Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 3:1 (kon.) | N.Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Jokerit 2:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 14.01.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:17
    Tomáš Hyka (CLJ) 1+0, 5 střel, čas na ledě 17:47

    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:14
    Tomáš Filippi (MET) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:33 (17:08:29)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:29.
    Zblokované střely – 21:7.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/3.
    Vhazování – 20:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čeljabinsku, který svého soupeře porazil "fotbalovým" výsledkem 2:1. Poslední perioda nám nepřinesla atraktivní podívanou, naopak se domácí hráči snažili o maximální zodpovědnost ve vlastní třetině. Traktor navíc své jednobrankové vedení udržel až do poslední vteřiny, naopak Magnitogorsk se v poslední třetině hodně trápil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    59:11
    Hosté se nemohou dostat k puku, natož na opačnou stranu. Případné odvolání Košečkina se tak odkládá, naopak ruský brankář musel hned dvakrát zasahovat.
     
    57:51
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Andrej Loktionov – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:33
    Třetí branku domácích měl na hokejce Osnovin, který s ještě snažil objet Košečkina, nicméně v tom mu zabránil jeden z vracejících se protihráčů.
     
    55:14
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, domácí stále drží jednobrankové vedení. Navíc už delší dobu čekáme na šanci od Magnitogorsku.
     
    54:30
    Antipin si to raději namířil za vlastní branku, kde mu na pomoc přispěchal Ljubimmov. Domácí velice dobře zahustili prostor u modré čáry, kam se soupeř nedostal.
     
    53:10
    Domácím se povedlo přečkat také další oslabení, i tentokráte se musel činit brankář Košečkin. V oslabení navíc ujížděl Tridčikov, který nevyzrál na brankáře.
     
    52:23
    Hosté měli celkem znatelné problémy s přechodem za modrou čáru. Nakonec se ve finální fázi zjevil Nestrašil, který ani nadvakrát nenašel recept na brankáře.
     
    51:09
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vladimir Bobyljov – 2 min., držení).
     
    51:04
    Magnitogorsk si pořádně komplikoval rozehrávku, což málem využil dotírající Karlin. Včas ale zareagoval Matuškin, kterému se povedlo odehrát puk do bezpečí.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Čeljabinsk zatím pohodlně kontroluje vedení o jednu branku, před malým momentem se mu málem povedlo vsítit třetí trefu.
     
    49:01
    Galimov musel ven z branky, kde se mu povedlo zachytit nahozený kotouč. Následně to směrem kupředu vzal na sebe Osnovin, který narazil do protihráče.
     
    48:12
    Domácí si i tentokráte celkem pohodlně pohlídali dotírající hráče, načež se Čeljabinsk sám dostal do zakončení. Avcin ale nedokázal vyzrát na Košečkina.
     
    47:02
    Nahození podél pravého hrazení nakonec našlo hokejku Thomase, který si neporadil s přesilou protihráčů. Následně se Magnitogorsk vystavil do ofsajdu.
     
    46:10
    Na ledovou plochu tak naskočila první formace, avšak zpětná nahrávka od Nestrašila byla velice nepřesná. Vzápětí se po delší době předvedl brankář Košečkin.
     
    45:13
    Sám na sebe to vzal hostující Ljubimov, který si však neporadil hned s prvním protihráčem. Metallurg se snaží s výsledkem něco udělat, což se mu ale nedaří.
     
    44:06
    Loktionov se pokoušel vydolovat kotouč, což se mu nakonec nepovedlo. Jeho celek přesto vypálit, avšak hodně nepovedeně zkoušel tečovat ránu Rasmussen.
     
    43:12
    Předávka Menšikova měla na pravém křídle najít Hyku, který se však neprokousal až do útočného pásma. Naopak Magnitogorsk obsadil prostor za brankou.
     
    42:09
    Galimov si připsal svůj první zákrok v poslední periodě. Z velké dálky zkoušel své štěstí Kuljomin, který mířil doprostřed, což značilo hodně snadné sousto.
     
