Buffalo – Vegas 4:2 (kon.) | Toronto – New Jersey 7:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Detroit 8:2 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 7:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 4:0 (kon.) | Colorado – Dallas 2:3 (po pr.)
Edmonton – Nashville 4:2 (kon.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:3 (2:0, 2:1, 3:2)
Minnesota Wild
Středa 15.01.2020, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Dnes nás čeká duel mezi Pittsburghem a Minnesotou!
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh sice neměl zrovna ideální start do sezóny, ale to už je zapomenuto. Tučňáci totiž získali ve čtyřiceti pěti zápasech jednašedesát bodů a v současné době jim patří třetí pozice v rámci Východní konference. Pens mají vcelku solidní útok, když nastříleli už 154 branek, ovšem ještě lepší mají obranu. Dohromady jich totiž dostali 122, což je jedno z nejlepších čísel v konferenci i v celé NHL. V posledních třech utkáních se domácímu týmu dařilo, když vyhrál všechny. Postupně porazil Las Vegas, Colorado a Arizonu. Zajímavostí je, že všechny zápasy skončily stejným výsledkem, a to 4:3. Dvakrát musel Pittsburgh rozhodnout po základní hrací době.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jevgenij Malkin – 44 bodů (13+31)
    Jake Guentzel – 43 bodů (20+23)
    Bryan Rust – 38 bodů (18+20)
     
    Minnesota Wild

    To Minnesota je na tom podstatně hůře a už nyní je jasné, že bude mít velké starosti s tím, aby si vůbec vybojovala účast ve vyřazovacích bojích. Po čtyřiceti pěti zápasech má totiž na svém kontě šestačtyřicet bodů, které jí stačí až na jedenácté místo v rámci Západní konference. Wilds sice nasázeli 135 branek, což je takový průměr NHL, ale obranná hra na tom není zrovna dobře. Celkem 150 inkasovaných branek patří k nejhorším číslům v celé NHL. Minnesotě se v posledních třech utkáních nedařilo, jelikož pokaždé padla. Dvakrát nestačila na Calgary a naposledy na Vancouver.

    Nejproduktivnější hráči:
    Eric Staal – 33 bodů (16+17)
    Ryan Suter – 30 bodů (6+24)
    Zach Parise – 26 bodů (14+12)
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 45 zápasů, 4+12
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby, McCann – Rust, Malkin, Kahun – Hörnqvist, Agozzino, Galchenyuk – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Pateryn, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu, Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Skilliter – Mills, Sericolo.
    Sidney Crosby se po delším zranění vrací do sestavy Pittsburghu!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Rozhodčí ještě něco řeší s hostující střídačkou, je vcelku záhadou co přesně. Proto se zatím nezačalo.
     
    Greg Pateryn ovšem nakonec odchází rovnou do šaten a vypadá to, že se ho tento zápas týkat nebude! To je pro Minnesotu hned ztráta obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Jenže nyní už se konečně hraje a Pittsburgh začal hodně zostra. Jared McCann dostal od Crosbyho přihrávku, ale ranou z první těsně minul tyčku.
     
    00:46
    Devan Dubnyk navíc nakonec musel zasahovat, tentokrát se dostal ke střele Sidney Crosby. Hostující brankář to ale zvládl a nechal přerušit hru.
     
    01:41
    Minnesota se už oproti první mu střídání trochu zvedla a dostala se do útoku. Jason Zucker to zkoušel od mantinelu, ale jeho nahození nebylo přesné.
     
    02:10
    John Marino podržel kotouč a počkal, než oba týmy vystřídají. Nyní jsou už Pens v útoku, kde zatím hlavně musí absolvovat osobní souboje u mantinelu.
     
    02:47
    Sidney Crosby a jeho útočná formace dělala znovu soupeři problém v jeho obranném pásmu. Marcus Pettersson byl ale sražen na zem a Wilds získali puk.
     
