Třinec – Liberec 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:3 (kon.)
Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kladno 5:2 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 19.01.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparta dvakrát padla, Dynamo posiluje!

    Oba dnešní soupeři jsou v rozdílné situaci. Sparta sice prohrála domácí utkání s Kladnem a na ledě Zlína, přesto je na druhém místě tabulky a v této sezoně zatím nepadla třikrát v řadě! Svěřenci Uweho Kruppa jsou nejlépe střílejícím mužstvem soutěže (131), ale trápí je defenziva, která naopak patří do spodní poloviny. Pomoci by jí měl finský zadák Ville Koistinen, jenž nastoupil už ve Zlíně a dnes si připíše domácí premiéru.

    Posily však hlásí i Pardubice! Ty čeká v závěru sezony náročný boj o záchranu Tipsport extraligy, ke které by jim měli pomoci zkušení útočníci Tomáš Rolinek a Michal Vondrka. Bývalý hráč Mladé Boleslavi by měl naskočit už dnes na Spartě, naopak jeho parťáka naskočil už v poslední partii proti Třinci (2:3), kterou Dynamo nezvládlo, těšit ho však může sympatický výkon.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! V rámci 38. kola vám nabídneme také tradiční bitvu mezi Spartou a Pardubicemi, jejíž úvodní buly je naplánováno na 16:00.
     
    Ještě jednou krásné hokejové odpoledne už přímo z pražské O2 areny. Oba týmy už vyjely na rozbruslení, my si pojďme společně představit dnešní sestavy.
     
    V brance Pražanů dostane příležitost Matěj Machovský. V obranných řadách dnes poprvé v této sezoně naskočí za Spartu Jan Pohl vypůjčený z Jihlavy a Radek Jeřábek ze Vsetína. V útoku trenér Uwe Krupp roztrhl svou tradiční trojici Smejkal – Tomášek – Řepík. Do první formace k Řepíkovi a Tomáškovi se přesouvá Lukáš Rousek. Jiří Smejkal poté figuruje ve třetí útočné formaci místo Roberta Říčky, který bude nastupovat vedle Andreje Kudrny a Vladimíra Růžičky.

    Pardubičtí přijeli do Prahy s téměř stejnou sestavou, s jakou nastoupili doma proti Třinci. Brankoviště i dnes hájí Pavel Kantor, který tak dostal přednost před Ondřejem Kacetlem. Na pozici sedmého obránce poté dnes bude hrát Daniel Blažej. V útočných řadách vypadl ze sestavy Matěj Blümel. Jeho nahradí ve čtvrté formaci Ondřej Machala. Na křídle druhého útoku se objeví nová posila Dynama Michal Vondrka.

    Takto trenéři poskládali sestavy pro dnešní duel, ve kterém půjde oběma celkům o hodně. Pražané hájí druhou příčku, Pardubičtí se chtějí odlepit ode dna tabulky. Podaří se jim to na ledě Sparty?
     
    Rozbruslení už pomalu končí a hráči už naposledy před dnešním zápasem zamířili do svých kabin. Nyní ledovou plochu již tradičně upraví rolba.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Moderátor sparťanských zápasů už představil sestavu domácího celku a za námi je také promo video ke kampani Nezastavíš. Začínáme už za chvíli!
     
    Hráči obou týmů jsou již zpět na ledové ploše. Po ledě už krouží také rozhodčí. Sudí si volá úvodní pětky na vhazování, začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli domácí zásluhou Davida Tomáška. Sparťané se následně přesunuli do útočného pásma, kde byl dobře připravený obránce Mikuš.
     
    00:42
    Oba týmy střídají. Vondrka poprvé u puku ve svém novém působišti. Následně hosté vyhazují na zakázané uvolnění a hra se vrátí před Pavla Kantora.
     
    00:57
    Sparťané poprvé v delším pobytu v útočném pásmu. Robert Říčka se dostal k puku na modré čáře, přes clonící protihráče ale nevystřelil a puk mají Pardubice.
     
    01:43
    Nejprve se nedostal ke střele Poulíček, poté se puku chopil Buchtele a kombinoval se svými spoluhráči. Pech nakonec nezpracoval puk na modré čáře.
     
