Kunlun – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 5:2 (kon.) | Ufa – Vladivostok 2:0 (kon.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 1:2 (0:2 po s.n.) | N.Novgorod – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Minsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.)
CSKA Moskva – Petrohrad 3:2 (kon.) | Jokerit – Barys 1:5 (kon.) | Viťaz – Omsk 1:2 (2:3 po s.n.)
Dynamo Moskva – Kazaň 0:2 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (po pr.)
konec
HC Dinamo Minsk
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Spartak Moskva
Úterý 21.01.2020, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dinamo Minsk ve výborném utkání poráží Spartak Moskva těsně 4:3, se s Vámi loučí a u dalších podobných pohledných zápasů se těší Tomáš Lysý. (19:33:18)
     
    Československá stopa v utkání:
    Robin Hanzl (SPM): 1+0, 2 střely, čas na ledě 18:08 min.
    Julius Hudáček (SPM): 3 ink. góly, čas na ledě 41:59 min.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-3
    Střely na branku: 33-20
    Zásahy gólmanů: 17-29
    Zblokované střely: 6-4
    Vyhraná buly: 19-25
    Vyloučení: 5-2
    Hity: 10-12.
     
    Parádní zápas je u konce. Domácí se dostali už v šesté minutě do vedení, když sraženou střelu Spoonera dorazil do branky Igor Martynov. Odpověď hostí na sebe nechala čekat do šestnácté minuty. Ivan Višněvskij si najel v přesilovce po Martynovově vyloučení na kruh a už vypadalo, že bude střílet. Nahrál ale na druhý kruh pro Ilju Zubova a ten se trefil hezky do protipohybu gólmana. V závěru třetiny mohl vrátit svému týmu vedení Shane Prince, jenže trefil jen spojnici.

    Takže po osmnácti sekundách druhé části přišel trest, když Martin Hanzl svým jedenáctým gólem v sezoně dorazil bekhendem puk do sítě po střele Fjodorova. Dorážky vůbec hrály významnou roli, jelikož těsně po polovině zápasu korunoval svůj dobrý výkon Shane Prince také úspěšnou dorážkou z předbrankového prostoru, tentokrát do klece zametl střelu Gragnaniho. A děly se věci. Nabuzení domácí šli do vedení, když v čase 36:40 Drozdov na hranici ofsajdu zajel do pásma, předal zadovkou puk mezi kruhy na Jevgenije Dadonova a ten krásně vyšil šibenici. Sudí zkoumali, zda Drozdov nebyl v ofsajdu, ale rozhodli, že nikoliv.

    Ve 42. minutě domácí vedli už o dvě branky, když v oslabení ujel po pravé straně Alexandr Kitarov a trefil se opět hezky – do bližší šibenice, čímž vyhnal Julia Hudáčka z klece. Ani domácí gólman nevydržel celý zápas – ale pouze kvůli zranění, jelikož ve 48. minutě se mu stal (nebo jeho kotníku) osudným závar před brankou. Nerozchytaný Taylor měl za Tolopila těžkou úlohu, ale pustil za svá záda jen jednu branku, když bylo k vidění opět hezké zakončení. Zubov zavezl puk, předal na druhou vlnu pro Fjodorova, ten nahrál na pravý kruh Kasparsi Daugavinšovi a letitý reprezentant Lotyšska ukázal přesnou trefou do šibenice, že stále umí.

    Domácí poté přestáli oslabení i závěrečný tlak a radují se ze dvou bodů, čímž ze sebe nyní odlepili post nejhoršího týmu soutěže.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Další dvě rány od modré, další neúspěšné. Tohle už domácí zvládnou.
     
    59:20
    Danny Taylor a jeho pět spoluhráčů zatím odolává, neboť odvádí i dobrou práci v předbrankovém prostoru, kde si hosté nedokáží najít prostor na teč.
     
    58:52
    Minsk Aréna poznala, že domácí hráči potřebují nyní pořádnou podporu, jelikož hosté již hrají v šesti bez gólmana.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Jestli i celého mače, to si netroufám říct.
     
    57:29
    Nyní sudí zřejmě odpustili domácím faul po tom, co Kitarov na obranné modré podrazil Ilju Zubova. Z protiútoku se kotouče chopil Pavlovič a domácí zástupce kapitána si po levé straně sjel k brance. Zkusil vystřelit k bližší tyčce, ale Nikita Bespalov jeho úmysl poznal.
     
    55:37
    Hned po návratu vyloučeného Princeho šli domácí do situace dva na dva. Právě vyloučený hráč dostal na levém kruhu puk a dával jej krásně před branku pro Kitarova. Saša si poklekl ve snaze pořádně se opřít do puku, jenže mířil těsně vedle pravé tyčky!
     
    55:23
    Těžký moment domácí přestáli, Prince je na ledě a Dinamo hraje v pěti.
     
    55:07
    Spartakovci svírají soupeře před jeho brankou, jenže nedokáží si najít prostor ke střele.
     
    54:56
    Hráči Dinama se osvobozují.
     
    54:11
    Ivan Višněvskij už chtěl pálit z první, ale včas k němu přistoupil soupeř a zablokoval jej.
     
    53:23
    Shane Prince dnes hrál vskutku výborně – jen s malou kaňkou. Nyní dostává dvě minuty za zdržování hry a vystřelení puku mimo kluziště.
    52:54 Kaspars DAUGAVINŠ - 4:3
     
    52:54
    Spartak právě vstřelil branku!
    Rázem je postaráno o zápletku – hezká kombinace Spartaku přináší kontaktní branku hostí! Ilja Zubov zavezl kotouč po levé straně do pásma. Počkal si, až mu z druhé vlny najede Fjodorov, který ještě posunul touš na pravý kruh pro KASPARSE DAUGAVINŠE. Jeho dělovka z první mířila přesně do bližší šibenice a brankář Minsku Taylor byl bez šance. Asistence: Arťom Fjodorov, Ilja Zubov.
     
    52:17
    Ještě jedna šance pro hosty. Francis Paré, který předešlé dvě sezony strávil v Jekatěrinburgu, dostává dvě minuty za držení.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Martynov (Spooner, Morrow), 31. Prince (Gragnani, Spooner), 37. Dadonov (Drozdov, Znacharenko), 42. Kitarov – 16. Zubov (I. Višněvskij, Fjodorov), 21. R. Hanzl (Fjodorov, Nikoncev), 53. Daugavinš (Fjodorov, Zubov)


    HC Dinamo Minsk: Tolopilo (48. D. Taylor) – Gotovec, Morrow, Dostanko, Znacharenko, Jerjomenko, Gragnani, Denisov – Pavlovič, Dadonov, Kitarov – Martynov, Spooner, Prince – Paré, Pavlenko, Greckij – Děmkov, Stefanovič, A. Kosticyn – Drozdov.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (42. Bespalov) – I. Višněvskij, Viklund, D. Višněvskij, Kutějkin, Gončarov, D. Musin, Trišin – Nikoncev, R. Hanzl, Fjodorov – Karsums, Daugavinš, Zubov – Cyplakov, Juňkov, Chochlačov – Arkalov, A. Galimov, Kokarev.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Pavel Ovčinnikov – Alexander Sadovnikov, Dmitrij Šišlo
    thejrc.org