Inter – Cagliari 1:1 (kon.) | Parma – Udinese 2:0 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 0:0 (kon.)
Hellas Verona – Lecce 3:0 (kon.) | AS Řím – Lazio 1:1 (kon.) | Neapol – Juventus 2:1 (kon.)
konec
AS Řím
1:1 (1:1)
S. S. Lazio
Neděle 26.01.2020, 18:00 • Stadio Olimpico (Řím) • Italská Serie A • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že bitva o Řím skončila remízou, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:55:09)
     
    Bitva o Řím skončila remízou! Tento výsledek bere více Lazio, které směrem dopředu nepředvedlo téměř nic a celé utkání se bránilo. Ani AS nehrálo bůhví jaké střetnutí, ovšem bylo více na míči a také na polovině soupeře. Největší příležitosti ale Edin Džeko zahodil, a tak oba celky zapisují do tabulky po bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ciro Immobile (S. S. Lazio), který nebyl spokojen s odpískáním svého zákroku a pustil si pusu na špacír.
     
    90+3
    Už to vypadá, že střetnutí dojde do remízového stavu! Bitva o Řím, tak asi nepozná vítěze!
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty!
     
    89
    Také na druhé straně registrujeme zakončení! Ciro Immobile přihrál za hranici pokutového území, odkud vystřelil Sergej Milinković-Savić. Míč ale dostal opačnou faleš, a tak se kroutil vedle pravé tyče.
     
    88
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Lorenzo Pellegrini, jenž okamžitě vyslal před branku nadýchaný centr. K hlavičce se dostal Edin Džeko, jenž mířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Tomas Strakoša.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Kolarov (AS Řím), jenž zatažením za dres stáhl soupeře na zelený pažit. Jednalo se tak o taktický faul, který asi musel přijít.
     
    86
    AS sice mačká soupeře, jako doma v kuchyni citrón, ale branka stále nepřichází. Na centr si tentokrát nabíhali Lorenzo Pellegrini a Edin Džeko, kteří se srazili a míč poslali jen na tribunu.
     
    85
    Nepřesnou přihrávku zachytil u půlící čáry Ciro Immobile, který se vydal do útoku. Ovšem byl dohnán soupeřem a balonu zbaven.
     
    84
    Nově příchozí Aleksandar Kolarov se postavil k exekuci přímého kopu, kterým ale trefil pouze hráče ve zdi. AS se balonu zmocnilo a dál kombinuje na útočné polovině.
     
    83
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Davide Santon, přichází Aleksandar Kolarov.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Senad Lulić (S. S. Lazio), který pozdě přispěchal do souboje a přišlápl soupeři nohu.
     
    81
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Diego Perotti.
    80. Edin Džeko (ASR)
     
    80
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Cengiz Ünder, který se od postranní čáry dostal až na střed hrací plochy. Jeho pokus byl ale zastaven bránícím hráčem. K míči se po chvilce dostal Edin Džeko, jenž mířil podél brankáře. Ovšem Tomas Strakoša znovu reagoval a balon vyrazil.
     
    79
    Centr v šestnáctce našel Francesco Acerbi, jenž balon prodloužil na branku. Ovšem hlavička mířila přesně doprostřed branky, kde byl připravený Pau López.
     
    78
    Domácí mužstvo se jen těžko dostává přes blok soupeře. Míče se znovu zmocnil Felipe Caicedo, do něhož naletěl Justin Kluivert. Lazio tak bude rozehrávat nadějnou standardní situaci.
     
    77
    Nově příchozí Felipe Caicedo unikal po levé straně, ale byl atakován. Až po delší prodlevě mu byl odpískán ofsajd, AS se tak znovu vrátilo k balonu.
     
    75
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Felipe Caicedo.
     
    74
    Míče sice létají do pokutového území hostujícího mužstva, ovšem Lazio se stále výborně brání. Myslím, že hráči ve světle modrých dresech, by byli s remízou spokojenější.
     
    73
    Hráči ve vínových dresech okupují útočnou polovinu a po chvíli přišla přihrávka na střed. Z hranice šestnáctky se halfvolejem předvedl Justin Kluivert, ale balon poslal vedle levé tyče.
     
    72
    Luis Alberto hází chrániči a je na něm vidět nespokojenost se střídáním. Jeden z asistentů jej uklidňuje, ovšem je to marné ...
     
    71
    Z tribun se ozývá pískot, protože střídání Lazia trvalo opravdu dlouho. Až po dvou minutách rozehrálo AS rohový kop, jenomže zakončení se nedočkalo.
     
    71
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Marco Parolo.
    69. Edin Džeko (ASR)
     
    69
    Na domácím brankáři je vidět, že si dnes nevěří. Balon, který měl chytat, tak boxoval před sebe a následně se ke střele dostal Edin Džeko. Tomas Strakoša byl skvěle postaven a zakončení vyrazil.
     
