Montreal – Calgary 2:0 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 6:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 6:5 (1:0 po s.n.)
Washington – Carolina 2:0 (kon.) | St. Louis – Anaheim 4:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Calgary Flames
Úterý 14.01.2020, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    V Bell Centre v Montrealu se v úterý v noci odehraje souboj dvou kanadských týmů. Canadiens na svém ledě přivítají Flames, kteří se budou snažit prodloužit sérii pěti výher. Montreal se dnes potká s kanadským soupeřem potřetí v řadě, když po domácí porážce s Edmontonem vyhrál po prodloužení na ledě Ottawy.
    Montreal se chystá na domácí souboj proti hokejistům Calgary
     
    Montreal Canadiens

    Vypadalo to, že Ilja Kovalčuk v zámoří skončí, nakonec po něm ovšem sáhl Montreal a 4. ledna s ním podepsal smlouvu. Ruský útočník po příchodu do týmu odehrál čtyři zápasy a zatím se mu daří, když zaznamenal čtyři kanadské body za 1 gól a tři asistence. V bráně zřejmě začne Carey Price. Montreal prohrál osm utkání v řadě, v posledním střetnutí se mu ale špatnou sérii podařilo ukončit, když porazil po prodloužení tým Senators 2:1.
    Ilja Kovalčuk a jeho první gól po příchodu do týmu Montrealu
     
    Calgary Flames

    Calgary bude v Montrealu usilovat o šesté vítězství za sebou a v jeho bráně dnes zřejmě začne David Rittich. Pokud se tak stane, v bráně Calgary nastoupí během posledních čtyř střetnutí poprvé. Flames už vyhráli pět zápasů za sebou poté, co z předchozích osmi utkání šestkrát prohráli. Hostující Johnny Gaudreau si připsal během posledních šesti zápasů osm bodů za tři góly a pět asistencí a rád by ve skvělé formě nyní pokračoval.
    Cam Talbot byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne NHL
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly v letošní sezóně NHL jednou, když se potkaly na ledě Calgary a Montreal vyhrál těsně 4:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (MTL) 46 zápasů, 16+23, +/- -5
    David Rittich (CGY) 33 zápasů, 1028 zák., 91 gólů, 91,1%
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – S. Bennett, Rieder, Rinaldo. Hlavní trenér: Geoff Ward.

    Rozhodčí: Jake Brenk, Francois StLaurent. Čároví: Matt MacPherson, Derek Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Shea Weber vlétl do zápasu pořádně zostra, když třikrát vypálil od modré čáry a poslední dvě střely musel na přední pravé tyči David Rittich vyrážet. Ostrý start.
     
    01:33
    Jeff Petry nedokázal udržet brusle na útočné modré čáře a pěkná kombinační akce skončila postavením mimo hru, ve kterém se ocitli Canadiens.
     
    01:54
    Calgary odpovědělo prudkou střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže Carey Price včas sevřel betony k sobě a jeho prudkou střelu vyrazil mimo tři tyče.
     
    02:57
    Nate Thompson dobře vypálil na bodu levého kruhu a jeho ostrá rána byla zablokována, takže český brankář David Rittich nakonec vkleče nezasahoval.
     
    03:10
    Jordan Weal vzápětí mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže jeho střela z úhlu skončila na výstroji Davida Ritticha. Český brankář má v úvodu hodně práce.
     
    03:55
    David Rittich v rozpětí necelé minuty řešil další dvě střely od modré čáry, obě dvě ale dokázal vyrazit, a tak Canadiens zatím na úvodní gól v zápase stále čekají.
     
    04:26
    Rasmus Andersson na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho nepřesná rána málem na přední tyči trefila Matthewa Tkachuka, kterého hlídal Shea Weber.
     
    05:29
    Jeff Petry na pravém křídle zvedl hlavu a diagonální přihrávkou od modré čáry hledal Nicka Cousinse, jenže útočník Montrealu se v mezikruží ke kotouči nedostal.
     
