Inter – Cagliari 1:1 (kon.) | Parma – Udinese 2:0 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 0:0 (kon.)
Hellas Verona – Lecce 3:0 (kon.) | AS Řím – Lazio 1:1 (kon.) | Neapol – Juventus 2:1 (kon.)
konec
AS Řím
1:1 (1:1)
S. S. Lazio
Neděle 26.01.2020, 18:00 • Stadio Olimpico (Řím) • Italská Serie A • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že bitva o Řím skončila remízou, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:55:09)
     
    Bitva o Řím skončila remízou! Tento výsledek bere více Lazio, které směrem dopředu nepředvedlo téměř nic a celé utkání se bránilo. Ani AS nehrálo bůhví jaké střetnutí, ovšem bylo více na míči a také na polovině soupeře. Největší příležitosti ale Edin Džeko zahodil, a tak oba celky zapisují do tabulky po bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ciro Immobile (S. S. Lazio), který nebyl spokojen s odpískáním svého zákroku a pustil si pusu na špacír.
     
    90+3
    Už to vypadá, že střetnutí dojde do remízového stavu! Bitva o Řím, tak asi nepozná vítěze!
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty!
     
    89
    Také na druhé straně registrujeme zakončení! Ciro Immobile přihrál za hranici pokutového území, odkud vystřelil Sergej Milinković-Savić. Míč ale dostal opačnou faleš, a tak se kroutil vedle pravé tyče.
     
    88
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Lorenzo Pellegrini, jenž okamžitě vyslal před branku nadýchaný centr. K hlavičce se dostal Edin Džeko, jenž mířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Tomas Strakoša.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Kolarov (AS Řím), jenž zatažením za dres stáhl soupeře na zelený pažit. Jednalo se tak o taktický faul, který asi musel přijít.
     
    86
    AS sice mačká soupeře, jako doma v kuchyni citrón, ale branka stále nepřichází. Na centr si tentokrát nabíhali Lorenzo Pellegrini a Edin Džeko, kteří se srazili a míč poslali jen na tribunu.
     
    85
    Nepřesnou přihrávku zachytil u půlící čáry Ciro Immobile, který se vydal do útoku. Ovšem byl dohnán soupeřem a balonu zbaven.
     
    84
    Nově příchozí Aleksandar Kolarov se postavil k exekuci přímého kopu, kterým ale trefil pouze hráče ve zdi. AS se balonu zmocnilo a dál kombinuje na útočné polovině.
     
    83
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Davide Santon, přichází Aleksandar Kolarov.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Senad Lulić (S. S. Lazio), který pozdě přispěchal do souboje a přišlápl soupeři nohu.
     
    81
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Diego Perotti.
    80. Edin Džeko (ASR)
     
    80
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Cengiz Ünder, který se od postranní čáry dostal až na střed hrací plochy. Jeho pokus byl ale zastaven bránícím hráčem. K míči se po chvilce dostal Edin Džeko, jenž mířil podél brankáře. Ovšem Tomas Strakoša znovu reagoval a balon vyrazil.
     
    79
    Centr v šestnáctce našel Francesco Acerbi, jenž balon prodloužil na branku. Ovšem hlavička mířila přesně doprostřed branky, kde byl připravený Pau López.
     
    78
    Domácí mužstvo se jen těžko dostává přes blok soupeře. Míče se znovu zmocnil Felipe Caicedo, do něhož naletěl Justin Kluivert. Lazio tak bude rozehrávat nadějnou standardní situaci.

    Michal Luxa

    Branky: 26. Džeko (Cristante) – 34. Acerbi

    Karty:   53. Džeko (ASR), 87. Kolarov (ASR) – 40. Luiz Felipe (LAZ), 64. S. Milinković-Savić (LAZ), 82. Lulić (LAZ), 90+3. Immobile (LAZ)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:12.
    AS Řím: Pau López – Santon (83. Kolarov), Mancini, Smalling, Spinazzola – Veretout, Cristante – Ünder, Lorenzo Pellegrini, Kluivert (81. Perotti) – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Çetin, Fazio, Florenzi, Juan Jesus, N. Kalinić, Kolarov, Pastore, Peres, Perotti.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe (46. Patric), Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto (71. Parolo), Lulić – Immobile, Correa (75. F. Caicedo).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Adekanye, Anderson, Valon Beriša, F. Caicedo, Patric, Parolo, Bastos, Jony, Vavro, J. Minala.

    Rozhodčí: Calvarese – Peretti, Alassio
    ocianews.com