Fiorentina – Atalanta BC 2:1 (kon.) | AC Milán – Spal 3:0 (kon.) | Juventus – Udinese 4:0 (kon.)
konec
AC Milán
3:0 (2:0)
Spal
Středa 15.01.2020, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebu osmifinálové utkání italského poháru, v němž AC Milán porazil SPAL jasně 3:0. Domácí si šli za postupem od úvodních minut, hosté nastolenému tempu nestačili. Do vedení se Rossoneri dostali ve 20. minutě, kdy únik na zadní tyč úspěšně zakončil Krzysztof Piatek. Ještě jeden gól domácí přidali v první půli, ve 44. minutě se prosadil technickou střelou Samu Castillejo. Ve druhé části hry stvrdil postup AC Theo Hernández, jenž se prezentoval tvrdou ránou k pravé tyči.

    Ve čtvrtfinále se mohou svěřenci kouče Pioliho těšit na utkání proti Turínu, pro SPAL pouť pohárem končí.

    To je ode mě pro dnešek vše. Přeju krásný zbytek večera a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:01:13)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:17.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Milánští ještě zahrávali rohový kop, který dokázal ubránit stoper Francesco Vicari, když přehlavičkoval Romagnoliho. Každou chvilku zazní závěrečný hviz rozhodčího.
     
    90+3
    Suso se pokusil o zakončení z pravé strany, úspěšný blok ale předvedl Federico Zanchetta. Pro odražený míč si následně došel Beriša.
     
    90+2
    Po pravém křídle se snažil prodrat do šance Ismaël Bennacer, tvrdě však narazil na Igora, přes něhož alžírský středopolař nedokázal projít.
    90+1. Po shlédnutí videa došel rozhodčí k závěru, že Paquetá hrál rukou u těla
     
    90+1
    Ano, penalta se ruší! Paquetá stihl dát svoji pravou ruku k tělu, což hrálo rozhodující roli při výroku hlavního arbitra.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby jsou nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Sudí Ghersini se jde podívat k videu, tak že by nakonec Lucas Paquetá hrál v rámci pravidel?
     
    89
    Exekuce se protahuje, sudí totiž celou situaci ještě konzultuje s videorozhodčím.
     
    88
    Bude se kopat penalta! Alessandro Murgia nastřelil ruku ve vápně padajícího Paquety, rozhodčí neváhal ani vteřinu. Hříšníka navíc potrestal žlutou kartou.
     
    87
    Na přízemní pas do vápna od Paquety si naběhl Suso. Střídající hráč se nedokázal zapsat do střeleckých statistik, pravou tyč minul o pár čísel.
     
    86
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Bryan Dabo, přichází Federico Zanchetta.
    85. S hlavičkou Murgii si Donnarumma poradil
     
    85
    Do největší šance hostů se po krásném centru z levé strany dostal Alessandro Murgia, hlavičkou ovšem zamířil do středu brány, kde se reflexivním zákrokem blýskl Donnarumma!
     
    84
    Rebić vystihl rozehrávku a už už se chystal rozběhnout do situace dvou proti dvěma, když ho zezadu stáhl k zemi Bartosz Salamon. Zde je žlutá karta neoddiskutovatelná.
     
    83
    Nepovedený centr Tunjova z levé strany pořádně zavařil Donnarummovi, balón se totiž stočil směrem do branky. Ital ale stihl zacouvat na brankovou čáru a kulatý nesmysl zpacifikoval.
     
    82
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Simon Kjær, přichází Matteo Gabbia.
     
    81
    Hosté se pokoušejí vstřelit alespoň čestný gól. V současné době kombinují na soupeřově polovině a čekají, zda se otevřou vrátka v defenzivě.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka záladní hrací doby a můžeme říct, že i zápasu. AC Milán disponuje třígólovým vedením, který je pro SPAL nedostižitelný.
     
    79
    Krůček chyběl Hernándezovi k tomu, aby za obranou dostihl pas vyslaný Bennacerem. Levý bek nemá dost, prahne po dalších gólech.
     
    78
    Velmi nepovedený centr vyslal Murgia. Strefezza neměl šanci balón zpracovat, neboť ho dostal hodně za paty.
     
    77
    Nově příchozí Lucas Paquetá se brzy zapojil do hry. Na středu byl v boležené dvou soupeřů, ovšem výborně si pokryl míč a nechal se faulovat Dabem.
     
    76
    Středopolař Strefezza se hodně diví, že nebyl odpískán faul na jeho osobu. Hernández teď opravdu bránil čistým způsobem, Brazilec akorát neustál nápor soka.
     
