Zvolen – HC Slovan 2:5 (kon.) | Detva – Michalovce 3:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:4 (po pr.)
MAC Budapešť – Nitra 2:6 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Košice – Trenčín 3:2 (kon.)
po prodl.
HK 32 Liptovský Mikuláš
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
HK Poprad
sk Neděle 12.01.2020, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V predĺžení napokon o triumfe Popradu v tomto zápase rozhodol gólom Vandas. Liptáci dnes nepredviedli najhorší výkon a spokojní môžu byť aj s bodom. Poprad v podtatranskom derby získal dva body. (19:22:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:44
    Poprad dal gól!
    Popradčania rozhodujú o svojom triumfe gólom v predĺžení! Svitanova delovka spoza pravého kruhu skončila na Kramárovi. Puk následne prešiel opäť na hokejku Svitanu, ktorý prihrával pred bránku MICHAELOVI VANDASOVI a ten strelou zblízka prekonal Romančíka!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    60:24
    Poprad vyhral úvodné buly v predĺžení a dopredu sa vysunul Preisinger. Strelu z pravého kruhu však zrazil hráč Mikuláša.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke sa podarilo v priebehu 53. minúty vyrovnať Zagrapanovi. Odvtedy sa stav nemenil a po 60 minútach je teda skóre nerozhodné 3:3. Pokračovať budeme o chvíľu formou predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:27
    Puk je v obrannom pásme Popradu za Vošvrdovou bránkou. Kamzíci sa zrejme ešte pokúsia o posledný útok v tretej tretine.
     
    58:55
    Bjalončík vnikol do útočného pásma, potom si však nerozumel so svojimi spoluhráčmi z formácie a hostia o puk prišli.
     
    58:37
    Jakub Sukeľ vyrazil dopredu po pravom krídle. S pukom sa dostal k pravému kruhu, no odtiaľ už nedokázal prihrávať nikomu.
     
    58:04
    V novej rozohrávke si nerozumeli popradskí hokejisti. Hra je prerušená kvôli zakázanému uvoľneniu a vhadzuje sa pred Vošvrdom.
     
    57:35
    K strele spoza pravého kruhu sa prepracoval Adam Larkin. Jeho zakončenie však vôbec nebolo presné, mierilo na zadný mantinel.
     
    56:50
    Popradčania prečkali toto vylúčenie bez inkasovaného gólu. Liptáci sa snažia ešte niečo vyťažiť z tlaku, práve sú v útočnom pásme.
     
    56:07
    Bjalončík sa teraz ako mladý hráč prezentoval veľmi skúsene. Získal puk, zamieril s ním do pásma, potom vykonal protismernú kľučku a posunul dozadu na obrancov.
     
    55:46
    K strele spomedzi kruhov sa chcel dostať Surový, no nevyšlo mu to. Hostia sa potom oslobodili vyhodením puku.
     
    55:11
    Róbert Huna zamieril s pukom do útočného pásma. Svoju samostatnú akciu chcel zakončiť strelou, no nedostal sa k nej. Potom sa hostia oslobodili.
     
    54:48
    Liptovský Mikuláš získava presilovú hru. Patrik Svitana dostáva dve minúty za držanie a oddychový čas si berie tréner Popradu.
     
    54:08
    Po dlhšom čase sme sledovali aj útok na opačnej strane. Alex Tamáši vypálil tesne spoza ľavého kruhu a mieril to priamo do Vošvrdu.
     
    53:43
    Bjalončík ešte stihol zastaviť puk v útočnom pásme a posúval puk pred bránku na Matúša Paločka, ktorému preskočil cez hokejku a už zakončovať nestihol.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 20. Ró. Huna, 30. Ró. Huna, 40. Kramár (Kriška, Piatka) – 15. Bjalončík (Matej Paločko), 37. Bjalončík, 53. Zagrapan (Svitana, Takáč), 61. Vandas (Svitana)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík (Zalivin) – Kurali, Kramár, Droppa, Petran, Roman, Smutný, Haluška, Nemec – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Ru. Huna, Nikulin, Oško – Vybíral, Tamáši, Uhrík – Surový, Ró. Huna, Ri. Huna
    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, Svitana – Jacobs, Paukovček, Lodge – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    Rozhodčí: Valach, Juhász – Rojík, Soltész

    Diváci: 1 050
    ocianews.com