Detroit – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 1:7 (kon.)
NY Islanders – Washington 4:6 (kon.) | Edmonton – Arizona 7:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 5:2 (kon.)
konec
New York Islanders
4:6 (2:1, 2:0, 0:5)
Washington Capitals
Sobota 18.01.2020, 19:10 • Nassau Coliseum, New York City • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:04 Alexandr OVEČKIN - 4:6
     
    59:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Ruský hokejový car neumírá a dnešní výhru Capitals potvrzuje hattrickem, 26. ve své kariéře! T. J. Oshie vybojoval kotouč u hrazení a krosem přenesl hru na ALEXANDRA OVEČKINA, který ze středního pásma chladnokrevně trefil prázdnou branku a na led létají čepice – 4:6! Asistence: T. J. Oshie, Dmitrij Orlov.
     
    58:16
    Domácí jdou již do rizika bez gólmana!
    57:30 Jakub VRÁNA - 4:5
     
    57:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle je ohromný šok pro stadion Islanders, neboť dvě a půl minuty před koncem se ujímají Capitals vedení! JAKUB VRÁNA využil chyby obránce Islanders, který při snaze vyhodit trefil jenom brusli českého snajpra. Ten nezaváhal a z pravého kruhu prostřelil Varlamova přes teploměr – 4:5! Bez asistence.
    54:32 Tom WILSON - 4:4
     
    54:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Pět a půl minuty před koncem je v New Yorku srovnáno! Dmitrij Orlov po přihrávce od Carlsona vyhodnotil situaci tak, že bude nejlepší od hrazení z úhlu vystřelit na domácí branku. Jenže jeho pokus tečoval po cestě na kruhu ještě TOM WILSON a puk propadl Varlamovovi za brankovou čáru mezi betony – 4:4! Asistence: Dmitrij Orlov, John Carlson.
     
    48:40
    Ilja Samsonov si chtěl zahrát na Manuela Neuera, jenže tato akce mu vůbec nevyšla a Anders Lee mu puk sebral, následně podél brankové čáry posílal puk na branku a taktéž moc nechybělo k tomu, aby to byl gól!
    45:18 Alexandr OVEČKIN - 4:3
     
    45:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Ještě nás čeká velice zajímavý večer! ALEXANDR OVEČKIN se dostal na levém kruhu přes Mayfielda a spíše na zkoušku nahazoval na branku. Jenže jeho nahození usměrnil krásnou tečí lýtkem do branky vracející se Pulock a o vlastní góly tak dnes není rozhodne žádná nouze – 4:3! Asistence: John Carlson.
     
    44:40
    Jonas Siegenthaler skončil na zemi po tvrdém hitu a puk vyplaval prakticky záhy před branku na Barzala, který zblízka ale nedokázal nadvakrát překonat Samsonova v brance Capitals!
    42:33 Carl HAGELIN - 4:2
     
    42:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Kontaktní trefa a Capitals se dostávají blíže soupeři! Střelu od modré z dílny Jensena sice srazil jeden z obránců Islanders, ale puk přes něj prošel k Pánikovi. Slovenský útočník se na levém kruhu neunáhlil, nahrál před branku CARLU HAGELINOVI, který zblízka dostal kotouč do branky – 4:2! Asistence: Richard Pánik, Nick Jensen.
     
    40:01
    Po druhé třetině došlo ke střídání stráží v brankovišti Capitals. Ilja Samsonov jde dochytat zápas za zdecimovaného Bradena Holtbyho.
    37:25 Devon TOEWS - 4:1
     
    37:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    A tak to prostě je, na jedné straně tyčka, na druhé gól. Krásné přenesení hry nyní předvedl Komarov s Brassardem a DEVONEM TOEWSEM! Brassard nejprve od mantinelu poslal kotouč na střed pro Toewse, který jej vrátil zpět na levé křídlo pro Komarova. Mezitím, co puk držel v moci finský šikula, Toews se uvolnil, následně dostal nahrávku sám před branku a překonal Holtbyho střelou mezi betony – 4:1! Asistence: Leo Komarov, Derick Brassard.
     
    36:46
    Po nástupu Leddyho na led se Ovečkin napřáhl na levém kruhu a za vyjetým Varlamovem jenom cinkla levá tyčka!
     
    34:37
    Další vyloučení zbytečného charakteru na domácí straně. Nick Leddy (NYI) dohrával nesmyslně souboj na modré čáře a sekl zezadu přes ruku Hathawaye. Proto už míří na trestnou lavici.
     
    31:11
    O tvrdou hru v dnešním zápase není rozhodně nouze. Wilson opět rozdal dva tvrdé hity, jeden schytal. Leo Komarov (NYI) už to však v další fázi s agresí přehnal a za sražení Siegenthalera u mantinelu je vyloučen na dvě minuty za napadení.
    29:31 Jordan EBERLE - 3:1
     
    29:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Třetí gól Islanders je na světě a opět je to vlastní gól! JORDAN EBERLE dostal přihrávku od Barzala stojícího na levém kruhu a velezkušený útočník, který byl postaven u levé tyče branky Capitals, z otočky chtěl překvapit soupeře. Otočka mu sice úplně nevyšla, ve „spolupráci“ s blokujícím Kempným ale dostal kotouč do branky, Holtby už reagoval pozdě – 3:1! Asistence: Mathew Barzal, Devon Toews.
     