    01:59
    Na chvíli se Dynamo usadilo v útočném pásmu, ale dlouho to netrvalo. Dobře pro domácí zasáhl svou hokejkou Pšenička a dostal hru do středního pásma.
     
    02:31
    Machovský chtěl pomoci s rozehrávkou v obranném pásmu, ale u puku byl jako první Tybor. Pardubický útočník chtěl hledat spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    03:06
    A znovu Dynamo! Tentokrát už to bylo z jejich strany nebezpečnější. Mandát střílel z pravé strany u mantinelu, Machovský vyrazil puk.
     
    04:12
    Sparťané se nemohli dostat dlouho k puku. Machala kroužil s pukem za brankou a hledal spoluhráče. Machovský nakonec musel zasahovat betonem.
     
    04:34
    Pohl špatně odhadl situaci u mantinelu a domácí se museli bránit. Machovský ale tentokrát mohl zůstat v klidu a sparťané se na chvíli osvobozují.
     
    04:39
    Sparta si zahraje přesilovou hru. Jan Mandát (PCE) sekl do hokejky Davidu Tomáškovi a odsedí si dvě minuty za sekání. Pardubice se budou muset bránit.
     
    05:06
    Sparťané sehráli svižnou kombinaci přes celou šíři útočného pásma, na jejímž konci měl být David Tomášek. Sparťanský útočník ale puk netrefil.
     
    05:58
    Domácí se nemohou dostat na delší časový úsek do útočného pásma. Teď se k puku dostal Juraj Mikuš, který neváhal a poslal puk na druhou stranu hřiště.
     
    06:39
    Dobrá individuální akce Mateje Pauloviče. Slovenský útočník objel branku a okamžitě střílel. Machovský vytasil svoje rameno a zamezil případné změně skóre.
     
    07:54
    Velká šance na druhé straně! Lukáš Rousek sám před brankou chtěl prostřelit Kantora na vyrážečku, pardubický gólman ale chytá.
     
    08:16
    Rozhodčí se opravil a zrušil icing domácích. Středové buly ovládl před Tomášem Rolinkem Vladimír Růžička, ale domácí se v útoku dlouho neohřáli.
     
    09:06
    Smejkal nezachytil kotouč v útočném pásmu a na zteč vyrazili hosté. Kusý střílel z otočky, svým pokusem ale nastřelil jen brusle bránícího Kudrny.
     
    09:54
    Pech uklidnil situaci v obranném pásmu svou přihrávkou na Jeřábka a domácí mohli střídat. Mezitím Machala se neprobil přes střední pásmo.
     
    10:46
    Menší chyba ve středním pásmu na straně domácích. Vondrka se hnal dopředu, na druhé straně mu ještě najížděl Harju, ale druhý jmenovaný nezpracoval.
     
    11:13
    Znovu v akci švédský útočník. Johan Harju chtěl najít svým pasem své spoluhráče na opačném rohu kluziště, ale puk pohotově zablokoval Rousek.
     
    12:12
    Voráček neodpálil kotouč z obranného pásma a domácí mohli hrát. Buchtele našel lépe postaveného Kudrnu, tomu ale přeskočil puk jeho čepel.
     
    13:11
    První vyloučení také na straně domácích. Jan Košťálek (SPA) dostává od rozhodčích dvouminutový trest za krosček. Dynamo hraje první přesilovku v utkání.
     
    13:42
    Hosté se nemohou usadit před Machovským. Harju musel pro puk až do vlastního obranného pásma, o chvíli později se pokoušel střílet Machala, neúspěšně.
     
    14:13
    Michal Ivan neudržel puk na modré čáře a domácí mohl osvobodit Smejkal. Sparťanský útočník vyhodil přes celé kluziště a jeho tým může po delší době střídat.
     
    15:22
    Dvě velmi povedené rány z hole Jana Zdráhala. V obou dvou případech byl Machovský na svém místě a nedovolil změnu skóre.
     
    16:06
    Vyloučený Košťálek už je zpět na ledové ploše a sparťané znovu v plném počtu. Mezitím Růžička pronikl do útočného pásma, Kantor raději přerušuje hru.
     