    75
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Lucas Paquetá.
     
    74
    Bude se odkopávat od branky. Etrit Beriša mohl zůstat v klidu, dalekonosný projektil vyslaný Bennacerem měl totiž daleko k úspěchu.
     
    73
    Standardku v pdoboě rohového kopu zahrávali i domácí. Na úrovni penalty se do vzduchu zavěsil Romagnoli, kterého však dokázal přehlavičkovat Strefezza.
     
    72
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Marko Janković, přichází Mattia Valoti.
     
    72
    Brazilský obránce Igor viditelně zatáhl za levou ruku Piąteka, čímž soupeři zamezil rozvíjet rychlý brejk. Arbitr Ghersini okamžitě tasí žlutý kartónek.
     
    71
    Na středu hřiště si výborně pokryl kulatý nesmysl Ismaël Bennacer. Alžířana okopával Dabo tak dlouho, až mu byl odpískán faul.
     
    70
    Ante Rebić byl přistižený v několikametrovém ofsajdu, chorvatskému útočníkovi se nechtělo couvat za posledního beka.
     
    69
    Hosté rozehrávali rohový kop nadvakrát. Při druhém pokusu se k hlavičce protlačil Bryan Dabo, mířil ovšem vysoko nad.
     
    68
    Okamžitě snížit se pokusil dalekonosným pokusem Marko Janković. Černohorec pořádně proáhl Donnarummu, který konečky prstů vytěsnil míč nad břevno.
    66. Theo HERNÁNDEZ - 3:0
     
    66
    AC Milán právě vstřelil branku!
    THEO HERNÁNDEZ potvrzuje, že ho v letošní sezóně střílení branek opravdu baví! Od poloviny hřiště si navedl balón až na hranici šestnáctky, odkud tvrdou střelou levou nohou prostřelil bezmocného Berišu. Projektilu uznale zatleskal i Zlatan Ibrahimović.
     
    65
    Nenad Tomović není po zákroku Chorvata schopen pokračovat ve hře. Na stoperovi ho nahrazuje Bartosz Salamon.
     
    64
    Rebić zbytečně zajel do Tomoviće, jenž v tu dobu už dávno dehrál balón. Je s podivem, že v tomto případě nechal sudí karty v kapse.
     
    63
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samu Castillejo, přichází Suso.
     
    62
    Zkušený mazák Sergio Floccari nedokázal přetlačit v souboji jeden na jednoho Romagnoliho. V měření sil obou kapitánů měl ten domácí výrazně navrch.
     
    61
    Zákrok Murgii na Castilleja nebyl likvidační, avšak hlavní rozhodčí dal Italovi jasně najevo, že žlutá karta je výsledkem početného množství menších faulů.
     
    60
    Hodina hry je za námi, AC Milán si nadále drží dvoubrankový náskok a směřuje za postupem do čtvrtfinále poháru. Hosté se vůbec nemohou dostat k ohrožení soupeřovy svatyně, dramatického závěru se nejspíše nedočkáme.
     
    59
    Další zákrok gólmana SPALu, v tomto případě o poznání jednodušší, neboť na střelu Bonaventury z dvaceti metrů dobře viděl, navíc ani nebyla moc dobře umístěná.
     
    58
    Samu Castillejo zpracovával míč za postranní čárou, avšak pomezní nechal ve hře pokračovat. Španěl posléze přihrál do vápna Rebić, jehož ránu s velkými problémy brankář vyrazil do bezpečí.
     
    57
    Rychlým odkopem se snažil založit brejk Etrit Beriša. Gólmanovi z Albánie ale myšlenka nevyšla, balón totiž doletěl do zámezí.
     
    56
    Zbytečného útočného faulu se dopustil Alessandro Murgia. Krajní záložník zajel do Contiho, který se nacházel s míčem v době kontaktu pod velkým tlakem.
     
    55
    Svěřenci kouče Pioliho se po většinu času drží na balónu, SPAL se jen velmi těžko dostává na útočnou polovinu. Domácí hrají přesně to, co potřebují.
     
    54
    Theo Hernández si u levé lajny dovolil velkou parádu, když mezi nohama prohodil balón bránícímu Tunjovovi. Od fanoušků si francouzský bek vysloužil uznalý potlesk.
     
