Třinec – Liberec 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:3 (kon.)
Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kladno 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 19.01.2020, 15:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezkou neděli z moravské metropole, kde se po čtrnácti dnech vrací extraligový hokej. Domácí Kometa Brno přivítá celek Plzně. Brňané se před vlastními fanoušky budou snažit zlomit nepříznivou produktivitu, která je v posledních utkáních provází. O reparát mají zájem také Západočeši, kteří v posledním kole utrpěli ponižující debakl na libereckém ledě.
     
    HC Škoda Plzeň:

    Hokejová Plzeň prožívala až do pátečního utkání v Liberci povedené období. Západočeši na přelomu kalendářního roku nastartovali vítěznou sérii, která čítala šest utkání v řadě. V tomto týdnu se pak indiáni dvakrát střetli s celkem Bílých Tygrů z Liberce. Zatímco v domácí dohrávce Severočechy přetlačili 3:2, páteční odveta v Liberci byla zcela jiná písnička. Západočechům nevyšlo vůbec nic a jejich vítězná série byla přerušena debaklem 1:7. To ovšem nic nemění na faktu, že Plzeň je ve formě, za posledních pět zápasů je právě s Libercem nejúspěšnějším týmem extraligy a drží se na 3. místě se ziskem 70ti bodů.

    Pozorným extraligovým fanouškům asi netřeba zdůrazňovat, že tahounem Plzně je zkušený Milan Gulaš, jenž ovládá hned několik statistických nej. S počtem 30ti branek je nejlepším střelcem soutěže, stejný počet přidal i do kolonky asistencí, což z něj dělá suverénně nejproduktivnějšího hráče Tipsport extraligy. Do první desítky v bodování nejvyšší soutěže se vleze také další plzeňský útočník Tomáš Mertl (14+17). Stejný počet jako Mertl nasázel i další Jihočech ve službách Plzně Luboš Rob (14+9), tomu se zatím velmi dobře daří přechod z Chance ligy do extraligového hokeje.

    V souvislosti s ofenzívou musíme zmínit také další klíčový faktor plzeňské hry. Tím jsou přesilové hry. Indiáni patří s úspěšností 25,81% na celkově 2. místo v extralize, s počtem 40ti branek v početních výhodách jsou dokonce nejlepším celkem. Od Západočechů se dá tedy očekávat vysoce ofenzivní hokej, což dokazuje i jejich průměrný počet vyslaných střel za zápas, s počtem střeleckých pokusů 33,08 jsou znovu nejaktivnějším celkem soutěže.

    Defenzíva Plzně se opírá o zadáka s reprezentačními zkušenostmi Michala Moravčíka (3+14), tomu se kromě produktivity daří být i užitečným, s plusovými 12ti body se řadí mezi nejužitečnější hráče kádru trenéra Čiháka. Pevnou součástí plzeňské obrany je její nejproduktivnější člen Vojtěch Budík (2+17). V čele obranné hráze indiánu stojí brankář Dominik Frodl, jenž se po nešťastném zranění Jaroslava Pavelky stal jedničkou západočeského celku, důvěru trenérům vrací, když byl u 22 vítězství svého týmu, což jej řadí mezi nejčastěji slavíci brankáře v celé extralize. Co se týče úspěšnosti jeho zákroků, ta je na úrovni 91,03%, průměrně pak inkasuje 2,42 branky na zápas.
     
    Posledních 5 zápasů Plzně: 

    Plzeň – Vítkovice 6:4

    Kladno – Plzeň 1:3

    Plzeň – Pardubice 5:0

    Plzeň – Liberec 3:2

    Liberec – Plzeň 7:1
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnská Kometa se po novém roce trápí v koncovce. Z dosavadních šesti utkání skórovala pouze šestkrát a získala pouhých pět bodů. I navzdory výsledkovým nezdarům se však brněnskému celku nadále daří držet pozici v elitní šestce, na pronásledovatele z Karlových Varů čítá náskok pěti bodů. Hru Komety citelně ovlivňuje marodka elitních hráčů, poslední zápas v Kladně neodehrál dlouhodobě zraněný Petr Holík a co víc marodku rozšířil také Peter Mueller, jehož start je nejistý i v nedělním duelu s Plzní.

