Topoľčany – Skalica 4:3 (1:0 po s.n.) | Martin – Dubnica 4:2 (kon.) | Žilina – Trnava 7:2 (kon.)
Levice – Pov. Bystrica 4:0 (kon.) | Bratislava Capitals – Spišská N. Ves 5:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 22.01.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenie po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner MHK TSS GROUP Dubnica nad Váhom): "Súperovi chcem najskôr pogratulovať k víťazstvu. V dnešnom zápase sme nastúpili v pozmenenej zostave oproti predchádzajúcemu duelu. Stalo sa tak najmä z dôvodu určitých zranení i z toho, že hľadáme optimálnu zostavu do play-off. Čo sa týka samotného zápasu, musím uznať, že sme sa úvodných pätnásť minút len bránili. Našťastie sme to ustáli, tlak súpera ale pokračoval ďalej. V druhej tretine sa nám vďaka zlepšenému výkonu podarilo otočiť skóre, streliť dva góly, pričom sme siahali na zisk troch bodov. Päť minút po začiatku tretej tretiny sme ale vykonali fatálnu chybu pri striedaní. Puk bol na červenej čiare, pričom naši štyria hráči sa rozhodli, že idú striedať. Otvorili priestor pre súpera, ktorý vyrovnal na 2:2. Napokon ešte dokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Ďakujem za gratuláciu. Rovnako ako súper, aj my sme na poslednú chvíľu museli riešiť zostavu. Zo zostavy nám vypadli chorí Videlka, Brezniak a Matejka. Pre nás títo traja hráči znamenajú veľa, k nim sa pridal aj brankár Bernát. Všetci majú teploty, berú lieky. Je to veľký zásah do mužstva pri tak úzkom kádri. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli hneď od začiatku hrať na tri päťky, aby sme trošku šetrili Juniorov na víkend. Vývoj zápasu však bol v prospech súpera, museli sme preto všetko vsadiť na jednu kartu. Do hry sme poslali všetko, čo sme mali k dispozícii, čo má ruky a nohy. Išli sme do veľkého rizika, agresívne sme napádali súpera, kedy aj obrancovia zatvárali pásmo. Bolo to však mimoriadne riskantné. Stačilo, aby nám súper ušiel a zakončil na 1:3, mohlo byť vtedy po zápase. Chlapci to ale dokázali. Stretnutie sa blížilo k zápasom play-off. Obe mužstvá cítia záver skupinovej časti. Z tohto dôvodu sme vďační za tri body. Dubnica je náš tabuľkový sused. V prípade víťazstva a dobrých zápasov by nám určite vedela skomplikovať situáciu. Takto sme si dokázali pozíciu udržať a v prípade ak sa nič fatálne nestane, mali by sme si ju udržať i do play-off."

    Filip Nemček (útočník MHK TSS GROUP Dubnica nad Váhom): "Proti Martinu sa mi strelecky darí. Uplynulý zápas sme zvládli v predĺžení, tentoraz sme bodovo obišli naprázdno. Domáci si vedia nahrať, jazdia. Nám dnes chýbala väčšia bojovnosť, najmä ku koncu zápasu. Brankár nás v dnešnom zápase podržal, mali sme sa ale k nemu pridať aj my hráči. Príležitosti sme síce mali, súperovi sme však nedokázali odskočiť na rozdiel dvoch gólov. Minimálne sme mali udržať nerozhodný stav 2:2 a prípadne vymyslieť niečo v predĺžení. Určite sa nehrá dobre, ak ste so súperom odohrali duel len päť dní dozadu. Veľmi dobre sa poznáte, v play-off sú však iba takéto zápasy, je potrebné sa na takúto alternatívu pripraviť. Naďalej platí, že sa chceme ako tím posunúť v tabuľke vyššie. Nechceme zostať na aktuálnom mieste, chceme vyhrať čo najviac zápasov, aby sa nám to vrátilo v play-off. Najbližšie cestujeme do Spišskej Novej Vsi, kde sa nám už podarilo dvakrát zvíťaziť, snáď aj do tretice. Nadstavbová časť je pre všetky tímy niečo nové. Prenášate si síce bodový zisk z predchádzajúcich zápasov, vzhľadom ku kvalite prvých šiestich tímov je to ale zaujímavejšie pre diváka. Rozdiel medzi jednotlivými pozíciami nie je až taký viditeľný a do jej konca sa môže poradie ešte premiešať. Stretnutia sú určite vypätejšie, o čom sme sa mali možnosť presvedčiť v dnešnom zápase. Diváci takéto stretnutia vnímajú citlivejšie, je však škoda, že sme pre našich fanúšikov nezabezpečili aspoň bod. Ďakujeme im za výbornú atmosféru, spomínam si ešte na obdobie keď som tu pôsobil, sú to veľmi pekné spomienky. Sústrediť sa ale musíme na najbližšie stretnutie, Spišská Nová Ves sa posilnila, my sa však musíme sústrediť na kolektívny výkon, ktorý nám doteraz prinášal body."