    16:29
    Ondřej Machala se dostal do velmi nebezpečné pozice v útočném pásmu a svou střelou přes posledního obránce jen o pár centimetrů minul vzdálenější tyčku!
     
    16:59
    Tomášek nevyhrál vhazování v útočném pásmu a hosté jeli kupředu. Velmi dobrou rychlost měl Martin Látal, puk před ním odehrál do rohu kluziště Machovský.
     
    17:06
    Máme tu další komerční přestávku tohoto duelu. Po jejím konci se bude vhazovat v obranném pásmu domácího celku, který vyměňuje své síly na ledě.
     
    17:12
    Rolinek vyhrál vhazování přesně na Tomáše Voráčka, který nahodil puk na branku a Tomáš Rolinek pohotově tečoval. Machovský zareagoval včas.
     
    17:39
    Dvořák se Sukeĺem dostali puk na své spoluhráče ve středním pásmu, sparťané se při svém přejezdu modré čáry provinili postavením mimo hru.
     
    17:57
    Kantor nepřesně rozehrál za brankou Dynama a k puku se dostal Růžička. Sparťanský útočník ale nepotrestal toto menší zaváhání hostujícího brankáře.
     
    18:42
    Koistinen přihrávkou na Blaina zrychlil hru, ale kanadský obránce vyslal ze své hole až příliš moc prudký pas. Rozhodčí píská zakázané uvolnění Sparty.
     
    18:43
    Buchtele vyvezl kotouč z obranného pásma a poslal nahození do rohu kluziště pro Smejkala. Druhý jmenovaný ale byl u puku později a puk mají hosté.
     
    19:14
    A budou hrát přesilovou hru! Jeremie Blain (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za krosček a jeho tým bude za chvíli hrát v dalším oslabení.
     
    19:31
    To byla šance! Obránce Zdráhal vyslal prudkou ránu od modré čáry, pardubický kotel se již radoval, ale puk se nakonec otřel o tyčku!
     
    19:39
    Růžička nevyhrál buly v obranném pásmu a hosté měli další šanci! Vondrka střílel z pravého kruhu. ale Matěj Machovský se stihl včas přesunout.
     
    19:57
    Ještě jedna možnost pro Pardubice. Jeden z obránců si sjel mezi kruhy, odkud okamžitě vypálil. Machovský zasáhl svou lapačkou a vytěsnil puk mimo branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je za námi. Viděli jsme hodně zajímavých momentů. Oba týmy měly své šance, například pardubický Zdráhal nastřelil v závěru první třetiny brankovou konstrukci. Po první periodě tak jdeme do šaten za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51 hodin.
     
    Střely na branku: 4 – 9
     
    Hráči jsou již zpátky na ledové ploše. Druhá třetina začíná za malý okamžik!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly vyhráli znovu domácí hokejisté, kteří ještě hrají v oslabení. Sukeĺ poslal puk na Buchteleho, který posílá černou pryž až do pásma ke Kantorovi.
     
    20:28
    Mandát nebyl úspěšný na vhazování a puk se dostal znovu na hole domácích. Radek Jeřábek okamžitě odpálil kotouč až do obranného pásma.
     
    20:42
    Sukeĺ zůstal na ledě, ale tentokrát už byly úspěšnější Pardubice. Harju bojoval o puk v rohu kluziště před Pechem, nakonec hosté udrželi útočné pásmo.
     
    21:16
    Jeremie Blain je zpět na ledě. Sparťané mezitím rozjeli další útočnou akci z vlastního pásma, ale daleko rychleji byl u puku dříve obránce Juraj Mikuš.
     
    21:58
    Řepík rozjel Rouska středem kluziště, sparťanský mladík v sestavě domácích se přes trojici bránících protihráčů už nedostal a puk mají Pardubice.
     
    22:06
    Domácí ale ještě zapracovali a byla z toho dobrá střela. Tomáš Dvořák vystřelil s hlavou nahoře, ale Kantor měl dobrý výhled a střelu zastavil.
     
    22:48
    Další dobrá možnost pro domácí. Andrej Kudrna našlápl po pravé straně mantinelu a hned střílel. Rána šla o kousek nad a Kantor nemusel zasahovat.
     
