnali domácí obranu a Jakub Sedláček musel nakonec svým spoluhráčům pomoct s rozehrávkou.
     
    58:33
    Sparťané budou hrát další přesilovou hru. Brendon Nash (KLA) dostal dvě minuty za hrubost a konec zápasu stráví na trestné lavici, pokud Sparta nedá gól.
     
    58:24
    Ještě jedna šance pro Spartu. Michal Řepík střílel z pravého kruhu, Godla byl trochu rozhozený, ale i přesto si dokázal najít výhled a střelu zastavit.
     
    57:52
    Blížíme se do posledních dvou minut. Košťálek přesunul těžiště hry přihrávkou na Pecha, který nahodil kotouč do pásma, ale Dvořák ho už nestihl.
     
    56:59
    Vitouch byl v útočném pásmu dříve než puk a rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru. Mezitím bylo oznámeno, že dnes tu je celkem 14 016 diváků!
     
    56:22
    Růžička uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale Rousek u mantinelu už nebyl úspěšný a puk získávají na své hokejky hráči z Kladna. Čas se pomalu krátí.
     
    56:16
    Sparťanům se povedl rychlý přechod přes útočnou modrou čáru. Denis Godla byl ale včas připraven a svým dalším povedeným zákrokem přerušuje hru.
     
    55:54
    Košťálek trochu zaváhal za svou brankou, ale domácí se nakonec ubránili. Forman vyvezl kotouč středem kluziště do útočného pásma, kde zasahuje Godla.
     
    54:59
    Poizl zkusil nahrát na své spoluhráče na modré čáře, ale tam nikdo v bílém dresu nebyl. Sparťané se nemohou na delší dobu zabydlet před Denisem Godlou.
     
    53:50
    Kladenští jsou již v plném počtu, ale sparťané to ještě zkouší. Říčka chtěl střílet z mezikruží, rána byla ale nepřesná a ani Pech se už nedostal k zakončení.
    53:17 Jakub STRNAD - 4:8
     
    53:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A tím, že Jakub Sedláček byl mimo svoje pracoviště, sparťané inkasují poosmé. Domácí ztratili kotouč na obranné modré čáře, k němuž se dostal JAKUB STRNAD a kladenský kapitán přidává další gól do domácí klece. Bez asistence.
     
    52:48
    Tomášek ještě na poslední chvíli zastavil jedoucí kotouč na obranné modré čáře, ale zatím se domácí nemohou dostat do nějaké větší šance. Kladno dobře brání.
     
    51:47
    Útočník Ladislav Zikmund (KLA) dostává dvě minuty za hákování. Sparťané budou hrát přesilovou hru. Sedláček zůstává na střídačce a domácí jsou v šesti!
     
    51:43
    Tomášek vyhrál vhazování v obraném pásmu, ale Smejkal nepřesně hledal na modré čáře Jurčinu. Následně je ponechána výhoda pro domácí mužstvo.
     
    51:35
    Sparťané vyhodili kotouč pouze za cenu zakázaného uvolnění a domácí trenéři si nakonec vybírají svůj oddechový čas. Hra bude pokračovat za chvíli.
     
    51:13
    Pech chtěl dostat kotouč ven z obranného pásma přes Smejkala, ale kladenští obránci byli na obranné modré čáře včas dobře zformovaní.
     
    50:42
    Říčka ani Pech nedostali puk na své hokejky, ale posléze se to už podařilo. Sparťané ale vyhodili na zakázané uvolnění a hra se přesune k Jakubu Sedláčkovi.
    49:42 Jaromír JÁGR - 4:7
     
    49:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A show JAROMÍRA JÁGRA pokračuje! Po Zikmundově zakončení se dostal puk právě k volné osmašedesátce, která bez problémů uklidila kotouč do branky. Asistence: Ladislav Zikmund, Brady Austin.
     
    49:23
    Trest pro Spartu. David Tomášek (SPA) dostává dvě minuty za vysokou hůl a jeho spoluhráči se budou muset bránit. Kladenští hrají další přesilovou hru.
     
    48:59
    Petr Kalina uklidnil situaci za svou brankou, ale Smejkal se už k ničemu nedostal. Obránci Kladna byli včas připraveni a hosté mohou vystřídat.
     
