Česko – Švýcarsko 0:1 (0:2 po s.n.)
konec
HC Slavia Praha
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 17.01.2020, 18:00 • Zimní stadion Eden • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 23. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám Vás u zápasu 23. kola ELIOD Extraligy dorostu, části o pořadí v play off, mezi hokejisty HC Slavia Praha a HC Oceláři Třinec. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00 na led pražského Edenu.
     

    HC SLAVIA PRAHA

    První vzájemné utkání mezi Třincem a Slavií ve skupině o pořadí v play-off dnes čeká dorostence Slavie a Třince, kteří se proti sobě představí od 18:00 na ledě pražského Edenu. Domácí sešívaní budou tabulkově mírnými favority, na devátém místě mají na kontě 31 bodů, zatímco Oceláři jsou s 22 body čtrnáctí. Červenobílí se vracejí do akce po týdenní pauze, když během svého tripu do Havířova a Zlína ukořistili jedno vítězství.

     

    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Dorostenci Třince sice vstoupili do nového roku porážkou, ale poté dokázali porazit Karlovy Vary a Kladno, oba týmy, které se v tabulce nacházejí výše. Brousit zuby si tak Oceláři budou i na Slavii. Slezané se naposledy představili v sobotu na ledě Liberce, kde ale prohráli 3:5. Budou dnes úspěšnější?

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Volevecký (Vávra) – Hrdlička, Stejskal, Švec, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Vymětal.

    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Mošnička, Andrle, Žabka, Bujak, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Jobánek, Procházka.

    Rozhodčí: Květoň – Hynek, Horažďovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Třinec uspěl na úvodní vhazování zápasu a Hlávka vyváží puk v prvním útoku.
     
    00:23
    Slávisté rychle obrátili hru a Kvasnička se snažil prudkým pasem z pravého křídla najít nějakého ze svých spoluhráčů. Hru nakonec přerušují z důvodu ofsajdu rozhodčí.
     
    00:46
    Oceláři velice dobře napadali útočnou rozehrávku domácích a přinutili je vyhodit puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    01:05
    Po Kluchově chybné rozehrávce se otevřel prostor na středu pro Wawrzkiewicze se Šotkovským, ale první jmenovaný nedokázal posunout puk, tak aby svého spoluhráče našel.
     
    02:09
    K prvním střelám se dostali sešívaní, konkrétně Vlasák, ovšem nepálil přesně.
     
    02:46
    Przybyla vlétl do obrany sešívaných a najel si na pohotovou nahrávku jednoho ze svých spoluhráčů-bránce. Na ty slávistické už však narazil.
     
    03:58
    První vážnější situace dnešního utkání. Kašpárek se prohnal středem kluziště a uvolnil na levém křídle Procházku, jenž mířil na bližší tyč Voleveckého branky.
     
    04:50
    Vzápětí se mohli radovat i domácí fandové, Kvasnička si v rohu výborně všiml na středu nikým nehlídaného Vlasáka, ale ten musel kotouč zpracovávat a následná střela neměla potřebné parametry.
     
    05:50
    Weitz zachoval chladnou hlavu a proti dvěma napadajícím Třineckým se snažil konstruktivně rozehrát. Bohužel pro domácí nenasměroval svůj pas přesně a hra se tak po zakázaném uvolnění vrací do obranného pásma jeho týmu.
     
    06:35
    Potenciálně nebezpečná akce zůstala pouze v hlavě Przybyly, který si šikovně najel z levého křídla a snažil se u vzdálenější tyčky najít najíždějícího spoluhráče. Obrana Slavie puk zachytila.
     
    07:36
    Tři střely kapitána Pražanů Klucha pokaždé narazily na některého z hráč před ním, mimo ohrožení branky pálil z následného protiútoku Jobánek.
     
    08:50
    Slávistům zatím trochu trápe rozehrávka, vliv na to má i agresivní forčeking Ocelářů. Další icing je pouze výsledkem tohoto jevu.
     
    09:16
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Andrle – 2 min., držení).
     