    Kometa se bude proti Západočechům spoléhat na svého kapitána Martina Zaťoviče, jenž patří po Gulašovi z Plzně na druhé místo exraligových střelců. V absenci nejproduktivnějšího Holíka a vysoce produktivního Muellera, je dalším stěžejním hráčem Tomáš Plekanec (9+17), hlavní kouč Zábranský bude určitě spoléhat i na zkušenosti Jana Hrušky (10+13).

    Defenzivní hru Komety drží velezkušený Ondřej Němec (3+15), v dresu Komety se daří také Filipu Pyrochtovi (3+11). Brankoviště Komety momentálně sdílí dvojice Karel Vejmelka – Marek Čiliak. Poslední střetnutí v Kladně odchytal Vejmelka, vedení brněnské lavičky ovšem využívá služeb obou brankářů a jméno vyvoleného se nejspíš dozvíme až před startem utkání.
     
    Posledních 5 zápasů Brna:

    Hradec Králové – Brno 2:1p

    Brno – Zlín 2:3sn

    Olomouc – Brno 1:2

    Liberec – Brno 5:0

    Kladno – Brno 5:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – M. Erat, Plekanec (A), Zaťovič (C) – Kucsera, Rákos, Dočekal – Orsava, Hruška, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Suchý, V. Němec, Rob – Malát, Kodýtek, Kolda.

    Rozhodčí: Pešina, Kubičík – Rožánek, Bryška.
     
    Zahájení utkání předchází slavnostní ceremoniál, kdy je pod stropem brněnské areny odhalen dres legendy s číslem 16 Jaroslava Jiříka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání odstartovalo, na úvodním vhazování úspěšnější domácí Plekanec proti Mertlovi.
     
    00:27
    Gulaš přišel o kotouč před vlastní brankou a toho se snažil okamžitě zužitkovat Bartejs, Frodl jeho pokus vyrazil.
     
    01:04
    Nahození Pyrochty tečoval na hranici brankoviště Plášek, Frodl však dokázal kotouč zachytit.
     
    01:14
    Hosté zahrozili v přečíslení dva na jednoho, kotouč vedl Zdráhal a předložil jej Pourovi, tomu zpracování chvíli trvalo, zakončit však dokázal, ale na Čiliaka si nepřišel.
     
    02:21
    Hruška poslal zpoza branky kotouč na pravý kruh, kde si jej zpracoval Orsava a okamžitě vypálil, Frodl znovu úspěšně zasáhl.
     
    02:52
    Kometa si vytváří nápor v útočném pásmu, plzeňská obrana se musí mít v úvodu utkání na pozoru.
     
    03:08
    Plzeň se nyní bude bránit početní výhodě Brna. Na dvě minuty putuje na trestnou lavici Milan Gulaš za podrážení.
     
    03:46
    Kometa kombinuje před Frodlem, ale zatím ji chybí střelba.
     
    04:09
    Němec poslal puk na levý kruh, odkud vypálil Kucsera, jeho střela však byla zablokována a Plzeň se osvobozuje.
     
    04:39
    Plekanec nyní připravil na zlatém podnose příležitost Rákosovi, jenž po jeho přihrávce měl před sebou odkrytou branku, na jeho koncovku z voleje se však s velkou bravurou dokázal přesunout plzeňský brankář Frodl a vyrazil kotouč do tyčky!
     
    05:28
    Střondala postupoval do útočného pásma a v mezikruží se snažil vylepšit pozici pro Horkého, ten však jeho přihrávku ideálně nezpracoval.
     