    48:23
    Tomášek uspěl na vhazování ve středním pásmu a sparťané mohli vyjet. Blain našel hokejku Smejkala, který jen tečoval puk do útočného pásma.
     
    48:06
    Sparťané vyhráli vhazování, Piskáček pouze propustil puk na Jurčinu, ale domácí se přesto nedostali ven z pásma. Celou situaci musel řešit až Sedláček.
     
    47:59
    Pech se snažil projít přes pravou stranu kluziště, včas ho ale zastavil jeden z obránců Kladna. Následně se hosté prokličkovali až k Sedláčkovi, který přerušuje hru.
     
    47:19
    Forman posunul puk po mantinelu na své spoluhráče, za brankou Godly však už nikdo nebyl a sparťané se museli bránit. Dobrou práci odvedl Dvořák.
     
    47:13
    Řepík se snažil sklepnout puk ze vzduchu, ale nepovedlo se. Na modré čáře byl ještě připravený Piskáček, ale puk nakonec letí až k Jakubu Sedláčkovi.
    46:33 Štěpán BLÁHA - 4:6
     
    46:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A další, již šestý gól v síti Sparty! Jeden z obránců domácích nepřesně hledal své spoluhráče před brankou, kde byl pouze ŠTĚPÁN BLÁHA a kladenský útočník rozvlnil domácí síť. Asistence: David Stach.
     
    45:51
    Brendan Nash nepřesně přihrával po modré čáře a Růžička mohl v poklidu vyvést kotouč až do středního pásma. Domácí se teď nemohou usadit před Godlou.
     
    45:24
    Dvořáček čekal na útočné modré připravený vyrazit dopředu, prudkou přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval a dříve byl u puku Romančík, icing.
     
    44:54
    Sparťané se snažili o rychlý přechod do útočného pásma, ale zastavila je malá nepřesnost na útočné modré. Sudí znovu píská postavení mimo hru.
     
    44:22
    Jurčina neustál souboj za brankou u mantinelu, k puku se tak dostal O´Donnell, který hledal ještě své spoluhráče, ale sparťanští obránci byli rychlejší.
     
    43:59
    Nash našel ve středním pásmu najetého Tomáše Kauta, ale rozhodčí píská postavení mimo hru a hra je opět přerušena. Pokračovat budeme za malou chvíli.
     
    43:39
    Kudrna se dostal s pukem do útočného pásma, v dobré rychlosti zkusil vystřelit nad lapačku, ale Godla byl připravený a střelu bez větších obtíží zastavil.
    43:00 Jaromír JÁGR - 4:5
     
    43:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Poté už však Kladno skóruje a je to JAROMÍR JÁGR! Zikmund přihrál právě na Jágra, který chladnou střelou překonává brankáře Sedláčka popáté v tomto utkání. Kladno poprvé vede. Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    42:43
    Jágr sice nepřihrál přesně, jeho pokus se snažil vystihnout Tomášek, ale ani Rousek svou hokejkou nedostal kotouč ven ze svého obranného pásma.
     
    42:01
    Ne dlouho. Bude se opět vylučovat. Lukáš Pech (SPA) totiž dostává od rozhodčích dvě minuty za nedovolené bránění. Následuje hra čtyři na čtyři.
     
    41:41
    Kladenští už ve vlastním oslabení drželi kotouč v útočném pásmu. Jágr zkoušel hledat své spoluhráče před brankou, ale neúspěšně. Puk má Sparta.
     
    41:22
    Ani jeden z týmů se zatím nedostal do výraznější šance. Machač střílel po přejezdu útočné modré čáry, ale Sedláček byl připravený a střelu zneškodnil.
     
    40:17
    Tak nikoliv. Útočník Brendan O´Donnell (KLA) se provinil nedovoleným bráněním a stráví dvě minuty na trestné lavici. Za chvíli budeme svědky hry čtyři na čtyři.
     
    40:11
    Úvodní vhazování sice vyhrál Matúš Sukeĺ, ale domácí se daleko s pukem nedostali. Kladenští ještě dohrávají svou přesilovku z konce druhé třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po vyžehlené ledové ploše, na ledě jsou také rozhodčí. Třetí třetina začíná už za chvíli.
     