    09:53
    Hrdličkova střela od modré by sama o sobě pravděpodobně mířila mimo, ale po dvou tečích změnila směr tak zajímavě, že Halouzka musel být na pozoru.
     
    11:18
    Sešívaní se do další vážnější příležitosti už neprobojovali a Třinec hraje v plném počtu.
     
    12:38
    Žabka tak dlouho vyčkával s pukem na modré a s tím, jestli má napřáhnout ke střele nebo nahrát, až vyslal jedovaté nahození, na které si musel Volvecký dávat pozor.
     
    13:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Stejskal – 2 min., sekání).
     
    14:31
    Oceláři se nebojí v přesilovce hodně střílet, střely z dálky však míří buď mimo, nebo je Volevecký dokázal skvěle vyčapat.
     
    14:46
    Petrovský nahazoval puk z pravé strany do chumlu před branku, kde se ještě snažil najít puk jeden z jeho spoluhráčů. Byl při tom faulován.
     
    14:46
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hrdlička – 2 min., krosček).
     
    15:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec nabídnutou přesilovku 5 na 3 velmi rychle využívá! Hrůzkovu střílenou nahrávku si nakonec před brankou našel ADAM PROCHÁZKA a zametl puk do sítě. Asistence: Filip Hrůzek a Alexandr Kašpárek.
     
    15:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Uplynula půl minuta a Třinec dává druhý gól v početní výhodě. Voleveckého překonala střela obránce PATRIKA BUJAKA, která ještě v prostoru před brankou změnila směr a zmátla přesouvajícího se strážce slávistické kasy. Asistence: Petr Andrle a Vojtěch Jánoš.
     
    16:51
    Sešívaní se snažili odpovědět a střelou od modré přiměli Halouzku po delší době k zákroku, šanci vstřelit třetí gól ovšem na druhé straně měl dobře postavený Petrovský. Voleveckého tentokrát nepřekonal.
     
    17:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Gólostroj v závěru úvodní dvacetiminutovky se přelévá i na stranu Slavie. Prosazuje se opora domácích MAREK VLASÁK, jenž si nabruslil na pravém křídle, počkal si na pohyb Halouzky a poslal mu puk mezi betony. Bez asistence.
     
    18:55
    Jokl si nabruslil na levém křídle a dalekonosnou střelou donutil Halouzku k zákroku. Tomu ale střela příliš vrásek na čele neudělala.
     
    19:30
    Slávistům se nedaří projít přes zahuštěné střední pásmo, kde operují připravení Oceláři.
     
    19:52
    Zřejmě poslední střelu první třetiny zaznamenal Brummel, jenž si nabruslil na střed a bekhendem pozdravil brankáře Halouzku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství zápasu mezi dorostenci Slavie a Třince. V Edenu zatím vedou poměrem 2:1 hosté, kteří se brankami Adama Procházky a Patrika Bujaka v rozmezí půl minuty dostali do vedení. Slávisté odpověděli v 18. minutě, když se trefil Marek Vlasák.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Przybyla se uvolnil na pravém křídle a snažil se najít mezeru mezi postavením obránce, aby ohrozil Voleveckého. Neuspěl.
     
    21:24
    Třinec je zatím v úvodu druhé periody aktivnějším týmem, ke střele se teď ale jeho druhá formace nedostala.
     
    23:32
    Hráči obou týmů si vyměnili řadu tvrdých střetů. Žádný však nebyl za hranicí pravidel.
     
    24:06
    Brummel se neuhlídal na obranné modré a rozhodčí pískají úmyslný ofsajd.
     
    24:27
    Przybyla se ocitl osamocen v prostoru před brankou, Volevecký si však proti němu vyjel a jeho pokus zastavil.
     
    26:20
    Dráb tvrdě srazil na led Tomiczeka, ale oba hráči se prychle zvedli. Slávisté teď obracejí hru.
     
    26:49
    Drábova střela skončila vysoko v ochranné síti, pokus Klucha pak dopadl na zadní plexisklo. Slávističtí obránci zatím nemíří přesně.
     