    03:30
    Dosud se přerušila hra jen jednou, ale to se nyní změnilo. Kotouč se totiž po nějakém odrazu dostal až mimo hrací plochu. Buly na obranné modré domácích.
     
    04:03
    Joel Eriksson Ek se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, ale nakonec byl o puk obrán. Přesto se Minnesota během krátké chvíle dostala zpět.
     
    04:42
    Ryan Suter si neporadil s rozehrávkou, a tak se bude vhazovat po levé ruce Devana Dubnyka. Sudí totiž neměli jinou možnost, než odpískat zakázané uvolnění.
     
    04:55
    Pittsburgh vyhrál toto vhazování čistě a puk se dostal na hokejku obránce. Ten vypálil tvrdě od modré, ale gólman hostí měl před sebou dálnici a puk je v lapačce.
     
    05:06
    No, vypadá to, že obrana Minnesoty bude mít s první útočnou formaci velké problémy. Sidney Crosby je nahecovaný a s jeho pokusem měl Dubnyk strasti.
     
    05:34
    Wilds tentokrát už vhazování vyhráli a okamžitě se hnali dopředu. Jonas Brodin se dostal ke střele od modré, ale Tristan Jarry zapsal zákrok.
     
    05:52
    Domácí brankář se zase musel mít na pozoru. Tentokrát to ale neměl tak těžké, jelikož kotouč byl hodně zbržděný, proto ho schoval pod lapačku.
     
    06:28
    Oba týmy se snaží hrát hodně aktivně dopředu, což je dobrou zprávou. Tou horší je ale to, že jsme j´viděli možná jednu jedinou zajímavější šanci.
     
    07:00
    Už to vypadalo, že dojde ke srážce dvou domácích hráčů, což se naštěstí pro ně nestalo. Minnesota se ale stejně rychle dostala ke kotouči.
     
    07:28
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Matt Dumba – 2 min., vysoká hůl).
     
    07:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají početní výhodu a dostávají se v tomto zápase poprvé do vedení! Po rychlém přechodu do útoku se ke kotouči dostal Bryan Rust. ten nebyl sobe a našel lépe postaveného JEVGENIJE MALKINA, který sice zavrávoral, přesto poslal puk do sítě! Asistence: Bryan Rust a Sidney Crosby.
    07:57 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    09:10
    Penguins navíc pokračují ve své aktivitě v útočném pásmu, kde je zrovna předchozí střelec branky. Nakonec ale domácí vyslali jen nepřesný pas na modrou.
     
    09:41
    Devan Dubnyk se rozhodl, že pomůže svému týmu s rozehrávkou, což nejspíše udělal dobře. Minnesota se tak může pokoušet o srovnání stavu.
     
    10:09
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Kevin Fiala – 2 min., držení).
     
    10:23
    Domácí hokejisté mají tedy velmi dobrou šanci na odskočení rozdílu o dvě branky. Minnesotě se ale už dvakrát podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    10:48
    Kris Letang ale už nyní rozehrál vně útočného pásma, kdy posléze přišla tvrdá rána od mantinelu. Devan Dubnyk ji ovšem dokázal zastavit.
     
    11:28
    Jevgenij Malkin dostal přihrávku k tyčce, ale ta šla spíše za ní, což je pro domácí škoda. Jinak už by číslo sedmdesát jedna totiž dávalo v klidu do prázdné.
     
    11:41
    Pittsburgh ovšem chce využít tuto přesilovou hru a zase se usadil v útočné třetině. Minnesota se ale osvobodila a toto oslabení tentokrát ustojí.
     
    12:09
    Kevin Fiala je na ledě!
     
    12:58
    Hra se v poslední minutě odehrávala především ve středním pásmu, ale u puku jsou už zase domácí. Ti však musí začít s akcí od svého gólmana.
     
    13:44
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Andrew Agozzino – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:50
    Minnesota čistě vyhrála buly, z čehož okamžitě rezultovala střela. O tu se postaral Ryan Suter, jehož ránu má Tristan Jarry schovanou v lapačce.
     