    68
    AS vymyslelo další centr z levé strany, který si pohlídal Francesco Acerbi. Jeho hlavičku ještě prodloužil Luis Alberto, a tak domácí musejí začít až od obránců.
     
    67
    Od postranní čáry se chtěl do pokutového území dostat individuálně Cengiz Ünder, ovšem nepřešel ani přes prvního soupeře. Turecký záložník se chytil za hlavu, ale rychle pochopil, že situaci musí nejdříve dohrát.
     
    66
    Lazio bylo znovu u míče a kombinovalo na vlastní polovině hrací plochy. AS ale vytáhlo napadání hodně vysoko a balon získalo na své kopačky.
     
    65
    Nedovolených zákroků přibývá a v závěru střetnutí se z utkání může stát pořádná divočina. Není se co divit, vždyť sledujeme římské derby!
     
    64
    Žlutou kartu dostává Sergej Milinković-Savić (S. S. Lazio), který zezadu podrazil pronikajícího soupeře. Hlavní rozhodčí znovu musel trestat.
     
    62
    Nalevo znovu pracoval výborně Senad Lulić, který přihrál do šestnáctky. Následně byl k vidění pokus z jedné, který zamířil nad horní tyčku branky.
     
    61
    Zleva se přes dva soupeře dostal až do pokutového území Joaquín Correa. Hostující záložník také vystřelil, ale trefil jen bránícího soupeře.
     
    61
    Po faulu u pravé postranní čáry poslal centr do šestnáctky Lorenzo Pellegrini. Balon si ve vzduchu našel Edin Džeko, jehož hlavička přišla ze záklonu a proto byla nepřesná.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a průběžný stav zápasu je stále vyrovnaný. Domácí AS je sice více na balonu, ale šance nepřicházejí. Naopak Lazio se výborně brání a trpělivě čeká na brejky.
     
    58
    Na levé straně přes soupeře odcentroval Senad Lulić. Míč sice mířil někam na penaltový puntík, kde se ho zmocnil bránící hráč.
     
    57
    Edin Džeko zastavil míč pro spoluhráče a vydal se znovu do pokutového území, kde ho chtěl najít obloučkem Bryan Cristante. Ovšem balon byl nepřesný a skončil v moci brankáře.
     
    56
    Sledujeme boj o každý kousek metru a přesto, že stav je zatím vyrovnané, tak více ze hra mají hráči ve vínových dresech.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Edin Džeko (AS Řím), který nedovoleně zastavil pronikajícího Luise Alberta. Lazio by totiž jinak zamířilo do otevřené obrany.
    52. Odvolaná penalta!
     
    52
    Všemu je jinak a pokutový kop je odvolán! Naopak se bude hrát od branky Lazia. Tohle je moment zápasu, který AS bude těžkou překousávat.
     
    51
    Tak pozor, do hry vstupuje VAR a hlavní rozhodčí se sám běží podívat na video!
     
    50
    Pokutový kop pro AS! na pravé straně výborně pracoval Cengiz Ünder, jehož přihrávka mířila za obranu, kam se vydal také Justin Kluivert, jenž byl podražen. Patric přispěchal se zákrokem hodně pozdě!
     
    49
    Po přihrávce z levé strany zamířil míč před branku, kam si naběhl také Jordan Veretout. Francouzský fotbalista byl netrpělivý a placírkou tak zakončil vedle levé tyče.
     
    48
    Vypadá to, že budeme pokračovat ve stejném stylu fotbalu jako v první části. Tudíž se bude hrát spíše od šestnáctky k šestnáctce a moc šancí neuvidíme.
     
    47
    Až na pravou stranu k hranici šestnáctky se musel vydat Pau López, v opačném případě by se na něj sám řítil Joaquín Correa. Domácí brankář byl u míče první a situaci úspěšně vyřešil.
     
    46
    Až v tomto okamžiku hlavní rozhodčí odstartoval druhý poločas, balonu se chopilo Lazio. Ovšem míč putoval až k brankáři, jenž zvolil dlouhý nákop.
     
    46
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luiz Felipe, přichází Patric.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase bylo AS výrazně více na balonu a vypracovalo si také dvě brankové příležitosti, které neproměnilo. Kromě toho jsme ale viděli dva góly, které byly na obou stranách hodně laciné. Lazio směrem dopředu nic nepředvedlo, a tak může být rádo, že poločasový stav je remízový.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    44. Lorenzo Pellegrini (ASR)
     
    44
    Tak tohle byla milimetrově přesná střela, která orazítkovala pravou tyč! Zakončením zpoza šestnáctky se předvedl Lorenzo Pellegrini, jenž trefil brankovou konstrukci. Tomas Strakoša sice plachtil vzduchem, ale na balon nedosáhl, a tak měl štěstí na své straně.
     