    24:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Minutu se sparťané nemohli pořádně vymanit z vlastního pásma a hosté trestají. MICHAL VONDRKA se dostal k odražené střele, kterou vyslal Svačina a zametl puk do branky! Dynamo se ujímá vedení. Asistence: Vladimír Svačina, Juraj Mikuš.
    24:09 Michal VONDRKA - 0:1
     
    24:36
    Hned po obdrženém gólu se domácí dostali do útočného pásma, Dvořáček se rozhodl střílet z levého kruhu pro vhazování, Kantor nemusel zasahovat.
     
    24:58
    Další dobrá rána! Nyní už to pěkně zacinkalo. Brankář Pavel Kantor měl obrovské štěstí, jelikož puk narazil na tyčku a poté se odkutálel ven.
     
    25:13
    Domácí zvýšili svoji aktivitu a snaží se střílet. Tomášek se probíjel skrz bránící hráče do útočného pásma, ale pardubičtí obránci byli připravení.
     
    25:54
    Mikuš poslal jemnou přihrávku na Svačinu, který jen prodloužil do útočného pásma a jeho spoluhráči rychle odjeli střídat. Sparťané mají puk pod kontrolou.
     
    26:27
    Matěj Machovský musel po delší době opět zasahovat. Sparťanský brankář si našel puk ve své výstroji a okamžitě přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    26:35
    Lukáš Pech neuspěl na vhazování a pardubičtí hráči se usadili v útočném pásmu. Michal Vondrka střílel okamžitě z pravého kruhu, Machovský zasáhl.
     
    26:43
    Harju tentokrát nebyl úspěšný na vhazování a sparťané vyvezli kotouč do útočného pásma. Dvořáček ale nezískal puk pro svůj tým za brankou Pavla Kantora.
     
    27:36
    Zdráhal dnes hraje opravdu ve velké pohodě. Pardubický obránce objel posledního obránce domácích a střílel. Jeho rána orazítkovala tyčku!
     
    28:11
    A pardubičtí hokejisté jsou za svou aktivitu odměněni přesilovkou. David Dvořáček (SPA) dostává od rozhodčích dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    28:45
    Sparťané začínají své oslabení výborně. Buchtele zdržoval pardubickou rozehrávku v útočném pásmu a nakonec donutil Kantora přerušit hru zákrokem.
     
    29:15
    Domácí se dostali na chvíli znovu do útočného pásma. Sukeĺ ani Kudrna však pořádně nevystřelili a Dynamo zavezlo kotouč zpátky před Machovského.
     
    30:19
    Říčka v situaci tři na dva chtěl poslat přihrávku na Rouska, ten už byl ale moc v úhlu a Kantor měl jednoduchou práci. Dynamu se přesilovka už krátí.
     
    30:45
    A Dvořáček je zpátky na ledové ploše. Radek Jeřábek vystřelil od modré čáry, Kantor měl dobrý výhled a střelu pohotově zastavil. Hra je přerušena.
     
    31:06
    Zdráhal opět v akci v útočném pásmu. Pardubický bek střílel jen do připraveného Machovského, na druhé straně se zase neprosadil Pech.
     
    32:06
    Kantor odpálil puk před dojíždějícím Smejkalem a hosté můžou v klidu vystřídat a srovnat své pětky. Své hráče také vyměňují sparťanští trenéři.
     
    32:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! DAVID TOMÁŠEK si vyměnil puk s Lukášem Rouskem a první jmenovaný bez větších obtíží poslal puk vedle betonu brankáře Pavla Kantora. Pardubičtí trenéři si ještě vzali trenérskou výzvu, ale rozhodčí po poradě u videa gól uznávají. Sparťané dotahují jednobrankovou ztrátu. Asistence: Lukáš Rousek.
    32:58 David TOMÁŠEK - 1:1
     
    33:13
    A pardubičtí hráči budou hrát v oslabení. Robert Kousal (PCE) dostává od sudích trest na 2 + 10 za zásah do oblasti hlavy a krku. Trest odpyká Denis Kusý.
     
