Montreal – Chicago 1:4 (kon.) | St. Louis – Philadelphia 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 16.01.2020, 18:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 11. kolo
Partner:
     
    Sparta dokázala v Brně zvítězit, čímž potvrdila svou mimořádnou formu ve skupině O pořadí v play-off a natáhla svou sérii výher na 13 zápasů v řadě. Domácí Brňané však s favorizovaným celkem odehráli vyrovnanou partii. Tým z hlavního města si nyní vychutnává vítězný ceremoniál ve středovém kruhu. S tímto konstatováním se s vámi loučím a z Brna přeji příjemný večer. (20:02:18)
     
    Konec zápasu.
     
    61:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá přesilovou hru a stává se vítězem dnešního utkání! Na modré čáře nabil David na střelu z voleje JANU LUDVÍKOVI a ten dokázal prostřelit vše, co mu stálo v cestě. Asistence: František David.
     
    60:50
    Střelu Ducháče dokázal Bizoň vyrazit do ochranné sítě, rozhodčí hru přerušil, ač si byl vědom, že v dorostenecké kategorii se tohle nepíská, z jeho gesce bylo patrné, že se hráčům omlouvá.
     
    60:26
    Sedláčkovi se nyní podařilo zavést kotouč do obranného Sparty, odkud budou Pražané znovu startovat do protiútoku.
     
    60:02
    Prodloužení začalo a jak jsme avizovalo, Sparta hraje přesilovou hru 4 na 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je u konce. Oba celky si rozdělí po jednobodovém zisku, kdo získá bonusový bod navíc, o tom rozhodne pětiminutové prodloužení, do kterého půjdou Pražané s výhodou jednoho muže navíc. Kometa byla blízko i ke tříbodovému zisku, ale ten odmítl v čase 57:57 Jakub Zembol. Remíza je vzhledem k průběhu utkání nejspíš spravedlivá, uvidíme, kdo nakonec bude mít po dnešku větší důvod ke spokojenosti. Prodloužení začne za malou chvíli.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Sparta si v posledních vteřinách zahraje přesilovou hru, a pokud ji bleskově nevyužije, přenese si ji i do prodloužení. Dvě minuty za hákování nafasoval Adam Boltvan.
     
    59:32
    Závěr utkání už se nese v opatrném duchu, ani jeden z celků nechce udělat rozhodující chybu.
     
    57:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta srovnává stav skóre! Povedenou akci Pražanů vedl Adamec, jenž přenechal zadovkou kotouč JAKUBU ZEMBOLOVI a tomu se podařilo prostřelit Bizoně. Asistence: Andrej Adamec.
     
    57:32
    Od modré čáry napřáhl Adamec, ovšem brněnskou branku přestřelil.
     
    56:40
    Sparta je v plném počtu.
     
    56:01
    Kometa se v přesilové hře nedostává k ohrožení Krbečkovy branky, zdá se jakoby domácí už chtěli hrát na výsledek a bránit hubený náskok.
     
    54:40
    Šalé nyní vyslal do samostatného úniku Sedláčka, jenž se však k zakončení nedostal vinou Hölla, Kometa se marně dožadovala trestného střílení, avšak zahraje si přesilovou hru.
     
    53:56
    Kometa i Sparta už hrají znovu v plném počtu.
     
    53:48
    Hra ve čtyřech nepřináší brankové příležitosti, ještě že za chvíli už budou oba celky kompletní.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Krupička – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pigl – 2 min., hrubost).

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 24. Sever (Otava), 38. Otava (Němec), 47. Otava (Sever) – 11. Senčák (Pražák, Červenka), 36. Václavík (Krupička), 58. Zembol (Adamec), 62. Ludvík (David)


    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda, Pelikán – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Pigl, Harmim, Boltvan.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Ludvík, Ducháč, Adamec, Horáček – Broš, Václavík, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Tůma, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Marek – Kotrba, Procházka
    thejrc.org