    41:04
    Isajev se nakonec s pukem vracel za vlastní branku, načež mu na pomoc přispěchala druhá formace Traktoru. Té se povedlo dostat kotouč na druhou stranu.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí mužstvo, které se jako první dostalo do útočného pásma, kde si obrannou povinnost splnil Antipin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 18 – 16.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, ve které jsme se konečně dočkali branek. Hned v úvodu udeřil v oslabení český útočník Tomáš Hyka, následně si však Magnitogorsk vytvořil velký nápor, díky kterému vytěžil vyrovnání. I přesto se domácí dostali zpět do vedení, což vydrželo až do konce prostřední třetiny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Metallurg nezvládl využít ani druhou přesilovou hru, avšak i v tomto případě si vytvořil celkem drtivý tlak, při kterém hned několikrát trefil brankáře Galimova.
     
    38:05
    Traktor se opět dostal pod drtivý tlak, avšak vyrovnávací trefou to alespoň prozatím neskončilo. Skóre se nezměnilo ani po tvrdé ráně v podání Rasmussena.
     
    36:55
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nick Bailen – 2 min., držení).
     
    36:09
    Sám na branku ujížděl hostující Kozun, který nepochopitelně trefil lapačku stojícího Galimova. Další obrovská šance Metallurgu Magnitogorsk!
     
    35:15
    Oba celky opět dokázaly bleskově vystřídat, načež zpoza vlastní svatyně rozehrával obránce Borodkin. U středového kruhu si o nahrávku řekl Thomas, jenž se daleko nedostal.
     
    34:22
    Najedou jsou opět pořádně slyšet domácí fanoušci, kteří podporují své miláčky, jenž se opět dostali do kýženého vedení. Magnitogorsk to bude mít hodně složité.
    33:04 Arťom MICHEJEV - 2:1
     
    33:04
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Ojedinělá šance končí za hostujícím brankářem! Hostující Vereščagin se za brankou nechal obrat o kotouč, následovala nahrávka k levému kruhu, odkud pálil ARŤOM MICHEJEV. Jeho svižná rána přeci jenom našla místečko u přední brankové konstrukce, Košečkin zřejmě nic neviděl.
    Asistence: Andrew Calof.
     
    31:13
    Další kostrbatá kombinace málem skončila až na hokejce domácího Karlina, který na odražený puk nedosáhl. Metallurg vzápětí dokázal bleskově vystřídat.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina zápasu. Magnitogorsk má v této třetině jednoznačně navrch, naopak domácím se horko, těžko daří dostat se až před Košečkina.
     
    29:04
    Nestrašilova formace opět pořádně vystrašila soupeře. Konkrétněji se jednalo o kapitána Mozjakina, který v pádu zamířil kousek vedle pravé tyče.
     
    28:12
    Další nahozený kotouč se odrazil od brusle Rasmussena, což Magnitogorsku stačilo k zisku útočné třetiny. Souboj jeden na jednoho však vyzněl pro Osnovina.
     
    27:25
    Traktor Čeljabinsk se po delší době nastěhoval před Košečkina, který však zasahovat nemusel. Obrannou povinnost si totiž splnil Antipin, který dostal kotouč za modrou čáru.
    26:30 Maxim MATUŠKIN - 1:1
     
    26:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hostující nápor končí zaslouženou vyrovnávací trefou! Ihned po vhazování se povedlo od modré čáry vypálit MAXIMU MATUŠKINOVI, jehož zakončení propadlo Galimovovi až do sítě. Tuto branku si nedá hostující brankář za rámeček, každopádně je opět vyrovnáno!
    Asistence: Sergej Mozjakin, Tomáš Filippi.
     
    26:18
    Antipin si hledal prostor k zakončení, který sice našel, avšak od pravého kruhu vůbec netrefil branku. O poznání nebezpečněji pálil Mozjakin, jehož pokus Galimov vyrazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    26:01
    Druhé komando Magnitogorsku se dostalo až před Galimova, kterému se povedlo zakročit. Najednou se zrodil protiútok, Osnovin však nahazoval do betonu.
     
    25:05
    Galimov se vyznamenal! K odraženému kotouči se totiž dostal Filippi, který pálil z vynikající pozice, avšak svůj pokus poslal do lapačky ruského strážce tyčí.
     