    06:20
    Kometa má i při plném počtu hráčů nadále více ze hry, Plzeň se kromě brejku Zdráhala s Pourem zatím k ničemu nedostala.
     
    06:28
    Erat si ihned po vhazování najel do střelecké pozic a zkusil švihovkou překvapit Frodla, ten byl ovšem ve střehu a pokus brněnského matadora vyrazil.
     
    07:03
    Orsava se snažil vyslat do samostatného úniku Zaťoviče, tomu se nepodařilo kotouč ideálně zpracovat, nicméně puk se odrazil k Plekancovi, jenž se snažil Frodla nachytat bekhendem mezi betony, plzeňský brankář ovšem včas sklepl betony.
     
    07:56
    Kometa se nadále pere o svůj prostor v útočné třetině, Plzni se nedaří posunout kotouč alespoň do středního pásma.
     
    08:18
    Až nyní se to Západočechům povedlo a unavená pětice hráčů střídá.
     
    09:20
    Plzeňský Kracík nahodil kotouč do pásma Brna, kde jsou ovšem první domácí obránci a znovu odvracejí hru od Čiliaka.
     
    09:42
    Nyní se ovšem v mezikruží ocitl Pour a měl dostatek času na to, aby zamířil, Čiliak jeho střelu vyrazil do vzduchu a dlouho si nebyl jist, kde se kotouč nachází, nakonec mu však pomohli obránci.
     
    10:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa z protiútoku otevírá skóre! Po přihrávce Bartejse se do útočného pásma rozjel po levém křídle Horký a před brankou našel číhajícího MARTINA ZAŤOVIČE, jenž zasunul kotouč za záda bezmocného Frodla. Luboš Horký.
    10:11 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    10:40
    Gulaš na druhé straně předkládal puk Mertlovi, jenž se jej snažil usměrnit za Čiliaka z hranice brankoviště, brněnský brankář ovšem tuto situaci ustál.
     
    11:16
    Kantner nyní narazil na defenzivní stopku od Bartejse a Kometa znovu rozehrává protiútok.
     
    11:32
    Další brněnský útok ovšem nyní přerušuje postavení mimo hru.
     
    11:50
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Budík – 2 min., hrubost).
     
    11:59
    Pour poslal kotouč do hloubky pásma Kracíkovi, ten před brankou hledal Janka, kterému se však zakončit nepodařilo.
     
    12:33
    Plzeň si zahraje přesilovou hru 4 na 3, dvě minuty za podrážení fasuje Martin Dočekal.
     
    12:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Plzeň bleskově využívá přesilovou hru, když se s kotoučem na levém kruhu pomazlil MILAN GULAŠ a přesnou střelou prokázal svůj um kanonýra. Asistence: Vojtěch Němec.
    12:46 Milan GULAŠ - 1:1
     
    13:24
    Kracík propasíroval kotouč na Zdráhala, jenž trefil kotouč z voleje, ovšem Čiliak byl připraven zasahovat.
     
    13:50
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    14:05
    Plekanec přenechal kotouč Svozilovi, mladíčky obránce Komety se protáhl po pravé straně a zkusil zakončit bekhendem, plzeňskou branku však minul.
     
    14:35
    Zaťovič si šikovně obhodil Moravčíka, ale kotouč stačit nedojel a plzeňský bek své zaváhání včas napravil.
     
    15:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa si bere zpět jednobrankový náskok! Druhou branku Brna zařídila trojice mladíků, když se od Střondaly dostal puk na Pláška, jenž postupoval po levé straně a šikovně nahodil kotouč LUBOŠI HORKÉMU, jenž jej umístil k bližší tyči plzeňské branky. Asistence: Karel Plášek ml. a Vojtěch Střondala.
    15:00 Luboš HORKÝ - 2:1
     
    15:53
    Kometa se nadále drží na puku a snaží se o další útočnou akci.
     
    16:02
    Nepovedená rozehrávka končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Čiliaka.
     