    06:28
    Montreal kontroluje puk během poskytnuté výhody v obranném pásmu a nechal vystřídat kompletní pětici hráčů. Carey Price mezitím vyrazil na střídačku.
     
    07:01
    Derek Ryan byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Habs si po reklamní přestávce zahrají první přesilovku.
     
    07:26
    Ilja Kovalčuk vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím sice mířila k přední levé tyči brány, jenže byla hráči Calgary zablokována.
     
    08:29
    Brankář David Rittich vytáhl v rychlém sledu tři fantastické zákroky, když proti prudkým střelám z blízkosti zasáhl pravým a poté levým betonem! Vzápětí ještě následovala rána Shey Webera od modré čáry, kterou český brankář skvěle vytáhl lapačkou! Gól visí ve vzduchu, zatím ale nepadl.
     
    09:47
    Calgary přečkalo úvodní oslabení a vzápětí mohlo skórovat po střele z mezikruží, která mířila do levého horního rohu brány, jenže Carey Price zasáhl vyrážečkou.
     
    10:22
    Montreal se ocitl během posledních sekund pod obrovským tlakem a až nyní si může vydechnout. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    11:07
    Canadiens se dostali ke střele ihned po vhazování a David Rittich měl další práci, tentokrát ale kotouč zmrazil pod lapačkou a připsal si snadný zákrok.
     
    11:37
    Ilja Kovalčuk už mohl střílet na bodu levého kruhu pro vhazování, jenže chtěl ještě přihrát do prostoru mezikruží, a to byla chyba. Calgary se ubránilo.
     
    12:42
    Ryan Poehling vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila ke vzdálenější pravé tyči, David Rittich ale rychle přiložil lapačku k levému betonu a skvělým způsobem ji vyrazil!
     
    13:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jeff Petry rychle objel bránu, a přestože puk do sítě on sám zasunout nedokázal, u levé tyče si na něj najel JORDAN WEAL a z otočky ho po ledě poslal pod levým betonem Davida Ritticha ke vzdálenější pravé tyči! Montreal udeřil a otevřel skóre – 1:0. Asistence: Jeff Petry a Dale Weise.
    13:30 Jordan WEAL - 1:0
     
    14:48
    Marco Scandella předvedl za vlastní bránou hodně tvrdý hit, po kterém jeden z hostujících hráčů skončil na ledě. Calgary mělo velký tlak, nyní ale ztroskotal.
     
    15:48
    Elias Lindholm nyní vypálil z levého kruhu pro vhazování a po zákroku Careyho Price se mohl prosadit na vzdálenější pravé tyči z dorážky Andrew Mangiapane, jenže brankář Montrealu ho poté senzačně vychytal pravým betonem!
    15:48 Fantastický a agresivní zákrok v podání Careyho Price!
     
    15:54
    David Rittich si pohlídal prostor u své levé tyče brány a zmrazil nahození Montrealu pod lapačkou. Canadiens vedou 1:0 a následuje komerční přestávka.
     
    16:03
    Max Domi vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, David Rittich ji ale vyrazil do ochranné sítě.
     
    17:08
    Victor Mete na pravém křídle nabral obrovskou rychlost a chystal se skórovat v blízkosti přední tyče, jenže český brankář byl připravený a vsedě nakonec puk zastavil.
     
    18:09
    Milan Lucic na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho rána skončila v náručí Careyho Price, který byl připravený a po dobrém zákroku přerušil hru.
     
    18:51
    Ilja Kovalčuk mohl skórovat v blízkosti levé tyče sítě, jenže David Rittich ho vychytal a následná dorážka Tomáše Tatara těsně minula pravou tyč!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:50
    Mark Giordano se vrhl na levém křídle do útočného pásma, kde se ocitl pod tlakem a puk se odrazil do ochranné sítě. Ještě jedno vhazování v první třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V Bell Centre se dnes zřejmě odehrála nejatraktivnější první třetina v letošní sezóně zámořské NHL. Hrálo se v obrovském tempu a Montreal měl místy drtivý tlak, ze kterého nakonec pramenil jediný dosavadní gól zápasu, který vstřelil Jordan Weal. Skóre po první třetině tak v Kanadě zní. Montreal Canadiens 1 Calgary Flames 0.
    Canadiens mohou být po úvodní třetině zápasu velmi spokojeni
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:00.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 17-7; Zablokované střely: 5-14; Vhazování: 47%-53%; Hity: 8-11; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Flames vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny dnešního zápasu v Bell Centre, které během úvodní části nabídlo obrovské tempo a nakonec také jeden gól.
     
