Banská Bystrica – Košice 2:1 (1:0 po s.n.) | Zvolen – MAC Budapešť 8:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 0:2 (kon.)
Trenčín – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | HC Slovan – Miskolc 2:1 (kon.) | Michalovce – Poprad 2:1 (kon.)
konec
HKM Zvolen
8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
MAC Budapešť
sk Neděle 26.01.2020, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania ubojovali tento zápas a zvíťazia. BRUNO MRÁZ vyhral súboj proti dvojici hráčov pri mantineli, získal puk, vyviezol ho a do prázdnej brány strieľa ôsmy domáci gól.
    Asistoval Ben Betker.
     
    54:10
    Zvolen dal gól!
    Vydretý domáci gól. Zvolenčania ale búšili do súpera a boli odmenení. Corrin zabojoval, jeho pokus Bernard síce vyrazil, ale na dorážku ALLANA McPHERSONA do prázdnej brány už bol absolútne bezmocný.
    Asistovali Willie Corrin a Brock Trotter.
     
    42:40
    Budapešť dáva gól! Neskutočné. Máme opäť vyrovnané. O vystriedanie si koleduje aj domáci Juraj Hollý. CHARLES GREGORY STRECH dostal puk pred bránu, domáci gólman opäť zazmetkoval a nepokryl si pravú tyčku. Do domácej brány tak nastupuje Tomáš Tomek.
    Asistovali István Terbócs a Tomáš Klempa.
     
    42:14
    Budapešť dáva gól!To sa nám tu dejú ale veci, padá jeden gól za druhým. Domácej obrane opäť ušiel hráč. JOSH PITT v samostatnom nájazde zvolil blafák a bol úspešný. Prestrelka pokračuje ďalej – 6:5.
     
    41:31
    Zvolen dal gól!
    Fantastický úvod HKM v tretej tretine. BEN BETKER strieľa popri ľavej tyčke šiesty domáci gól. Toto sa ale skutočne dalo chytiť a Halász odchádza z brány.
    Asistencia Miloš Kelemen.
     
    41:10
    Zvolen dal gól!
    Domáci HKM idú druhý krát v zápase do vedenia. BRUNO MRÁZ obišiel s pukom okolo brány a od pravého kruhu vystrelil na milimeter presne.
    Asistencia Garrett Thompson.
     
    34:26
    Zvolen dal gól!
    MAC Újbuda opäť dlho neviedli. MICHAEL PARKS obral o puk protihráča, natlačil sa s pukom medzi kruhy. Vystrelil odtiaľ švihom popod vyrážačku a je opäť vyrovnané – 4:4.
     
    33:39
    Budapešť dáva gól! Hostia idú kurióznym gólom opäť do vedenia. CHRIS LANGKOW takzvaným Rusnákovským spôsobom zakončoval spoza brány a puk od Stepehensonovej rukavice končí v sieti. Šťastný gól pre hostí a obrovská smola pre Zvolen.
     
    29:06
    Budapešť dáva gól! Domáci zle striedali a zvolenskej obrane ušiel ISTVÁN SOFRON, ideálne nemieril do ľavého horného rohu. Krásna strela a krásny gól – 3:3.
    Asistencia C.J. Stretch.
     
    25:43
    Zvolen dal gól!
    Obrovskú šancu najprv spálil Špirko, puk sa ale rýchlo do bránkoviska vrátil, od korčule Šprika sa puk dostal k JURAJOVI MIKÚŠOVI, ktorý strieľa nielen vedúci gól Zvolena, ale aj svoj prvý gól v drese HKM.
    Asistencie Rastislav Špirko a Wille Corrin.
     
    19:44
    Zvolen dal gól!
    Aj Zvolen dokázal využiť rýchlo presilovku, stačilo len 10 sekúnd. WILLIE CORRIN napriahol niekoľko metrov za modrou, príklepom vystrelený puk letel na vyrážačku a so zvukom tyčky, ktorý sme počuli až sem na komentátorské stanovište vyrovnáva na 2:2.
    Asistoval Ben Betker.
     
    14:24
    Budapešť dáva gól! Tretia presilovka hostí znamená druhý gól a MAC opäť vedie. Neprehľadná situácia v domácom bránkovisku. Vôbec nebolo vidno, kde vlastne je puk. Jediný, ktorý ho videl a zamietol do brány bol CHRIS LANGKOW.
    Asistencie Brance Orbán a Chris Bodó.
     
    02:40
    Zvolen dal gól!
    Hostia dlho neviedli. JOZEF TIBENSKÝ si na modrej prevzal prihrávku od McPhersona, nasledovala kľučka, strela na vyrážačku a stav je vyrovnaný.
    Asistencia: Allan McPherson.
     
    01:07
    Budapešť dáva gól! Len osem sekúnd stačilo hosťom na využitie presilovej hry. CHRIS LANGKOW sa pred bránkou presadil proti Švarnému a prekonáva ležiaceho Hollého.
    Asistencie: Scott Macaulay a Chris Carlisle

    Števo Lasab

    Branky a nahrávky: 3. Tibenský, 20. Corrin (Betker), 26. Mikúš (Špirko, Corrin), 35. Parks, 42. B. Mráz (Thompson), 42. Betker (Kelemen), 55. McPherson (Corrin, Trotter), 60. B. Mráz (Betker) – 2. Langkow (Macaulay, Carlisle), 15. Langkow (Br. Obrán, Bodó), 30. Sofron (Stretch), 34. Langkow, 43. Pitt, 43. Stretch (Terbócs, Klempa)


    HKM Zvolen: Hollý (T. Tomek) – Betker, Stephenson, Corrin, Tomko, Meliško, Švarný (C), Maier – M. Halama, Trotter, Parks – McPherson, Mikúš, Špirko (A) – Thompson, B. Mráz, Kelemen – Marcinek, Tibenský, Štrauch – Kolenič
    MAC Budapešť: Halász (Bernard) – Pozsgai, McNally (C), Carlisle, Bl. Orbán, Garát, Macaulay (A), Fejes – Br. Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kriesz, Pitt, Terbócs – Szűcs, Majoross, Szigeti

    Rozhodčí: Tvrdoň, D. Konc st. – Jedlička, Gegáň (video – Jonák)

    Diváci: 1425
    thejrc.org