    53
    Polák znovu v akci, tentokráte se nechal nachytat v ofsajdovém postavení, balón za obranu od Bennacera přišel příliš pozdě.
    52. Piątek prováhal dobrou šanci ke skórování
     
    52
    Těžko říct, co se teď Piątekovi honilo hlavou. Po nahrávce od Bonaventury mohl postupovat sám na branku, jenže nepochopitelně tak neučinil, nechal se dohnat Tomović a vůbec nezakončil.
     
    51
    Naštěstí to podle prvních záběrů nevyadá na nic vážnějšího. Paloschi po svých doběhl za postranní čáru, kde je momentálně v péči lékařů.
     
    50
    Nepříjemnost potkala Alberta Paloschiho. Italský útočník se po odehrání míče chytl za pravé koleno, v němž ho s největší pravděpodobností bolestivě píchlo.
     
    49
    Rade Krunić šel proti nahrávce hodně pasivně. Dokonce ho přeskočil Bryan Dabo, z míče se tedy mhou těšit alespoň na malou chvíli hosté.
     
    48
    Milánští byli velmi blízko třetí brance! Rebić přízemním pasem uvolnil Piątek, polský forvard ale ve velké šanci trefil gólmana!
     
    47
    Ani jeden z trénérů neudělal pro druhý poločas žádnou změnu v sestavě, na hřišti hrají celky v původním složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    Skončil první poločas osmifinále italského poháru mezi AC Milánem a SPALem, který se podle papírových předpokladů vyvíjí ve prospěch domácího týmu. Tomu se podařilo skórovat dvakrát. Nejprve ve 20. minutě úspěšně zakončil samostatný únik Krzysztof Piątek, v závěru prvního poločasu se pak nechytatelnou technickou střelou prezentoval Samu Castillejo. Hosté ještě mají šanci s utkáním něco udělat, v jeho druhé části však budou muset podat výrazně lepší výkon.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    44. Samu CASTILLEJO - 2:0
     
    44
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Gól do šatny výrazně komplikuje SPALu život! Piątek našel na pravé straně volného SAMU CASTILLEJA, který si zpracoval balón a poté skóroval skvěle provedenou technickou střelou na zadní tyč, Beriša se za míčem jen ohlédl.
     
    43
    Dost dopředu dával Tinjov najevo, kam nahraje. Všiml si toho i Giacomo Bonaventura, zkušený Ital pas soka vystihl a rychle předal Bennacerovi.
     
    42
    Krzysztof Piątek si byl stoprocentně jistý, že po jeho souboji s Igorem se bude rozehrávat rohový kop. Pomezní rozhodčí byl ale jiného názoru, kulatý nesmysl se odrazil do zámezí od Poláka.
     
    41
    Zbytečného faulu se na polovině hrací plochy dopustil Samu Castillejo. Španělský záložník ve skluzu úplně minul balón, naopak trefil nohy Tunjova. Žlutá karta je na místě.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    39
    Alessio Romagnoli neměl komu dopředu, a tak se otočil na míči a z poloviny hřiště přihrál Donnarummovi. Ten se s balónem potkal po delší časové odmlce.
     
    38
    Bryan Dabo s přehledem odvrátil hrozbu v podobě rohového kopu domácích. K hlavičce nepustil vyskakujícího Romagnoliho.
     
    37
    Ztížit rozehrávku gólmanovi SPALu se vydal Ante Rebić. Beriša odkopl do bezpečí na poslední chvíli, Chorvat mu už byl velmi blízko.
     
    36
    Brejk hostů táhl po pravém křídle Gabriel Strefezza. Brazilec neudržel klid na kopačkách místo konstruktivní rozehrávky vypálil z dálky vysoko nad.
     
    35
    Přihrávek měl dost Rade Krunić, jenž natáhl k ráně zhruba z třiceti metrů. Balón ovšem nenabral takovou raznci, jakou by si bosenský středopolař představoval, Beriša zapisuje snadný zákrok.
     
    34
    Piątek mohl jít sám do střely, místo toho se ale rozhodl zbytčně přenést hru na Hernándeze, čímž zpomalil celou akci. Francouz posléze neuspěl v souboji s Tunjovem.
     
    33
    K vidění je první žlutá karta střetnutí. Pěkně zblízka si ji prohlédl Andrea Conti, který podrazil po levé straně unikajícího Daba.
     
    32
    Milánští rozehrávali rohový kop. K centru se snažil prodrat stoper Simon Kjær, aktivní Floccari ale soka k zakončení nepustil.
     
    31
    Polský forvard táhl brejk středem hřiště. Na levém křídle hledal dobře si nabíhající Castilleja, avšak pas výborně vystihl bránící Igor.
     