    20:22
    Tomáš Tatar na pravém křídle nabral obrovskou rychlost a na přední tyči si rychle hodil kotouč z bekhendu na forhend, poté ovšem přišel zákrok Davida Ritticha levým betonem! Velká šance.
     
    20:53
    Před bránou Careyho Price bylo nyní velké horko, Flames se ale z blízkosti prosadit nedokázali a Canadiens poté vyhodili kotouč do neutrální zóny.
     
    21:22
    Ryan Poehling vystřelil na vrcholu pravého kruhu zápěstím a David Rittich vůbec nic neviděl, nakonec ale dokázal včas vyhlédnout a puk podržet ve svém náručí.
     
    21:54
    Care Fleury vzápětí vypálil od modré čáry a jeho prudká střela s příklepem těsně minula levý horní roh brány. David Rittich se pouze ohlížel.
     
    22:28
    Jeff Petry na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a David Rittich jeho pokus bez problému vyrazil. Calgary se začíná ocitat pod obrovským tlakem Habs.
     
    22:43
    Marco Scandella vypálil na ose útočného pásma téměř od modré čáry a David Rittich měl opět práci, když ho jeho prudká rána trefila do hrudi. Obrovský tlak.
     
    23:01
    Canadiens se tentokrát nepodařilo přesně rozehrát podél střídaček a kotouč zamířil na zakázané uvolnění. Následovalo vhazování po levici Careyho Price.
     
    24:01
    Matthew Tkachuk vyrazil na ose ledové plochy do přečíslení dva na jednoho a v levém kruhu pro vhazování se ho rozhodl zakončit sám, jeho pokus zápěstím sice mířil do předního horního rohu brány, domácí Carey Price ale skvěle zasáhl vyrážečkou! Calgary mělo velkou šanci vyrovnat.
    24:01 Matthew Tkachuk zakončoval přečíslení dva na jednoho!
     
    25:33
    Calgary napřáhlo před vrcholem levého kruhu k prudké střele bez přípravy, která minula vzdálenější pravý horní roh brány, a puk skončil v ochranné síti.
     
    26:14
    Elias Lindholm vstřelil v letošní sezóně NHL dvacet gólů a v blízkosti pravé tyče nyní mohl přidat další, jenže v obrovské rychlosti zakončil těsně mimo.
     
    27:07
    Mark Giordano byl vyloučen na za podrážení a Montreal si zahraje po komerční přestávce druhou přesilovku.
     
    28:01
    Canadiens se vůbec nedaří dostat do útočného pásma a znovu musejí rozehrávat zpoza vlastní brány. Calgary brání skvěle obrannou modrou čáru.
     
    28:39
    Phillip Danault se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát pak nedokázal Davida Ritticha překonat! Další fantastický zákrok.
     
    29:07
    Vyloučený Mark Giordano je zpět na ledě a Calgary hraje po návratu svého kapitána v plném počtu.
     
    30:54
    Ilja Kovalčuk vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu pro vhazování po nádherné kombinaci a David Rittich puk našel v náručí. Komerční přestávka.
     
    31:18
    Jordan Weal vystřelil z levého kruhu pro vhazování a David Rittich puk zastavil. Hra byla přerušena a následuje buly po pravé ruce českého brankáře.
     
    32:09
    Artturi Lehkonen vyrazil podél trestných lavic do rychlého protiútoku a z pravého křídla si chtěl sjet před bránu, jeden z hráčů Calgary ale skvěle kopíroval jeho pohyb.
     