    16:51
    Pevní útočná formace nyní předvedla pohlednou kombinaci v útočném pásmu, ale nikdo z elitní lajny Brna ji nedokázal zakončit.
     
    17:06
    Kometa se bude muset podruhé v utkání bránit početní výhodě Plzně, na trestnou lavici míří Ondřej Němec za podrážení.
     
    17:20
    Kometa se osvobozuje.
     
    17:34
    Vyloučení na obou stranách, Tomáš Malec na straně Brna za držení, stejný trest míří odsedět také hostující Vojtěch Němec. Pokračuje klasická přesilovka Plzně 5 na 4.
     
    18:12
    Gulaš předkládal kotouč Mertlovi, ten jej však netrefil a puk opustil brněnské obranné pásmo, následně se Zaťovičovi podařilo pošetřit cenné vteřinky pro svůj tým.
     
    19:03
    Zdráhal předložil kotouč Kracíkovi, ten ovšem branku Brna přestřelil.
     
    19:06
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    19:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla hrubý chyba Plzně na závěr první třetiny! Rozehrávku indiánu zachytil na modré čáře TOMÁŠ PLEKANEC a ve svém samostatném úniku doslova vykoupal bezmocného Frodla. Bez asistence.
    19:50 Tomáš PLEKANEC - 3:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina atraktivní bitvy mezi Brnem a Plzní je minulostí. Domácí Jihomoravané se na svého soupeře od úvodních minut vrhli aktivním pohybem a tvořili si slibné střelecké příležitosti. Brněnský nápor byl umocněn přesilovou hrou, ale tu se domácím využít nepodařilo. Otevření skóre se dostavilo po rychlém protiútoku Komety, když přihrávku Horkého dokonale zužitkoval Martin Zaťovič. Plzeň srovnala v početní výhodě 4 na 3, pověst chladnokrevného střelce potvrdil Milan Gulaš. Kometa ovšem dokázala reagovat v čase 15:00 zakončil kombinaci mladíků Luboš Horký. Když už se zdálo, že Plzeň půjde do druhé třetiny pouze s jednobrankovým mankem, hrubě chybovala její obrana, čehož využil Tomáš Plekanec a v samostatném úniku překonal brankáře Frodla potřetí. Druhá třetina začne pod Špilberkem v 15:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní vhazování 2. třetiny získal plzeňský Gulaš a hosté se hrnou do útočného pásma.
     
    20:49
    Kometa se pokoušela založit útočnou kombinaci před Frodlem, ale indiáni ji tentokrát znemožnili.
     
    21:06
    Zaťovič nyní šikovně posunul kotouč na Pláška, jenž z levého kruhu zakončoval, ovšem Frodl byl připraven jeho střelu pokrýt.
     
    21:49
    Kometě se daří plzeňské akce přerušit již ve středním pásmu a rychle přechází zpět do útočné fáze.
     
    22:04
    Kometa si zahraje přesilovou hru, Plzeň zahrála v šesti a menší trest míří odsedět Vojtěch Němec.
     
    22:23
    Plzeň se zásluhou Mertla osvobozuje.
     
    23:02
    Němcovo nahození nyní šikovně tečoval Orsava, kotouč se svezl jen těsně mimo tyč plzeňské branky.
     
    23:22
    Pour nyní zavezl kotouč do útočného pásma a připravil ideální pozici pro Budíka, jenž zakončoval z voleje, ovšem Čiliak dokázal pohotově zasáhnout.
     
    23:39
    Plzeň se zatím dobře brání, Brno marně hledá cestu skrz střední pásmo.
     
    24:06
    Západočeši hrají v plném počtu.
     
    24:17
    Plný počet hráčů však příliš dlouho nevydržel, plzeňský Tomáš Mertl nyní zcela zbytečně v útočném pásmu zahákoval Svozila a míří na trestnou lavici.
     
