Chabarovsk – Omsk 1:2 (2:3 po s.n.) | Kunlun – Novosibirsk 3:4 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Pondělí 13.01.2020, 12:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN) náhradník
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:31 (14:53:17)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 37:29.
    Zblokované střely – 9:12.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/3.
    Vhazování – 32:33.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Novosibirsku, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3. V úvodu poslední periody se hostujícímu celku povedlo srovnat krok, načež jsme sledovali hodně neurovnanou pasáž. Utkání navíc pomalu a jistě spělo do prodloužení, avšak ještě před ním se povedlo Sibiru otočil výsledek ve svůj prospěch. V závěru hráli domácí početní výhodu 6 na 4, avšak ani ta jim vyrovnání nepřinesla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Domácí hrají 6 na 4! V krátkém časovém sledu jsme viděli hned dva hodně tvrdé pokusy, avšak i tentokráte byl Krasikov na svém místě.
     
    58:46
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Andrej Jermakov – 2 min., krosček).
     
    58:40
    Red Star to zkouší bez brankáře!
    58:28 Dmitrij SAJUSTOV - 3:4
     
    58:28
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tomu se říká obrat jako hrom, hosté to navíc stihli ještě v řádné hrací době! Jedna z posledních kombinací přinesla nahrávku k zadní tyči, kde se důrazný DMITRIJ SAJUSTOV dostal do zakončení, které směřovalo přesně mezi nohy amerického brankáře. Sibir otočil z 0:3 na 4:3!
    Asistence: Nikita Šaškov.
     
    56:08
    Kunlun má v závěru tohoto zápasu o něco více ze hry, avšak Krasikov dnes podává velice dobrý výkon. Protiútok Sibiru navíc skončil na pozorném Sproulovi.
     
    55:03
    Se štěstím se Brulé vypořádal s těžkou nahrávkou, načež pronikl až do zakončení. To naštěstí pro Krasikova putovalo vedle, následuje poslední komerční přestávka.
     
    54:12
    Předchozí přesilová hra rozhodně nebyla povedená. Domácí ji nesehráli vůbec nebezpečným způsobem, za celou dobu zasahoval Krasikov pouze jedinkrát.
     
    53:05
    Foo se sice dostal za modrou čáru, avšak následná předávka na vedle stojícího Bartleyho byla hodně nepovedená. Sibir v krátkém časovém sledu opět vyhodil.
     
    52:17
    Novosibirsk se v oslabení dostal do zajímavého přečíslení dvou na jednoho, avšak finální nahrávka putovala mimo dosah Šarova. Domácí si pořádně zahrávají.
     
    51:41
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Konstantin Alexejev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:30
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Kunlun dokonce vedl už o tři branky, avšak Novosibirsk se nevzdal, zhruba deset minut před koncem zápasu je srovnáno.
    48:08 Danil ROMANCEV - 3:3
     
    48:08
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to byla bleskově využitá přesilová hra, skóre je tak opět nerozhodné! Domácí obrana naprosto zapomněla na volného DANILA ROMANCEVA, který byl sám před brankářem. Tam si poradil s prudkou nahrávkou a poté se mu povedlo najít skulinku nad betonem.
    Asistence: Mikael Ruohomaa, Jyrki Jokipakka.
     
    47:55
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Ethan Werek – 2 min., vražení na hrazení).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Lockhart (Foo), 14. Yip (Miller, Chelios), 29. Wong (Foo) – 30. Ruohomaa (K. Alexejev, Puustinen), 33. Milovzorov (Šaškov), 49. Romancev (Ruohomaa, Jokipakka), 59. Sajustov (Šaškov)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Chelios, Bartley, Šustr (A), G. Reinhart – Miller, Cracknell (A), Yip (C) – Foo, Lockhart, Wong – Brulé, Werek, Shinkaruk – Smith-Pelly, Kane, DeFazio.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (14. Krasikov) – Loginov (C), Jokipakka, Jermakov, Děmidov, Timašov, K. Alexejev, J. Chabarov, Romajev – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov, Michajlov – I. Makarov, V. Komarov (A), Česalin – Romancev, Torčeňuk, Šaškov.

    Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Ivanov, Lazarev
    thejrc.org