Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 3:1 (kon.) | N.Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Jokerit 2:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Dinamo Riga
Úterý 14.01.2020, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:50:54)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 11 937 diváků!
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Ďaloga (RIG) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:55
     
    Střely na branku: 29 – 12
     
    Je konec! Domácí Petrohrad nakonec potvrdil roli velkého favorita a poráží Rigu 3:0. Ve třetí třetině si Petrohrad s přehledem pohlídal své vedení a ještě náskok navýšil. Z přesilové hry se trefil Vladimir E. Tkačjov! O pár sekund později navíc vyšel domácím protiútok, po kterém napsal brankovou tečku za dnešním duelem Jevgenij Ketov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Zub ještě předvedl efektní kličku na vlastní modré čáře a sklidil potlesk zaplněné arény. Hokejisté v modrém si užívají vítězství.
     
    59:10
    Petrohrad se opět usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v modrém dresu se tentokrát nedostal do zakončení. Hráči Petrohradu už jen kontrolují své vedení.
     
    58:23
    Morozov si v útočném pásmu nabruslil na přihrávku zadovkou, jenže jeho pohotové zakončení skončilo na betonu vynikajícího brankáře.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:36
    Chafizullin si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše a tentokrát si počínal mnohem lépe. Zkušený obránce vyhodil kotouč bekhendovým způsobem.
     
    57:10
    Dinar Chafizullin získal volný puk v rohu obranného pásma, jenže jeho rozehrávka nebyla zrovna povedená a Dinamo se nadále drží ve třetině.
     
    56:42
    Další přechod Rigy do útočného pásma zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu přes modrou čáru Mikelis Redlihs.
     
    56:10
    Maxim Karpov projel do útočného pásma a zkoušel překvapit brankáře tvrdou střelou příklepem. Jeho dělovku však hostující gólman vykopl betonem.
     
    55:38
    Igor Ožiganov získal volný puk na modré čáře, jenže jeho přihrávka skončila u pozorného obránce v bílém dresu Dinama.
     
    55:10
    Riga se usadila v útočném pásmu, jenže Bělov dnes hraje opravdu fantastické utkání a znovu vybojoval puk pro domácí Petrohrad.
     
    54:35
    Až nyní se Riga po delší době dostala na delší dobu ke kotouči. Lotyšský celek už to bude mít s obratem velmi těžké, ale snaží se vsítit aspoň čestný zásah.
     
    54:10
    Jori Lehterä si sjel na přihrávku do středního pásma, chtěl rychlou kličkou oklamat soupeře, jenže jeho bekhendový pokus skončil u obránce.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 35. Lehterä (Tkačjov, Ožiganov), 52. Tkačjov (Bengtsson, Tokranov), 52. Ketov (A. Bělov, Karpov)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Melničuk) – A. Bělov, Bengtsson, Tokranov, Ožiganov, Zub, Chafizullin, Galeňuk – Tkačjov, Švec-Rogovoj, Jakupov – Kablukov, Ketov, Karpov – Koskiranta, Lehterä, Kuzmenko – Glotov, Ivan Morozov, Marčenko.
    Dinamo Riga: Voris (Liepins) – Mamčics, Marshall, Ališauskas, Balinskis, Berglund, Ďaloga, Gimajev – Ashton, Gegeris, Berzinš – Slepec, Protapovič, Setdikov – M. Redlihs, Džerinš, Lipsbergs – Trastašenkovs, Gillies, Meija – Batna.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Fatějev – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 11 937
    thejrc.org