    28:17
    První vážnější šance druhé třetiny a v ní Třinec, konkrétně střílející Hlávka a o dorážku se snažící Petrovský, jenž před sebou měl prázdnou branku, ovšem puk netrefil.
     
    30:04
    Třinečtí jsou v posledních minutách aktivnější, Volevecký musel opět do rozkleku a předvést několik důležitých zákroků.
     
    30:25
    Na druhé straně se střelou z levého křídla snažil odpovědět domácí Hofmann, Halouzka vyrazil jeho střelu vysoko do vzduchu.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Skoupý – 2 min., krosček).
     
    32:44
    Téměř neviditelní. Tak by se dala charakterizovat přítomnost třineckých hráčů v útočném pásmu během právě skončivší početní výhodě. Střely byly většinou nepřesně a slávisté dokázali rozehrávku hostů rozbíjet.
     
    34:15
    Przybyla ujel s Petrovským do přečíslení dvou proti jednomu, ale střela druhého jmenovaného narazila na přesně situovaný beton Voleveckého. Přesto to byla jedna z větších šancí druhé třetiny.
     
    34:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlý postup ve středním pásmu a Oceláři znovu odskakují na rozdíl dvou branek. JONÁŠ JOBÁNEK se uvolnil na pravém křídle, natáhl a trefil bližší horní růžek Voleveckého branky. Asistence: Alexandr Kašpárek a Filip Hrůzek.
     
    35:19
    Střela slávistického Nováka mířila jednak daleko od mantinelu, jednak nebyla přesná.
     
    36:53
    Slávisté se na pár desítek vteřin usadili v útočném pásmu, jenže se nevymotali z rohů a Třinec tak jejich tlak bez problémů přečkal.
     
    37:24
    Hlávka si nevšiml na středu volného Przybyly, který si říkal o nahrávku a který poté, co jeho spoluhráč davkrát nepřesně vypálil, odjel na střídačku viditelně naštvaný.
     
    37:54
    Hra se viditelně přiostřuje, na což reagují i z tribun se ozývající fanoušci.
     
    38:12
    Procházka se snažil obhodit si slávistickou obranu, proti přesile však neměl nárok.
     
    38:58
    Hrůzkova střela od modré měla oči, žádný z třineckých hráčů ale nedokázal dostat do její trajektorie hokejku a tak skončila na zadním mantinelu.
     
    39:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Wawrzkiewicz – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třinec dohrál druhou třetinu v rohu a ubránil tak téměř první minutu slávistické přesiovky. V druhém dějství bylo vidět více nepřesností a chyb, což rezultovalo i v menší počet střeleckých příležitostí. Gólově se prosadili nakonec jen hosté, konkrétně ve 35. minutě Jonáš Jobánek. Oceláři tak nad Slavií vedou 3:1.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Sešívaní pokračují v minutové přesilovce 5 na 4.
     
    40:47
    Až teď se ale domácí usadili v útočném pásmu...
     
    40:56
    ... a to navíc ne na dlouho.
     
    41:15
    Třinec hraje v plném počtu, útok Slavie ale mezitím pokračuje.
     
    41:17
    Halouzka nakonec raději přidržel puk.
     
    41:26
    Poměrně nebezpečná mohla být potenciálně akce Procházky s Kašpárkem, jejímu zakončení do odkryté branky ale zabránil nepřesný pas prvního jmenovaného.
     
    42:14
    Šotkovský teď tvrdě střílel z pravého kruhu, Volevecký předvedl důležitý zákrok.
     
    44:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při první šanci se ještě neprosadil, puk se ale během obéhání slávistického brankoviště před Voleveckého vrátil a napodruhé už SERVÁC PETROVSKÝ puk do sítě dostal. Asistence: Tadeáš Hlávka a Petr Przybyla.
     
    45:17
    Na třinecký zásah mohl ve slibné šanci odpovědět před brankou střílející Vojtěch Malínek, kotouč ale přesně netrefil.
     