    24:43
    Kucsera z levého kruhu nahodil kotouč na plzeňskou branku, číhající Orsava ani Zaťovič se však k němu nedostali a Plzeň vyhazuje.
     
    25:19
    Pokus o rychlý návrat Brna před Frodla komplikuje odpískaný ofsajd.
     
    25:55
    Plekanec po přihrávce Hrušky trefil prvního bránícího hráče, Kometa se však nadále drží v útočném pásmu.
     
    26:17
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    26:59
    Přihrávka Horkého na Pláška byla Suchým sražena do ochranné sítě, vhazovat se bude před Frodlem.
     
    27:05
    Svozilovo nahození ukryl Frodl v lapačce, před brankou mu ještě clonil Erat.
     
    27:42
    Svozil nyní šikovně zastavil postup Kracíka a Kometa se dostává k rozehrávce.
     
    28:00
    Plzeň však nyní dobře napadá a domácí se nemohou dostat do středního pásma.
     
    28:54
    Nyní se hraje nahoru dolů, kde pracují dobře defenzívy obou celků.
     
    29:00
    Přesilovou hru si poprvé ve druhé třetině zkusí Plzeň. Dvě minuty za krosček fasuje Lukáš Kucsera.
     
    29:47
    Gulašovu přihrávku vystihl Plekanec a vystartoval vstříc Frodlovi, mohl ještě přihrávat, ale nakonec zvolil střelu, když mířil do protipohybu brankáře, ale puk plzeňskou branku minul.
     
    30:40
    Kometě se opět podařilo osvobodit.
     
    31:00
    Brno hraje v plném počtu.
     
    31:25
    Kucsera se po návratu z trestné lavice zapojil do hry a ujížděl do zajímavé akce s Dočekalem, prvně jmenovanému se však nepodařilo přesně adresovat přihrávku.
     
    31:29
    Kometa se bude muset znovu bránit přesilové hře soupeře. Dvě minutu za vysokou hůl obdržel Martin Dočekal.
     
    31:41
    Mertl obdržel přihrávku mezi kruhy a okamžitě zakončoval, branku minul.
     
    32:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň už tentokrát přesilovou hru využívá! Indiáni drželi svého soupeře dlouho sevřeného v obranném pásmu a po přihrávce Gulaše se střelou z voleje prosazuje MATYÁŠ KANTNER. Asistence: Milan Gulaš, Tomáš Mertl.
    32:11 Matyáš KANTNER - 3:2
     
    32:46
    Kometa se okamžitě snažila nahrnout do útočného pásma, Plzeň však i díky dobré práci Moravčíka dokázala modrou čáru ubránit a obrací hru.
     
    34:00
    Hruška po delší době společně s Orsavou zavezli kotouč do útočného pásma, kde se však druhý jmenovaný o koncovku pokoušel marně.
     
    34:40
    Utkání nyní nenabízí příliš střeleckých příležitostí, naopak jsou k vidění spíš osobní souboje u mantinelů.
     
    35:34
    Zaťovič nyní postupoval do útočného pásma po levém křídle, snažil se zaseknout a přihrát najíždějícímu Svozilovi, byl však včas odzbrojen plzeňským obráncem.
     
    36:10
    Pulpánovo nahození nenadělalo Čiliakovi příliš velké starosti a bude se vhazovat po pravici brněnského brankáře.
     
    36:29
    Plzeň se teď drží před Čiliakem a k další střele se dostal Jank, brněnský brankář znovu úspěšně zasáhl.
     
    37:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se prosazuje z rychlého protiútoku a znovu odskakuje do dvoubrankového náskoku! Výbornou práci předvedl Plekanec, jenž nabruslil do útočného pásma a před brankou našel povedenou přihrávkou MARTINA ZAŤOVIČE, jenž dnes už podruhé uklízel kotouč do zcela odkryté branky. Asistence: Tomáš Plekanec.
    37:07 Martin ZAŤOVIČ - 4:2
     
    38:29
    Plzeň je nadále aktivní a opět hledá cestu ke kontaktní brance.
     
