Košice – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:3 (kon.) | Michalovce – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
HC Slovan – Detva 4:3 (kon.)
konec
HC Košice
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 17.01.2020, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Posledný pracovný deň v týždni so sebou, už tradične, prináša aj tipsportligový hokej. Tentokrát sa pozrieme na 41. kolo, v metropole východu nás čaká súboj medzi HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    HC Košice v ňom bude ako líder tabuľky favoritom. Košičanom patrí prvé miesto so ziskom 81 bodov, a teda 1-bodovým náskokom pred druhou Banskou Bystricou a 2-bodovým náskokom pred tretím Slovanom. Oceliari nastrieľali dovedna 118 gólov, sami ich inkasovali 78.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Slovan Bratislava — HC Košice 6:1
    HC Košice — Dukla Trenčín 3:2
    HC Nové Zámky — HC Košice 4:5

    MHK 32 Liptovský Mikuláš je na tom o poznanie horšie. Celku zo Slovenska patrí len priebežné 13., a teda posledné miesto tipsportligovej tabuľky. Nič pritom nenasvedčuje tomu, že by sa odtiaľ Liptáci v dohľadnej dobe mali vyšvihnúť smerom nahor. Na Nové Zámky totiž strácajú osem, na Budapešť až 11 bodov. Liptáci majú najhoršie skóre v rámci celej elitnej hokejovej súťaže — najhorší útok a druhú najhoršiu obranu. Nastrieľali 64, inkasovali 142 gólov.

    Posledné tri zápasy Liptovského Mikuláša:
    MHK 32 Liptovský Mikuláš — HK Poprad 3:4 pp
    MHK 32 Liptovský Mikuláš — HC Slovan Bratislava 2:5
    HK Dukla Ingema Michalovce — MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:2
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) — Slovák, Koch (A), Pavlin, Růžička, Čížek (A), Zeleňák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Belluš, Skokan (C), Sukeľ — Rapáč, Bortňák, Klhůfek — Milý, Suja, Jokeľ

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romančík) — Kurali, Kramár, Droppa, Petran (C), Michalčin, Roman, Smutný, Mezovský (A) — Ru. Huna (C), Tamáši, Vrábeľ — Vybíral, Piatka, Surový — Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna — Haluška, Oško, Uhrík

    Rozhodca: Fridrich, Goga — Beniač, Frimmel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa práve začal. Po puku sa síce naťahovali Liptáci, ale pred bránkou Alexandra Zalivina napokon budú tvoriť domáci Oceliari.
     
    00:30
    Bolo z toho rýchle Slovákovo zakončenie od modrej. Zalivin si kryl masku, ten puk mu totiž letel priamo na hlavu. Lakťom ho však vyrazil do bezpečnej zóny.
     
    01:42
    Róbert Huna operoval pri útočnej modrej, napokon sa zapojil aj do súboja v rohu ľadovej plochy. Príliš to však Liptákom nepomohlo, nedostali sa totiž k streleckému pokusu.
     
    02:19
    Až teraz musel Škorvánek hru prerušiť. Pokračovať budeme vzadzovaním po jeho pravici.
     
    02:58
    Kriška len odpálil, našťastie pre hostí to nešlo na zakázané uvoľnenie. Každopádne, toto bude jednoduchý puk pre Košičanov.
     
    03:30
    Suja si prebral spätný puk pred bránkovisko, so zablokovanou čepeľou to však na strelu nemal. Výborná defenzívna činnosť hostí.
     
    04:15
    Tamáši chcel zacúvať za Zalivina, Chovan mu puk vypichol.
     
    04:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Pre Košice to však nič neznamenalo. Naopak, Liptáci sa dostali do protiútoku, v ktorom sa parádnym gólovým švihom prezentoval FILIP VRÁBEĽ. Asistencie: Alex Tamáši, Rudolf Huna.
     
    05:20
    Michalčin to vzal na bekhend, následne puk dostal do stredného pásma. Odtiaľ sa hostia neúspešne tlačili pred Škorvánka.
     