    Střely na branku: 29 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 17:54 hodin.
     
    Druhá třetina je za námi. Sparťané nejprve odskočili do vedení 4:2, když se dokázal trefit podruhé v zápase Robert Říčka. Za Kladno ovšem vyrovnali Brendan O´Donnell a Petr Vampola. Do třetí třetiny tak jdou oba týmy se stejnými šancemi na úspěch v tomto utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Ještě poslední pokus Kladna. Sparťanští obránci byli ale dobře na svých místech a kotouč skončil v rohu kluziště u mantinelu. Jdeme do šaten.
     
    39:39
    Rousek se vydal napadat hostující rozehrávku do obranného pásma, s pukem nakonec musel ještě vypomoct Godla. Zikmund vyváží kotouč ven.
     
    39:24
    Nyní si pro změnu zahrají další přesilovku Kladenští. David Dvořáček (SPA) dostává v poslední minutě druhé třetiny trest za sekání. Sparta hraje v oslabení.
     
    38:48
    Kalina vyslal dobrou dělovku od modré čáry, Godla vyrazil jeho ránu betonem a o dorážku se ještě pokusil Rousek. Puk byl ale příliš moc rychlý.
     
    38:06
    Vladimír Růžička si rozmyslel střelu, nakonec zkusil ránu zápěstím, puk ale skončil zablokovaný až v ochranné síti. Rozhodčí tedy opět přerušuje hru.
     
    37:39
    Sparťané se snaží o další branku. Forman zkusil nahodit kotouč do branky, kde si ho málem za svá záda srazil Godla. Naštěstí pro Kladno se stav duelu nemění.
     
    36:52
    Další trest pro Kladno. Antonín Melka (KLA) se v útočném pásmu provinil nebezpečnou hrou vysokou holí a rozhodčí ho posílá na trestnou lavici.
     
    36:47
    Sedláček byl nyní trochu atakován v brankovišti a rozhodčí vykazují hru do středního pásma. Sparťané i Kladenští vyměňují své síly na ledové ploše.
     
    36:32
    A zase Pech. Košťálek střílel od modré čáry, puk si našel právě Pech, který ale nedokázal překonat brankáře Godlu. Kladenský gólman se stačil přesunout.
     
    36:13
    Velká šance domácích! Lukáš Pech střílel z levého kruhu v dobré rychlosti, ale o pár centimetrů přestřelil! Velká škoda pro domácí Spartu.
     
    35:42
    Jurčina nastřelil kotouč do útočného pásma za branku Godly, v souboji v mezikruží už ale Říčka úspěšný nebyl a sparťané se sami vyhání ven z pásma.
     
    35:29
    Vampola uspěl na vhazování, ale následně Jágr nepřetlačil Formana a sparťané mohli pádit kupředu. Celou akci však zastavuje postavení mimo hru.
     
    35:25
    Kladenští jsou nastěhováni v útočném pásmu. Brady Austin vystřelil od modré čáry, ale střela se otřela o hokejku jednoho z domácích. Hra je přerušena.
     
    34:51
    Růžička na vhazování v útočném pásmu uspěl, ale poté Rousek nenahrál přesně na Blaina, který už byl připravený na modré čáře. Puk pro hosty v bezpečí.
     
    34:46
    Sparťané chtějí rychle odpovědět. Jeremie Blain vystřelil od pravého kruhu pro vhazování, ale s touto ranou si Godla bez problémů věděl rady a přerušil hru.
    33:47 Petr VAMPOLA - 4:4
     
    33:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Kladenští jsou opět zpátky v zápase! Austin našel v útočném pásmu hůl PETRA VAMPOLY, který překonává brankáře Sedláčka počtvrté v tomto duelu. Asistence: Brady Austin, Jaromír Jágr.
     
    33:32
    A znovu Říčka! Sparťanský útočník teď vystřelil nenápadně z pravého kruhu pro vhazování, Godla si i s tímto pokusem věděl rady a nedovolil komplikace.
     