    39:02
    Němec nyní vysokým obloučkem trefil kostku nad ledem a vhazovat se bude před Čiliakem.
     
    39:30
    Kometa nyní aktivně napadala rozehrávku Plzně a těžila z toho příležitost, když se znovu v zajímavé souhře ocitl Plekanec, jenž adresoval Zaťovičovi, kotouč byl však bránícím hráčem hostů sražen a pohotově musel reagovat Frodl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po dvou třetinách nadále platí dvoubrankové vedení domácího týmu. Kometa měla v úvodu prostředního dějství dvě po sobě jdoucí přesilové hry, ale vedení na rozdíl tří branek nenavýšila. Stejnou příležitost dostala ještě před první polovinou základní hrací doby i Plzeň a hostům se podařilo druhou přesilovku v řadě využít, kdy Gulašovu přihrávku zužitkoval Matyáš Kantner. Od této chvíle byla Plzeň aktivnějším týmem a snažila se najít cestu ke srovnání, jenže z brejkové situace se prosadil druhou trefou v utkání Martin Zaťovič, kterému předložil puk Plekanec. Škodovka ovšem určitě nic vzdávat nebude a třetí třetina slibuje zajímavé rozuzlení dnešního souboje, sledovat její vývoj budete moct od 16:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Plekanec úspěšný na úvodním vhazování třetí třetiny.
     
    40:43
    Na ledě se teď nic mimořádného neděje, Plzeň vyčkává se střídáním a bude se pokoušet o rozehrávku.
     
    41:33
    Hraje se převážně ve středním pásmu, oba celky se marně pokoušejí o přechod útočné modré čáry.
     
    42:46
    Plzeň se stále marně pokouší propracovat na brněnské území.
     
    42:57
    Nyní se to Západočechům povede, rozehrávka Komety končí icingem.
     
    43:43
    Plzeň to má s přechodem přes střední pásmo hodně komplikované, defenzíva Komety působí organizovaným dojmem a brankář Čiliak zatím nemusel střelit žádné vážnější střele.
     
    44:30
    Plzeň si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za podrážení obdržel brněnský obránce Ondřej Němec.
     
    44:53
    Po přihrávce Čerešňáka pálil z levého kruhu Gulaš, Čiliak jej vychytal pohotovou lapačkou.
     
    45:20
    V další příležitosti Plzně byl mezi kruhy Mertl, ale branku z voleje netrefil.
     
    45:33
    Kometa vyhazuje.
     
    46:22
    Plzeň znovu musí pro kotouč až k Frodlovi.
     
    46:30
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    46:43
    Tentokrát se vylučuje na straně Plzně, dvě minuty nafasoval Vojtěch Budík za držení.
     
    47:06
    Plzni se podařilo zaútočit i ve vlastním oslabení, ovšem střela Vráblíka z vrcholku pravého kruhu Čiliaka z míry nevyvedla.
     
    47:46
    Kometě se zatím přesilová hra vůbec nedaří, ještě se ani nestačila zformovat v útočném pásmu.
     
    48:12
    Další pokus domácích končí ofsajdem.
     
    48:42
    Nyní už se Kometě podařilo usadit před Frodlem, toho prověřil prudkou střelou od modré čáry Pyrochta, brankář Plzně ukryl puk ve své lapačce.
     
    48:43
    Plzeň hraje v plném počtu.
     
    49:28
    Zakázané uvolnění Komety stěhuje hru před Čiliaka.
     
    50:03
    Kometa má s rozehrávkou problémy, Plzeň aktivně napadá a chce se nadechnout k náporu.
     
    50:47
    Rob nyní našel povedenou přihrávkou na modré čáře Vráblíka, do jeho rány se ovšem položil Zaťovič a Plzeň musí vyklidit útočné pásmo.
     