    43
    Hráči AS odcentrovali z pravé strany, ale míč na první tyči podskočil Edin Džeko. Následně Lazio odkopem zahrálo do bezpečí a musí se znovu bránit.
     
    41
    Domácí AS je znovu u balonu, ovšem tentokrát na vlastní polovině. Další přechod přes půlící čáru se ale nepodařil, a tak je na tahu Lazio.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Luiz Felipe (S. S. Lazio), který dohrál Justina Kluiverta. Zákrok byl hodně za hranicí pravidel, a tak o potrestání nebyl pochyb.
     
    39
    Blížíme se ke konci poločasu a musím vidět, že jsme viděli dvě hodně laciné branky. Jinak ale je šancí jako šafránu – doufejme, že se vše zlepší ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    38
    Centr od rohového praporku se točil do malého vápna, kde pochopitelně kraluje brankář. Tomas Strakoša si po smolném gólu potřeboval otestovat svou sebedůvěru.
     
    37
    Edin Džeko si píchl míč do šestnáctky, kde se skluzem pro něj vrhli hned dva obránci. Kapitán AS tak vybojoval alespoň rohový kop.
     
    35
    Žlutou kartu za protesty vidí domácí trenér, jemuž se nelíbí, že byl vyrovnávací gól uznán.
    34. Francesco ACERBI - 1:1
     
    34
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Další haluz gól je tu a máme znovu vyrovnáno! Míč od rohového praporku se točil do branky, ale z čáry jej vyhlavičkoval Davide Santon. Následně míč vyboxoval do vzduchu Pau López a poté jej poslal za brankovou čáru FRANCESCO ACERBI.
     
    33
    O zakončení zpoza pokutového území se pokusil Senad Lulić, jenž byl atakován. Pokus hostujícího kapitána byl sražený na další rohový kop.
     
    31
    Hráči ve světle modrých dresech, Lazio poslalo po delší době centr do šestnáctky. Celou akci přečetl Pau López, jenž míč stáhl ze vzduchu do své moci.
     
    29
    Vlastně z ničeho padla první branka, která je pro Lazio studenou sprchou. Hostující hráči jsou aktuálně u balonu a hledají recept na překonání obrany AS.
     
    27
    Tohle byla další velká příležitost pro domácího kapitána! Míč se znovu odrazil k pravé tyči, kam si naběhl Edin Džeko, jenž vystřelil po zemi, ovšem obránce ve skluzu zasáhl a míč poslal nad bránu.
    26. Edin DŽEKO - 1:0
     
    26
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Tak tenhle výběh z branky si hostující brankář nedá za rámeček! Bryan Cristante nákopem poslal míč do šestnáctky, kam si nabíhal EDIN DŽEKO. Kapitán AS vyhrál souboj s chybujícím brankářem a balon se poté od pravé tyče odrazil do branky.
     
    25
    Těžko říct, zda Justin Kluivert centroval nebo technicky mířil na branku. Řekl bych, že platila první varianta, přesto míč skončil u hostujícího brankáře.
     
    24
    Atmosféra je daleko lepší než samotný fotbal. Zatím nesledujeme podívanou, která by nestranného fanouška zvedala ze sedadla.
     
    23
    Hostující mužstvo uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. S rozehrávkou musel pomoci také Tomas Strakoša, jenž zvolil dlouhý nákop na útočníky.
     
    22
    Hráči ve vínových dresech jsou znovu s míčem na útočné polovině, kde se nepovedenou přihrávkou prezentoval Edin Džeko. Ovšem ani Lazio nezůstalo pozadu a pokazilo nahrávku.
     
    20
    Další rohový kop rozehrál Lorenzo Pellegrini, jenž centrem nenašel žádného ze spoluhráčů. Hostující hráč pak míč jen odehrál k hráčům AS.
     
    19
    Další akci Lazia zastavil Davide Santon, jenž míč podržel a poté jej přihrál na střed. AS se následně vydalo na útočnou polovinu, jenomže míč rychle ztratilo.
     
    18
    Zatím nesledujeme příliš záživné utkání, nedočkali jsme se totiž ani jedné větší příležitosti, a tak je stav zápasu stále bezbrankový.
     
    17
    Na druhou stranu hrací plochy se vydal Ciro Immobile, kterého tělem od míče odstavil Chris Smalling. Domácí obránce si počínal zkušeně a zažehnal nepříjemnosti.
     
    16
    Zatím sledujeme hru jednoho týmu, domácí jsou totiž daleko aktivnější. Zleva se kličkou do šestnáctky dostal Justin Kluivert, ale přes dalšího soupeře už nepřešel.
     