    33:45
    Lukáš Rousek čekal na přihrávku od svého spoluhráče v útočném pásmu, ale pardubičtí obránci byli připravení. Následně se Dynamo osvobozuje.
     
    34:06
    Dobrá dělovka v podání Michala Řepíka. Sparťanský kapitán střílel z levého kruhu, Kantor viděl střelu na poslední chvíli, když ji vyrazil svým betonem.
     
    34:48
    Další pokus domácích. Ville Koistinen vystřelil od modré čáry, Kantor opět vyrazil před sebe, kde už byli připraveni hostující obránci, kteří odpálili puk ven.
     
    35:49
    Machovský odehrál kotouč před Denisem Kusým (PCE). Poté však Kusý dohrál sparťanského brankáře a odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    35:59
    Koistinen neudržel puk v útočném pásmu a domácí se museli vystěhovat. Finský obránce navíc musel pro puk až do vlastního obranného pásma.
     
    36:19
    Sparťané špatně rozehráli a dopředu mohl pádit Johan Harju. Pardubický útočník se dostal až před Machovského, kterého ale nestihl prověřit.
     
    36:58
    Říčka s Pechem neudrželi kotouč v útočném pásmu a Pardubičtí se dostali k dalšímu vyhození před všechny čáry. Hosté nepouští Spartu téměř k ničemu.
     
    37:39
    Rolinek na závěr oslabení se vydal útočit po pravé straně a zdržel dva sparťanské obránce v rohu kluziště. Přesilovka domácích se už chýlí ke konci.
     
    38:25
    Vyloučený Kusý je zpátky na ledové ploše. Následný souboj o puk v rohu kluziště nepřinesl vítěze a rozhodčí se nakonec rozhodli přerušit hru svým hvizdem.
     
    38:46
    Michal Řepík dojel puk v útočném pásmu, poté našel hůl Davida Tomáška, který pouštěl na svého obránce. Na modré čáře ale zrovna nikdo v bílém nebyl.
     
    39:39
    Vondrka si najížděl na přihrávku od svého spoluhráče přesně mezi kruhy, přes dvě sparťanské hokejky však kotouč neprošel a ocitá se v rohu kluziště.
     
    39:54
    V posledních vteřinách hry Růžička hledal v tandemu Říčku, ale neúspěšně. Pohotovým zákrokem se navíc činil Kantor, který svou holí odpálil puk pryč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední třetina je za námi. Diváci tady v hale se už dočkali prvních branek. Do vedení odskočili hosté zásluhou Michala Vondrky, ale v polovině utkání vyrovnal povedenou akcí David Tomášek. Oba týmy tak mají k vítězství v tomto utkání stejně daleko.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49 hodin.
     
    Střely na branku 14 – 19
     
    Hráči jsou již zpátky ze svých kabin na ledě. Třetí třetina za chvíli pokračuje!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Rolinek vyhrál úvodní vhazování, ale jeho spoluhráči se daleko s pukem nedostali. Dobrou práci odvedl v obranném pásmu Tomáš Dvořák.
     
    40:42
    Rousek ztratil puk a do protiútoku se vydalo Dynamo. Svačina nahrál na svého spoluhráče do lepší pozice, Harju ale trefil jen clonícího hráče domácích.
     
    41:13
    Smejkal se vydal napadat hostující rozehrávku a vyplatilo se. Sparťané získali puk na své hokejky, ale o chvíli později puk skončil až v hledišti.
     
    41:42
    Koistinen chtěl poslat rychlou přihrávku na své spoluhráče do útočného pásma, jeho pas ale byl příliš moc prudký a nikdo z jeho spoluhráčů puk nezachytil.
     
    42:08
    Kousal si dojel nahozený puk v útočném pásmu, ale posléze se kotouč dostává na Koistinena. Finský bek našel vepředu Buchteleho, jeho ránu Kantor chytá.
     
    42:22
    Sukeĺ vyhrál čistě buly na svého obránce, který už byl připraven na modré čáře. Radek Jeřábek střílel nahoru, Pavel Kantor byl opět dobře připravený.
     