    24:02
    Také Čeljabinsk má za sebou úvodní přesilovku, která se nepovedla dle představ. Košečkin zasahoval snad jedinkrát, po skončení navíc raději schoval kotouč.
     
    23:11
    Rána od pravého kruhu nebyla zrovna přesná, Hyka však zachytil puk před modru čárou. Český útočník poté sám zkoušel překonat Košečkina, což se nepovedlo.
     
    22:08
    Hyka se snažil procedit puk skrze protihráče, avšak ten tento úmysl dokázal přečíst. Magnitogorsk se tak poprvé osvobodil, avšak hra je vykázána před Košečkina.
     
    21:22
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Paršin – 2 min., vysoká hůl).
    20:54 Tomáš HYKA - 1:0
     
    20:54
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak pozor, domácí udeřili ve vlastním oslabení! Pivcakinova rána trefila pouze protihráče. načež jsem sledovali protiútok domácích. Menšikov zkušeně nahrál o mantinel na Sedláka, který společně s TOMÁŠEM HYKOU ujížděl sám na Galimova. Předávka na druhého jmenovaného přinesla dokonalé bekhendové zakončení.
    Asistence: Lukáš Sedlák, Vitalij Menšikov.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned vrhl kupředu. Magnitogorsk totiž navazuje na přesilovku z předchozí třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 8 – 7.
     
    Je za námi první třetina, který uběhla celkem rychle. Magnitogorsk předvedl velice aktivní vstup do zápasu, během kterého se dostal k několika slibným zakončením, avšak Galimov ani jednou neinkasoval. Na druhé straně se domácí celkem dlouhou dobu trápili, proto první třetina nepřinesla ani jednu branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Pomalu a jistě se nám chýlí první třetina ke zdárnému konci. Před malým momentem se Isajevovi nepovedlo ideálně převzít nahrávku, což posléze napravil až obranný kolega Bailen.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nikita Komarov – 2 min., hákování).
     
    18:01
    Calof měl před sebou celkem dost prostoru, nakonec se mu povedlo zavést puk k pravému kruhu, odkud předkládal na Bailena, jehož pokus směřoval do mantinelu.
     
    17:06
    Nestrašil se vydal vpřed podél pravého hrazení, avšak jeho spoluhráči odjeli střídat. Mezitím to na sebe vzal Avcin, který se neprotáhl kolem smečky protihráčů.
     
    14:27
    Ke svému prvnímu zakončení se přihlásil český útočník Tomáš Hyka, který zkoušel Košečkina překvapit svižným zakončením, jenž se však sneslo do lapačky brankáře.
     
    13:07
    Metallurg nedokázal včas vyklidit útočné pásmo, proto se jednalo o úmyslný ofsajd. Traktoru se nepovedlo uspět na vhazování, hosté se dostávají k náporu.
     
    12:22
    Po dalším přerušení přišla na řadu druhá komerční přestávka tohoto zápasu. Magnitogorsk pokračuje ve své aktivitě, proto se bude vhazovat po pravici Galimova.
     
    11:13
    Důrazným způsobem si za vlastní brankou počínal Isajev, který nakonec nefauloval. Po hodně dlouhé době je tu přerušení, domácí vyhodili za cenu icingu.
     
    10:06
    Karpuchin si nedokázal obhodit protihráče, kterému se povedlo odpálit puk do střední třetiny. Následné nahození však jako první dojel pozorný Jakovlev.
     
    09:01
    Najetím před Košečkina to tak zkoušel Komarov, který narazil pouze do betonu ruského brankáře. Hraje se celkem dlouho dobu bez jakéhokoliv přerušení.
     
    08:22
    Ljubimov obkroužil středový kruh, načež pouze nahazoval do útočného pásma. Tam se jeho kolegové drali do zakončení, avšak Traktor včas zakročil.
     
    07:15
    Oba celky dokázaly vystřídat, načež to směrem za modrou čáru zkoušel Loktionov, který narazil do protihráče. Posléze nevyzrál ani jeho kolega Paršin.
     