    14:33
    Jared Spurgeon mohl pálit poté, co se jeho tým konečně vrátil zpět do útočného pásma. Místo toho ale volil přihrávku, takže se dále kombinuje.
     
    15:12
    Jared Spurgeon znovu v akci, ale tentokrát už pálil směrem na bránu! Byla z toho velmi povedená střela, která jen těsně neskončila v šibenici domácí sítě!
     
    15:44
    Andrew Agozzino je na ledě!
     
    16:12
    Hodně těsno bylo u mantinelu ve střední třetině, kdy z tohoto souboje vzešli vítězně hosté. Ti si ale poslali kotouč hodně dopředu, takže Tristan Jarry ho odpálil.
     
    17:00
    Do konce první periody nám chybějí poslední tři minutky a domácí celek nadále vede o jednu branku. Sidney Crosby se vrátil do sestavy a už má asistenci.
     
    17:32
    Luke Kunin sebral kotouč ve středním pásmu a okamžitě hodil otočku a hnal se do toho útočného. Jeho akce ale neměla zrovna dlouhého trvání.
     
    17:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins navíc předvedli rychlý protiútok, po kterém střílí druhou branku v utkání! Nádherná akce první formace! John Marino našel od mantinelu volného Simona. Ten uviděl lépe postaveného JAREDA MCCANNA, jenž jen nastavil hokejku a mohl jít slavit. Asistence: Dominik Simon a John Marino.
    17:57 Jared MCCANN - 2:0
     
    18:45
    Domácí měli kotouč pevně pod kontrolou, ale sami málem poslali Minnesotu do šance. Tristan Jarry ale dával pozor, takže stihl schovat puk pod lapačku.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:31
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:42
    Ještě velký závar vznikl před brankou hostujícího brankáře, který měl vcelku dost práce v první periodě. Kotouč se ale nakonec odrazil těsně vedle tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, po které budou rozhodně spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou o dvě branky. První branku navíc dali už po osmi minutách, když se po pohledné kombinaci trefil v přesilové hře Jevgenij Malkin. Dlouho se poté hrála vyrovnaná hra, avšak Pittsburgh se stejně trefil ještě jednou. Znovu to byla pěkná kombinace, na jejímž konci tentokrát stál Jared McCann. Půl minuty před koncem se ještě nechal vyloučit hostující Marcus Foligno, takže Pens budou hrát ještě dlouho početní výhodu.

    Další třetina začne přibližně v 2:08.
    Domácí jsou na tom lépe a vedou o dvě branky
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 8 – 10
    Přesilové hry: 1/3 – 0/1
    Vhazování: 61% – 31%
    Zblokované střely: 4 – 1
    Hity: 7 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    A už se zase hraje! Před námi je ještě minuta a půl početní výhody domácího týmu. Tem už dnes přesilovku využil, povede se mu to znovu?
     
    20:43
    Zatím to tak moc nevypadá, jelikož domácí se nemohou dostat do útočného pásma a nějak tam kombinovat. Minnesota vyhazuje jede puk za druhým.
     
    21:05
    Jenže nyní se tam už Pittsburgh dostal! Byla z toho přihrávka do strany, dokud přišla rána z první, ale Devan Dubnyk se stihl s betonem přesunout!
     
    21:31
    Marcus Foligno je na ledě!
     
    22:30
    Domácí útočník nezachytil přihrávku, která se následně odrazila od mantinelu do útočného pásma. Tam si ale puk sebrali obránci Wilds.
     
    22:58
    Dominik Simon se hodně chtěl dostat k puku a aktivně napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Snaha se vyplatila, Penguins jsou u puku.
     
    23:52
    Domácí jsou zatím lepším týmem, i když počet střel po první periodě hovořil v jejich neprospěch. Minnesota si nemůže vytvořit nějaký stálý tlak v útoku.
     