    06:03
    Rapáč za bránkou využil svoju postavu, puk si pokryl telom a následne zvolil aj niekoľko dobrých šťahovačiek. V rozhodujúcej chvíli to mal ale od čepele príliš ďaleko.
     
    06:58
    Liptovský Mikuláš naďalej drží Košice bezpečne od Zalivina, domáci si nevedia vypracovať šancu.
     
    07:05
    Naopak, v ich neprospech sa píska zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    07:38
    Zaujímavé nahodenie Haščáka do priestoru medzi kruhmi, tam ale v tejto chvíli košickí korčuliari chýbali. Puk prepadol k vzdialenejšiemu mantinelu.
     
    08:05
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Marcel Petran – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    08:40
    Nádherné krížne prihrávky Košíc, Liptáci absolútne nestíhali puk sledovať. Haščák to zakončil švihom, ktorý sa od konštrukcie Zalivinovej bránky odrazil vysoko do vzduchu. Následne puk dopadol Mezovskému na hlavu.
     
    09:20
    Až teraz sa hostia oslobodili, zahrá si aj Škorvánek.
     
    09:37
    Klhůfkovo zakončenie po ľade. Zalivin nemal optimálny výhľad, vykopol ho ale späť do hry.
     
    09:59
    Znova je puk za košickou sväyňou.
     
    10:20
    No a medzičasom hráme v plnom počte. Piatka sa držal od Rapáča ďaleko, nechcel ho totiž v súboji zbytočne hákovať.
     
    11:20
    Dobrá rana Zeleňáka od modrej. Zalivin bol v podrepe, švihol však svojím ľavým betónom a puk dokonalo odrazil.
     
    12:13
    Košice sú v týchto chvíľach aktívnejšie. Je to však s minimom striel, obrana Liptákov hrá totiž pozične dobre a súpera k ničomu vážnejšiemu nepúšťa.
     
    12:47
    Čížekova strieľaná prihrávka adresáta nenašla, Košice však ostanú v pásme. Vhadzovať sa bude po pravici Alexandra Zalivina.
     
    13:20
    Mezovského pekné vysunutie smerom dopredu, neprišlo však v ideálnom čase. Liptovský Mikuláš totiž striedal, a tak moment prekvapenia nevyužil.
     
    13:56
    Hostia obohrali Bortňáka a pokračovali pred Škorvánka. Tam sa už chystali na strelu, ale košická defenzíva ju zblokovala.
     
    14:21
    V Steel Aréne sa bude prezerať videozáznam, ale to by malo byť rýchle. Liptáci si puk totiž nešťastne zrazili do siete, aj keď sa ho odtiaľ snažili rýchlo vytaihnuť.
     
    14:21
    Košice dali gól!
    Nešťastný moment pre hosťujúci celok. Nevedno, kto to tam za Zalivina zrazil, ale bol to niekto z hostí. Každopádne, za strelca gólu je označený BRANISLAV RAPÁČ.
     
    15:30
    Domáci sa snažili preniknúť do pásma, v centrálnej časti klziska ale o puk prišli.
     
    16:02
    Belluš bojoval s Droppom, ten si puk šikovne skryl pod korčuľu. Následne bol pred bránkou osamotený Haščák, ktorý si ešte chcel Zalivina položiť, napokon však bekhendom zakončil do jeho hrude.
     
    16:10
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Marcel Petran – 2 min., sekanie).
     
    16:57
    Dobrý teč Suju, Zalivin ostal stáť ako zmrazený. Našťastie pre Liptákov to popri žrdi prepadlo až k mantinelu. Hostia sa následne oslobodili.
     
    17:36
    Ďalšie vyhodenie Liptovského Mikuláša.
     
    18:03
    A aj do tretice. Košice si síce vypracovali dobrú šancu, ale počas presilovky sa v pásme udržať nevedia. To nie je dobrá vizitka.
     
    18:29
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dalibor Bortňák – 2 min., podrazenie).
     