    13
    Ke střele už měl napřaženo Edin Džeko, jenomže míč mu sebral Gianluca Mancini. Po přihrávce do druhé vlny zakončení přesto přišlo, ovšem pokus byl sražený na další roh.
     
    12
    Na levé straně pracoval Lorenzo Pellegrini, který se před šestnáctkou pokusil o přihrávku na střed. Lazio na malou chvíli zmocnilo míče, o který opět rychle přišlo.
     
    10
    Lazio se k balonu dostává zatím hodně sporadicky, i tentokrát ho soupeři odevzdalo. Naopak AS na nic nečekalo a útočilo po pravé straně, jenomže centr byl z vápna znovu odklizen.
     
    9
    Další centr do pokutového území poslal Lorenzo Pellegrini, který našel spoluhráče. Nepřesnou hlavičkou se však prezentoval Gianluca Mancini.
     
    8
    Domácí mužstvo je opět na útočné polovině a o centr z levé strany se pokusil Leonardo Spinazzola. Ovšem míč byl zastaven a poslán mimo hrací plochu – bude se kopat roh.
     
    7
    Vysoký centr v šestnáctce zpracoval Edin Džeko, který následně přihrál pod sebe. O střelu placírkou se pokusil Jordan Veretout, jenomže balon mu skočil.
     
    6
    Balon se do pokutového území rychle vrátil a o střelu se pokusil Cengiz Ünder. Blízko domácího hráče se nacházel hráč Lazia, který míč zastavil.
     
    5
    Na pravé straně výborně pracoval Cengiz Ünder, jehož poslal k zemi Senad Lulić. AS tak rozehrálo standardní situaci, ovšem centr mířil do míst, kde se nenacházel nikdo ve vínovém.
     
    4
    Střetnutí začíná zvolna, což asi bylo jasné už před samotným zápasem. Ani jedno mužstvo nechce chybovat, a tak se na velkou příležitost bude chvíli čekat.
     
    3
    Po levé straně soupeřům unikal Joaquín Correa, jenž si vynutil faul. Volný kop byl rozehrán na první tyč, odkud byl obránci odklizen do bezpečné zóny.
     
    2
    Oba celky nastoupily do derby v tradičních barvách. Římské AS obléklo vínovou sadu, naopak Lazio hraje ve světle modrém.
     
    1
    Za velkého aplausu římské derby právě začalo! Za balonem se hned vydal Senad Lulić, který si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Pau López – Santon, Mancini, Smalling, Spinazzola – Veretout, Cristante – Ünder, Lorenzo Pellegrini, Kluivert – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Çetin, Fazio, Florenzi, Juan Jesus, N. Kalinić, Kolarov, Pastore, Peres, Perotti.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Adekanye, Anderson, Valon Beriša, F. Caicedo, Patric, Parolo, Bastos, Jony, Vavro, J. Minala.

    Rozhodčí: Calvarese – Peretti, Alassio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Podle papírových předpokladů by mělo římské derby nabídnou zajímavou podívanou, vždyť půjde o souboj třetího a čtvrtého celku Serie A. Lepší výchozí pozici má Lazio, které zaznamenalo pětačtyřicet bodů a v případě vítězství se posune před Inter Milán. Hostující mužstvo vyhrálo posledních jedenáct ligových duelů a dál může prohánět hvězdný Juventus. Římské AS je sice čtvrté, ovšem na Lazio ztrácí už šest bodů. Domácí tým v posledním kole přehrál Janov, ovšem předtím prohrál s oběma turínskými soupeři. V případě vítězství proti Laziu, by se AS alespoň trochu dotáhlo na vedoucí trojici.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u jednadvacátého kola italské Serie A, v němž se potkají AS Řím a S. S. Lazio Řím. Ve šlágru kola půjde o derby, ale také o souboj celků, které by chtěly zvednout nad hlavu nejcennější trofej.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky: 26. Džeko (Cristante) – 34. Acerbi

    Karty:   53. Džeko (ASR), 87. Kolarov (ASR) – 40. Luiz Felipe (LAZ), 64. S. Milinković-Savić (LAZ), 82. Lulić (LAZ), 90+3. Immobile (LAZ)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:12.
    AS Řím: Pau López – Santon (83. Kolarov), Mancini, Smalling, Spinazzola – Veretout, Cristante – Ünder, Lorenzo Pellegrini, Kluivert (81. Perotti) – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Çetin, Fazio, Florenzi, Juan Jesus, N. Kalinić, Kolarov, Pastore, Peres, Perotti.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe (46. Patric), Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto (71. Parolo), Lulić – Immobile, Correa (75. F. Caicedo).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Adekanye, Anderson, Valon Beriša, F. Caicedo, Patric, Parolo, Bastos, Jony, Vavro, J. Minala.

    Rozhodčí: Calvarese – Peretti, Alassio
    thejrc.org