Zlín – Jūrmala 1:1 (kon.) | Olomouc – Orenburg 2:0 (kon.) | Dnipro-1 – Bohemians 1905 1:2 (kon.)
konec
SK Dnipro-1
1:2 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Úterý 28.01.2020, 15:30 • Antalya, Turecko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Svěřenci Luďka Klusáčka si na tureckém soustředění připisují skalp osmého týmu nejvyšší ukrajinské soutěže. Vše podstatné se dělo až ve druhé půli. Krátce po změně stran otevřel skóre Supriaha, ovšem za necelých deset minut odpověděl Antonín Vaníček. Šance na rozhodnutí pak měly oba týmy, ovšem gólem skončila až úplně poslední akce zakončená Ibrahimem Keitou. (18:15:48)
     
    90
    Konec zápasu.
    90. Ibrahim KEITA - 1:2
     
    90
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražané v poslední akci celého zápasu otáčí skóre a rozhodují o svém vítězství! Antonín Vaníček nechal z pravé strany odcentrovat Dostála, který našel za zadní tyčí zapomenutého IBRAHIMA KEITU. Vytáhlý útočník měl čas na zpracování hrudníkem a pak i na nechytatelnou střelu z úhlu.
     
    89
    Arsenij Batahov velmi přesně přenesl míč k pravé postranní čáře. Dnipru to však nepomohlo, protože se stále hraje hodně daleko od Valešovy branky.
     
    88
    Köstlovi prošlo dost důrazné odstrčení na křídle. Bohemians po vhazování Dostála o získaný míč brzy přišli a musí se znovu věnovat defenzivní činnosti.
     
    87
    Hůlka zachytil míč a vyrazil do rychlého protiútoku. U průnikové přihrávky na rozběhnutého Ugwua však byl jako první vybíhající Znovenko.
     
    86
    Keita vybojoval rohový kop, jenž zleva zrealizoval Jindřišek. Prodloužený centr Ugwu nepřevzal a vše skončilo jen mizernou střelou z dálky od Schumachera.
     
    84
    Skóre se nemění ani na druhé straně. Oleksij Čyčykov si pár metrů před vápnem navedl míč na levačku, avšak Valeš ani v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    83
    Ugwu dostal míč od Keity a pak ho šikovně nabídl před Podaného. Ten si doběhl k vápnu z druhé vlny, ale z prvního doteku rovněž vystřelil nepřesně.
     
    82
    Dnipro rozjelo povedenou kombinační akci, které scházela jen kvalitnější koncovka. Nazarenko si přehodil míč na pravou nohu a tou minul branku hned o několik metrů.
     
    81
    Ugwu se nedostal k nákopu Jindřiška a míč propadl až k Miroslavu Znovenkovi v brance ukrajinského klubu.
     
    80
    Klokani přečkali standardní situaci z pravé strany. O centr se postaral Keita a hned vzápětí už bylo pískáno proti Dnipru.
     
    79
    Švýcarský legionář Griffin Sabatini nedosáhl na diagonální přenesení hry k pravé postranní čáře. O autové vhazování se postará Jakub Podaný.
     
    78
    Z nařízeného rohového kopu už Pražané nezahrozili, protože jim byl odpískán útočný faul. Znovenko může rozehrávat z klidu.
    77. Ibrahim Keita (BOH)
     
    77
    Novák prodloužil Vaníčkovu přihrávku na Keitu, který se dostal za obranu, ale pak vystřelil k bližší tyči, kde se nacházel připravený Znovenko.
     
    76
    Kravčenko nakopl míč na hrudník Supriahy, ke kterému dostupoval Köstl a mistr světa do dvaceti let i proto vystřelil z nepřipravené pozice hodně nepřesně.

    Michal Břuchanský

    Branky: 47. Supriaha – 54. Vaníček, 90. Keita

    Karty:   34. Beljajev (DN1), 43. Polovyj (DN1), 43. Kohut (DN1) – 43. Pulkrab (BOH)


    SK Dnipro-1: Znovenko – Čyčykov, Gueye (46. Svatok), Lopyronok (46. Snižko), Polovyj – Gonçalves (46. Sabatini), Kohut (46. Kravčenko), Batahov (46. Šapoval), Rubčinskij (58. Jarmoljuk), Beljajev (46. Nazarenko) – Korkiško (46. Supriaha).
    Náhradníci: Svatok, Šapoval, Kravčenko, Jarmoljuk, Snižko, Sabatini, Nazarenko, Supriaha.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Schumacher, Hůlka, Köstl, Podaný – Vaníček, Rada (69. Dostál), Levin (46. Jindřišek), Hronek (63. Novák) – Pulkrab (63. Keita), Puškáč (63. Ugwu).
    Náhradníci: Le Giang – Dostál, Jindřišek, Bartek, Novák, Keita, Ugwu.
    thejrc.org