    32:29
    Teď už to bylo z domácí strany mnohem lepší. Jeden ze sparťanů vyhrál vhazování na Roberta Říčku, který pomýšlel na hattrick, ale Godlu nepřekonal.
     
    32:15
    Sparťané se nemohou na delší dobu usadit v útočném pásmu. Teď se Forman prokličkoval až před Godlu, ten raději přerušuje hru svým zákrokem.
     
    31:28
    Rousek zavezl kotouč do útočného pásma a nahrál na kruh Tomáškovi. Člen první útočné formace poté našel Řepíka, který ale mířil jen do Godly.
     
    30:47
    Sparťané budou hrát další přesilovku. André Lakos dostal od rozhodčích dvouminutový trest za hákování. Kladenští se opět musí bránit přesile domácích.
     
    30:19
    Piskáček posunul v obranném pásmu na své spoluhráče, Pech nemohl pokračovat v akci kvůli signalizovanému ofsajdu. Puk je ve středním pásmu.
     
    29:52
    Sukeĺ posunul puk v útočném pásmu k mantinelu na Davida Dvořáčka, ten s jeho přihrávkou ale už spíše nepočítal a kotouč klouže až do středního pásma.
    28:29 Brendan O'DONNELL - 4:3
     
    28:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Kladenští se však poté dostávají znovu do kontaktu. Kaut nahrál na BRENDANA O´DONNELLA, který zřejmě překvapil brankáře Sedláčka. Sparťané tedy vedou znovu jen o gól. Asistence: Tomáš Kaut.
    27:55 Robert ŘÍČKA - 4:2
     
    27:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky! Pech z pravého kruhu našel Petra Kalinu, který ve velké šanci ještě neuspěl. Poté se však na brankovišti dostal k puku ROBERT ŘÍČKA, který svým druhým gólem v utkání dává svému týmu dvoubrankový náskok. Asistence: Petr Kalina, Lukáš Pech.
     
    27:51
    Na opačné straně si zase musel dávat pozor Denis Godla, který musel rychle rozehrát na svého obránce, jelikož před ním nebezpečně dojížděl Dvořáček.
     
    27:12
    Kladenští na chviličku zatlačili Spartu v jejím obranném pásmu. Valský kombinoval se svými kolegy u mantinelu, domácí beci nakonec byli rychlejší.
     
    26:33
    Sukeĺ byl úspěšnější na vhazování než jeho protivník a domácí se mohli dostat do pásma. Jejich přechod přes modrou čáru byl proti pravidlům, ofsajd.
     
    26:28
    Petr Vampola se ve vlastním oslabení chtěl s pukem prokličkovat až před branku domácích, tam už ale byli pouze sparťanští obránci, kteří vyváží puk.
     
    25:42
    Další vyhození Kladna. Toto není úplně nejlepší přesilovka domácích. Obránce Košťálek musí znovu couvat až k Jakubu Sedláčkovi pro kotouč.
     
    25:12
    Sparťané zatím nejsou schopni najít ten správný recept na kladenskou defenzivu. Teď to sice zkoušel Lukáš Rousek podél mantinelu, ale neúspěšně.
     
    24:30
    Druhá přesilovka pro Spartu. Michal Barinka (KLA) se provinil proti pravidlům a za držení odchází na dvě minuty na trestnou lavici. Kladno hraje v oslabení.
     
    24:09
    Denis Godla musel řešit další problémy v obranném pásmu. Proti ráně domácích se i tentokrát vytáhl a přerušil hru. Za okamžik budeme pokračovat.
     
    23:39
    Kaut neuspěl na vhazování v útočném pásmu a domácí mohli v klidu vyvést kotouč. Tomášek bojoval v rohu kluziště, proti přesile protihráčů toho moc nezmohl.
     
    23:22
    Špatná rozehrávka domácích! Valský našel v tandemu Jaromíra Jágra a zkušený veterán zkusil vystřelit zápěstím, ale Sedláček si jeho střelu pohlídal.
     
    22:54
    Kladenští se dostali do útočného pásma, přihrávku na modrou čáru ale vystihl svou hokejkou Dvořáček, který rychle obrátil hru a dopřál bekům oddech.
     
