Plzeň – Liberec 3:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 14.01.2020, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Kotouč v útočném pásmu Bílých Tygrů a Hrachovina je na střídačce!
     
    58:03
    Liberec se ocitl pod velikým tlakem, vyhodit nedokázal a z dobré pozice z mezikruží pálil Tomáš Mertl, Hrachovina kryje!
     
    56:56
    Liberečtí zapomeněli na Luboše Roba, který ujel z trestné lavice! Křižoval ho Marosz, tak Rob musel střílet. Rozvlnil síť, ale pouze z boku, liberecké šance tak nadále žijí.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min., sekání). Liberec dostává velkou šanci na srovnání v přesilové hře! Bílí Tygři dnes už využili dvě početní výhody.
     
    53:29
    Lukáš Krenželok se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a s bekhendovou střelou z otočky měl Frodl problém, ovšem dokázal puk vyrazit betonem!
     
    48:27
    Naopak přišel samostatný únik Vojtěcha Němce! Na toho však dotíral obránce a Němcův bekhendový blafák si pohlídal Dominik Hrachovina.
     
    45:16
    Z ničeho nic přečíslení dvou proti jednomu pro Plzeň! Vojtěch Němec nejprve dlouho koukal na Roba, ale přihrávka na něj by neprošla, tak si puk stáhl a z mezikruží vypálil. Dominik Hrachovina předvedl důležitý zákrok a ukryl kotouč ve výstroji.
     
    41:45
    Budík si přebral kotouč od Poura u levého mantinelu a naservíroval parádní přihrávku před branku na Patrika Zdráhala, který ale zblízka netrefil puk dobře a nevyužil velkou šanci!
     
    38:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    38:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Musil – 2 min., hákování). Za faul na Milana Gulaše, další přesilovková šance pro Škodovku.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., podrážení).
     
    36:18
    Frodl pouze vyrazil ránu z levé strany a Michal Bulíř už mohl dorážet do poloprázdné branky, plzeňský gólman na poslední chvíli natáhl svůj levý beton a zachránil Škodu od pohromy!
    35:55 Oldrich KOTVAN - 3:2
     
    35:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhou část dlouhé početní výhody nakonec Bílí Tygři zužitkovali a už je to jen o gól! OLDŘICH KOTVAN napřáhl těsně za hranicí levého kruhu a jeho dělovka prosvištěla až do sítě. Frodl moc neviděl, hosté před ním dobře clonili. Asistence: Jaroslav Vlach a Adam Musil.
     
    33:40
    Frodl se výtečně přesunul proti ráně Lence z první z pravého kruhu a vyráží! Poté Plzeň vyhazuje.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2+2 min, vysoká hůl).
    32:02 Ladislav ŠMÍD - 3:1
     
    32:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři si pomáhají přesilovkou a snižují na 1:3! Plzeňská čtyřka už byla hodně stažená kolem Frodla, čehož využil Libor Hudáček k parádní přihrávce na hranici pravého kruhu. Tam stál LADISLAV ŠMÍD a střelou z první nedal Frodlovi šanci. Asistence: Libor Hudáček a Michal Birner.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., faul loktem).
    30:29 Matyáš KANTNER - 3:0
     
    30:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po devatenácti vteřinách Škodovka využívá také klasickou početní výhodu a vede už o tři branky! Milan Gulaš naservíroval krásnou přihrávku z levé strany na pravý kruh, odkud vypálil z první mimo dosah Hrachoviny MATYÁŠ KANTNER. Asistence: Milan Gulaš a Vojtěch Němec.
    30:10 Jaroslav KRACÍK - 2:0
     
    30:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pouze jednadvacet sekund stačilo Západočechům k využití dvojnásobné přesilovky, Škoda tak vede už 2:0! Rychlý ťukec zakončil z mezikruží Tomáš Mertl jen do připraveného Hrachoviny, dorážka JAROSLAV KRACÍK z pravé strany už ovšem proskákala do sítě. Asistence: Tomáš Mertl a Vojtěch Němec.
     