    51:37
    Kometě se nyní daří bránit modrou čáru, domácí už nikam nespěchají a soustředí se na obranu.
     
    52:25
    Kometa nepovoluje Plzni dostat se do tlaku, Barinka nyní vyvezl kotouč do středního pásma a napálil jen na Frodla, Plzeň bude znovu útočit do plných.
     
    53:21
    Moravčík chyboval v rozehrávce a toho mohl využít Horký, trefil ovšem vracejícího se Budíka.
     
    53:50
    Před brankou Brna zakončoval Zdráhal, kotouč byl však sražen mimo.
     
    54:47
    Kometa se na chvílí ohřála v útočném pásmu, nyní však kontroluje kotouč v tom obranném.
     
    55:47
    Čas rychle běží a Plzni se stále nedaří dostat na dostřel Čiliakovy svatyně.
     
    56:15
    Kracík si nyní nabruslil mezi kruhy, jeho střely však zablokoval obránce Svozil.
     
    57:17
    Právě probíhá tuhý boj o kotouč u mantinelu v obranném pásmu Brna.
     
    57:49
    Pozorná obrana Brna znovu odvrátila plzeňský protiútok, dobrou práci předvedl Zaťovič s Bartejsem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:21
    Zakázané uvolnění Komety a nabízí se power-play Plzně.
     
    58:22
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků, což pro Brno znamená vyprodáno.
     
    58:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:23
    Plzeňská branka je prázdná, hosté jdou do akce v šesti hráčích.
     
    58:31
    Zakázané uvolnění Brna.
     
    58:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa definitivně potvrzuje dnešní vítězství nad západočeským celkem. Pyrochta šikovně nastřelil kotouč po mantinelu a k tomu se ve středním pásmu dostal MARTIN ZAŤOVIČ a přesnou trefou pečetí jako správný kapitán nejen vítězství svého týmu, ale také hattrick v dnešním utkání. Asistence: Filip Pyrochta.
    58:41 Martin ZAŤOVIČ - 5:2
     
    58:54
    Vedení Komety mohl nyní navýšit Střondala, mířil z ostrého úhlu na bližší tyč, Frodl na poslední chvíli vytasil svou vyrážečku.
     
    59:16
    Fanoušci v DRFG areněn povstali ze svých sedadel a aplausem doprovázejí Kometu k prvnímu tříbodovému domácímu vítězství v novém roce 2020.
     
    59:42
    Utkání už se pouze dohrává, o vítězi je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Brněnská Kometa slaví první tříbodové domácí vítězství v novém kalendářním roce 2020, naopak Plzeň zakončuje nepovedený víkend, když po Liberci padla také v Brně. Domácí Jihomoravané zvládli třetí třetinu velmi zkušeně, když Plzni nepovolili žádnou vážnější příležitost a pod tlak se nenechali dostat ani v závěrečné power-play. Naopak hattrick dokonal v utkání Martin Zaťovič, jenž mimořádně přispěl ke vzedmutí brněnské produktivity, která před tímto utkáním byla v žalostných číslech. Domácí fanoušci jsou již nadržení na děkovačku se svými hokejovými idoly. Já se s vámi loučím a z moravské metropole vám přeji hezký zbytek neděle.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Milan Gulaš (PLZ)

    Martin Zaťovič (KOM) (17:26:15)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Zaťovič (L. Horký), 15. L. Horký (Plášek ml., Střondala), 20. Plekanec, 38. Zaťovič (Plekanec), 59. Zaťovič (Pyrochta) – 13. Gulaš (V. Němec), 33. Kantner (Gulaš, Mertl)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – M. Erat, Plekanec (A), Zaťovič (C) – Kucsera, Rákos, Dočekal – Orsava, Hruška, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml..
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Suchý, V. Němec, Rob – Malát, Kodýtek, Kolda.

    Rozhodčí: Pešina, Kubičík – Rožánek, Bryška
    thejrc.org