Detroit – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 1:7 (kon.)
NY Islanders – Washington 4:6 (kon.) | Edmonton – Arizona 7:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 5:2 (kon.)
konec
New York Islanders
4:6 (2:1, 2:0, 0:5)
Washington Capitals
Sobota 18.01.2020, 19:10 • Nassau Coliseum, New York City • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, byl to neskutečný zápas plný zvratů, emocí a hokejových momentech. V tomhle případě se definice NHL naplnila do posledního slova a byl to skutečně šlágr, jak se patří.

    Z mé strany je to dnes vše, více vám toho nenabídnu. Užívejte jeden z lednových víkendů a budu se někdy příště na vás u té nejlepší hokejové ligy světa opět těšit napočtenou. Dobrou noc! (21:57:28)
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 917 diváků.
     
    Československá stopa po utkání

    Radko Gudas (WSH) 0+0, 2 střely na branku, ice-time 17:10
    Jakub Vrána (WSH) 1+0, 4 střely na branku, ice-time 15:51
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 0 střel na branku, ice-time 20:25
    Richard Pánik (WSH) 0+1, 0 střel na branku, ice-time 9:09
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alexandr Ovečkin (WSH) 3+0
    2. John Carlson (WSH) 0+2
    3. Jakub Vrána (WSH) 1+0
     
    Hokejový večer v New Yorku patří Rusovi! Nassau Coliseum zachvátil vztek z nezvládnutého zápasu, který měli Islanders rozehraný po čtyřiceti minutách přímo luxusně. Vedli totiž 4:1, svého soupeře přehrávali a mířili za výhrou při návratu na domovskou plochu. Jenže ve třetí třetině přišel nepochopitelný kolaps, který se bude zajisté propírat v tamních médiích. Do poslední dvacetiminutovky se postavil do hostující branky místo Holtbyho Ilja Samsonov. Ruský gólman dokázal udržet čisté konto, navíc mohl sledovat, jak Capitals postupně náskok svého rivala umazávají.

    Všechno odpálil v čase 42:33 Carl Hagelin, na něj navázal po třech minutách Alexandr Ovečkin, který se štěstím a za pomoci lýtka Pulocka dostal kotouč do branky po individuální akci. Úvodní nástup Kapitálů však pomalu vyprchával a vypadalo to, že jsou domácí z nejhoršího venku. Opak byl ale pravdou. Prvotní nával radosti po gólu Toma Wilsona v polovině 55. minuty ještě umocnil hned vícenásobně v čase 57:30 přesnou střelou z pravého kruhu Jakub Vrána.

    V ten moment to bylo rázem 5:4 pro Capitals a třetinu hrůzy pro domácí završil 56 sekund před koncem střelou do prázdné branky Alexandr Ovečkin, který už vyrovnal v počtu vstřelených gólů v historické tabulce legendu Maria Lemieuxe. Konečný stav tohoto trháku tak zní 6:4 pro Washington!
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Barry Trotz ještě odvolává Varlamova z kasy, ale je to skutečně už jenom labutí píseň tohoto neskutečného utkání.
    59:04 Alexandr OVEČKIN - 4:6
     
    59:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Ruský hokejový car neumírá a dnešní výhru Capitals potvrzuje hattrickem, 26. ve své kariéře! T. J. Oshie vybojoval kotouč u hrazení a krosem přenesl hru na ALEXANDRA OVEČKINA, který ze středního pásma chladnokrevně trefil prázdnou branku a na led létají čepice – 4:6! Asistence: T. J. Oshie, Dmitrij Orlov.
     
    58:31
    Ryan Pulock nezpracoval přihrávku od Barzala a domácí musí vyjet z útoku, jinak by to byl ofsajd.
     
    58:16
    Domácí jdou již do rizika bez gólmana!
    57:30 Jakub VRÁNA - 4:5
     
    57:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle je ohromný šok pro stadion Islanders, neboť dvě a půl minuty před koncem se ujímají Capitals vedení! JAKUB VRÁNA využil chyby obránce Islanders, který při snaze vyhodit trefil jenom brusli českého snajpra. Ten nezaváhal a z pravého kruhu prostřelil Varlamova přes teploměr – 4:5! Bez asistence.
     
    57:12
    Nahození do útočného pásma domácích sbírá trojice hráčů Washingtonu. Tudy cesta asi nepovede...
     
    56:30
    Signalizovaný ofsajd vyhání Ostrovany z útočného pásma. Capitals jsou nyní přímo na trojském koni a domácí neví, kudy kam.
    54:32 Tom WILSON - 4:4
     
    54:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Pět a půl minuty před koncem je v New Yorku srovnáno! Dmitrij Orlov po přihrávce od Carlsona vyhodnotil situaci tak, že bude nejlepší od hrazení z úhlu vystřelit na domácí branku. Jenže jeho pokus tečoval po cestě na kruhu ještě TOM WILSON a puk propadl Varlamovovi za brankovou čáru mezi betony – 4:4! Asistence: Dmitrij Orlov, John Carlson.
     
    53:45
    Eberle šel po pravém křídle, nakonec zasekl kličku a otočil hru zpět na modrou, jeho nahrávku ale Pulock nezachytil a Alexandr Ovečkin mazal do brejku, zakončení je ale jenom do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    53:23
    Několik tvrdých hitů z obou stran, pokračujeme ale dále bez zásahu do hry.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. B. Nelson (Beauvillier, Jo. Bailey), 16. Cizikas (Beauvillier, D. Toews), 30. Eberle (Barzal, D. Toews), 38. D. Toews (Komarov, Brassard) – 11. Ovečkin (Bäckström), 43. Hagelin (Pánik, Jensen), 46. Ovečkin (Carlson), 55. T. Wilson (Orlov, Carlson), 58. J. Vrána, 60. Ovečkin (Oshie, Orlov)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Leddy, Mayfield, D. Toews, Boychuk, Dobson – Eberle, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Kühnhackl, Jo. Bailey, Johnston – Komarov, Cizikas, M. Martin.
    Washington Capitals: Holtby (41. Samsonov) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Kovachik, Gibbs (všichni CAN)

    Diváci: 13 917
    thejrc.org