    18:40
    Rýchle vyhodenie aj v podaní domáceho celku.
     
    19:10
    Zdá sa, že presilovky dnes nebudú rozhodovať. Suja zbieral počas Bortňákovho vylúčenia cenné sekundy za bránkou Zalivina.
     
    19:51
    Čakáme už len na sirénu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa skončila. Zo zápasu ubehlo rovných dvadsať minút, po ktorých sa do šatní pôjde za priebežného stavu 1:1. Skórovali Rapáč a Vrábeľ.

    Pomer striel po 1. tretine: 12:9

    Druhá tretina sa začne približne o 18:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Hlavný arbiter vhodil puk na ľadovú plochu, prostredná časť riadnej hracej doby začala plynúť. Oba celky sa formujú v strednom pásme, odkiaľ budú chcieť založiť úvodnú akciu. Liptáci ešte dohrávajú svoju presilovú hru.
     
    20:40
    Už sa hrá na oboch stranách s piatimi mužmi.
     
    21:06
    To nebolo vôbec márne! Rudolf Huna sa ku Škorvánkovi prilblížil z ľavej strany a skúsene si počkal na jeho reakciu. Škorvánek to zvládol výborne a ani sa nepohol. Huna musel zakončiť len do jeho hrude.
     
    22:27
    Zeleňák spoza bránky na spoluhráčov, dopredu chcú ísť aj Košice.
     
    23:10
    Liptáci potrebovali prestriedať, hru preto upokojili za Zalivinovou bránkou. Čerstvé sily pošlú na ľad aj košickí Oceliari.
     
    23:57
    Hrá sa nepresne, oba celky si puk niekoľkokrát vymenili. Růžička sa ho teraz snaží poslať po mantineli a naštartovať tak útočné rady Košíc.
     
    24:19
    Po jednom zo súbojov ostal na ľade s bolestivou grimasou Vrábeľ. Našťastie to zrejme nebude také vážne, Vrábeľ už odchádza na striedačku.
     
    24:49
    Rudolf Huna puk zaviezol do pásma, Růžičku ale neoklamal. Cez českého beka sa tak Košice dostanú až pred bránku Alexandra Zalivina.
     
    25:08
    Zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša.
     
    26:30
    Strela od modrej Zalivinovi vypadla, v následnej skrumáži si už ale puk postrážil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:45
    Skrumáž aj pred Škorvánkom. Pristál tam šikovný Vybíral, už sa ale len kĺzal po ľade, preto si košický gólman tú situáciu postrážil.
     
    27:26
    Koch dôrazne v defenzíva, cez Bortňáka to následne Košice poslali na opačný koniec. Liptáci sa však jednoducho oslobodili, chceli totiž prestriedať.
     
    28:04
    Zaujímavá žabka hľadala Rudolfa Hunu, prepadla až k mantinelu.
     
    29:04
    Nastrelený puk sa nepríjemne odrážal pred hosťujúcu bránku. Ten priestor bol ale prázdny, ako prví sa tam napokon dostali hokejisti z Liptova.
     
    29:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., podrazenie).
     
    29:37
    Belluš pristál v Zalivinovej bránke a posunul ju o niekoľko metrov ďalej. Následne sa s gólmanom hostí športovo potľapkali po pleciach.
     
    29:55
    O čosi vážnejšie to bolo na opačnej strane. Róbert Huna zrýchlil a na ľavej strane sa dostal k zakončeniu z bezprostrednej blízkosti Škorvánka. Košický brankár bol úspešný.
     
    30:27
    Hra v obrannom pásme domácich ostane.
     
    30:34
    Cez Pavlina sa však Košice bezpečne oslobodili. Pavlin to proti Zalivinovi skúsil aj strelou, rozhodne však nemala gólové parametre.
     
    31:15
    Pomerne dlho sa však hrá pri bránke hostí.
     
    31:30
    Medzičasom pokračujeme s piatimi mužmi na oboch stranách.
     