    24:21
    Jared Spurgeon je dnes ale hodně aktivní a byl to on, kdo se připomněl střelou. Ta ale nebyla moc prudká, tak ji Tristan Jarry vyrazil betonem.
     
    24:53
    Na druhé straně se o střelu od modré taktéž pokoušel obránce, avšak ani on nebyl úspěšný. Jeho pokus byl sražen prvním hráčem stojícím před ním.
     
    25:14
    Pittsburghu se nyní nepovedl přechod do útočného pásma. Jeden z jeho hráčů přejel dříve, než situace vyžadovala, takže je z toho jen ofsajdové postavení.
     
    26:13
    Teddy Blueger se spoluhráčem bojovali za brankou soupeře o puk. Ten sice nezískali, ale Minnesota ho jen odpálila pro domácí obránce v pásmu.
     
    26:45
    Tak to byla solidní bomba, kterou vyslal od modré Juuso Riikola. Devan Dubnyk sice na ránu dobře viděl, přesto ji betonem vyrazil jen tak tak.
     
    27:12
    Ve druhé periodě se zatím skoro nepřerušuje a vidíme hru, kdy se kotouč přesouvá ze strany na stranu. Nebezpečnější je o něco více Pittsburgh.
     
    27:52
    Oba gólmani během několika sekund pomohli svým týmům s rozehrávkou. Ani jeden z celků se ale nemůže dostat do nějakého konstantního tlaku.
     
    28:25
    Jevgenij Malkin byl rychlejší hráčem a jen díky němu se nakonec zakázané uvolnění nepískalo. Domácí pětka tak mohla bez potíží vystřídat.
     
    28:49
    Tristan Jarry se musel ohánět v brankovišti, ale střelu od mantinelu dokázal vyrazit do rohu kluziště. Poté se přerušilo, takže je před námi komerční přestávka.
     
    29:00
    Střely na branku: 13 – 13
     
    29:26
    Domácí se prezentovali dalším nahozením od modré, ale to nemělo dobré parametry. Šlo hodně mimo branku, načež kotouč zaduněl jen o mantinel.
     
    29:53
    Cílem Pittsburghu nyní nejspíše bylo vybojovat vhazování v útočném pásmu, což se mu povedlo. Devan Dubnyk po nahození raději hru přerušil.
     
    30:23
    Během krátké chvíle jsme zde měli už dvě komerční přestávky, takže hra může pokračovat. Minnesota se držela na puku, ale nic zajímavého nevymyslela.
     
    30:58
    Mohlo to být o tři branky, konečně nějaká větší šance! Devan Dubnyk vyrazil střelu od modré jen před sebe, kde byl nejspíše Dominik Kahun, který nedokázal dostat puk do sítě!
     
    31:40
    Teddy Blueger měl také zajímavou možnost! Dostal přihrávku na střed hřiště, ale střela z první mu vůbec nesedla. Následně ho o touš ještě obral spoluhráč.
     
    32:11
    Obrana hostujícího celku má hodně co dělat, aby se ubránila veškerým atakům soupeře, který je rozhodně nebezpečnějším celkem na hřišti.
     
    32:52
    Jordan Greenway hledal někoho svým pasem v útočném pásmu, ale našel jen mantinel. Puku se tak znovu zmocnili domácí, kteří ho taktéž rychle ztratili.
     
    33:23
    Hosté nahodili kotouč ještě před červenou čárou, což znamená jediné. Zakázané uvolnění a vhazovat se bude po levé ruce gólmana Minnesoty.
     
    33:43
    Devan Dubnyk nakonec musel zasahovat. Sidney Crosby poslal kotouč na modrou, odkud šla střela těsně vedle tyčky. Tam byl však připravený Kris Letang, proti jehož dorážce se stihl hostující gólman na poslední chvíli přesunout!
     
