Ottawa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – Tampa 0:1 (kon.) | Washington – New Jersey 1:5 (kon.)
NY Islanders – Boston 2:3 (po pr.) | Carolina – Los Angeles 2:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 5:2 (kon.)
Chicago – Anaheim 4:2 (kon.) | Vegas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Winnipeg – Nashville 0:1 (kon.) | Minnesota – Vancouver 1:4 (kon.)
Detroit – Buffalo 1:5 (kon.)
konec
Minnesota Wild
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Vancouver Canucks
Neděle 12.01.2020, 22:07 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Elias Pettersson (VAN) 1+0
    2. J.T. Miller (VAN) 0+2
    3. Marcus Foligno (MNS) 1+0 (00:37:28)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:30.
    Zblokované střely – 12:16.
    Vyloučení – 8:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 1/8.
    Vhazování – 21:31.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vancouveru, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Poslední perioda nám nabídla nejméně atraktivní podívanou, Vancouver se totiž spíše soustředil na poctivou obranu. Ta několikrát nezafungovala nejlépe, avšak chybičky napravil velmi dobře chytající brankář Markström. O osudu tohoto zápasu tedy rozhodla prostřední třetina, ve které padly hned čtyři trefy.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Bo HORVAT - 1:4
     
    59:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom přichází trefa do prázdné branky! BO HORVAT nahodil kotouč z vlastního pásma natolik chytře, že proskákal až do prázdné branky Minnesoty. Těžko říct, co probíhalo v hlavě jednomu z domácích, který podcenil toto nahození a puk nestačil dojet.
    Asistence: Christopher Tanev.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:40
    Famózní Markström zlikvidoval střelu u zadní tyče v podání Staala, který tak narazil pouze na beton. Aby toho nebylo málo, tak před prázdnou brankou promáchl Zucker.
     
    58:00
    Domácí hrají v šesti!
     
    57:12
    Mohlo být rozhodnuto! J.T. Miller dokázal ve středu hrací plochy přečíst rozehrávku, poté předal do střelecké pozice na Petterssona, který trefil pouze tyč.
     
    56:11
    Canucks se pochopitelně nikam bezhlavě neženou, naopak se jim opět povedlo odpálit kotouč natolik dobře, že z toho nebylo zakázané uvolnění, pokračuje se ve hře.
     
    55:02
    Celkem zbytečně si zahrával s pukem domácí Suter, který v pádu nedokázal nahrát přesným způsobem. Vancouver musel rychle spěchat dozadu, kde mířil vedle branky Donato.
     
    54:07
    Boeser šikovně nahazoval k zadnímu hrazení, načež jeho útočná formace odjela na střídačku. Minnesota se to pokusila využít, hosté se však bleskově vrátili.
     
    53:16
    V tandemu si řekl o nahrávku Beagle, do jehož ránu vložil hokejku jeden z protihráčů, který tak nepřipustil další zákrok pro Dubnnyka. Na opačné straně důrazně dohrál souboj Motte.
     
    52:01
    Směrem dopředu se vydala třetí formace Canucks, která nic kloudného nevymyslela. To samé se dá říct také o třetím útoku domácích, který se vystavil do ofsajdu.
     
    51:02
    Najednou byl k vidění rychlý protiútok, při kterém to Staal zkoušel bekhendovou nahrávkou na Zuccarella, kterému se nepovedlo v tísni překonat Markströma.
     
    50:00
    Do konce zápasu zbývá už jen deset minut. Minnesota se absolutně nemůže dostat do nějaké slušnější příležitosti, hostující celek hraje maximálně zodpovědným způsobem.
     
    49:13
    Předchozí přesilová hra Vancouveru nebyla zrovna povedená. Hosté se sice několikrát dostali na dostřel Dubnykovi, avšak ani v jednom případě nevyzkoušeli jeho pozornost.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. M. Foligno (Kunin, Brodin) – 30. E. Pettersson (Q. Hughes, J. T. Miller), 33. Horvat (Pearson), 34. Stecher (J. T. Miller), 60. Horvat (Ch. Tanev)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, Donato, Greenway.
    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Fantenberg – Eriksson, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Virtanen, Gaudette, Roussel – Motte, Beagle, Schaller.

    Rozhodčí: Syvret, Sutherland – Shewchyk, Cherrey

    Diváci: 17 348
    thejrc.org