    30
    Půl hodina utkání je za námi, favorizovaní domácí vedou po úspěšném úiku Krzysztof Piąteka. O jejich postupu však není ani zdaleka rozhodnuto.
     
    29
    Velké sousto si na sebe vzal Gabriel Strefezza. Brazilský středopolař se sám vrhl hned do kvarteta protihráčů, podle očekávání o míč přišel.
     
    28
    Právě francouzský mistr světa Hernández ale teď vyrobil velkou chybu, po níž se balónu zmocnil Floccari. Z velkého úhlu ovšem střílet nemohl, přihrát neměl komu. Kličku na levou stranu mu vystihl Romagnoli.
     
    27
    Při kombinaci se často zapojují do hry i beci. Theo Hernández s Andreou Contim nemají mnoho práce směrem dozadu, a tak podporují krajní spoluhráče před sebou.
     
    26
    Neúmyslný zákrok Piąteka, ale i ten se pochopitelně píská jako nedovolený. Polský kanonýr při vytváření prostoru pravou rukou trefil do tváře Vicariho.
     
    25
    Hodně vysoko vytahuje AC presink při hře bez balónu. Hosté se skrze obranný val soupeře zatím marně prodírají, Donnarumma se dnes ještě moc nezapotil.
     
    24
    Ofenzivu se vydal podpořit stoper Nenad Tomović. Po pář přešlapovačkách přihrál na střed Dabovi, jehož tvrdá rána proletěla vysoko nad břevnem.
     
    23
    Ve středu hřiště došlo k velmi nepříjemnému střetu, na nějž doplatil Bryan Dabo. Ten byl u balónu jako první, pozdě dobíhající Krunić sokovi nepříjemně přišlápl nohu. Jasný faul.
     
    22
    Inkasovaný gól je pro hosty velká komplikace. SPAL na San Siro přijel co nejdéle hlídat bezbrankový stav, teď bude muset více otevřít obranu.
    20. Krzysztof PIĄTEK - 1:0
     
    20
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Pioliho se ujímají vedení! Bennacer skvělou nahrávkou vyslal do úniku KRZYSZTOFA PIĄTEKA, jenž si počínal jako zkušený mazák, vyběhnuvšího Berišu obstřelil na zadní tyč.
     
    19
    Do základní sestavy AC se dostala i nová akvizice, jíž je stoper Simon Kjær. Zkušený Dán přišel do Milána z Atalanty.
     
    18
    Rychlý brejk málem skončil gólem v síti Beriši! Samu Castillejo obdržel dobrou nahrávku od Piąteka, ocitl se sám před gólmanem. Než si ale stihl míč zpracovat, tak Beriša vyběhl a španělskému záložníkovi balón vyrazil od nohou.
     
    17
    Marko Janković mohl centrovat, na poslední chvíli si ovšem úmysl rozmyslel, ve vápně totiž nebyl žádný z jeho spoluhráčů.
     
    16
    Igor výborně přenesl hru na Strefezzu, jenž z jedničky přiťukl kulatý nesmysl Jankovičovi. SPAL v posledních minutách na hřišti vládne.
     
    15
    Kapitán Sergio Floccari se z pravé strany dostal více na střed, ke střele ovšem prostor nedostal, a tak přihrál směrem vzad Dabovi.
     
    14
    Hosté se však v posledních minutách jakoby vzpamatovali z těžkého úvodu. Opět se snaží kombinační hrou donutit defenzivu AC k chybě.
     
    13
    Za hlasitého povzbuzování fanoušků se domácí hráči ženou za prvním gólem, který by jim určitě vnesl potřebný klid na kopačky. Svatyně Beriši ale zatím odolává.
     
    12
    Nakonec se svěřenci kouče Sempliciho dokázali dostat na útočnou polovinu. Z levé strany se snažil odcentrovat Gabriel Strefezza, jenže trefil pouze dobře postaveného Contiho.
     
    11
    Poprvé v utkání se o nějakou kombinaci pokouší i fotbalisté SPALu. Nemají to však vůbec lehké, soupeř vysunul presink hodně vysoko, což dělá hostů velké problémy.
     
    10
    Ne příliš vysoký Samu Castillejo se dokázal probojovat k centru, jehož autorem se stal Theo Hernández. Hlavičkoval ovšem ve velkém záklonu, brankář měl snadnou práci.
     
    9
    Ismaël Bennacer natáhl k povedené ráně z dobrých pětadvaceti metrů. Beriša plachtil vzduchem marně, naštěstí pro něj balón proletěl kousek vedle jeho levé tyče.
     
