Kunlun – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 5:2 (kon.) | Ufa – Vladivostok 2:0 (kon.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 1:2 (0:2 po s.n.) | N.Novgorod – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Minsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.)
CSKA Moskva – Petrohrad 3:2 (kon.) | Jokerit – Barys 1:5 (kon.) | Viťaz – Omsk 1:2 (2:3 po s.n.)
Dynamo Moskva – Kazaň 0:2 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (po pr.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Admiral Vladivostok
Úterý 21.01.2020, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Bakoš (Vladivostok) 0+0, 4 střely, čas na ledě 16:00 (17:20:10)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 41:26.
    Zblokované střely – 15:23.
    Vyloučení – 2:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/2.
    Vhazování – 28:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Poslední perioda nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, domácí se snažili neudělat žádnou fatální chybu, což se sice nepovedlo, avšak i přesto se Metsolovi povedlo udržet čisté konto. Dnešní utkání ale nabídlo celkem vyrovnanou partii, nejednou byl blízko ke snížení slovenský útočník Bakoš, který na Metsolu vyzrát nedokázal.
     
    Hostujícímu celku se sice povedlo vstřelit branku, avšak videorozhodčí prokázal, že tomu tak bylo po limitu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Admiral to zkouší v šesti!
     
    59:10
    To se však stále neděje. Místo toho jsme sledovali svižnou ránu od Korosteljova, který trefil pouze protihráče. Posléze se Salavatu povedlo odpálit kotouč do bezpečí.
     
    58:15
    Petrov dokázal uspět na důležité buly, nicméně jeho celek se přesto nedostal k zakončení. Admiral drží pásmo, očekávat se dá odvolání brankáře Krasotkina.
     
    57:42
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladimir Žarkov – 2 min., faul loktem).
     
    56:55
    Osipov si dal velice záležet na rozehrávce, po které ještě přeposlal na hokejku Almqvista. Druhý z obránců vybojoval pásmo náhozem, který ale zastavil Metsola.
     
    54:13
    Larsen šikovně nahazoval před branku na teč, kde Omark trochu změnil směr letu neposedného předmětu. Admiral se opět dostal pod tlak, ze kterého se mohl dostat tím nejlepším možným způsobem, avšak Bakoš ani v tomto případě nevyzrál na Metsolu.
     
    53:01
    I tentokráte si jeden z hostujících hráčů pomohl hraničním zákrokem, při kterém poslal k zemi Žarkova. Režie si vybrala i předchozí moment, kdy byl sestřelen Omark.
     
    52:08
    Voroninovi se v tísni povedlo najít kolegu Lisina, jenomže ten se nedostal přes protihráče. Okamžitou střelou to poté zkoušel Davydov, který vystrašil Metsolu.
     
    51:13
    Hodně důrazně sestřelil protihráče hostující Bobrjašov, nicméně sudí nechali pokračovat ve hře. Admiral tak pokračoval v náporu, avšak brankář Metsola zasahovat nemusel.
     
    50:02
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minutek, Admiral Vladivostok i nadále ztrácí hned dvě branky. V poslední třetině tohoto zápasu nesledujeme zrovna hodně šancí.
     
    49:04
    Až k brance si nabruslil člen čtvrté formace Majorov, který poté počkal na podporu svých spoluhráčů, avšak zpětná nahrávka putovala daleko od hokejky Kartajeva.
     
    48:00
    Hra je navíc v krátkém časovém sledu opět přerušena, což si vyžádá prostor k předposlední komerční přestávce tohoto zápasu. Ihned po skončení se bude vhazovat před Metsolou.
     
    47:20
    Sošinikovovi se ještě povedlo zabojovat u levého hrazení, kde za sebe nepustil nahrávku od jednoho z protihráčů. Admiral se však směrem dopředu i nadále trápí.
     
    46:11
    Vladivostok začíná otevírat zadní vrátka, což se mohlo i tentokráte vymstít. Nakonec se rána švihem snesla daleko vedle branky, posléze neuspěl ani Majorov.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 29. Kugryšev, 37. Sošnikov (Hartikainen, Omark)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – A. Semjonov, Larsen, Koledov, Arzamascev, Lisovec, Ar. Sergejev, Muchamadullin – Hartikainen, Burmistrov (A), Omark (C) – Krikunov, Manninen, Sošnikov (A) – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – M. Majorov, Kartajev, Chochrjakov – Baškirov.
    Admiral Vladivostok: Krasotkin (Truškov) – Almqvist, A. Osipov (A), Kozlovskij, Miščenko, Bobrjašov, Ugolnikov, Davydov – Bakoš, Ljungh, Vicharev – Korosteljov, J. Petrov, V. Butuzov – K. Voronin, Glazačev (C), Mereskin (A) – Lisin, V. Strelcov, A. Strelcov – Drobin.

    Rozhodčí: Naumov, Gusev – Antonov, Šadrin
    thejrc.org