Buffalo – Vegas 4:2 (kon.) | Toronto – New Jersey 7:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Detroit 8:2 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 7:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 4:0 (kon.) | Colorado – Dallas 2:3 (po pr.)
Edmonton – Nashville 4:2 (kon.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:3 (2:0, 2:1, 3:2)
Minnesota Wild
Středa 15.01.2020, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 545 diváků.
    59:50 Zach PARISE - 7:3
     
    59:50
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota ještě střílí jednu branku, přesně v momentu vypršení trestu domácího hráče! Tristan Jarry vyrazil střele jenom před sebe, kde se nejrychleji zorientoval ZACH PARISE, který dorazil puk do sítě. Bez asistence.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:23
    Naopak při ní mohli hodně rychle inkasovat! Domácí totiž jeli dva na nikoho, ale po přihrávce do strany netrefil domácí hráč prázdnou branku!
     
    57:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jared McCann – 2 min., vysoká hůl).
    56:57 Alex GALCHENYUK - 7:2
     
    56:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins dnes ukazují skvělou střeleckou produktivitu a střílí dnes i sedmou branku! Andrew Agozzino v přečíslení dva na jednoho našel volného ALEXE GALCHENYUKA, jenž ranou z první nedal gólmanovi hostí šanci. Asistence: Andrew Agozzino a Patric Hörnqvist.
    48:20 Dominik SIMON - 6:2
     
    48:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Demolice hostujícího celku pokračuje a opět u toho byla první formace! Sidney Crosby podržel puk za brankou, kde ustál i souboj. Následně si vyjel před bránu, kde našel volného DOMINIKA SIMONA, jenž měl jednoduchou úlohu, tedy dorazit puk do prázdné. Asistence: Sidney Crosby.
    47:41 Sidney CROSBY - 5:2
     
    47:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v aktivní hře a střílí další branku v tomto zápase! Jared McCann byl sice podražen, přesto dokázal posunout puk na SIDNEYHO CROSBYHO! Ten ještě nahrával k druhé tyčce, ale Matt Dumba srazil puk přesně mezi betony svého gólmana, který neměl šanci zareagovat. Asistence: Jared McCann.
     
    42:59
    Domácí si ale mohli vzít třígólové vedení zpět! Alex Galchenyuk nejprve z dobré pozice minul, když mu do střely strčil hokejku soupeř. Poté ale vznikla ještě mela před brankou, ovšem Devan Dubnyk má puk někde pod sebou.
    42:15 Marcus FOLIGNO - 4:2
     
    42:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté se však dnes nevzdávají a chtějí ještě zdramatizovat stav zápasu! Za vše mohlo hlavně špatné střídání domácích... Joel Eriksson Ek tak našel před brankou úplně volného MARCUSE FOLIGNA, který si gólmana vymíchal a v klidu zakončil. Asistence: Marcus Foligno a Luke Kunin.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    37:06 Zach PARISE - 4:1
     
    37:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nová lajna navíc přináší branku, a to první v podání hostujícího týmu v tomto zápase! Kevin Fiala táhl přečíslení tři na dva, když křižným pasem našel volného ZACHA PARISE, jenž si puk zpracoval a poslal ho přesně pod horní tyčku. Asistence: Kevin Fiala.
    35:05 Jevgenij MALKIN - 4:0
     
    35:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí navíc krátce poté využívají početní výhodu a vedou už o čtyři branky! JEVGENIJ MALKIN byl na pozici falešného obránce, kam dostal přihrávku. Sjel si mezi kruhy a jeho nahození si ztečoval hostující hráč k tyčce vlastní branky. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
     
    34:18
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mats Zuccarello – 2 min., vysoká hůl).
    34:04 Bryan RUST - 3:0
     
    34:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže nyní už to branka je a rozhodně se dá říci, že je zasloužená. Pittsburgh je jasným pánem na ledě. Jevgenij Malkin odvedl velký kus práce, když udržel puk ve středním pásmu. Zavezl ho až do toho útočného, zadovkou našel BRYANA RUSTA, jehož střela šla přesně k tyči. Asistence: Jevgenij Malkin a Dominik Kahun.
     
    33:43
    Devan Dubnyk nakonec musel zasahovat. Sidney Crosby poslal kotouč na modrou, odkud šla střela těsně vedle tyčky. Tam byl však připravený Kris Letang, proti jehož dorážce se stihl hostující gólman na poslední chvíli přesunout!
     
    30:58
    Mohlo to být o tři branky, konečně nějaká větší šance! Devan Dubnyk vyrazil střelu od modré jen před sebe, kde byl nejspíše Dominik Kahun, který nedokázal dostat puk do sítě!
     
    29:00
    Střely na branku: 13 – 13
     
    21:31
    Marcus Foligno je na ledě!
     
    19:31
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
    17:57 Jared MCCANN - 2:0
     
    17:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins navíc předvedli rychlý protiútok, po kterém střílí druhou branku v utkání! Nádherná akce první formace! John Marino našel od mantinelu volného Simona. Ten uviděl lépe postaveného JAREDA MCCANNA, jenž jen nastavil hokejku a mohl jít slavit. Asistence: Dominik Simon a John Marino.
     
    15:44
    Andrew Agozzino je na ledě!
     
    13:44
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Andrew Agozzino – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:09
    Kevin Fiala je na ledě!
     
    10:09
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Kevin Fiala – 2 min., držení).
    07:57 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    07:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají početní výhodu a dostávají se v tomto zápase poprvé do vedení! Po rychlém přechodu do útoku se ke kotouči dostal Bryan Rust. ten nebyl sobe a našel lépe postaveného JEVGENIJE MALKINA, který sice zavrávoral, přesto poslal puk do sítě! Asistence: Bryan Rust a Sidney Crosby.
     
    07:28
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Matt Dumba – 2 min., vysoká hůl).

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Malkin (Rust, Crosby), 18. McCann (Simon, Marino), 35. Rust (Malkin, Kahun), 36. Malkin (Letang, Crosby), 48. Crosby (McCann), 49. Simon (Crosby), 57. Galchenyuk (Agozzino, Hörnqvist) – 38. Parise (Fiala), 43. M. Foligno (J. Eriksson Ek, Kunin), 60. Parise


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby, McCann – Rust, Malkin, Kahun – Hörnqvist, Agozzino, Galchenyuk – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu, Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Skilliter – Mills, Sericolo

    Diváci: 18 545
    thejrc.org