    34:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže nyní už to branka je a rozhodně se dá říci, že je zasloužená. Pittsburgh je jasným pánem na ledě. Jevgenij Malkin odvedl velký kus práce, když udržel puk ve středním pásmu. Zavezl ho až do toho útočného, zadovkou našel BRYANA RUSTA, jehož střela šla přesně k tyči. Asistence: Jevgenij Malkin a Dominik Kahun.
    34:04 Bryan RUST - 3:0
     
    34:18
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mats Zuccarello – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:41
    Hned v úvodu přesilové hry předvedli obránci domácího celku chybu, po které se Minnesota řítila do útoku. Ten ale nevyřešila zrovna nejlépe.
     
    35:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí navíc krátce poté využívají početní výhodu a vedou už o čtyři branky! JEVGENIJ MALKIN byl na pozici falešného obránce, kam dostal přihrávku. Sjel si mezi kruhy a jeho nahození si ztečoval hostující hráč k tyčce vlastní branky. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
    35:05 Jevgenij MALKIN - 4:0
     
    36:22
    Domácí hokejisté navíc na své aktivitě neubírají a Minnesota toho ještě dnes moc nepředvedla. Vlastně spíše vůbec nic a zaslouženě prohrává.
     
    36:53
    Nyní se Wilds zbavili puk jen vyhozením. Naštěstí pro ně z toho zakázané uvolnění nebude a celá pětka může vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    37:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nová lajna navíc přináší branku, a to první v podání hostujícího týmu v tomto zápase! Kevin Fiala táhl přečíslení tři na dva, když křižným pasem našel volného ZACHA PARISE, jenž si puk zpracoval a poslal ho přesně pod horní tyčku. Asistence: Kevin Fiala.
    37:06 Zach PARISE - 4:1
     
    38:35
    To byly zajímavé momenty, které se nám zde nyní odehrály! Wilds jsou navíc nakopnutí vstřelenou brankou a rádi by dali do konce třetiny ještě jednu.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:22
    Minnesota vybojoval vhazování v útočném pásmu, které se jí navíc podařilo vyhrát. Nakonec z toho ale nebyla ani střela na branku v podání hostí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých nadále vede Pittsburgh, který své vedení ještě o jednu branku navýšil. V prostřední periodě se toho moc nedělo, až šest minut před jejím koncem se domácí prosadili. Jevgenij Malkin udržel v těžké pozici puk, načež zadovkou našel volného Bryana Rusta, který mířil přesně k tyči. O minutu později byla k vidění další branka, to navíc domácí využili přesilovou hru. Jevgenij Malkin nahodil puk od mantinelu a touš si do branky srazil hostující obránce. Minnesotě se ale přece jen povedlo snížit, když přečíslení využil Zach Parise.

    Další třetina začne přibližně v 2:59.
    I po druhé třetině jsou domácí blíže vítězství
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 20 – 21
    Přesilové hry: 2/4 – 0/1
    Vhazování: 53% – 47%
    Zblokované střely: 7 – 3
    Hity: 16 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Už se zase hraje a před námi je poslední dvacetiminutovka! Domácí celek vede o tři branky a nejspíše si dnes dojde za vítězstvím a ziskem dvou bodů.
     
    40:58
    Dominik Kahun zasprintoval do útočného pásma, kde se ihned vydal napadat rozehrávku hostujícího celku. Ten si s tím bez větších potíží poradil.
     
    41:27
    Nyní už to vypadalo na zakázané uvolnění, ale obránci Wilds úplně přestali bruslit, tak byl u touše první domácí útočník, který záhy prohrál osobní souboj.
     
    42:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté se však dnes nevzdávají a chtějí ještě zdramatizovat stav zápasu! Za vše mohlo hlavně špatné střídání domácích... Joel Eriksson Ek tak našel před brankou úplně volného MARCUSE FOLIGNA, který si gólmana vymíchal a v klidu zakončil. Asistence: Marcus Foligno a Luke Kunin.
    42:15 Marcus FOLIGNO - 4:2
     
    42:59
    Domácí si ale mohli vzít třígólové vedení zpět! Alex Galchenyuk nejprve z dobré pozice minul, když mu do střely strčil hokejku soupeř. Poté ale vznikla ještě mela před brankou, ovšem Devan Dubnyk má puk někde pod sebou.
     
