Třinec – Liberec 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:3 (kon.)
Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kladno 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 19.01.2020, 15:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:26
    Liberecký kapitán Petr Jelínek neudržel nervy a za třineckou brankou krosčekoval Draveckého. Následovala menší rozmíška, ale za tu rozhodčí vylučovat nebudou. Třinec bude hrát dvouminutovou přesilovku.
    36:17 Jan ORDOŠ - 4:3
     
    36:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    A znovu to je pouze gól! Birner našel přihrávkou na modré čáře Dernera, liberecký obránce napružil hokejku a vypustil nepříjemnou střelu, kterou před Štěpánkem tečoval JAN ORDOŠ! Asistence: Lukáš Derner, Michal Birner – 4:3!
     
    33:32
    Nahození Rotha od modré se od zadního mantinelu odrazilo k pravé tyči, odkud se snažil puk dorazit za záda Hrachoviny Stránský a Hrňa, ale druhý jmenovaný byl úspěšný až po odpískání.
    32:27 Erik HRŇA - 4:2
     
    32:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jednobrankový rozdíl dlouho nevydržel! ERIK HRŇA si vyměnil puk na levé straně s Hrehorčákem a následnou bekhendovou střelou pod břevno vrátil Ocelářům dvougólový náskok! Asistence: Patrik Hrehorčák – 4:2!
    31:33 Radan LENC - 3:2
     
    31:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovku. Šmíd odstartoval přihrávkou na levou stranu rychlou kombinaci, Bulíř nahrál za branku, odkud puk rychle vrátil před bránu Birner. RADAN LENC celou akci ukončil přesnou střelou k pravé tyči! Asistence: Michal Birner, Michal Bulíř – 3:2!
     
    30:42
    Kotvan se snažil s pukem vybruslit od mantinelu a byl zahákován Draveckým. Následovat bude dvouminutová přesilovka Liberce.
     
    29:44
    Jeden z třineckých hráčů namazal Hudáčkovi do šance, ten byl sám před gólmanem a ze dvou metrů se snažil umístit puk pod horní tyč! Štěpánek jeho střelu stihl lapačkou vyrazit nad bránu!
     
    25:54
    Třinecké čeká dvouminutová přesilovka. Na trestnou lavici usedl Ronald Knot za krosček.
     
    24:45
    Nepříjemná střela Hudáčka z levého kruhu vypadla Štěpánkovi z výstroje, dojíždějící Lenc nedokázal usměrnit kotouč u pravé tyče do odkryté třinecké branky!
     
    20:55
    Na druhé straně si najel do levého kruhu Vrána a zápěstím vypustil prudkou střelu, která orazítkovala pravou tyč Hrachovinovy brány!
     
    20:24
    Hned v úvodu druhé třetiny ujel na třineckou branku Michal Bulíř, ale proti jeho střele vytasil fantastický zákrok brankář Štěpánek!
     
    19:31
    To byla tutovka! Třinečtí jeli do přečíslení tři na jednoho, Wolski zkoušel najít u levé tyče najíždějícího Gernáta, jeho střela se odrazila od Hrachovinu před brankoviště, kde byl Vrána, ale ani on nedokázal dostat puk do poloodkryté brány!
    17:56 Matěj STRÁNSKÝ - 3:1
     
    17:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Marcinko vyhrál buly nad Bulířem, poslal puk dozadu, kde se do střely opřel Gernát a tvrdou ránu od modré čáry ještě tečoval pod břevno MATĚJ STRÁNSKÝ! Asistence: Martin Gernát, Tomáš Marcinko – 3:1!
    14:51 Wojtek WOLSKI - 2:1
     
    14:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kdo jiný než WOJTEK WOLSKI! Třinecký ostrostřelec se ukázal i dnes. Po neproměněném trestném střílení a průniku Vrány se k němu dostala přihrávka Růžičky zpoza branky a Wolski přesnou střelou po ledě vrací Ocelářům vedení! Asistence: Martin Růžička, Petr Vrána – 2:1!
     
    13:39
    Na druhé straně byl sám před Hrachovinou Chmielewski, jenže z otočky nastřelil puk pouze do betonu ležícího libereckého brankáře!
     
    13:05
    Wolski prohrál souboj s Bulířem, hosté ujeli do situace dva na jednoho, kde po přihrávce Bulíře zakončoval Ordoš, ale rychlou střelou trefil pouze tělo brankáře Štěpánka! Domácí fanoušci si oddechli.
    10:41 Libor HUDÁČEK - 1:1
     
    10:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    LIBOR HUDÁČEK vyrovnává na 1:1! Hudáček si najel z levé strany mezi kruhy, první střelecký pokus zblokoval obránce Musil, následná dorážka proklouzla Štěpánkovi mezi betony! Asistence: Radan Lenc.
     
    08:02
    K nájezdu se odhodlal Wojtek Wolski, najel si s pukem před bránu, ale při pokusu o kličku mu puk zůstal stát před gólmanem Hrachovinou. Škoda.
     
    08:02
    Po faulu Hanouska rozhodčí nařídili trestné střílení!
     
    08:02
    Zblokované nahození Hanouska sebral Růžička, projel mezi třemi hráči a při zakončení byl faulován!
    05:32 Petr VRÁNA - 1:0
     
    05:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ujeli do přečíslení dva na jednoho, Růžička posunul puk před bránu, kam si najel PETR VRÁNA, rychlou kličkou oklamal Hrachovinu a poslal puk do liberecké brány! Asistence: Martin Růžička – 1:0!
     
    05:18
    Marosz našel přihrávkou od levého mantinelu k pravé tyči najíždějícího Graborenka, ten však bleskovou střelou trefil přesunujícího se Štěpánka!
     
    01:58
    Liberec čeká první přesilovka. Chmielewski vyhodil puk mezi diváky a čeká ho dvouminutový trest za zdržování hry.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 15. Wolski (Martin Růžička, P. Vrána), 18. M. Stránský (Gernát, Marcinko), 33. Hrňa (Hrehorčák) – 11. L. Hudáček (Lenc), 32. Lenc (Birner, Bulíř), 37. Ordoš (Derner, Birner)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Krajíček (C), M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Polanský, Adamský (A) – Hrňa.
    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan, Kunst – Ordoš, Bulíř, Birner (A) – Lenc, L. Hudáček, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Rychlovský, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Hlavatý, Tošenovjan.

    Diváci: 5140
    ocianews.com