Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 1:0 (kon.)
K. Vary – Pardubice 2:3 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Třinec 1:0 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 4:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 28.01.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Němcovi se nepodařilo vyhodit, před branku najel Gernát, ale skrumáž před brněnskou brankou nepropálil!
     
    58:53
    Kváča chvátá na střídačku, Třinec je v šesti!
     
    53:51
    Dnešní utkání sleduje 7131 diváků.
     
    48:57
    Znovu zvonila tyč brněnské branky, tentokrát po střele Rotha!
     
    48:22
    Růžička poslal kotouč na modrou čáru, odkud se ke střele z voleje odhodlal Gernát, Vejmelka se prezentoval exkluzivním semaforem!
     
    47:30
    Menší trest za brněnskou Kometu fasuje Michal Gulaši za podrážení. Třinec má jedinečnou možnost vyrovnat.
     
    47:30
    Wolski zakončil dlouhou výhodu svého celku prudkou střelou, která orazítkovala horní tyč brněnské branky!
     
    46:01
    S Třincem mohlo být hned zle, osamocen na Kváču ujížděl Kucsera, třinecký brankář však pohromě dokázal zabránit!
    45:46 Peter MUELLER - 1:0
     
    45:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa bleskově využívá přesilovou hru a otevírá skóre zápasu! Puk putoval od modré čáry do hloubky pásma k Zaťovičovi, ten křižnou přihrávkou vybídl ke skórování PETERA MUELLERA, jenž nabídkou brněnského kapitána nepohrdl a rozvlnil síť za Kváčou. Asistence: Martin Zaťovič, Martin Erat.
     
    45:32
    Přesilovou hru si zahraje domácí tým, dvě minuty za podrážení obdržel Wojtek Wolski.
     
    34:31
    Na ledě i v hledišti se začíná utkání vyostřovat, po zákroku Vejmelky se do sebe zakousli Svozil s Marcinkem. Oba hráči míří na trestnou lavici za hrubost, což je při váhovém poměru i trochu úsměvné.
     
    31:51
    Kometa se bude muset bránit početní výhodě Třince, dvě chyby na vhazování byly signalizovány Tomáši Plekancovi, jenž už odjíždí na trestnou lavici. Navíc ještě fasuje osobní trest za nesportovní chování.
     
    27:54
    Třineckou rozehrávku nyní vystihl Plášek a mohl hosty ztrestat, jeho kličku do bekhendu však vynikajícím zákrokem přečetl brankář Kváča, jen díky němu zatím platí bezbrankový stav!
     
    26:30
    Rákos se nyní dostal ke dvěma střeleckým pokusům v řadě, ten první ještě třinecký obránce zablokoval, u druhého musela Třinci pomoct dobře postavená tyč!
     
    24:26
    Zaťovič znovu vystihl třinecké úmysly a poslal do protiútoku Plekance, jenž v přečíslení dva na jednoho předložil kotouč Eratovi, zkušený matador se do puku opřel z voleje, ale třineckou klec těsně minul!
     
    18:22
    Nyní jsme byli svědky tutové příležitosti na druhé straně! Na Vejmelku se rozjel Dravecký, jenž se snažil brněnského brankáře vykoupat, ale pozorný Vejmelka úmysly třineckého útočníka dokázal přečíst a stejně jako Kváča drží stoprocentní úspěšnost.
     
    14:57
    Michal Kovařčík nyní zachytil brněnskou rozehrávku a poslal puk před branku svému bratrovi Ondřejovi, ten měl dostatek času na to něco vymyslet, ale nakonec jej pozorný Vejmelka vychytal a významně podržel domácí tým!
     
    13:56
    Gulaši nyní poslal ze středního pásma kotouč na pravé křídlo, kde byl rozjetý Šimon Stránský, tomu se podařilo adresovat puk do předbrankového prostoru Pláškovi, brněnský mladík však nezamířil přesně.
     
    09:57
    Vrána si najel do střelecké pozice mezi kruhy, odkud trefil tyč Vejmelkovy branky!
     
    08:30
    Další slibná příležitost Brna, po přihrávce Plekance se znovu k zakončení dostal Rákos, ale ani tentokrát nedokázal zužitkovat ideální pozice k otevření brankového účtu zápasu!
     
    06:34
    Plekanec se dokázal probít skrz třineckou obranu a mířil osamocen na brankáře Kváču, na poslední chvíli byl však faulován hostujícím Tomášem Marcinkem. Přesilovou hru si tak poprvé v utkání zkusí také domácí tým.
     
    04:15
    Kometa půjde do čtyř, zcela zbytečným faulem se v útočném pásmu prezentoval Šimon Stránský a fasuje dvě minuty za hákování.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 46. Mueller (Zaťovič, M. Erat)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Mlčák, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Š. Stránský, Mueller – Orsava, Plekanec (A), M. Erat – Kusko, Rákos, Kucsera – Plášek ml., Střondala, L. Horký.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Zahradníček, M. Adámek, Galvinš, Roth, Gernát – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Polanský, Adamský (C) – Hrehorčák.

    Rozhodčí: Jeřábekm Úlehla – Jindra, Zíka

    Diváci: 7131
    thejrc.org