    06:47
    Ani tentokráte se Čeljabinsk nedostal k ničemu vážnějším, naopak si obrannou povinnost splnil Jakovlev, který nahrávkou o hrazení našel hokejku Matuškina.
     
    05:20
    Galimov musel na zem, k dorážce se totiž dostal hostující Birjukov, který z úhlu nevyzrál na domácího brankáře. Magnitogorsk je v úvodu utkání aktivnější.
     
    04:47
    Vereščagin ještě udržel puk před modrou čárou, avšak na případné zakončení měl hodně málo prostoru. Traktoru se navíc povedlo poslat puk do bezpečí.
     
    03:10
    Na ledovou plochu se dostala čtvrtá formace Magnitogorsku, který se na malý moment dostala do útočného pásma, avšak Ljubimov nevyzrál na obránce Karpuchina.
     
    02:17
    Nepříjemný pokus vyslal ze své hokejky obránce Dronov, který to dost možná zkoušel ještě na teč. Žádný z jeho spoluhráčů se však k tečování puku nedostal.
     
    01:23
    Směrem kupředu se za hostující celek vydal Paršin, kterému se povedlo nahodit podél levého hrazení, avšak za brankou se ujal kotouče pozorný Menšikov.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned nastěhoval před brankáře, jenž si připsal hodně rychlý zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Isajev, Bailen (A), Borodkin, Menšikov (A), Karpuchin, S. Těreščenko – Osnovin, Sedlák (A), Hyka – Calof, A. Michejev, Thomas – Kosov, Karlin, Avcin – Tridčikov, N. Komarov, Mansurov – Stěpanov, Bobyljov.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Děmčenko) – Antipin, Pivcakin, J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Matuškin, J. Birjukov (A) – A. Nestrašil, Filippi, Mozjakin (C) – O'Dell, Rasmussen, Paršin – N. Kuljomin (A), Loktionov, Kozun – Dorofejev, Několenko, Ljubimov – Rožkov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Sergejev – Nikolajev, Střelcov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Metallurg Magnitogorsk

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Magnitogorsk, kterému pro změnu patří šestá pozice východní konference. Metallurg má na svém kontě třiapadesát bodů. nicméně na devátý Vladivostok má pouze čtyřbodový náskok. Magnitogorsk však v posledních týdnech výsledkově zabral, posledních pět duelů přineslo pouze jednu porážku, a sice v souboji proti první Kazani, která na svém ledě vyhrála výsledkem 2:0. Magnitogorsk však dal na tuto porážku hodně rychle zapomenout, v nadcházejícím duelu totiž poradil předposlední Chabarovsk výsledkem 4:3.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Hokejisté Čeljabinsku letos neprožívají vůbec povedený průběh tohoto ročníku, v současné době se nacházejí na dvanácté pozici, což znamená poslední příčku východní konference. Traktor má na svém kontě jednačtyřicet bodů, ztráta na postupové pozice je v tuto chvíli už devítibodová. Čeljabinsk navíc prožívá hodně kolísavou formu, po výhře totiž přijde na řadu porážka, což bylo k vidění také v posledních týdnech. Čeljabinsk nejprve překvapivě uspěl na ledové ploše v Soči výsledkem 2:0, posléze však ve druhém vzájemném duelu nestačil na Soči, kterému podlehl 2:3.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Traktor Čeljabinsk a Metallurg Magnitogorsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Hyka (Sedlák, Menšikov), 34. A. Michejev (Calof) – 27. Matuškin (Mozjakin, Filippi)


    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Isajev, Bailen (A), Borodkin, Menšikov (A), Karpuchin, S. Těreščenko – Osnovin, Sedlák (A), Hyka – Calof, A. Michejev, Thomas – Kosov, Karlin, Avcin – Tridčikov, Bobyljov, N. Komarov – Mansurov, Stěpanov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Děmčenko) – Antipin, Pivcakin, J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Matuškin, J. Birjukov (A) – A. Nestrašil, Filippi, Mozjakin (C) – O'Dell, Rasmussen, Paršin – N. Kuljomin (A), Loktionov, Kozun – Dorofejev, Několenko, Ljubimov – Rožkov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Sergejev – Nikolajev, Střelcov

    Diváci: 7053
    thejrc.org