    47:02
    Brummel se snažil přetlačit v souboji třineckého obránce, puk však dokázal posunout pouze do útočného rohu.
     
    49:00
    Wawrzkiewicz se málem dostal k zajímavému zakončení na pravém křídle, puk ale zastavil jeden ze slávistických hráčů.
     
    49:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia necelých jedenáct minut před koncem třetí třetiny snižuje na rozdíl dvou branek. Během ponechané výhody se prosazuje MAXIM BRUMMEL, jenž se nejrychleji zorientoval po střele Hrdličky a dorazil puk za Halouzku. Asistence: Jakub Hrdlička a Matěj Vymětal.
     
    49:47
    Další šance Brummela, jenž se rozjel na levém křídle, bekhendem však pouze přestřelil.
     
    51:37
    Hra se v posledních minutách opět trochu uklidnila. Nastartují slávisté honbu za vyrovnáním?
     
    52:10
    Ve velké příležitosti se objevil Brummel, který se zjevil u kotouče po akci Hrdličky a bekhendem se snažil najít mezírku v postavení Halouzky. Bez úspěchu.
     
    52:28
    Ještě větší šanci na vstřelení gólu teď měl Jakub Hofmann, jehož našel spoluhráč úplně osamoceného před brankou, ale třinecký brankář se dokázal rychle přesunout a puk zastavit.
     
    52:43
    A do třetice všeho dobrého? Nikoli. Po vyhraném vhazování a střele od obránce se ke kotouči propracoval Vymětal, jenže i proti jeho pokusu se Halouzka včas přesunul.
     
    52:57
    Slavia to sedm minut před koncem zkouší v šesti hráčích!
     
    53:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slávisté však nezvládli situaci na mantinelu a Třinečtí skórují do prázdné branky. Přečíslení využil ke kombinaci a střelou do odkryté klece JONÁŠ JEBÁNEK. Asistence: Adam Procházka a Petr Andrle.
     
    53:25
    Na ledě skončil za slávistickou brankou po tvdém střetu Patrik Šutý, po očividné bolesti se však nakonec zvedá a za podpory svých spoluhráčů odjíždí do šatny. Rozhodčí ale zákrok trestat nebudou.
     
    54:26
    Třineckým se z přítomnosti v útočném pásmu žádnou šanci vykřesat nepodařilo, pokračují tak domácí.
     
    55:27
    Zakázané uvolnění vrací hru před Halouzky. Pokud se slávistům nepodaří brzy vstřelit gól, jsou jejich šance na body v dnešním zápase vyloučené.
     
    56:58
    Tlaku slávistů zatím nic nenasvědčuje, domácí se totiž nejsou schopni dostat ke kotouči.
     
    57:20
    Vymětal vybojoval za brankou soupeře kotouč, jeho prudká nahrávka před branku pak jen těsně minula najíždějícího Nováka.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Puk skončil mimo kluziště, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:05
    Slávisté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    59:24
    Korigovat skóre mohl Vymětal, ale nedokázal dostat puk přes beton Halouzka.
     
    Konec zápasu.
     
    Třinec i přes roli tabulkového outsidera poráží Slavií na jejím ledě jednoznačně 5:2. Oceláři vedli celé utkání, ale svoji výhru potvrdili dvěma brankami ve třetí třetině.
     
    Já Vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u mládežnického hokeje na počtenou! (19:59:54)

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 18. Vlasák, 50. Brummel (Hrdlička, Vymětal) – 16. Procházka (Hrůzek, Kašpárek), 16. Bujak (Andrle, Jánoš), 35. Jobánek (Kašpárek, Hrůzek), 45. Petrovský (Hlávka, Przybyla), 54. Jobánek (Procházka, Andrle)


    HC Slavia Praha: Volevecký (Vávra) – Hrdlička, Stejskal, Švec, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Vymětal.
    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Mošnička, Andrle, Žabka, Bujak, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Jobánek, Procházka.

    Rozhodčí: Květoň – Hynek, Horažďovský
    thejrc.org