    22:06
    Obrovská možnost pro Spartu! Andrej Kudrna našlápl od útočné modré směrem k brance, sám proti Godlovi však se svou střelou neuspěl.
     
    21:54
    Další dobrá akce domácího mužstva. Rousek našel nenápadně hůl Smejkala, který sám před brankou narazil jen na Godlův pevně přikovaný beton.
     
    21:13
    Tomášek v dobré rychlosti a hlavně s pukem na hokejce se prokličkoval až před kladenského brankáře, kterého chtěl překonat jemnou střelou, ale neúspěšně.
     
    20:19
    Sparťané uspěli v útočném pásmu na buly, na pobídku od jednoho z hráčů domácích si už najížděl před branku Řepík, k němu ale nakonec kotouč už nedoputoval.
     
    20:09
    Úvodní vhazování vyhráli opět domácí borci. Smejkal se snažil jen tečovat kotouč do útočného pásma, ale nepovedlo se. Kladenští posléze vyhodili na icing.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Aktéři dnešního duelu jsou již zpátky na ledové ploše, už za malý moment tedy můžeme pokračovat.
     
    Střely na branku: 12 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 16:56 hodin.
     
    Úvodní třetina, nebo spíše divočina, je za námi. Sparťané šli do vedení zásluhou Jana Košťálka, ale hosté vyrovnali, když se prosadil Ladislav Zikmund. Spartu ale poslal zpět do vedení Michal Řepík, ale za Kladno se trefil Antonín Melka. O zatím rozdílový gól v tomto zápase se postaral Robert Říčka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    O´Donnell zkoušel přihrávat na své spoluhráče před branku, gólman Jakub Sedláček si ale celou situaci bezpečně pohlídal a hned přerušuje divokou hru.
     
    18:59
    Sparťané zůstávají v útočném pásmu. Smejkal dlouhou dobu držel na zádech kladenského obránce, v rohu kluziště ale kotouč už získali hosté.
     
    18:25
    Dvořáček kroužil v útočném pásmu, puk se nakonec dostal až na modrou čáru k Blainovi, ten ale trefil jen clonícího Zikmunda. Kotouč ve středním pásmu.
     
    17:39
    Jurčina přihrál Dvořákovi a sparťané se tlačili dopředu. Odražený kotouč si našel u branky Sukeĺ, který ale nedokázal zpracovat puk na svoji hokejku.
    17:03 Robert ŘÍČKA - 3:2
     
    17:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krátce po vypršení kladenského trestu tu máme třetí vedoucí gól Sparty! Růžička zvedl hlavu a našel hokejku ROBERTA ŘÍČKY, který ostrou dělovkou překonává brankáře Godlu! Asistence: Vladimír Růžička, Lukáš Pech.
     
    16:18
    Největší šanci zápasu zatím měli na svědomí Kladenští! Patrik Machač dostal přihrávku mezi kruhy, ale Sedláček se roztáhl a zamezil gólu!
     
    15:19
    Domácí rozjíždí svůj útok z obranného pásma. Rousek se snažil proniknout do útočného pásma, na pomoc se vydal Řepík, přesto byl u puku dřív Strnad.
     
    14:55
    Sparťané si už za chvíli vyzkouší další přesilovku. Obránce Martin Kehar (KLA) dostává od rozhodčích dvě minuty za hákování. Hosté se musí bránit.
     
    14:30
    Domácí se dostali do postavení mimo hru. Pech poté vyhrál buly ve středním pásmu a Blain nahodil za branku Godly. Sparťané už puk ale nezískali.
     
    13:58
    Piskáček jen odevzdal kotouč soupeři do středního pásma, vepředu byl ještě Sukeĺ, ten už ale neměl moc sil na útok. K puku se tak dostal útočník Valský.
     
    13:22
    Růžička vyhrál vhazování v útočném pásmu, blízko byl i Rousek, ke kterému se ale nakonec kotouč už nedostal. Vzápětí domácí přichází o útočné pásmo.
     
    13:13
    Sparťané opět v útočném pásmu. Brankář Denis Godla musel znovu zasahovat, když na něj letěla nebezpečná střela z kruhu. Komerční přestávka.
     
