Lyon – Toulouse 3:0 (kon.) | Nantes – Bordeaux 0:1 (kon.) | Lille – PSG 0:2 (kon.)
konec
Lille OSC
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 26.01.2020, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Paris Saint-Germain, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:0. Hostující celek podruhé v tomto duelu v samotném úvodu druhého poločasu, pokutový kop totiž proměnil Neymar, který si tak připsal druhou branku. Lille se směrem dopředu celkem dost trápilo, za celý druhý poločas si nevypracovalo žádnou vyloženou příležitost. (22:53:32)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:9.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lille se sice radovalo z kontaktní branky, avšak ta nakonec neplatí. Naběhnuvší Rémy se v době nahrávky nacházel v těsném ofsajdu.
     
    90+1
    Domácí brankář Maignan se ještě jednou dostal k míči, po kterém velice nepřesně nahrával obránce Celik, který si v přechodové fázi neporozuměl s Osimhenem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Mbappé si přeci jenom mohl připsal první trefu, jenomže při svém samostatném úniku trefil pouze brankáře Maignana.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Poslední minuta jsou totiž jednoznačně v režii hostujícího celku.
     
    88
    Verrattiho parádní kolmice mezi obránce našla rychlonohého Mbappého, který zkoušel štěstí z velkého úhlu. Zakončení levačkou ale putovalo výrazně vedle.
     
    87
    Aktivní Sanches se kousek od brankové čáry pokoušel najít místečko k centru, které sice našel, avšak hrací předmět se snesl přímo do rukavic brankáře Navase.
     
    86
    Osimhenovi se málem povedlo přečíst rozehrávku soupeře, nicméně míč přesto našel kýženého adresáta, jehož vzdušná nabídka doputovala na nohu Fonteho.
     
    85
    Domácí Gabriel sice uspěl v hlavičkovém souboji, nicméně v dalším byl faulován hostující Gueye. Jednalo se o jednoznačný faul, PSG rozehrálo nakrátko.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Idrissa Gueye (Paris Saint-Germain FC).
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Paris Saint-Germain i nadále vede o dvě branky, domácí jsou směrem dopředu neškodní.
     
    80
    Po delší době se k míči podíval také brankář Navas, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde měl na další nahrávku hodně prostoru Meunier.
     
    79
    Po levé straně si to namířil vpřed střídající obránce Dagba, který se s hracím předmětem dostal až na opačnou polovinu, kde zapojil do kombinace Kimpembeho.
     
    78
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Boubakary Soumaré, přichází Loïc Rémy.
     
    77
    Neymar tentokráte neuspěl v souboji o míč, naopak se důrazně prezentoval středopolař Soumaré, kterému se navíc povedlo přenést hru do volného prostoru.
     
    76
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Colin Dagba.
     
    76
    Diallovu zpětnou nahrávku dokázal vystihnout Sanches, který se poté snažil vysunout za obranu Ikoného, jenomže posledně jmenovaný hráč se ocitl v ofsajdu.
     
    75
    Střídající Bamba se nadvakrát prokousal k míči, který se snažil prohodit na jednoho ze svých kolegů. To se nepovedlo, na druhé straně musel Maignan zasahovat.
     
    74
    Sudí ponechal Paris Saint-Germain výhodu, načež přeci jenom pískl do své píšťalky. Napadající Osimhen místo míče trefil Kouassiho, který neudržel rovnováhu.
     
    73
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Ander Herrera.
     
    72
    Poté se k pohotovému centru pro změnu dostal obránce Celik, kterému se nepovedlo najít žádného ze svých spoluhráčů. Pochvalu si zaslouží sedmnáctiletý Kouassi.
     
    71
    Kousek od středového kruhu se povedlo zasáhnout Ikonému, který se poté snažil rozvinout akci středem hrací plochy, jenomže tam číhala smečka protihráčů.
     
    70
    Velice zajímavým způsobem vyřešil další útočný výpad talentovaný Mbappé, který si našel prostor ke střele pravou nohou, jenž putovala o několik čísel vedle.
     
    66
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Jonathan Bamba.
    Neymar věnoval druhou branku zesnulému Kobe Bryantovi.
     