    43:09
    Zajímavá finta Davida Dvořáčka! Sparťanský útočník si prohodil puk mezi bruslemi a poté se snažil zakončit. Puk znovu lapil jistý Kantor.
     
    43:59
    Sparťané byli ještě chvíli v útočném pásmu, ale hostující hráči už nedovolili další komplikace a puk klouže až do obranného pásma k Machovskému.
     
    44:34
    Ondřej Machala útočil po pravé straně kluziště, v dobré rychlosti se snažil zakončit střelou na bližší tyč, ale gólman Matěj Machovský byl i tentokrát bezchybný.
     
    44:57
    Růžička nemohl hrát dopředu na své spoluhráče, kteří zrovna střídali. Své síly vyměňují také pardubičtí hokejisté, hra se v posledních minutách zklidnila.
     
    45:53
    Další nepříjemnost pro domácí celek. Lukáš Pech (SPA) dostal od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Sparťané se musí znovu bránit ve čtyřech hráčích.
     
    46:06
    Hned na úvod přesilové hry se dostal k puku Jan Kolář, který okamžitě pálil. Machovský střelu viděl a vyrazil ji mimo nebezpečí svého týmu. Puk má Dynamo.
     
    46:57
    Další dobrá rána! Matej Paulovič z mezikruží střílel jen do připraveného Matěje Machovského, který je teď v ohnisku několika pardubických střel.
     
    47:48
    Dobrá střela hostujícího beka. Zdráhal napodruhé střílel jen do Kudrny, který navíc zlomil hůl. Sparťané ale se následně osvobozují a střídají své síly.
     
    47:53
    Pech je již zpátky na ledové ploše, ale pardubičtí hráči tuto přesilovku sehráli opravdu precizně, chybělo tomu pouze jediné, vstřelená branka.
     
    49:04
    Sparťané vyrobili v obranném pásmu dvě hrubé chyby, Vondrka se snažil po kličce za brankou Machovského nahrávat před branku, tam ale nikdo nebyl.
     
    49:11
    Další pokus pardubického mužstva. Po vyhraném vhazování se k puku dostal forvard Robert Kousal, který ale sám před brankou Machovského nepřekonal.
     
    49:17
    Hra se znovu vrátí před sparťanského brankáře. Robert Říčka nebyl dostatečně rychlý na to, aby zabránil zakázanému uvolnění svého týmu.
     
    49:54
    Tomášek vybojoval puk v obranném pásmu a chtěl rychle vyslat své spoluhráče dopředu. Růžička ale puk dlouho na své hokejce neudržel.
     
    50:32
    Buchtele se chtěl prokličkovat přes Mikuše na obranné modré čáře, to se mu také povedlo, ale zpětnou přihrávku na sparťanského útočníka si našel Harju.
     
    51:42
    Dvořák vyjel z obranného pásma a nahodil. Jeho nahození bylo ale ještě za červenou čárou a rozhodčí tedy pískají další zakázané uvolnění domácího celku.
     
    51:57
    Jeřábek neudržel puk na své holi a tvořit mohl Machala. Pardubický útočník ale přihrával na opačnou stranu, kde byli pouze připraveni domácí obránci.
     
    52:54
    Rolinek si vzal opuštěný kotouč ve vlastním pásmu, ale dobře se vrátil Tomášek a v klidu podržel puk na své hokejce. Vzápětí se domácí dostali do ofsajdu.
     
    53:15
    Michal Vondrka se po vyhraném vhazování v útočném pásmu snažil nahrnout puk do brankoviště, kde si ho už pohlídal brankář Matěj Machovský.
     
    53:54
    Říčka bojoval o puk v útočném pásmu, nicméně Harju dostal kotouč alespoň do střední třetiny. Posléze končí puk mimo dohled sudích, hra je přerušena.
     
    54:24
    Pech nemohl pokračovat v akci, jelikož vhazování v útočném pásmu neproběhlo v rámci regulí. Hra je tedy přerušena a čas se posune zpátky.
     
    54:39
    Koistinen odehrál puk před Poulíčkem příliš moc prudce a kotouč nakonec končí až na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před brankáře Machovského.
     