    32:46
    Tobias Rieder se ocitl před bránou v obrovské šanci a dobře mířil k levé tyči, jenže Carey Price vytáhl další senzační zákrok! Zřejmě vyrážečkou.
     
    33:23
    Sam Bennett byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Habs mají k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    34:04
    Montreal se sám připravil o útočné pásmo a zatím se mu během přesilových her vůbec nedaří.
     
    35:01
    Jesperi Kotkaniemi si nyní najel u pravé tyče na nádhernou kolmou přihrávku a z otočky chtěl skórovat mezi betony Davida Ritticha, jenže ani natřikrát neuspěl! Další velká zahozená šance.
     
    35:56
    Ryan Poehling dostal dvě minuty za hákování a Calgary si zahraje po reklamní přestávce první přesilovou hru.
     
    35:56
    Útočník Johnny Gaudreau mířil střelou z levého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Carey Price předvedl nádherný semafor a nakonec kotouč ze vzduchu stáhl do lapačky! Následuje komerční přestávka.
     
    37:18
    Elias Lindholm se snažil u levé tyče skórovat z otočky, jenže puk mu sjel z hole a skončil v pravém rohu útočného pásma Calgary, které má šanci vyrovnat.
     
    37:55
    Vyloučený Ryan Poehling je zpět na ledě a také Montreal úspěšně přečkal první hru v oslabení.
     
    38:39
    Ryan Poehling vystřelil v prostoru mezikruží přes clonu a jeho střela zápěstím poté mířila k levé tyči, David Rittich ale proti ní zasáhl vyrážečkou!
    38:39 Brankář David Rittich skvěle vychytal Ryana Poehlinga!
     
    38:55
    Andrew Mangiapane mířil střelou z levého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího pravého horního rohu, jenže Carey Price vytáhl skvělý semafor!
    38:55 Další senzační semafor v podání gólmana Careyho Price!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Oba brankáři dnes podávají fantastické výkony. Carey Price ale na rozdíl od českého brankáře Davida Ritticha stále drží čisté konto. Během čtyřiceti minut dnes padl jediný gól, který vstřelil v úvodní části Jordan Weal. Po druhé části. Montreal Canadiens 1 Calgary Flames 0.
    útočník Nick Cousins dnes nastoupil ke svému 300. utkání NHL
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:53.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 32-16; Zablokované střely: 8-19; Vhazování: 55%-45%; Hity: 10-21; Přesilové hry: 0/3-0/1; Trestné minuty: 2-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Tomáš Tatar mohl skórovat po přihrávce Iljy Kovalčuka z blízkosti, jenže Flames jeho ránu přizvedli do ochranné sítě a David Rittich ušetřil svou výstroj.
     
    41:50
    Victor Mete fauloval za vlastní bránou a dostal dvě minuty za hákování. Druhá přesilovka pro Calgary.
     
    42:11
    Canadiens ušetřili extra sekundy po zpětné přihrávce a poté vyhodili puk podél trestných lavic až za bránu hostujícího českého brankáře Davida Ritticha.
     
    43:11
    Carey Price zřejmě zasáhl maskou, od které se puk odrazil za bránu, a Canadiens vzápětí znovu vyhodili kotouč podél trestných lavic až za bránu Flames.
     
    43:50
    Vyloučený Victor Mete je zpět na ledové ploše a hokejisté Montrealu přečkali obě dvě oslabení.
     
    44:13
    Victor Mete využil vyhraného vhazování na levém křídle a na ose útočného pásma vypálil od modré čáry, jeho rána byla pořádně ostrá, David Rittich ji ale vyrazil.
     
    45:06
    Elias Lindholm vypálil ze středního pásma a jeho nahození skončilo v lapačce Careyho Price.
     