    13:06
    Košťálek chtěl nahodit puk na branku Denise Godly, dobrou práci ale odvedl Jágr, který zablokoval kotouč. Domácí musí znovu začít až ze středního pásma.
    12:20 Antonín MELKA - 2:2
     
    12:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují! Austin nastřelil kotouč na Sedláčka, kterému kotouč propadl pod rukou, čehož hned využil ANTONÍN MELKA, který dorazil puk za brankovou čáru. Máme tedy opět vyrovnáno. Asistence: Brady Austin.
     
    11:45
    Dvořák byl u puku dříve než Valský a sparťané mohli v klidu rozehrát. Košťálek zkusil najít své spoluhráče na středu kluziště, ale nepovedlo se.
     
    11:09
    Vitouch se dostal s pukem na holi až do útočného pásma, hledal ještě zadovkou svého spoluhráče, kterého ale nenašel a puk se ocitá ve středním pásmu.
    10:21 Michal ŘEPÍK - 2:1
     
    10:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jdou ovšem rychle zpět do vedení! Sparťané se dostali rychle do útočného pásma, Tomášek nahrnul puk do branky, kde byl pohotový MICHAL ŘEPÍK a sparťanský kapitán posílá svůj tým opět do náskoku. Asistence: David Tomášek, Tomáš Dvořák.
     
    10:00
    Sparťané vyhodili kotouč na zakázané uvolnění a poté se dostal puk k Ladislavu Zikmundovi, jenž se snažil zasunout zpoza branky, ale nepovedlo se.
     
    09:51
    Jurčina zapracoval v obranném pásmu a dostal alespoň na chvíli kotouč do útočného pásma. Daleko se ale jeho spoluhráči už nedostali a puk mají Kladenští.
    08:58 Ladislav ZIKMUND - 1:1
     
    08:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ale přeci jen máme vyrovnáno! Austin vyslal dobrou ránu od modré čáry, kterou ještě před Jakubem Sedláčkem tečoval mimo jeho dosah útočník LADISLAV ZIKMUND. V aréně tedy začínáme opět od začátku! Asistence: Brady Austin, Jaromír Jágr.
     
    08:15
    Jágr kombinoval se svými spoluhráči na druhé straně, ale přihrávku už jeho kolegové nezpracovali. Následně se dostal k puku Sukeĺ, který vyhazuje kotouč.
     
    07:45
    Máme tu první vyloučení tohoto zápasu. Obránce Jan Piskáček (SPA) inkasoval od sudích dvě minuty za podrážení. Kladno hraje přesilovou hru.
     
    07:35
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale obránce Milan Jurčina puk na modré čáře už nestihl. Domácí museli rychle vyklidit útočné pásmo.
     
    07:32
    A zase rychle na druhý konec. David Tomášek se zkusil probít přes levý kruh pro vhazování, nakonec chtěl i vystřelit, ale jeho pokus skončil zablokovaný.
     
    06:45
    Dobrá akce na straně Kladenských. Tomáš Kaut se opřel do střely na pravém kruhu, ale Jakub Sedláček byl včas připraven a svou maskou ránu vyrazil.
     
    05:28
    Domácí se dostali opět dopředu. Smejkal se snažil najít Řepíka, ten ale nebyl v dobrém postavení a sparťané musí z útočného pásma vycouvat.
     
    04:54
    Teď už musel kladenský brankář zasahovat. Forman se dostal ke střele z levého kruhu pro vhazování, Godla ale máchl svou lapačkou a přerušil hru.
     
    04:45
    Forman nemohl do útočného pásma, tak udělal malý oblouk a přihrávkou na Piskáčka sparťané pronikli dopředu skrz středem kluziště. Godla na pozoru.
     
    03:58
    Košťálek za pomoci Dvořáka dostali kotouč ven z obranného pásma a sparťané mohli dokonce i zaútočit. Jejich snažení ale přerušil útočník Valský.
     
    02:44
    Kladenští chtěli rychle na zteč, ale zatím se jim to nedaří. Brendan O´Donnell se protlačil až do útočného pásma, ale celou akci přerušuje ofsajd.
     