    8
    Těsně ofsajd, ale byl. Krzysztof Piątek očekával pas od Bennacera o něco dříve, než skutečně přišel. O pár centrimetrů se Polák v době nahrávky ocitl za posledním obráncem.
     
    7
    Do kombinační akce domácího celku se zapojil i gólman Antonio Donnarumma, jenž dnes mezi tyčemi nahradil odpočívajícího mladšího bratra Gianluigiho.
     
    6
    Faul je pískán i na druhé straně. V této sezóně velmi produktivní levý obránce Theo Hernández si výborně pokryl míč proti Strefezzovi, který soupeři přišlápl pravou nohu.
     
    5
    Do třetice si polský útočník nevedl moc dobře. Pomalou nahrávku na Contiho vystihl středopolař Georgi Tunjov, jehož následně pravý bek nedovoleně poslal k zemi.
     
    4
    Milánští vstoupili do střetnutí s velkou chutí. Znovu se pokusil o zakončení forvard Piątek, střelu poslal do boční sítě.
     
    3
    Krátce po zahájení zápasu přišel velmi nebezpečný centr z pravé strany, jehož autorem byl Giacomo Bonaventura. Balón našel hlavu Piąteka, jenž těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    2
    Domácí nastoupili do utkání v tradičních červeno-černých dresech, hosté navlékli dresy barvy zlaté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: A. Donnarumma – Conti, Kjær, Romagnoli (C), Hernández – Bonaventura, Bennacer, Krunić – Castillejo, Piątek, Rebić
    Náhradníci: Begović, Soncin – Brescianini, Gabbia, Kessié, Leão, Maldini, Paquetá, Suso, Ibrahimović

    Spal: Beriša – Tomović, Vicari, Igor – Janković, Murgia, Tunjov, Dabo, Strefezza – Paloschi, Floccari (C)
    Náhradníci: Thiam, Letica – Cannistrà, Cionek, Cuéllar, Di Francesco, Mastrilli, Reca, Salamon, Valoti, Zanchetta

    Rozhodčí: Ghersini – Marchi, Lombardi.
     
    Spal

    Fotbalisté SPALu budou v utkání proti milánskému AC outsiderem. Svěřenci trenéra Sempliciho se nacházejí na samém dně Seria A, na sedmnácté Lecce mají ale ztrátu jen tří bodů, šance zachránit se tudíž stále je vysoká. To by ale SPAL musel začít podávat lepší výkony, neboť v posledních dvanácti ligových utkáních zvítězil pouze jednou, což je opravdu žalostná statistika. V poháru ale zabral, začátkem prosince přejel Lecce 5:1.
     
    AC Milán

    Svěřenci kouče Pioliho budou vstupovat do osmifinálové zápasu v dobrém rozpoložení, neboť o víkendu zvítězili 2:0 na stadiónu v Cagliari, v zápase, ve kterém se prosadila i staronová posila Zlatan Ibrahimovič. Milánští ještě do konce sezóny mají co zlepšovat, desátá pozice rozhodně není umístěním, kde by se chtěli pohybovat. V poháru sehraje AC první utkání, do této fáze totiž mělo volný los.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásný středeční podvečer! Vítám vás při sledování osmifinále italského poháru, v němž AC Milán přivítá na domácím stadiónu SPAL.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Branky: 20. Piątek, 44. Castillejo, 66. Hernández

    Karty:   33. Conti (ACM), 41. Castillejo (ACM) – 61. Murgia (SPAL), 72. Igor (SPAL), 84. Salamon (SPAL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:17.
    AC Milán: A. Donnarumma – Conti, Kjær (82. Gabbia), Romagnoli (C), Hernández – Castillejo (63. Suso), Krunić, Bennacer, Bonaventura (75. Paquetá) – Rebić, Piątek
    Náhradníci: Begović, Soncin – Brescianini, Gabbia, Kessié, Leão, Maldini, Paquetá, Suso, Ibrahimović

    Spal: Beriša – Tomović (65. Salamon), Vicari, Igor – Murgia, Janković (72. Valoti), Dabo (86. Zanchetta), Strefezza, Tunjov – Paloschi, Floccari (C)
    Náhradníci: Thiam, Letica – Cannistrà, Cionek, Cuéllar, Di Francesco, Mastrilli, Reca, Salamon, Valoti, Zanchetta

    Rozhodčí: Ghersini – Marchi, Lombardi
    thejrc.org