    28:27
    Brendan Leipsic (WSH) dostává za dohru s Dobsonem u střídaček dvě minuty a po komerční přestávce tak budou mít Islanders početní výhodu.
     
    24:49
    Jak se rozdělily tresty? Islanders na tom spíše prodělali. Matt Martin (NYI) dostává obyčejné dvě minuty za hrubost, k tomu ale ještě dvě minuty navrch za nesportovní chování. Jeden z menších trestů odpyká Mathew Barzal.

    Radko Gudas (WSH) dostává za hrubost jenom dvě minuty, Washington má tak dvouminutovou přesilovou hru.
    24:49 Hit Wilsona a následná strkanice v pásmu Capitals
     
    24:49
    Tom Wilson tvrdým zákrokem v útočném pásmu poslal k zemi Cizikase a po chvilce se už to zase pere! V hlavní akci na straně Capitals kromě Wilsona také Gudas, na domácí straně je to Martin.
     
    21:51
    Střela Brocka Nelsona z velmi ostrého úhlu v první fázi nepředstavovala pro Holtbyho žádný problém, ale gólmanovi Capitals nepomohla obrana. Puk mu totiž vypadl, obránci o tom nevěděli a málem poslali puk zase do branky odrazem od jejich bruslí. Nakonec se ale Holtby zorientoval a přerušil včas hru.
    15:49 Casey CIZIKAS - 2:1
     
    15:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders se ujímají vedení, i když je to již v plném počtu hráčů! Anthony Beauvillier přistrčil kotouč pro CASEYHO CIZIKASE, který krosem nahrával před branku na Brassarda. Jenže kotouč k Brassardovi ani nedošel, Gudas si totiž puk srazil bruslí do vlastní branky, Holtby byl absolutně bez šance – 2:1! Asistence: Anthony Beauvillier, Devon Toews.
     
    14:37
    Josh Bailey vypálil z vrcholku kruhů, Holtby sklapl betony včas. Odražený puk ale mají domácí, navíc Jonas Siegenthaler zlomil hůl!
    13:34 Faul Hagelina, který odstartoval hromadnou potyčku
     
    13:34
    Nakonec to sudí řeší vyloučením Carla Hagelina (WSH) jako jediného za zákrok, který vlastně celou potyčku odstartoval. Islanders mají 96 sekund 5 na 3!
     
    13:34
    A máme tu hned bitku, ve které se angažuje Radko Gudas! Hra je přerušena, čekáme na tresty!
     
    13:11
    Alexandr Ovečkin (WSH) už tak míří na trestnou lavici, odsedět trest pro tým. Trenérovi Reirdenovi se ale tento výrok vůbec nelíbí a mohutně protestuje.
     
    13:11
    Gól je uznán v plném rozsahu, Washington dostává za neúspěšnou výzvu dvě minuty za zdržování hry!
    13:11 Reklamace ofsajdu Nelsona před gólem na 1:1
     
    13:11
    Ale pozor! Gól na 1:1 chce Washington přezkoumat přes video, reklamuje tam domnělý ofsajd!
    13:11 Brock NELSON - 1:1
     
    13:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders však velice rychle srovnávají stav a BROCK NELSON přijímá gratulace. Josh Bailey u mantinelu forčekoval rozehrávající obránce Capitals a získal od jednoho z nich kotouč. Stačilo pak lehce ťuknout na Anthonyho Beauvilliera stojícího vedle, který otevřel prostor, pustil přihrávku na osu pro BROCKA NELSONA a Holtby se mohl jenom dívat, jak mu míří puk do horní části branky – 1:1! Asistence: Anthony Beauvillier, Josh Bailey.
    10:22 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    10:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Dvě šance celkově, jenom jeden gól! Domácí po zisku kotouče valili do situace 3 na 2, jenže z křižné přihrávky jeden z dojíždějících hráčů Islanders vysoko přestřelil. Odraženou střelu tak zachytil Nicklas Bäckström, dlouhým krosem našel ALEXANDRA OVEČKINA, který přebruslil dvojici stíhajících obránců a svůj samostatný únik zakončil z kruhu přesnou střelou k delší tyči – 0:1! Asistence: Nicklas Bäckström.
     
    06:40
    Během chvíle se už navíc rodil brejk Ostrovanů, který táhl Cizikas. Alexandr Ovečkin (WSH) to musel hasit za cenu drobného háčku, který neunikl očku sudích, ti tedy ruského hokejového cara odesílají na dvě minuty ven. Hraje se 4 na 4.
     
    06:05
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilová hra, kterou dostanou k dispozici Washingtonští. Jordan Eberle (NYI) míří za nevole publika na trestnou lavici, klasifikace jeho trestu zní podrážení.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. B. Nelson (Beauvillier, Jo. Bailey), 16. Cizikas (Beauvillier, D. Toews), 30. Eberle (Barzal, D. Toews), 38. D. Toews (Komarov, Brassard) – 11. Ovečkin (Bäckström), 43. Hagelin (Pánik, Jensen), 46. Ovečkin (Carlson), 55. T. Wilson (Orlov, Carlson), 58. J. Vrána, 60. Ovečkin (Oshie, Orlov)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Leddy, Mayfield, D. Toews, Boychuk, Dobson – Eberle, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Kühnhackl, Jo. Bailey, Johnston – Komarov, Cizikas, M. Martin.
    Washington Capitals: Holtby (41. Samsonov) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Kovachik, Gibbs (všichni CAN)

    Diváci: 13 917
    thejrc.org