    29:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Musil – 2 min., sekání).
     
    29:49
    Liberec se nejprve bránil dobře a dokázal vyhodit, jenže následně Musil vysekl hokejku Pulpánovi a Škodovka si zahraje přesilovku pět na tři, která může trvat až 87 sekund!
     
    29:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Ordoš – 2 min., podrážení).
     
    26:20
    Tutovku tentokrát měli Bílí Tygři. Hudáček ujel po levé straně, ale v tísni ještě zasekl a puk vrátil Lencovi, který zblízka nepropálil Frodla! Ten si dobře povyjel a ránu vyrazil.
     
    24:41
    Po ubráněném oslabení si Škoda vytvořila veliký tlak! Po pasu Kracíka pálil z levého kruhu Lukáš Pulpán, Hrachovina kotouč ramenem vytěsnil. Následně se před branku natlačil Jank, ale v tísni nezakončil přesně. Tlak skončil obkroužením branky od Jaroslava Kracíka, střelu z otočky si Hrachovina pohlídal.
     
    22:38
    Minutu se drželi Bílí Tygři v útočném pásmu! Zkoušel to Lenc, Bulíř a nakonec Hudáček z levého kruhu, to byla největší šance, Frodl puk vytěsnil vedle pravé tyčky!
     
    21:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., krosček).
     
    16:17
    Pour od pravého mantinelu nahodil puk na branku, kde stál osamocený Patrik Zdráhal! Ani nadvakrát ovšem nedokázal kotouč zasunout za Hrachovinův beton.
     
    14:41
    Západočeši puk vyhodili, jenže následně jejich obranou pronikl parádně Michal Bulíř! Následnou ránu zápěstím však Frodl vyráží!
     
    14:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Suchý – 2 min., hákování).
     
    14:06
    Po Robově špatné přihrávce Liberec vyrazil do akce dvou proti dvěma. Radan Lenc vykoupal ležícího Budíka a natřikrát zakončoval zblízka! Frodl ovšem předvedl parádní zákroky a drží plzeňské vedení!
    11:20 Lukáš PULPÁN - 1:0
     
    11:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Moravčíkův kiks v rozehrávce nejprve mohl potrestat Libor Hudáček, který z pravého kruhu však Frodla nepropálil. Z protiakce udeřili Západočeši. Straka zpoza branky posunul kotouč před Hrachovinu, kde se nejlépe zorientoval LUKÁŠ PULPÁN a zametl puk po ledě k tyči! Asistence: Petr Straka a Petr Kodýtek.
     
    08:16
    Po nedůslednosti plzeňské obrany se Bílí Tygři dostali do tlaku. Šmíd se natlačil před Frodla, odražený puk poté mohl zamést do branky Marek Zachar, ale trefil jen připraveného gólmana Západočechů!
     
    07:38
    Plzeň se ubránila dvěma libereckým akcím a sama zahrozila! Straka pěkně našel před brankou Petra Kodýtka, který střelou zápěstím Hrachovinu nepropálil!
     
    04:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
     
    02:50
    Po slabé střele Vlacha se ke kotouči ještě dostal Jiří Pružek, rychle obkroužil branku a nebýt rychlého zákroku plzeňské defenzivy, zasunul by puk za Frodla! Následnou ránu Knota z mezikruží si Frodl pohlídal.
     
    01:08
    Hrachovina po nahození rozehrával zpoza vlastní branky, dotírající Zdráhal ho o puk připravil a rychle přihrával před branku, tam si na poslední chvíli Bílí Tygři situaci pohlídali!
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 12. Pulpán (Straka, Kodýtek), 31. Kracík (Mertl, V. Němec), 31. Kantner (Gulaš, V. Němec) – 33. Šmíd (L. Hudáček, Birner), 36. Kotvan (J. Vlach, A. Musil)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – V. Němec, Suchý, Rob – Straka, Kodýtek, Kolda.
    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (C), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, A. Musil, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – Rychlovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Gerát, Špůr

    Diváci: 5482
    thejrc.org