    46:01
    Andrew Mangiapane dnes nastoupil v dresu Flames k jubilejnímu 100. zápasu v NHL, zatímco domácí Nick Cousins k jubilejnímu 300. zápasu.
    46:01 Andrew Mangiapane dnes nastoupil ke 100. střetnutí
     
    46:23
    Sam Bennett na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a Carey Price skvěle zasáhl pravým betonem. Následné dorážky hostujících hráčů se poté neujaly.
     
    47:21
    Flames se dostali na pravém křídle k nahození, které z kruhu pro vhazování zamířilo do lapačky Careyho Price. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    48:35
    Elias Lindholm vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a mířil do předního horního rohu brány, Carey Price měl ale dobrý výhled a zasáhl vyrážečkou.
     
    49:41
    Shea Weber je dnes neskutečně střelecky aktivní a opět na pravém křídle vystřelil od modré čáry, jenže jeho táhlá střela našla pouze lapačku Davida Ritticha.
     
    49:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    RYAN POEHLING se ocitl před bránou ve velké šanci a neukvapil se, když si kotouč fantasticky potáhl k levé tyči a poté skóroval nad ležícího Davida Ritticha! Jeho první gól v letošní sezóně NHL, který je velmi důležitý – 2:0. Bez asistence.
    49:45 Ryan POEHLING - 2:0
     
    50:14
    Nick Cousins mohl skórovat během svého jubilejního 300. zápasu v NHL, když vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho rána ale minula přední tyč.
     
    51:20
    Rasmus Andersson vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a puk byl těsně před bránou zablokován. Poté z dorážky neuspěl Tobias Rieder.
     
    52:23
    Elias Lindholm vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování, jenže Carey Price se bleskově přesunul ke své přední tyči, aby jeho ránu vyrazil.
     
    53:32
    Hra má obrovské tempo a Calgary do toho začalo pořádně šlapat, jenže stále nevstřelilo ani jeden gól a domácí brankář Carey Price stále drží čisté konto.
     
    54:37
    Sam Bennett vystřelil z prostoru pravého kruhu pro vhazování a Carey Price předvedl další parádní semafor. Následoval jeho úsměv a komerční přestávka.
     
    55:48
    Marco Scandella si najížděl před bránu na diagonální přihrávku z pravé strany, jenže puk nedokázal tečovat.
     
    56:06
    Andrew Mangiapane na pravém křídle vypálil od modré čáry a Carey Price bez problému zasáhl. Stále je to 2:0 a následuje poslední komerční přestávka.
     
    56:16
    David Rittich vyrazil na střídačku a Flames zkouší zdramatizovat závěr duelu při hře bez brankáře!
     
    57:31
    Canadiens brání v závěru zápasu skvěle a nyní se jim podařilo puk dostat alespoň do neutrální zóny.
     
    58:06
    Carey Price bez problému zasáhl a Flames už musí být unaveni tím, jak dnes chytá fantasticky.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Carey Price vychytal druhý shutout v letošní sezóně NHL, celkově již šestačtyřicátý v kariéře, a společně s Jordanem Wealem a Ryanem Poehlingem dovedli Montreal k cennému vítězství nad Calgary, které Habs v letošní sezóně NHL porazili podruhé. Konečné skóre tedy dnes je. Montreal Canadiens 2 Calgary Flames 0.
    Jordan Weal dnes rozhodl o zápase společně s Careym Pricem
     
    Statistiky: Střely na bránu: 37-31; Zablokované střely: 17-22; Vhazování: 59%-41%; Hity: 15-28; Přesilové hry: 0/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ryan Poehling (MTL) 1+0
    2. Jordan Weal (MTL) 1+0
    3. Carey Price (MTL) 31 zák., 0 gólů, 100,0%
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:06
    David Rittich (CGY) 56 minut, 35 zákroků, 2 góly, 94,6% (03:32:33)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Weal (Petry, Weise), 50. Poehling


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – S. Bennett, Rieder, Rinaldo. Hlavní trenér: Geoff Ward.

    Rozhodčí: Jake Brenk, Francois StLaurent. Čároví: Matt MacPherson, Derek Nansen

    Diváci: 20790
    thejrc.org