    64
    Ikoné si nastolil pořádné sousto, proti kterému neměl šanci na kýžený úspěch. Na opačné straně se Meunier prodíral kolem Mandavy, který však nefauloval.
     
    63
    Je za námi něco málo přes hodina hry, druhý poločas tak trochu navazuje na ten první. Paris Saint-Germain se uklidnilo druhou brankou, domácí tak musí zabrat.
     
    62
    Neymar pro změnu zkoušel najít Mbappého, který s vypětím všech sil udržel balón na hrací ploše, avšak jako první se k němu dostal vracející se zadák Fonte.
     
    61
    Středem hrací plochy postupoval vpřed Di María, který si u hranice pokutového území všiml volného Neymara, jehož první kontakt s balónem nebyl zrovna ideální.
     
    60
    Po jednom ze soubojů skončil na trávníku také Mbappé, nicméně sudí nechal pro změnu pokračovat ve hře, načež se po střetu objevil na trávníku také Neymar.
     
    59
    Sanches je dnes velice aktivní, avšak finální řešení akcí domácího celku není zrovna optimální. Další z řady centrů pro změnu dolétl daleko za Navasovu branku.
     
    58
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Xeka.
     
    57
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Gabriel, kterému se povedlo odklidit hrací předmět na polovinu soupeřů, kde se do kombinace zapojil také brankář Navas.
     
    56
    Naopak přišel na řadu dalekonosný odkop až na opačnou stranu, kde se v hlavičkovém souboji dokázal prosadit André, který zároveň zahodil Icardiho.
     
    55
    Jeho rozehrávka nakonec přinesla nadýchanou nabídku, na kterou si naskakoval kapitán Fonte, jenž mířil výrazně vedle branky. Navas tak nemusel zasahovat.
     
    54
    Po autovém vhazování skončil na trávníku domácí Ikoné, který si vybojoval standardní situaci. Lille bude moci zahrozit, u rozehrávky totiž stojí křídelník Sanches.
     
    53
    Rázem to bude pro hráče Lille hodně složité, prohrávají totiž o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně ještě otočit.
    52. NEYMAR - 0:2
     
    52
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se dostává do dvoubrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil NEYMAR, který zvolil hodně pomalý rozběh, přičemž to zkoušel zakončením k levé tyči. Tam se vydal také Maignan, který vyrazil míč pouze za sebe.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Gabriel (Lille OSC).
     
    50
    Sudí uviděl ruku jednoho z domácích, na řadu přijde penalta pro PSG!
     
    50
    Pro Paris Saint-Germain mohlo být veseleji! Uvnitř pokutového území se k zakončení pravačkou dostal Mbappé, který pořádně protáhl brankáře Maignana.
     
    49
    Sanches v krátkém časovém sledu vyprodukoval mnohem lepší centr, avšak přesto se nedostal až k Osimhenovi, nýbrž dosedl přímo na hlavu zadáka Kouassiho.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování v podání Celika. Jeho nahrávka našla vedle stojícího Sanchese, jehož centr odklízel Kimpembe.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thiago Silva, přichází Tanguy Kouassi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem zajímavou podívanou. Více ze hry měl hostující celek, který si celkem dlouhou dobu hledal prostor k první vyložené šanci. Tu nakonec našel, navíc se prosadil Neymar. Pařížané se tak po necelých třiceti minutách hry dostali do vedení, což vydrželo až do konce prvního poločasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nedovolených zákroků. Před malým momentem fauloval také středopolař André, kterému se posouzení celé situace vůbec nelíbilo.
     
    42
    Mbappé si seběhl pro nahrávku hluboko ke středovému kruhu, odkud pouze vracel na kopačku vedle stojícího Verrattiho, který posléze zkoušel přenést hru.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Útočný faul v podání domácího Osimhena, který si v hlavičkovém souboji pomáhal rukama. Sudí byl i tentokráte pozorný, hosté mají k dispozici další volný kop.
     
    39
    O centr do velkého vápna se před malým momentem postaral Sanches, který nedokázal najít žádného ze svých spoluhráčů, naopak se povedlo zakročit Silvovi.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Benjamin André (Lille OSC).
     