    32:16
    Slovák zbytočne zazmätkoval a bekhendom to poslal len na čepeľ súpera. Našťastie pre Košice mu následne dobre pomohol Rapáč.
     
    33:30
    Veľká šanca pre Tamášiho. Škorvánek šiel za bránku, puk sa však nepríjemne odrazil pred ňu. Škorvánek to následne aj s pomocou obetavého Zeleňáka zvládol.
     
    34:20
    Košické nahodenie bolo zastavené, domáci sa k strele nedostali.
     
    34:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., podrazenie).
     
    34:40
    Rapáč puk posiela cez všetky čiary, hostia musia korčuľovať za Zalivina.
     
    35:04
    Ďalšie košické vyhodenie, úvod tejto presilovky Liptovskému Mikulášu príliš nevychádza.
     
    35:32
    A platilo to až doteraz. Už má však Rudolf Huna, v minulosti aj hráč Košíc, puk na svojej čepeli a krúži s ním v pásme Oceliarov.
     
    35:51
    Klhůfek to vyriešil. Opäť hráme pred Zalivinom.
     
    36:16
    Znova vyhadzoval Klhůfek. Pokračujeme v príšerných presilovkách, je to dokonalá ukážka toho, ako sa to nerobí.
     
    37:20
    Richard Huna sa snažil puk od mantinelu nahodiť pred bránkovisko, tam si však dal Zeleňák dostatočný pozor. Dopredu pôjdu Košice.
     
    38:08
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tie urobili pred Zalivinom prievan, následne ale nechali do samostatného úniku prejsť Vybírala. VLADIMÍR VYBÍRAL puk nádherne premiešal a vychutnal si tak Stanislava Škorvánka. Asistencie: Christian Michalčin, Maroš Piatka.
     
    39:20
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne sa znova ozvala. Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom ponúkol už 40 minút hry, po ktorých platí priebežný stav 1:2. Počas tejto časti sa presadil len hosťujúci Vybíral.

    Pomer striel v 2. tretine: 21:19

    Tretia tretina sa začne približne o 19:12.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Výrazne pritom napovie o konečnom výsledku dnešného zaujímavého duelu.
     
    40:39
    Chovan spadol, pri puku ale ostal. Následne ho však nedokázal pretlačiť pred bránku Alexandra Zalivina, kde už číhal jeho spoluhráč.
     
    41:15
    Suja čakal na prihrávku v rohu klziska, Liptáci tam puk prepadnúť nenechali.
     
    41:52
    Rapáčove kľučky a šťahovačky. Následne to malo letieť od modrej, ale Rapáčovi puk z čepele skĺzol. Našťastie pre Košice ho udržal aspoň v pásme.
     
    42:59
    Košice sú v úvode záverečnej časti aktívnejšie. Musia byť, ak ešte chcú pomýšľať na bodový zisk.
     
    43:33
    Dobrá práca v podaní Tamášiho. Ten zastavil padajúci puk padajúci medzi kruhy a následne ho poslal bezpečne von z obranného pásma Liptovského Mikuláša.
     
    44:17
    Po Kochovom priťuknutí to skúsil od mantinelu tvrdým príklepom Klhůfek. Puk letel tesne nad ľadom, Zalivin ho v rozhodujúcej chvíli ukryl vo svojej lapačke.
     
    45:10
    Rapáč prihral na modrú, strela odtiaľ trafila medzi kruhmi Bortňáka. Od neho sa však puk odrazil len za Zalivinovu bránku.
     
    45:57
    Výborne zrýchlil Vybíral, následne sa však dostal medzi dvoch obrancov Košíc. Z tochto už šikovný krídelník úspešne vykorčuľovať nedokázal.
     
    46:10
    Vpredu boli hostia, nič výnimočné tam nevymysleli.
     
    46:26
    Puk bol zblokovaný na tribúnu, vhadzovať sa bude po ľavici Alexandra Zalivina. Ešte predtým však na rad príde komerčná prestávka.
     