    54:57
    Jeřábek musel na modré čáře už couvat zpět do středního pásma. Hlasatel tady v O2 areně ohlásil počet diváků, kterých je tu dnes celkem 9 763!
     
    55:44
    Velká šance Pardubic! Jeden z obránců nastřelil puk na Machovského, o dorážku se postaral Vladimír Svačina, ale narazil jen na betony!
     
    55:57
    Dvořák musel rychle spěchat do obranného pásma, celou situaci zvládl. Poté si ještě stihl vyměnit puk s Tomáškem, ale sparťanská souhra k úspěchu nevedla.
     
    56:39
    Další náznak pardubické šance! Michal Vondrka v přečíslení dva na jednoho chtěl přihrávat, puk ale obětavým zákrokem zastavil obránce Blain.
     
    56:58
    A znovu Dynamo. Johan Harju se dostal k odraženému kotouči v útočném pásmu a hned vypálil. Machovský se jen ohlédl, střela šla těsně nad branku.
     
    57:54
    Koistinen za brankou Sparty uklidnil hru a našel v útočném pásmu své spoluhráče. Puk sice projel Pechovi mezi bruslemi, ale poté se neprosadil Smejkal.
     
    58:17
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Koistinen nahodil vysokým obloukem na Kantora, před kterým ještě dojížděl Smejkal, přesto pardubický brankář zasáhl.
     
    58:57
    Dvořák vydoloval puk u mantinelu, ale na druhé straně byl jen Rolinek, který ještě zastavil sparťanský postup z obranného do útočného pásma.
     
    59:22
    Tomáš Pšenička se prohnal dopředu v dobré rychlosti a po přejezdu útočné modré hned pálil. Brankář Kantor byl připravený a udržel puk ve své výstroji.
     
    59:43
    Blain s Tomáškem ještě zastavili pardubický výjezd z obraného pásma. Vypadá to, že půjdeme do prodloužení. Nyní ještě zasáhl Matěj Machovský.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ve třetí třetině jsme se rozhodujícího gólu nedočkali a o vítězi dnešního utkání bude muset rozhodnout prodloužení či samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 19 – 34
     
    Na každé straně vidíme tři hráče, kteří už krouží po ledové ploše. Prodloužení začíná!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Tomášek vyhrál vhazování ve středovém kruhu a jako první mají puk na svých holích domácí. Řepík se prohnal kolem Kantorovy branky, skóre se nemění.
     
    60:43
    Sparťané však znovu kombinují v útočném pásmu. Košťálek kombinoval s Řepíkem v mezikruží, ale pardubická trojice posléze získala kotouč na své hole.
     
    61:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté nejprve neproměnili přečíslení dva na jednoho, kdy Vondrkovu přihrávku vystihl Tomášek. Poté se však LUKÁŠ PECH protáhl až před Pavla Kantora, kterého překonal svou přesnou střelou a rozhoduje o vítězi dnešního utkání. Asistence: Ville Koistinen, Matěj Machovský.
    61:20 Lukáš PECH - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Byl to pořádný boj, ze kterého nakonec vychází vítězně domácí zásluhou Lukáše Pecha. Pardubičtí se dnes musí spokojit s jedním bodem, sparťané si do tabulky české nejvyšší soutěže připisují dva body.
     
    To je ode mě už pro dnešek definitivně všechno. Sparťané se chystají na děkovačku se svým kotlem, Pardubičtí zatleskali svým příznivcům a odebírají se do kabin. Mějte se hezky a někdy zase na počtenou! (18:32:32)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 33. Tomášek (Rousek), 62. Pech (Koistinen, Machovský) – 25. Vondrka (Svačina, Mikuš)


    HC Sparta Praha: Machovský (Wolf) – Tomáš Dvořák, Košťálek, Koistinen, Blain, Jeřábek, J. Pohl, Poizl – Rousek, Tomášek, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech, Smejkal – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček.
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář, T. Voráček, Ivan, Holland, Blažej – Mandát, R. Kousal, Tybor – Svačina, Harju, Vondrka – Kusý, Poulíček, Látal – Machala, Rolinek, Paulovič.

    Rozhodčí: Svoboda, Heikinnen – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 9 763
    bahis siteleri