    43:45
    Bryan Rust se hnal za pukem a udělal dobře, jelikož tím donutil soupeře k chybě. Hra se však přesouvá z jedné strany na tu druhou, nyní bez střel.
     
    44:21
    Penguins udělali další zbytečnou chybu v obranném pásmu, ale ta naštěstí pro ně nebyla nijak potrestána. Minnesota ale dostala novou krev do žil.
     
    45:00
    Jonas Brodin si podržel puk v obranném pásmu a bekhendem ho poslal po mantinelu. Přišlo vyhození, ale zakázané uvolnění se hostům nepískalo.
     
    45:32
    Sidney Crosby má dnes zatím na svém kontě dvě asistence, ale evidentně by rád přidal i nějakou branku. Jeho zakončení ale Devan Dubnyk vyrazil.
     
    46:15
    Moc pěkně to nyní vymysleli domácí, kteří se prostrkávačkou dostali do útočného pásma. Následně je ale hra přerušena a je tu komerční přestávka.
     
    46:48
    Jediný hráč hostujícího celku se vydal napadat, ale proti přesile neměl žádnou šanci. Pittsburgh se proto mohl přesunout před branku hostí.
     
    47:23
    Eric Staal bruslil celkem tajemně za obráncem domácího celku, ale ten si ho všiml a rychle rozehrál.
     
    47:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v aktivní hře a střílí další branku v tomto zápase! Jared McCann byl sice podražen, přesto dokázal posunout puk na SIDNEYHO CROSBYHO! Ten ještě nahrával k druhé tyčce, ale Matt Dumba srazil puk přesně mezi betony svého gólmana, který neměl šanci zareagovat. Asistence: Jared McCann.
    47:41 Sidney CROSBY - 5:2
     
    48:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Demolice hostujícího celku pokračuje a opět u toho byla první formace! Sidney Crosby podržel puk za brankou, kde ustál i souboj. Následně si vyjel před bránu, kde našel volného DOMINIKA SIMONA, jenž měl jednoduchou úlohu, tedy dorazit puk do prázdné. Asistence: Sidney Crosby.
    48:20 Dominik SIMON - 6:2
     
    49:10
    Tak tady v tomto zápase už je definitivně rozhodnuto. Minnesota se sice nadechovala ještě k nějakému zdramatizování zápasu, ale to už vzalo za své.
     
    49:58
    Matt Dumba musel podstatně zrychlit, aby byl u kotouče dříve než soupeř. To se mu povedlo, a tak bylo bezprostřední nebezpečí zažehnáno.
     
    50:19
    Tristan Jarry se nyní hodně oháněl v brance! Dlouho totiž nevěděl, kde je puk, který byl u ležícího hráče hostí. Domácí brankář si toho všiml a puk schoval pod lapačku. Před námi je předposlední komerční pauza.
     
    50:58
    Sidney Crosby je při chuti a je na něm vidět obrovská chuť hrát. Ono se nikdo ani nesmí divit, přece jen nehrál z důvodu operace ramena dlouho.
     
    51:38
    Jared McCann chtěl posunout puk podél mantinelu dále na spoluhráče. Sice byl tvrdě dohrán, avšak podařilo se mu kotouč posunout za branku.
     
    51:45
    Devan Dubnyk navíc musel nakonec přerušit hru. Přišla na něj střela z horšího úhlu, přesto šla na branku. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    52:16
    Victor Rask si vzal kotouč na svou hokejkou a projel středním pásmem jako nůž máslem. Jeho snaha ovšem nevedla ani k nějakému zakončení.
     
    52:54
    Tak jsme viděli přečíslení na druhé straně! To bylo dva na jednoho, kdy to vzal jeden z domácích hráčů na sebe, ale minul zadní tyčku o značný kus.
     