    47:03
    Chovan dokorčuľoval puk v strednom pásme, Košice budú musieť založiť svoju útočnú akciu z tohto priestoru. Minúty teraz plynú pomerne rýchlo.
     
    48:20
    Roman využil priestor v strede klziska a pohodlne puk viezol niekoľko metrov. Následne sa však dostal pred hradbu košických tiel, a tak sa ho radšej zbavil.
     
    48:47
    Liptákom sa črtalo zaujímavé prečíslenie dvoch proti jednému. Boli však prirýchli a dostali sa len do postavenia mimo hry.
     
    49:49
    Belluš cez obetavého obrancu neprihral. Liptáci trávia cenné sekundy v strednom pásme.
     
    50:13
    Desať minút je však na bránenie príliš dlhá doba, to si musí Liptovský Mikuláš uvedomiť. Hostia ešte potrebujú tvoriť. Aj preto si šetrí sily a pomerne často strieda.
     
    50:40
    Kriška nabral rýchlosť, presne však neprihral. Škorvánek si na ten puk počkal a pristavil ho pre svojich spoluhráčov. Na ťahu sú Košice.
     
    51:52
    Suja prihral na modrú, strela odtiaľ preletela na plexisklo.
     
    52:38
    Bortňák korčuľoval po čiare, na Mezovského mu však chýbali minimálne dva kroky. Aj tento mikrosúboj vyhrá Liptovský Mikuláš, ktorý podobné situácie dnes zvláda bravúrne.
     
    53:19
    Tvrdý príklep spomedzi kruhov, puk sa zatrepotal v Zalivinovej lapačke. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:40
    Haščák sa zorientoval medzi kruhmi, prihral Chovanovi. Toho Liptovský Mikuláš o puk včas pripravil.
     
    53:59
    Samostatný výpad pre Marcela Haščáka. Reprezentačný útočník teraz zbytočne nevymýšľal a volil tvrdú strelu. Priestor bránky ale minul.
     
    55:40
    Liptáci nestrieľajú, ale puk držia pred Škorvánkom. To je dôležitý aspekt.
     
    56:40
    Dobré zakončenie Rapáča, Zalivin musel rýchlo vykopnúť svoj pravý betón. Košice si následne vypracovali enormný tlak, obetaví Liptáci to zvládli.
     
    57:19
    Hostia sa oslobodia, na ľad pošlú čerstvé sily.
     
    57:57
    Belluš sa snažil čaorvať za bránkou, MIchalčin si ho v rozhodujúcej chvíli postrážil. Prihrávka pred bránkovisko tak neletela.
     
    58:20
    Posledné dve minúty, Škorvánek je zatiaľ vo svojej bránke.
     
    58:50
    Košice to skúšajú bez brankára.
     
    59:03
    Dostali sa však do postavenia mimo hry. Tréner Peter Draisaitl si berie oddychový čas.
     
    59:03
    Škorvánek je na ľade, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    59:20
    Znova sú tam šiesti Oceliari.
     
    59:41
    Záverečné sekundy, Košice potrebujú vystreliť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa skončil víťazatvom hostí. Tí si po výsledku 1:2 do tabuľky pripísali dôležité tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 29:23.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám ešte pekný zvyšok dňa a pokojný víkend. Stretnutím vás aj dnes sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:42:02)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 15. Rapáč – 5. Vrábeľ (Tamáši, Huna), 39. Vybíral (Michalčin, Piatka)


    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) — Slovák, Koch (A), Pavlin, Růžička, Čížek (A), Zeleňák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Belluš, Skokan (C), Sukeľ — Rapáč, Bortňák, Klhůfek — Milý, Suja, Jokeľ
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romančík) — Kurali, Kramár, Droppa, Petran (C), Michalčin, Roman, Smutný, Mezovský (A) — Ru. Huna (C), Tamáši, Vrábeľ — Vybíral, Piatka, Surový — Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna — Haluška, Oško, Uhrík

    Rozhodčí: Fridrich, Goga — Beniač, Frimmel
    thejrc.org