Japonsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 18.01.2020, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:15
    Hostující trenér David Bruk si vyžádal oddechový čas, který slouží k odpočinku klíčových hráčů Litoměřic.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – 2 min., držení).
     
    57:35
    Marek Tomica hrál kotouč zpátky na obránce, který poslal černou gumu na zakázané uvolnění. Tomáš Král znovu míří na střídačku a pouští do hry dalšího hráče!
    56:35 Nicolas HLAVA - 3:1
     
    56:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Troufám si říct, že je definitivně rozhodnuto! NICOLAS HLAVA převzal kotouč ve středním pásmu, přejel přes červenou čáru a zakončil do prázdné brány. Asistence: Petr Stloukal a Tomáš Pitule.
     
    56:30
    Po icingu Pirátů se Tomáš Král vydal z branky a Litoměřice to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    54:20
    Dominik Pavlát rozehrál kotouč na útočnou modrou čáru, kde obránce prohodil Jakub Sklenář. Zkušený útočník našel Jakuba Chrpu, který se sám řítil na brankáře, ale kličkou do forhendu jej nepřekonal.
     
    47:50
    Zprava se před branku Pirátů hnal Filip Helt, který zamířil do Pavlátova betonu. Domácí brankář si poradil i s následnou dorážkou stejného útočníka.
     
    43:00
    Po krásném prohození ujížděl sám na brankáře Darby Llewellyn, který si posunul puk do forhendu, s čímž Tomáš Král počítal. Následně z mezikruží vystřelil ještě Jan Svoboda, který trefil gólmana do hrudi.
    39:45 Nicolas HLAVA - 2:1
     
    39:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tomáš Král se pod maskou musí pořádně červenat, jelikož dostal gól od zadního mantinelu. NICOLAS HLAVA dojel nahození a poslal puk do brankoviště, kde si jej brankář srazil za brankovou čáru. Asistence: Vít Seemann a Petr Stloukal.
     
    38:28
    Po vhazování kotouč vyplul před branku Stadionu, kde se nacházel Marek Tomica. Domácí kapitán byl brankáři blízko, a tak jej neprostřelil.
     
    37:32
    Filip Suchý dostal těžkou přihrávku před vlastní branku, čehož mohl využít Vojtěch Kropáček. Zakončení hostujícího útočníka bylo nepřesné, jelikož mířilo vedle pravé tyče.
     
    35:37
    Chomutovská obrana zapomněla na Martina Kadlece, který sám uháněl na Pavláta. Hostující útočník mířil na lapačku, ovšem domácí gólman pokus vyrazil těsně vedle pravé tyče.
     
    34:29
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., sekání).
     
    34:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., podrážení).
     
    31:04
    Střelou do protipohybu a hlavně z jedné se prezentoval Peter Jánský, který jen těsně minul vzdálenější prostor svatyně. Tady by byl Dominik Pavlát bezmocný.
     
    28:18
    Dalším hráčem, jenž se v pohodě dostal za obranu byl Nicolas Hlava. Chomutovský odchovanec nic nevymýšlel a mířil do horní části branky. Tomáš Král celou situaci ustál a stal se hrdinou okamžiku.
    27:20 Filip SUCHÝ - 1:1
     
    27:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    To byl ukázkový pas přes celou šířku středního pásma a je vyrovnáno! FILIP SUCHÝ převzal kotouč u levého mantinelu a zamířil až před branku, kde se dlouhou kličkou dostal za brankáře a následně bekhendem poslal černou gumu do hostující pokladnice. Asistence: Jakub Chrpa a Vít Seemann.
     
    24:11
    Martin Rýgl chyboval na modré čáře a soupeř ujel do přečíslení, které ještě z trestné lavice umocnil Matěj Morong. Přihrávku na zadní tyč dostal Markus Korkiakoski, jenž prostor branky netrefil.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Matěj Morong.
     
    18:06
    Cink! Z vrcholu levého kruhu vystřelil zápěstím Dušan Žovinec, který mířil milimetrově přesně a trefil břevno. Zřejmě někdo z hostů puk ale tečoval, jelikož se vhazuje před Tomášem Králem.
     
    16:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vojtěch Kropáček – 2 min., krosček).
     
    15:07
    Chomutovští jeli sami na brankáře a to ve vlastním oslabení! Celou akci ale překombinovali, a tak se hrdinou okamžiku stal hostující brankář. Petr Stloukal mohl zakončit, ale ještě hledal Hlavu, jenž už u tyče neměl místo k prostřelení.
     
    14:15
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Blaha – 2 min., podrážení).
     
    13:50
    Akce se velmi rychle přelila na druhou stranu, kde v přečíslení našel Nicolas Hlava spoluhráče. Petr Stloukal znovu mířil nahoru, ovšem branku jen těsně přestřelil.
     
    13:42
    Po nepřesné rozehrávce se Litoměřičtí dostali do přečíslení. Kotouč letěl do druhé vlny, když se na ose hrací plochy ocitl Jan Mlčák, jehož pokus zlikvidoval Dominik Pavlát.
     
    09:28
    Přihrávka od levého mantinelu mířila mezi kruhy, kde se nacházel Josef Jícha. Ten jen nastavil hůl a usměrnil černou gumu do prostoru branky, ovšem Dominik Pavlát byl skvěle postaven.
     
    09:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Blaha – 2 min., hrubost).
     
    06:26
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matěj Morong.
     
    03:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., držení).
    02:51 Daniel VOŽENÍLEK - 0:1
     
    02:51
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nejprve se nahozením prezentoval Jakub Chrpa, jehož pokus hostující brankář vyrazil, ale Chomutov se k dorážce nedostal. Velkou rychlost pak nabral Martin Kadlec, jenž přebruslil obránce a objel branku. Po jeho přistrčení do brankoviště se prosadil důrazný DANIEL VOŽENÍLEK. Asistence: Martin Kadlec.
     
    00:27
    Za obranu si najel Filip Suchý, který přebral kotouč na útočné modré čáře. Poté elitní centr Chomutova zamířil do břevna a černá guma se odrazila před brankovou čáru.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Suchý (Chrpa, Seemann), 40. Hlava (Seemann, Stloukal), 57. Hlava (Stloukal, Pitule) – 3. Voženílek (M. Kadlec)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Lang, Štochl, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Chrpa – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Matyáš Svoboda, Koláček.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Gaspar, Mlčák, Jebavý, Baláž, Strejček, Klejna – Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – Jánský, Jícha, Helt – Kangas, M. Havelka, Brabenec – Kropáček, Morong, D. Sklenář – Štohanzl.

    Rozhodčí: Ondráček, Micka – Votrubec, Ševic

    Diváci: 2 134
    thejrc.org