    Martin Šimon (obranca HK VITAR Martin): "Určite sa v tomto zápase ukázal ten pravý charakter tímu. Vývoj stretnutia sme otočili vo svoj prospech, za víťazstvom sme išli od začiatku. Že mi tam padol gól? Je to len veľký bonus, i keď bol pravdupovediac "ušmudlaný". Skúsil som to, keďže som videl miestečko v blízkosti betónu a padlo to tam. Spomienka na predchádzajúci zápas nám nezväzovala ruky. Skôr sa trápime v koncovke, veľa gólov nestrieľame. Príležitostí pritom máme na tri stretnutia, nie a nie to tam ale padnúť. Aj taký usmolený gól ale dokáže dvihnúť hlavy. Pred treťou tretinou sme od trénera dostali jasný pokyn nehrať po rohoch ale zakončovať z každej príležitosti. Tým, že sme mali tlak a verili si, že to musí padnúť, nepochybovali sme minimálne o vyrovnaní. Večer pred stretnutím sme mali spoločné stretnutie, pre nás už prakticky začalo play-off dnešným zápasom. Uvedomujeme si, že prichádzajú zápasy, v ktorých bude rozhodovať gól, tieto musíme jednoducho zvládnuť. Bodovo bolo pre nás toto stretnutie nesmierne dôležité. Lepšie je byť pred súperom o trinásť bodov ako o sedem. Teraz cestujeme do Skalice, kde sa nehrá ľahko. Ak však predvedieme takýto výkon ako proti Dubnici, musíme bodovať. Verím tomu, najmä ak budeme bojovať jeden za druhého. Vtedy to bude mať s nami ťažké každý súper. Je pritom jedno, kto strelí víťazný gól, hlavné je víťazstvo. Po troch stretnutiach a akejsi minikríze sme to jednoducho potrebovali." (22:08:53)
     
    V dramatickom závere si Martin vybojoval víťazstvo 4:2 nad Dubnicou. Góly: 22. Nauš (Burzík, Murček), 48. Žiak (Rusina, Burzík), 56. Šimon (Babka, Paulíny), 59. Murček (Poliaček, Pokrivčák) – 26. Jakubík (Hudák, Trška), 29. Nemček (Hegyi, Ďurina).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Pokus Chatrnúcha. Jeden z posledných v stretnutí.
     
    59:16
    Hostia značne rezignovaní. Či dokážu so skóre niečo urobiť je otázne.
     
    58:34
    Martin dal gól!
    Rozhodená obrana hostí, čoho využil MICHAL MURČEK a vyhral sa s brankárom. Asistencie si pripisujú František Poliaček a Tomáš Pokrivčák.
     
    58:12
    Pokus Chatrnúcha. Tesne vedľa.
     
    57:43
    Hostia sú nútení hrať viac smerom dopredu. Zatiaľ im to nevychádza.
     
    56:24
    Nauš sa uponáhľal pri zakončení. Mohol počkať na pomoc spoluhráča.
     
    55:54
    Martin dal gól!
    Strela z takmer nemožného uhla. MARTIN ŠIMON to trafil perfektne. Asistencie: Daniel Babka a Adam Paulíny.
     
    54:34
    Jurášek dorážal strelu Paulínyho. Dobrý pokus.
     
    54:17
    Vhadzovanie v domácom pásme. Stalo sa tak po zlom vyhodení puku.
     
    53:44
    Pokrivčák nastrelil Homera. Ten vynikajúco zblokoval pokus domáceho útočníka.
     
    53:18
    Oba tímy v plnom počte. Kanaet i Rusina na ľadovej ploche.
     
    52:50
    Burzík z prvej. Lakosil hru prerušil.
     
    52:13
    Košecký z prvej. Veľmi nepresné zakončenie.
     
    51:43
    Žiak v úniku. Puk bol rýchlejší ako hráč.
     
    51:17
    Tomáš Rusina (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    51:17
    Dominik Kanaet (DUB) inkasuje dve minúty za údery.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 22. Nauš (Burzík, Murček), 48. Žiak (Rusina, Burzík), 56. Šimon (Babka, Paulíny), 59. Murček (Poliaček, Pokrivčák) – 26. Jakubík (Hudák, Trška), 29. Nemček (Hegyi, Ďurina)


    HK VITAR Martin: Krasanovský (Gavalier) – Dvořák, Tabaček – Burzík, Rusina – Šimon, Ligas – Themár – Pokrivčák, Dírer, Poliaček – Rudzan, Murček, Nauš – Žiak, Jurášek, Paulíny – Melcher, Babka, Rešetár
    TSS GROUP Dubnica: Lakosil (Kutej) – Homer, Fančovič – Košecký, Chatrnúch – Dužek, Trška – Švec, Plavecký – Ďurina, Hegyi, Nemček – Matejka, Ďuriš, Lantoš – Kanaet, Hudák, Jakubík – Klimenta, Vakhrameev, Prna

    Rozhodčí: Šefčík – Hanko, Hercog, Holomek

    Diváci: 717
    ocianews.com