    38
    Pařížané chybovali kousek od vlastního pokutového území, což mohlo mít fatální následky. Mandava přenechal míč Osimhenovi, jehož rána proletěla vedle.
     
    37
    U postranní lajny to velice zkušeně zvládl domácí obránce Celik, který za sebe nepustil nahrávku na Icardiho. Místo toho si Lille vyzkouší další autové vhazování.
     
    36
    Lille se konečně dostalo k slibnější kombinaci, na jejíž konci bylo zakončení v podání Soumarého. Navas nemusel zasahovat, následně se sám postaral o rozehrávku.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, která nám přinesla jedinou branku. Pařížané jsou i po vedoucí trefě o něco aktivnější, navíc svého soupeře nepouštějí k ničemu vážnějšímu.
     
    30
    Krátce po rozehrávce si obrannou povinnost splnil hostující kapitán Silva, který na jistotu odvracel míč do autu před Araujem. Lille navíc ihned vhazovalo.
     
    29
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali zhruba třicet minut, hosté dokázali zužitkovat hned první větší šanci. To znamená, že na tahu jsou hráči Lille OSC.
    28. NEYMAR - 0:1
     
    28
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hezká souhra pařížského celku končí vedoucí brankou! Di María přihrával k hranici pokutového území, kde si NEYMAR dokázal vyměnit míč s vedle stojícím Verrattim. Následná technická rána brazilského útočníka směřovala přesně pod břevno branky.
     
    27
    Další nedovolený zákrok tentokráte spáchal domácí Soumaré, který v osobním souboji zasáhl jednoho z protihráčů. I tento zákrok se obejde bez žluté karty.
     
    26
    Hezká zpětná nahrávka směřovala na Mbappého, který neměl na zakončení moc prostoru. I přesto zakončil pravou nohou, avšak daleko vedle branky domácích.
     
    25
    Sanchesovi se nepovedlo zpracovat těžkou nahrávku, balón se od jeho kopačky odrazil mimo hrací plochu. Vzápětí tak mohl vhazovat hostující zadák Diallo.
     
    24
    Paris Saint-Germain si nakonec ještě vybojovalo rohový kop. Z pravé strany se o něj postaral Di María, jehož rozehrávka přinesla centr do náruče Maignana.
     
    23
    Po levém křídle si to namířil vpřed Mbappé, který byl celkem drzým způsobem sestřelen k zemi. Postaral se o to domácí Celik, který přichystal pro soupeře další volný kop.
     
    22
    V pokutovém území se na zemi ocitl domácí Araujo, který se navíc dožadoval odpískání hraní rukou. Nakonec tomu tak nebylo, pokračuje se tak ve hře.
     
    19
    Diallo si na levém křídle chtěl vybrat naběhnuvšího Mbappého, jenomže příliš čitelný úmysl dokázal hravě přečíst bránící Celik, od kterého šel míč do zámezí.
     
    18
    Hosté rozjeli kombinaci kousek od středového kruhu, kterou se pokusila narušit dvojice hráčů Lille. Sanches nebyl daleko od míče, Kimpembe ho přesto udržel.
     
    17
    Lille si vybojovalo volný kop kousek od pravé autové lajny. Odpovědnost na sebe vzal talentovaný Sanches, jehož centr přistál pouze na hlavě pozorného Meuniera.
     
    16
    Narážečka v podání Mbappého byla celkem dost nepřesná, nakonec přinesla nedovolené počínání Gueyeho, který v souboji o míč povalil k zemi záložníka Soumarého.
     
    15
    Za dlouhým pasem se pokusil naběhnout domácí Ikoné, který byl zachycen v ofsajdové pasti, akce je tak u konce. Navas bude moci odkopávat od své branky.
     
    14
    Neymarovi se povedlo šikovně roztáhnout akci na Di Maríu, který se dostal do přehuštěného prostoru. Tam zasahoval Gabriel, jenž odvrátil případné nebezpečí.
     