    02:12
    Sparťané byli i nadále nastěhováni v útočném pásmu, ale Kudrna se už k puku nedostal. Vše chtěl ještě zachránit obránce Piskáček, ten ale kotouč nezachytil.
    01:26 Jan KOŠŤÁLEK - 1:0
     
    01:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    To bylo rychlé! Rousek se dostal s pukem do útočného pásma, ke střele se však ještě nedostal. Následně se však chopil puku obránce JAN KOŠŤÁLEK, který překonává brankáře Godlu! Asistence: Lukáš Rousek, Andrej Kudrna.
     
    01:13
    Dvořák střílel od modré čáry, před brankou byl ještě zaparkovaný Rousek, puk ale skončil až v ochranné síti nad brankou Denise Godly. Hra je přerušena.
     
    00:45
    Ladislav Zikmund spěchal za pukem do útočného pásma, dříve u puku byl jeden z obránců Sparty. Domácím se daří dostat kotouč do střední třetiny.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli domácí, kteří se ale vinou špatné přihrávky dostali až do svého obranného pásma. S rozehrávkou nyní pomáhá Jakub Sedláček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již zpět na ledové ploše, tribuny jsou téměř zaplněné. Nic tedy nebrání začátku utkání, jdeme na to!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, V. Růžička, Rousek – Říčka, Pech (A), Forman – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Uwe Krupp, Jaroslav Nedvěd.

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Melka, T. Kaut (A), O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek. Trenéři: Jindřich Lidický, David Čermák.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Frodl, Kajínek.
     
    Na kostce v současné době běží rozhovor s útočníkem Sparty Robertem Říčkou, který se ještě vrací k pátečnímu duelu Pražanů proti Vítkovicím.
     
    Kapitánské céčko již už tradičně má na svém dresu útočník Michal Řepík, kladenské hráče povede do dnešního utkání z pozice kapitána Jakub Strnad.
     
    Ke slovu se dostává také moderátor. Po sparťanské hymně bude následovat sestava domácího mužstva a poté už nové promo video ke kampani Nezastavíš.
     
    Rozbruslení je již za námi, na ledovou plochu pomalu vyjíždí rolba. Tribuny se nám začínají slušně zaplňovat, začátek utkání je naplánován přesně na 16:00 hodin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Rozbruslení je tady. Jako první se na něj dostavili kladenští Rytíři, hned za nimi se však trousí ze své kabiny také domácí sparťané.
     
    Sparťanští trenéři dnes opět protočí své gólmany, přednost před Matějem Machovským dostane Jakub Sedláček. Obranné řady zůstávají oproti pátečnímu duelu neměnné. Do útoku se naopak vrací po jednom vynechaném zápasu Vladimír Růžička, který nastoupí po boku Andreje Kudrny a Lukáše Rouska.

    Kladenští přijeli do Prahy opravdu se vším, co mají. V brankovišti nastoupí od úvodních minut Denis Godla. Obrana je taktéž ve stejném složení, v útoku je jedna velká změna. Na křídle první útočné formace dnes uvidíme Jaromíra Jágra, který se tak vrací do sestavy, ale Rytíři se budou muset obejít bez Jakuba Hajného.

    Takto trenéři dle svého uvážení poskládali své sestavy pro dnešní napínavý zápas. Zvítězí potřetí v této sezoně sparťané nebo se bude radovat Kladno?
     
    Ještě jednou vám přeji pěkné nedělní odpoledne. Už zanedlouho hráči obou týmů vyjedou na rozbruslení a fanoušci se pomalu trousí na svá místa. Dnes se očekává velká návštěva! My si ale mezitím pojďme společně představit sestavy pro dnešní duel.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Tipsport extraliga dnes roztáčí své 36. hrací kolo, ve kterém bude v akci dvanáct týmů. My se budeme věnovat duelu mezi Spartou Praha a Rytíři Kladno. Třaskavý zápas, jemuž předchází tradiční doprovodný program pro všechny malé sparťánky, startuje v 16:00 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/2020

    10. kolo: Sparta – Kladno 6:2
    23. kolo: Kladno – Sparta 2:4

    Sparťané na Kladno narazili v tomto ročníku dvakrát. V desátém kole před zaplněnými tribunami zdolali Rytíře 6:2, v odvetě už to tak jednoznačné nebylo. Stav byl dlouho nerozhodný, avšak pár minutek před koncem základní hrací doby vystřelil Spartě další tříbodovou výhru 4:2 bourák a zkušený bek Milan Jurčina.
    David Vitouch proti Vítkovicím zaznamenal premiérovou trefu v áčku Sparty! Úspěšný sparťanský mládežník tak nyní pokračuje ve skvělých výkonech, které ho zdobí. Zahrozí i proti Kladnu?

