Kometa Brno – Litvínov 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Kladno – Třinec 1:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:5 (1:2 po s.n.)
Zlín – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
HC Sparta Praha
Neděle 26.01.2020, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:18 Vojtěch NĚMEC - 6:3
     
    56:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Škodovka dvojnásobnou přesilovkou nepohrdla a vede o tři góly! Střelu Luboše Roba z hranice pravého kruhu Machovský vyrazil jen k VOJTĚCHU NĚMCOVI, který z úhlu doklepl puk do prázdné branky. Asistence: Luboš Rob a Jaroslav Kracík.
    49:27 Peter ČEREŠŇÁK - 5:3
     
    49:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka si pomáhá druhou využitou přesilovkou a ze své první střely na branku ve třetí třetině střílí pátou branku! PETER ČEREŠŇÁK dostal nabito na modrou čáru od Kantnera a dělovkou z první, která byla nejspíše ještě tečovaná, propálil Matěje Machovského. Asistence: Matyáš Kantner.
    39:36 Jan BUCHTELE - 4:3
     
    39:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z tlaku Pražané střílejí kontaktní branku! Přihrávku z levé strany před branku Gulaš pouze ztlumil pro Lukáše Pecha, který následně ještě vylepšil pozici pro JANA BUCHTELEHO a ten mohl zakončit do prázdné branky. Asistence: Lukáš Pech a Miroslav Forman.
    37:47 Patrik ZDRÁHAL - 4:2
     
    37:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovku vstřelená branka nakopla a po další trefě Západočeši vedou poprvé v zápase o dva góly! Machovský si nejprve musel poradit se střelami Gulaše a Čerešňáka, ale na další akci už byl krátký. Milan Gulaš obkroužil branku, posunul puk bekhendem před ní a zblízka do sítě protlačil kotouč PATRIK ZDRÁHAL. Asistence: Milan Gulaš a Lukáš Pulpán.
    36:46 Jakub POUR - 3:2
     
    36:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po zisku kotouče sparťané o puk zase rychle přišli a inkasují! Ze střídačky naskočil na levé straně úplně volný Lukáš Kaňák, přes padajícího obránce dokázal naservírovat přihrávku na JAKUBA POURA, který překonal přesunujícího se Machovského. Asistence: Lukáš Kaňák a Matyáš Kantner.
    21:59 Lukáš PECH - 2:2
     
    21:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po obrovském závaru v brankovišti se už Sparta prosazuje a srovnává na 2:2! Frodl zůstal mimo brankoviště a jeho spoluhráči nedokázali zabránit dorážce důrazného LUKÁŠE PECHA. Asistence: Lukáš Rousek.
    14:50 Matyáš KANTNER - 2:1
     
    14:50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pouze sedmnáct vteřin stačilo Západočechům k využití přesilové hry! Čerešňákovu střelu zablokovali hosté jen na levý kruh, kde stál Milan Gulaš. Ten místo střely ovšem volil parádní přihrávku na pravý kruh, odkud pálil MATYÁŠ KANTNER do prázdné branky. Asistence: Milan Gulaš a Tomáš Mertl.
    12:08 Vladimír RŮŽIČKA - 1:1
     
    12:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic Pražané srovnávají! Plzeň pochybila v rozehrávce a VLADIMÍR RŮŽIČKA střelou z pravého kruhu propálil Frodla, který nemůže mít čisté svědomí. Asistence: Robert Říčka.
    08:52 Jaroslav KRACÍK - 1:0
     
    08:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Oslabení sice sparťané zvládli, ale hned po jeho konci inkasují! JAROSLAV KRACÍK obdržel od Zdráhala přihrávku za branku, vůbec nikdo se k němu nestahoval, a tak plzeňský útočník vybruslil do střeleckého úhlu a ranou na bližší tyč překonal Machovského. Asistence: Patrik Zdráhal a Luboš Rob.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 9. Kracík (P. Zdráhal, Rob), 15. Kantner (Gulaš, Mertl), 37. Pour (L. Kaňák, Kantner), 38. P. Zdráhal (Gulaš, Pulpán), 50. Čerešňák (Kantner), 57. V. Němec (Rob, Kracík) – 13. V. Růžička (Říčka), 22. Pech (Rousek), 40. Buchtele (Pech, Forman)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, L. Kaňák, Vráblík, Jiříček – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kracík, Pour – V. Němec, Kodýtek, Rob – Malát, Přikryl, Vracovský.
    HC Sparta Praha: Machovský (Wolf) – Kalina, Blain, Koistinen, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech (A), Forman – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček.

    Rozhodčí: Kika, Pražák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 7536
    ocianews.com