Montreal – Calgary 2:0 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 6:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 6:5 (1:0 po s.n.)
Washington – Carolina 2:0 (kon.) | St. Louis – Anaheim 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Philadelphia Flyers
6:5 (1:2, 3:3, 1:0 - 0:0)
Boston Bruins
Úterý 14.01.2020, 01:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Travis KONECNY - 6:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Philadelphia Flyers.
    Jediným úspěšným střelcem nájezdů byl v páté sérii domácí TRAVIS KONECNY a přesnou střelou o tyčku rozhodl o prémiovém bodu pro Philadelphii.
    52:58 Travis SANHEIM - 5:5
     
    52:58
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Náskok hostů je pryč, Philadelphia vyrovnává! Velký důraz předvedl TRAVIS SANHEIM, když sice jeho první pokus Halák zvládl pokrýt, jenže akce pokračovala, domácí útočník se dostal před brankoviště a z dorážky vyrovnal na 5:5! Asistence: Philippe Myers, Sean Couturier.
    34:46 Connor BUNNAMAN - 4:5
     
    34:46
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dějí se nám neskutečné věci, domácí už ztrácí pouze jeden gól. V pokračujícím tlaku vystřelil do chumlu hráčů Mark Friedman a před brankovištěm se puk po několika odrazech dostal za brankovou čáru od hostujícího obránce Matta Grzelcyka. Branka byla připsána CONNORU BUNNAMANOVI – 4:5. Asistence: Mark Friedman, Robert Hägg.
    33:12 Sean COUTURIER - 3:5
     
    33:12
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Zase máme sníženo a nový náboj v utkání. Pravou stranou najel do pásma Voráček, našel SEANA COUTURIERA, kterému sice zakončení nevyšlo, puk mu sklouzl z hole, jenže tak šikovně, že podjel Halákovu hůl a mezi jeho betony doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Jakub Voráček, Matt Niskanen.
    27:21 David KREJČÍ - 2:5
     
    27:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Přestřelka pokračuje a hosté odskakují na tříbrankový rozdíl. Bjork vybojoval v útočném pásmu puk, objel branku a přihrávkou na levou stranu našel nepokrytého DAVIDA KREJČÍHO, který střelou z první trefil odkrytou část Hartovy brány – 2:5. Asistence: Anders Bjork, Jake DeBrusk.
    24:50 Charlie COYLE - 2:4
     
    24:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zase je to o dva góly. Hosté podnikli rychlý výpad levou stranou, Heinenovu přihrávku do jízdy zpracoval CHARLIE COYLE a střelou do horního růžku nedal Hartovi šanci zasáhnout – 2:4. Asistence: Danton Heinen, Brandon Carlo.
    21:12 Travis SANHEIM - 2:3
     
    21:12
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je tu ale velice rychlá odpověď domácích a snižující gól. Kousek za kruhy dostal střeleckou příležitost TRAVIS SANHEIM, přesně zamířil a když toho Halák mnoho neviděl přes stínění hráče Philadelphie, zaplul puk k jeho tyčce – 2:3. Asistence: Sean Couturier, Jakub Voráček.
    20:33 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    20:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    No a útok Bostonu končí gólem, když v přečíslení dvou na jednoho přihrál na DAVIDA PASTRŇÁKA, ten si náznakem kličky rozpohyboval Harta a lehce mu zasunul puk mezi betony – 1:3. Asistence: Brad Marchand, Patrice Bergeron.
    18:22 Kevin HAYES - 1:2
     
    18:22
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    První část přesilovky je využitá, když po rychlém přechodu do útoku dostali domácí hru do pravého kruhu, odkud z první vystřelil KEVIN HAYES a trefil mezírku mezi Halákem a tyčkou – 1:2. Asistence: Travis Konecny, James van Riemsdyk.
    16:49 David KREJČÍ - 0:2
     
    16:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo a po využité přesilovce vedou o dva góly. Po přechodu modré čáry přihrál zleva před branku Heinen a číhající DAVID KREJČÍ zblízka sklepl puk za přemisťujícího se Harta – 0:2. Asistence: Danton Heinen, Charlie Coyle.
    04:15 Anders BJORK - 0:1
     
    04:15
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do vedení! Po zisku puku ve středním pásmu přihrál DeBrusk na ANDERSE BJORKA a ten, i když byl zezadu hákován Myersem, tak zvládl udržet balanc, vystřihnout bekhendovou kličku brankáři a zasunout do odkryté branky – 0:1. Asistence: Jake DeBrusk.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 19. K. Hayes (Konecny, J. van Riemsdyk), 22. Sanheim (Couturier, Voráček), 34. Couturier (Voráček, Niskanen), 35. Bunnaman (Friedman, Hägg), 53. Sanheim (P. Myers, Couturier), rozh. náj. Konecny – 5. Bjork (DeBrusk), 17. Krejčí (Heinen, Coyle), 21. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 25. Coyle (Heinen, Carlo), 28. Krejčí (Bjork, DeBrusk)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kevin Hayes (PHI)
    0:0   David Pastrňák (BOS)
    2. série:
    0:0   Claude Giroux (PHI)
    0:0   Charlie Coyle (BOS)
    3. série:
    0:0   Sean Couturier (PHI)
    0:0   Jake DeBrusk (BOS)
    4. série:
    0:0   Joel Farabee (PHI)
    0:0   David Krejčí (BOS)
    5. série:
    1:0   Travis Konecny (PHI)
    1:0   Brad Marchand (BOS)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Friedman, Hägg – Konecny, K. Hayes, Giroux (C) – Voráček (A), Couturier (A), M. Raffl – Aube-Kubel, Laughton, J. van Riemsdyk – Pitlick, Bunnaman, Farabee.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Bjork, Krejčí (A), DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Murray, Mills

    Diváci: 19 246
    thejrc.org