     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTIKY

    Michal Řepík (15+13; 32 zápasů)
    Jiří Smejkal (11+17; 35 zápasů)
    Vladimír Růžička (9+13; 29 zápasů)

    Brady Austin (10+11; 35 zápasů)
    Ladislav Zikmund (9+7; 34 zápasů)
    David Stach (8+8; 33 zápasů)
     
    RYTÍŘI KLADNO

    10. místo, 44 bodů, skóre: 82:112
    Aktuální forma: P, P, V, V, P

    Kladenští hráči v této sezoně zatím plní roli nováčka téměř dokonale. Svěřenci Davida Čermáka se nadále drží co nejdále ode dna tabulky, a naopak někdy až výrazně dokáží potrápit některé favority celé soutěže. Rytíři mají na svém kontě slušný zisk bodů, nicméně stále by za aktuální situace mohli pomýšlet ještě výše. Na své přední sousedy ztrácí dva či o pár bodů více.

    Středočeši mají vyvážený kádr a své kanadské body se snaží rozdělit mezi všechny borce v týmu. Nikdo z hráčů v týmu nemá výraznější náskok, a to také dokumentuje rovnovážnost mužstva. Kladenští tedy víceméně sází na dobrou hru se zajištěnou obranou a snaží se soupeře co nejvíce potrápit. Nedávno se jim to povedlo proti Liberci, proti kterému Rytíři neinkasovali ani jeden gól a zvítězili.

    Poslední tři zápasy:
    33. kolo: Kladno – Liberec 2:0
    34. kolo: Pardubice – Kladno 3:4pp
    35. kolo: Kladno – Plzeň 1:3
     
    HC SPARTA PRAHA

    1. místo, 72 bodů, skóre: 126:90
    Aktuální forma: V, V, V, V, V

    Sparťané od začátku sezony plní roli jednoho z favoritů na zisk titulu v lize a pohybují se na předních místech v tabulce. Pražané oproti konci první půlky základní části zlepšili svoje přesilové hry, díky kterým si několikrát v zápase dokáží pomoct. Jejich um navíc dokládá i to, že umí častokrát otáčet vyrovnané duely na svoji stranu a tím získat pro sebe hodně cenné množství bodů navrch.

    Svěřenci německého kouče Uweho Kruppa spoléhají na svou dobrou ofenzivu, ve které můžeme najít již několik zvučných jmen. Každý hráč v týmu má svoji roli, kterou se snaží plnit do puntíku. Sparťanští hokejisté aktuálně drží pětizápasovou šňůru vítězství právě díky dobrému útoku, který ukazuje, jakou disponuje sílou. Podaří se Spartě zdolat kladenské Rytíře nebo tentokrát nikoliv?

    Poslední tři zápasy:
    45. kolo: Litvínov – Sparta 2:3 (Open Air)
    34. kolo: Sparta – Mladá Boleslav 3:2sn
    35. kolo: Sparta – Vítkovice 5:3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Košťálek (Rousek, Kudrna), 11. Řepík (Tomášek, Tomáš Dvořák), 18. Říčka (V. Růžička, Pech), 28. Říčka (Kalina, Pech) – 9. Zikmund (Austin, Jágr), 13. Melka (Austin), 29. O'Donnell (T. Kaut), 34. Vampola (Austin, Jágr), 43. Jágr (Zikmund), 47. Š. Bláha (Stach), 50. Jágr (Zikmund, Austin), 54. J. Strnad


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Rousek – Říčka, Pech, Forman – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Frodl, Kajínek

    Diváci: 14 016
    ocianews.com