    53:07
    Hostující brankář se nadále nenudí a čelil v tomto zápase podstatně těžším pokusům než soupeř na druhé straně. Střelu Andrewa Agozzinoho ale viděl.
     
    53:36
    Kotouč se nyní několikrát odrazil tak, jak to nikdo z aktérů na hřišti nečekal. Nakonec si však touše zmocnili domácí, kteří už zase míří dopředu.
     
    53:59
    Jenže tam předvedli jen nepřesnou přihrávku, kterou zase ukořistila Minnesota. Nakonec je hra přerušena a buly bude na útočné modré hostů.
     
    54:21
    Tak tuto rozehrávku z vlastního obranného pásma si hostující obránce za rámeček nedá. Ta minula totiž všechny hráče na hřišti a skončila jen na icingu.
     
    54:54
    Alex Galchenyuk se snažil prosadit, ale kotouč mu v rozhodující fázi utekl z hokejky. Proto ho na chvíli měla Minnesota, ale dlouho ho neudržela.
     
    55:26
    Jared Spurgeon dnes dostává hodně prostoru na ledě, ale nyní si musel pro puk dojet až k obranné modré. Jeho následné nahozená Jarry zastavil.
     
    55:58
    John Marino předvedl tvrdost, čímž dostal svého protihráče na kolena. Ten kvůli tomu nemohl odehrát kotouč, a tak Pittsburgh ještě zabojoval v útoku.
     
    56:21
    Poslední komerční přestávka!
     
    56:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins dnes ukazují skvělou střeleckou produktivitu a střílí dnes i sedmou branku! Andrew Agozzino v přečíslení dva na jednoho našel volného ALEXE GALCHENYUKA, jenž ranou z první nedal gólmanovi hostí šanci. Asistence: Andrew Agozzino a Patric Hörnqvist.
    56:57 Alex GALCHENYUK - 7:2
     
    57:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jared McCann – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:01
    Hosté mohou alespoň přidat nějakou další branku, i když body dnes už nezískají. Dnes navíc ještě nevyužili ani jednu přesilovou hru.
     
    58:23
    Naopak při ní mohli hodně rychle inkasovat! Domácí totiž jeli dva na nikoho, ale po přihrávce do strany netrefil domácí hráč prázdnou branku!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:50
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota ještě střílí jednu branku, přesně v momentu vypršení trestu domácího hráče! Tristan Jarry vyrazil střele jenom před sebe, kde se nejrychleji zorientoval ZACH PARISE, který dorazil puk do sítě. Bez asistence.
    59:50 Zach PARISE - 7:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Poslední třetina nám přinesla parádní přestřelku, ve které jsme viděli rovnou pět branek! Za domácí se postupně trefili Sidney Crosby, Dominik Simon a Alex Galchenyuk. Za hostující to byli Marcus Foligno a Zach Parise. Pittsburgh tedy nakonec v tomto zápase zvítězil vysoko 7:3 a zapíše si další dva body do tabulky. Ty jsou navíc zasloužené, jelikož Pens byli lepším týmem na hřišti.
    Pittsburgh jasně porazil Minnesotu!
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 545 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Sidney Crosby (PIT) 1+3
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 2+1
    3. Bryan Rust (PIT) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 1+1, +2, 1 střela na branku, čas na ledě – 14:01.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:48:10)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Malkin (Rust, Crosby), 18. McCann (Simon, Marino), 35. Rust (Malkin, Kahun), 36. Malkin (Letang, Crosby), 48. Crosby (McCann), 49. Simon (Crosby), 57. Galchenyuk (Agozzino, Hörnqvist) – 38. Parise (Fiala), 43. M. Foligno (J. Eriksson Ek, Kunin), 60. Parise


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby, McCann – Rust, Malkin, Kahun – Hörnqvist, Agozzino, Galchenyuk – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu, Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Skilliter – Mills, Sericolo

    Diváci: 18 545
    thejrc.org