    13
    Nakonec si jeden z domácích pomohl faulem, což uviděl také hlavní rozhodčí. Na řadu tak přišel volný kop, při kterém rozehrával Verratti nakrátko po zemi.
     
    12
    Hosté se s míčem dostali k blízkosti opačného pokutového území, kde se do kombinace zapojil také Neymar, který byl vytlačen k blízkosti středového kruhu.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Reinildo (Lille OSC).
     
    10
    To nebylo vůbec špatné. Zhruba ze třiceti metrů napřáhl domácí Araujo, jehož projektil směrem pod horní konstrukci, nicméně Navas předvedl skvělý zákrok.
     
    9
    Nakonec došlo k roztažení hry na volného Sanchese, kterému nevyšel pokus o vysunutí zatím nenápadného Osimhena. Bleskově se z branky vydal Navas.
     
    8
    Lille se po krátké době dostalo zpět na polovinu soupeře, kde se moc dlouho neohřálo. Nahrávka v podání Celika byla nepřesná, nakonec se jako poslední dotkl míče Silva.
     
    7
    Gueyemu se povedlo udržet míč na hrací ploše, načež se ho snažil přenést na pravou stranu. Di María na tuto nahrávku nedosáhl, míč skončil až v zámezí.
     
    6
    Míč se nakonec snesl ven z hrací plochy, což znamenalo pro PSG zisk autového vhazování. Diallo si nakonec vybral vedle stojícího Verrattiho, který přišel o míč.
     
    5
    Dalekonosným pasem to zkoušel obránce Kimpembe, který se pokoušel na opačné straně hrací plochy najít Mbappého, avšak ten byl zastaven v podání Fonteho.
     
    4
    I opakovaný záběr prokázal, že si domácí Soumaré pomohl zákrokem proti pravidlům. Paris Saint-Germain rozehrávalo z vlastní poloviny, rozehrávky se ujal Verratti.
     
    3
    Na vlastní polovině se k míči dostal obránce Diallo, kterému se povedlo přihrát ke středovému, kde po nedovoleném zákroku skončil na trávníku Brazilec Neymar.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, dnešní utkání tak může naplno začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – André, Soumaré – Sanches, Ikoné, Araújo – Osimhen.
    Náhradníci: Leonardo – Bamba, Xeka, Djaló, Pied, Rémy, Soumaoro.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Meunier, Silva (C), Kimpembe, A. Diallo – Di María, Verratti, Gueye, Neymar – Icardi, Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, Draxler, A. Herrera, Kouassi, Paredes, Sarabia.

    Rozhodčí: Delerue – Debart, Pacelli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V souboji celků z horních pater tabulky, bude plnit roli favorita vedoucí Paris Saint-Germain. Francouzský gigant už posbíral devětačtyřicet bodů čímž si vybudoval šestibodový náskok na druhou Marseille, která má navíc odehrané utkání. PSG tak pomalu, ale jistě míří za další trofejí. Zle na tom není ani Lille, které posbíralo jednatřicet bodů a dál drží šanci na postup do pohárové Evropy. V posledních zápase se OSC trochu zaseklo, když nestačilo na Monaco a Dijon. Ovšem v cestě za úspěchem stojí domácímu mužstvu těžký oříšek.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u posledního střetnutí jednadvacátého kola Ligue 1. Ve šlágru budeme sledovat souboj mezi Lille OSC a Paris Saint-Germain.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 28. Neymar (Verratti), 52. Neymar (pen.)

    Karty:   10. Reinildo (LIL), 38. André (LIL), 51. Gabriel (LIL) – 81. Gueye (PSG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:9.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – André (58. Xeka), Soumaré (78. Rémy) – Sanches, Ikoné, Araújo (66. Bamba) – Osimhen.
    Náhradníci: Leonardo – Bamba, Xeka, Djaló, Pied, Rémy, Soumaoro.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva (C) (46. Kouassi), Kimpembe, A. Diallo (76. Dagba) – Di María, Verratti, Gueye, Neymar – Icardi (73. A. Herrera), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, Draxler, A. Herrera, Kouassi, Paredes, Sarabia.

    Rozhodčí: Delerue – Debart, Pacelli
    thejrc.org